İlk eşinden olan kızına 4000 nafaka veriyor diye benden olan çocuğuna o miktar üstünde masraf yapmaması (ÇOCUĞUNUZ YOKSA ÇOCUKLU ADAMLARLA EVLENMEYİN)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu adam şaka mı? Neyin pazarlığı yahu. Çocuklarına karşı yaklaşımı nasıl peki?

ben adam bana para yedirsin deseydim evlenirken her şeyi ben almazdım altınlarımı bozdurup.boşanırken de tazminat vs isterdim.istediğim benim çocuğumun ilk eşinden olan çocukla aynı şartlarda yaşaması analatabildim umarım.ama siz evde oturuyorsunuz diye her şeyi üstüme yıkmak istiyor.
Esyalari sen aldin da noldu ? Basin goge mi erdi, kerizliginle kaldin. Ilk esinden neden ayrildigini bilmiyoruz,kadin hakli olabilir, edinilen malda payi olabilir vs. Cocuk zaten adamin cocugu ona her turlu nafaka vermesi normal. 35 bin geliri var 4 bin de çocuğuna versin bir zahmet, bu kadin hakkini oyle ya da boyle almis. Sen de alsaydin, diger cocuga verilen nafaka miktarini delil gösterip, kendi cocugun icin de nafaka talep et. Avukat ile ilerle madem. Adamdan hayır yok, kendi basinin caresine bakacaksin. Hak aramak, ac gozluluk degildir. Seni yok sayan bir adamin yaninda durdugun surece, degerin olmayacak.

Hayır ablacım adama elsiz ayaksız gitmişsin, bir sürü hak kaybı ile dönmüşsün, ne vardı koca kaçıyor muydu annem be? Bitecek diye mi korktun naptın?
O yetmemiş boşanmış (burası normal tabi boşanabilir pekala)boşanırken bir talebi olmamış,bu da yetmemiş olacak ki resmi nikah falan kıymaya gerek duymadan yine gitmiş adama hak iddia etmeye çalışıyor.
Konu sahibi döndünüz madem resmi nikahınızı kıyın bari de haklarınızı öyle arayın.
O zaman zaten aynı evde yasadığı çocuğunun masrafını oturup kalem kalem hesaplayacak değil yani,okul 5.000tl olsa 4.000tl verip gerisine karışmam demez herhalde eşşek degilse.

kıyaslamıyorum o kıyaslıyor.
eski karıma sadece 4 bin nafaka veriyorum sen ise 10 binlik kirası olan evde oturuyon diyor.sana 10 bin verdiğimi.düşün diyor.çocuk için bir şey istediğimde.
E kendi de oturmuyormus evde, sen ve oglun oturuyorsun, kendin kiraya çıkaran daha zararlı olacaksın doğru. Bjju mesele etmese etme, mi eski eşin etmez ama bu adam zaten seni defalarca kandırmış biri. Güvenip yanına giden sensin. Nafaka almak istiyorsan,kendisiyle iletişimi kesip resmi yollara başaracaksın sende adamdan kopamıyorsun.

O yetmemiş boşanmış (burası normal tabi boşanabilir pekala)boşanırken bir talebi olmamış,bu da yetmemiş olacak ki resmi nikah falan kıymaya gerek duymadan yine gitmiş adama hak iddia etmeye çalışıyor.
Konu sahibi döndünüz madem resmi nikahınızı kıyın bari de haklarınızı öyle arayın.
O adam daha bizimkine nikah mikah kıymaz. Beklesin dursun.

Biz bu arkadaşı tanıyoruz ya. Kocası bunu tekrar evleniriz diye kandırıp kuruş vermeden boşadı, çocuğa nafakayı alabildi sonradan sadece. Adamla da çok uzun zaman olmadı tekrar bi eve gireli. Kendi koca buldum kocaaaa diye patır patır koşup elindekini avcundakini saymış, adamın çocuğunun aldığı 4000 TL cik dokunuyor şimdi. Adama gücü yetmeyince kendi kendine kuruluyor.
Ya bu insanlar o çocukların kendi çocuklarının kardeşi olduğu gerçeğini neden kabul etmiyor da adamın çocuğu deyip duruyorlar anlamıyorum. Benim kayınpederin ikinci evliliğinden iki çocuğu var, kv eşimin kardeşleri olduğu gerçeğini asla kabullenmiyor ama eşim kardeşleri için canını verir. Bu değişmez bilimsel bir gerçek.

O adam daha bizimkine nikah mikah kıymaz. Beklesin dursun.
Ama yani çok manasiz zaten yaşanan süreç.
Altınları bozdurup eşya falan aldıysa birde çocuğu varsa zaten nafaka vs alınır. Hem almayıp hemde hak aramak sacma.
Öte yandan geri dönecekti madem boşanmasaydı yada boşandı pişman oldu,evlenelim deseydi. Şimdi hiç hak iddia edemez ki. Dini nikahın kanun önünde bir hükmü yok ki zaten adamla aynı evde yaşarken dava falan da açamaz. Bilemedim konuda anlamlı tek bir şey okumadım,saçmalardan secmeler olmuş,nereden tutsam elimde kalıyor.

İşte ben de o evi sordum, siz evliyken mi alındı? Yalnız adamın bu kadar rahat takılmasının nedeni hiç resmi nikah yapmayışınız olmasın? Bana kalırsa hep dini nikah vardı. Evlilik birliği içinde ev alınıyor ama annesinin üstüne, araba alınıyor abisinin üstüne. Evli olsaydınız bunu yapamazdı her şeyin yarısı sizindi. Anlaşılan sadece çocuğa nafaka vermek istiyor.
anlatamadım tekrar anlatıyorum bu adamla tanıştığımda boşanmıştı.evini sarmış yarısını karısına vermişti.eşiyle evliyken aldığı aldığı arabayı satmamış ama satmış gibi düşünmüşler ederinin yarısını karıaına vermiş.benle evliyken hiçbir şey almadı .benden boşandıktan sonra da anasına ev aldı durum bu.

Bu arada 4 bin cidden para değil. Kedileri veteriner hekime götürdüğümüz ay mamalarla birlikte toplayınca bundan daha fazla masrafları çıkıyor. Siz o parayla çocuk geçindirmekten bahsediyorsunuz.
bence de para değil amaevde oturuyoruz diye benim çocuğuma 1 lira harcamak istemiyor 10 binlil evde oturuyon diyor.

İşte ben de o evi sordum, siz evliyken mi alındı? Yalnız adamın bu kadar rahat takılmasının nedeni hiç resmi nikah yapmayışınız olmasın? Bana kalırsa hep dini nikah vardı. Evlilik birliği içinde ev alınıyor ama annesinin üstüne, araba alınıyor abisinin üstüne. Evli olsaydınız bunu yapamazdı her şeyin yarısı sizindi. Anlaşılan sadece çocuğa nafaka vermek istiyor.
anlatamadım tekrar anlatıyorum bu adamla tanıştığımda boşanmıştı.evini sarmış yarısını karısına vermişti.eşiyle evliyken aldığı aldığı

eşimin ikimci eşiyim. ilk eşinden bir kızı var 8 yaşında. karısından boşanırken ona evin arabanın yarısını 1 yıl boyunca nafaka vs vermiş. neyse biz evlendik benden de bir oğlu oldu 4 yaşında oğlum. benden de boşandı ama biz boşanırken ben hiçbir şey talep etmedim. yeni aldığı ev abisinin üstüneydi arabayı da benden önce almıştı. kendim için bişey istemedim sadece çocuk için nafaka veriyordu sonra biz kiraya çıktık.

bu benden boşandıktan sonra anasına ev aldı. neyse ben de çocuğum babasız büyümesin diye dini nikahla bunun evine tekrar taşındım.

bu arada onun maaşı 35 bin benim maaaşım 16 bin. annesi kızını özel okula gönderiyor çünkü kadın boşanırken aldığı paralarla kendine ev araba aldı.

benim hiçbir şeyim yok ne ev ne araba zaten bu adamla ilk evlenirken de tüm her şeyi ben almıştım bu yeni boşandım param yok demişti. benim birikmiş altınlarım vardı onları satıp almıştım eşyaları vs. neyse şimdi ban diyor ki ilk karım kızını özel okula gönderiyor ama ben sadece aylık 4000 nafaka veriyorum kıza başka para
para vermiyorum şimdi bu çocuğu özel okula sen gönderirsin ben 4000 üzerinde para harcamam bu çocuğa diyor adaletsizlik olır ilk eşime 4000 verip bunu özel okula göndermek diyor.

siz ne düşünürsünüz detaylıca anlattım onlanları? adamın mantığı doğru mu?
Hiç birşeyin yok diyen adama altın bozdurup ,eşya alıp koşa koşa evlenirseniz ,olacağı bu.Giden kadın akıllı, adamın ne mal olduğunu biliyormuş,işini saglama almış .Sizde en çok bana aşık,ben çok verirsem kıymeti çok olur diye yaşarsanız alacağınız koca bir hiç..........

Ayrılmışsınız geri barışmışsınız sözde nikah yok, aynı evde yaşamak yok. Bu nasıl barışmak? Kendi ellerinle kanunların kadına verdiği haklardan vazgeçmişsin. Karısıyken dostu olmuşsun. Bu kadar karışık kuruşuk hayatlar yaşarken çocuklarınızı düşünseniz ya.
Adam yanlış hesaplıyor bu arada. Zamanında evin arabanın yarısını eski eşine vermiş 4 bin de nafaka. Ama sen sadece Bi evde oturma hakkı kazanmışsın. Yarın çık evimden dese kalırsın ortada, alacağın en fazla nafaka. Ama kendini bu duruma düşüren kim acaba?

Başlıktaki parantez içindeki cümle çok önemli yine de takdir ettim 👍🏻

Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir.

Hata yapmışsınız evlenerek ve üstüne bisürü para harcayarak, umarım hayatınızı artık daha iyi yönetirsiniz

Eski eş ev ve arabanin yarisini alabildiyse evlilik birligi icinde edinilmistir o mallar.
Sutten agzi yanan kocaniz yogurdu ufleyerek yiyip sizinle evliyken mal almak istememis. Bosandiktan sonra da annesine almis. Evliliginiz icinde neden yaptirim yapmadiginizi sorgulayin bence. Neden ev almadiniz evliyken?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X