ilk geceden hamile kaldim:(

Tamam bi cocugun mutsuzlugu sizi uzuyor ve endiselendiriyor onu anladimda..gozunuz gormuyor diye oldürülmesi hic bi duygu uyandirmiyor mu sizde..bi canliyi kucukken yada buyukken icerde veya disarda oldürmek oldürmektir yani..nasil bi mantikki bu mutsuz olursun diye seni öldüreyim dedim...ben hic bi sekilde kiyamiyorum :KK43::KK43:

Eger kürtaj öldürmek olsaydi Turk Ceza Kanununda bir cezasi olurdur hanimefendi. Ilk 10 haftaya kadar serbesttir. O cocuk dunyaya gelip mutsuz bir 60 yil gecirince ne hissediceksiniz? Cok sukur kurtaj olmadi ama 60 yil mutsuzlukla hergun yasayip yasayip öldü.

Kurtaj bir kadin icin kolay bir sey degil. Ben kimseye aldir vs demiyorum ama konu 'ayyy negzel iste hemen olmus' deyip gecistirilecek bir konu da degil. Yolu var yordami var. Konu sahibesi 20 yasinda. Olmasi gerektigi yer aslinda, dimdik ayakta durabilmek icin, bir universite kampusu. Gunumuzde 20 yasinda kadin daha kendi cocuk oluyor. Karar kendisinin ve esinin. Aldiracagini sanmiyorum konu sahibesinin. Yorumlarin hepsini okumadim ama sosyal cevresinin bunu kaldirabilecegini sanmiyorum. Umarim surekli bagiran, aglayan bir anne olmaz ve umarim arrik genc kadinlar korunmayi ogrenir.

Eger kürtaj öldürmek olsaydi Turk Ceza Kanununda bir cezasi olurdur hanimefendi. Ilk 10 haftaya kadar serbesttir. O cocuk dunyaya gelip mutsuz bir 60 yil gecirince ne hissediceksiniz? Cok sukur kurtaj olmadi ama 60 yil mutsuzlukla hergun yasayip yasayip öldü.

Kurtaj bir kadin icin kolay bir sey degil. Ben kimseye aldir vs demiyorum ama konu 'ayyy negzel iste hemen olmus' deyip gecistirilecek bir konu da degil. Yolu var yordami var. Konu sahibesi 20 yasinda. Olmasi gerektigi yer aslinda, dimdik ayakta durabilmek icin, bir universite kampusu. Gunumuzde 20 yasinda kadin daha kendi cocuk oluyor. Karar kendisinin ve esinin. Aldiracagini sanmiyorum konu sahibesinin. Yorumlarin hepsini okumadim ama sosyal cevresinin bunu kaldirabilecegini sanmiyorum. Umarim surekli bagiran, aglayan bir anne olmaz ve umarim arrik genc kadinlar korunmayi ogrenir.
Haklisin ama Senin suanda takildigin konular yasi universitesi vs si cok ayri konular suanda bunlari konusmak cok anlamsiz ve gerksiz deilmi...ayrica neden 60 yil mutsuzluk hukmu verdin ki direk..her beklenmedik anda yasanan gebelikte cocuklar mutsuzluk hukmumu giyiyorlar anlayamadim acikcasi.bukadar karamsar olmanin altinda baska sebepler yatiyor olmali.hayatin her alaninda boyleysen nacizane tavsiyem bence destek al.mutsuzluk fobin var bana gore ve herkeste olabilir korkusu...kanunlara gelince ohooo okadar adaletsizlikler varki hic girmiycem :KK12::KK12:

25 eylülde evlendim severek 5 senelk bi aşkın sonunda hayallerimiz gerçekleşti ve evlendik cocuk konusunu konuştuk bn biraz zaman geçmesini evliliğe alisip düzenimi oturttuktan snra istiyodum bi çocuk dünyaya getirmeyi fakat planladigim gibi olmadı o gece zaten ne oldugunu anlayamadım korkudan heyecandan en son adet tarihim 11 eyluldu bu ay 11 ekimi iple çektim hep adet olacakmisim gibi ağrılarım oluyodu olucam dedim ama adet olmadım test yaptigimdaysa pozitif çıktı doktora gittik belki yanlıştır diye ama yine pozitifti çok kötüyüm daha hazır değilim napicam ben:KK43:

Ovu testi yok ateş ölçümü yok yumurtlama takibi yok sonrasında Hemen kalkma biraz yat ayaklarını dik yok beline yastık koy yok kahve iç yok.keçiboynuzu yok bal yok polen yok hormon testleri yok

Hayırlısıyla gelsin bebeğiniz darısı benim gibi tüm bekleyenlere :)

Neden herkeste aldiracagim dusuncesi olustu sadece hazır olmadığım için korktum hamilelikten dogumdan anne olmaktan şuan alışmaya çalışıyorum geleceğe dair hayaller kurmaya basladim guzel şeyler düşünüyorum dua ediyorum iyi bi anne olacagimi dusunuyorum kabulleniyorum yavaş yavaş iyi hissediyorum kendimi ama öyle şeyler yaziyosunuzki inanın konuyu açıp paylaştığim icin pişman oldum
burası böyle iste cok yüz vermiceksin allatn alırsan tepene cıkarlar

Bebegin nefesi belli zaten boyle olmasi gerekiyormus hepsi bu kadar...ilk aylar hamilelikte zor gectigi icin kendini cok adapte edemeyebilirsin istemedigini hic sevmedigini dusunebilirsin ama 4. 5. aydan sonra 1 saat hareketlerini hissetmezsen panige kapilcaksin bebegime bisey mi oldu diye basta istemedim o yuzden bisey oldu diye vicdan azabindan cildiricaksin ki oyle bisey yok...hayirli olsun gule gule buyut hayatta basina kazayla gelebilcek en guzel sey:KK200:

Bende evlendigimde senin gibi dusunuordum.korundum.ama şimdi 2 yıldır bebek olsun diye takla atıyorum ve korunduğum o günlere isyan ediyorum.bence tadını cikar.hayattaki en güzel duygu anne olmak.eminim yerinde olmak isteyen binlerce anne adayı var.ve böyle bir topik gördüğümde içim parcalaniyor.
Bence öyle düşünmeyin, her şeyin bir zmaanı var,Allah ne zmaan isterse nasip ederse o zaman olur,nasibinizde yoksa o ilk korunmasaydın da olmayacaktı..Doğum ve ölüm saatimiz belliyse gerisi boş,kendinizi üzmeye değmez hakknızda hayırlsıı

Bence öyle düşünmeyin, her şeyin bir zmaanı var,Allah ne zmaan isterse nasip ederse o zaman olur,nasibinizde yoksa o ilk korunmasaydın da olmayacaktı..Doğum ve ölüm saatimiz belliyse gerisi boş,kendinizi üzmeye değmez hakknızda hayırlsıı
tabi canım orası oyle ama yine de kendime kızmadan edemıyorum.Rabbim kimseyi aratmasın kimsenin kucagını bos bırakmasın.isteyen herkeze versin.

yapıcak bişey yok canım durumu kabullenip hamileliğe alışcanksın:)
şimdiden hayırlı olsun..
kötü tarafından değil iyi tarafından düşünmeye bak
Değil mi canımm hem kötü tarafı yok ki minnak bir bebek yaa Rabbimin hediyesi. İnşallah sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur:KK36::KK46::KK200::anneadayı:Hoppa

Neden herkeste aldiracagim dusuncesi olustu sadece hazır olmadığım için korktum hamilelikten dogumdan anne olmaktan şuan alışmaya çalışıyorum geleceğe dair hayaller kurmaya basladim guzel şeyler düşünüyorum dua ediyorum iyi bi anne olacagimi dusunuyorum kabulleniyorum yavaş yavaş iyi hissediyorum kendimi ama öyle şeyler yaziyosunuzki inanın konuyu açıp paylaştığim icin pişman oldum

Back
X