İlk gün! Kızlar fikirleriniz lazıım. :)

Al bir tavuk bir de fırın torbası üzerine çizikler at posete koy bir de patates biber soğan falan koy posetin içine 180 derece 45 dk mis yanında da bir çorba :)

Kızlar siz anlatnca bana cok basitmiş yaparm gibime geliyor ama bide olmazsa

İlk gün yemek mi yapacaksın ?

Ben de 1 ay sonra evleniyorum o yemek derdi beni de sardi

Ilk gün tavuk soteyi düşünüyorum en basit yemeklerden hem lezzetlide oluyor. Ya da kori soslu tavukta olabilir. Tavuklu her sey olabilir

Kzlar kilo aldnz mi bu arada evlendikten sonraaa :)
10 aylık evliyim, 7 kilo aldım.
Bu kiloların sırrını çözdük ama, hemen paylaşayım.
Sürekli misafir ağırladığınız ve sadece misafirliğe gittiğiniz için ilk 1 yıl; habire börek çörek yeniyor.
Haftanın 3-4 günü börek, kek, pasta vb şeylerle akşam yemekleri geçtiği için, kilo almamak elde değil.
Buna dur derseniz ve evinize gelen misafirden önce kendiniz için yemek yapmayı başarabilirseniz kilo almazsınız.
Ama benim gibi misafir geleceği zaman abartan ve son dakikaya kadar bırakın yemeği su bile içemeyen bir tipseniz, misafirden önce kendiniz yumuluyorsunuz ağır kalorili, hamur işli tabağa.
E haliyle ye ye, şişiliyor bir süre sonra.

Kızlar bilmedigim icin yaparm diye dusundum ama vazgectm ilk gun ki yemegmi bizimkilere yaptircam :)

Ben de 1 ay sonra evleniyorum o yemek derdi beni de sardi

Ilk gün tavuk soteyi düşünüyorum en basit yemeklerden hem lezzetlide oluyor. Ya da kori soslu tavukta olabilir. Tavuklu her sey olabilir

Aynen tavugu bende yapabilirim insan birsey bilmeyince boyle oluyor

Ay valla misafrlge git ye. Misafir agirla ye hersekilde yiyoruz ayyy kesin bende alrm ama almamam lazm eşim hic sevmiyor kiloyu

Aynen tavugu bende yapabilirim insan birsey bilmeyince boyle oluyor

Elinin lezzeti onemli yoksa yemek her yerde var. Bir gun disarida yersiniz bir gun sen yaparsin bir gun disaridan söylersiniz. Ilk zamanlar boyle gecer. Sonra alisirsin netten bulup yemek yapmaya. Sahsen ben oyle dusunuyorum.

Ha bide balayina giderseniz 1 hafta yemek derdi yok. Sonrasında oranin yemeklerinden isterlerse yapacak bir sey yok

Peki ilk günden boyle guzel guzel yapip alistirinca sonra ne olacak

Benim evli arkadaslarim diyo ki, birak yemek yapmayi ogrenme evinde ogren çok cesit yapma citayi yukseltme

Simdi ilk gunler guzel guzel yapip sonra yapacak bir sey bulamaynca bizi topa tutmasinlar

Tek bildiğim şey yemek yapmak olduğundan, bari göstereyim demiştim.
Ama bu menü oldukça basit, bence denemelisiniz.
Genelde zamanım kısa olduğunda yine bunları yaparım.

Ama balayından dönünce bavulları 2 hafta açmadım, evin içi berbattı ve eşimle beraber temizledik.
Herkesin iyi ve kötü yönleri mevcut, yemek ise aslında en basit olan şey.
Korkmaya hiç mi hiç gerek yok.

Ben de yemek yapmayi severim aslinda ama hangi yemegin yanina ne yapilir vs onu ayarlayamiyorum. Bir de et sevmiyorum nisanlim cok seviyor onu nasil yapicam en cok dert olan bu konu :)

Annem elin lezzetli der cok yemek yapmayı bilmem ama yapinca guzel yaparim acaba her yemek icin gecerli olur mu bu :)

Benimki de biraz cesit isteyen biri anasi oyle alistirmis. Corbasi ana yemegi tatlisi olacak.
Sonra gelsin kilolar

Karnıyarık ve pilav yanınada salata yada cacık yapabilirsin cok basit zaman harcamıyan seyler yemek yapmak zor diil aslında yapa yapa ögreniyosun zaten zamanla bende bilmiyodum evlendimde simdi yarım saatte baklava acıyom o günlerinde aklıma geldikce gülüp geciyom

Bende et sevmiyoruuuum kizlar ben balayina bi hafta sonra flan cıkıcam mecbur yemek yapicam yani. Hani ilk gun flan idare edilirdi sonradan aç brakamam ama baya fikir aldm tavuklu ve fırınli olanlar aklma yatti :)

Elinizin lezzetliyse damak tadınız oldukça gelişmiş demektir.
Çok şanslısınız o zaman, hiç korkmaya gerek yok.
Evlenmeden önce yemek yapardım ama sadece kendi sevdiğim yemekleri.
Dolayısıyla evlendiğimde sevmediğim ama eşimin bayıldığı bir sürü şeyi yapmak zorunda kaldım.
2. haftamızda bir nohut yaptım, ben bile şaşırdım.
Eşim annesine, 'seninkinden güzeldi kusura bakma anne' bile dedi.
Aynı şekilde yeşil fasulye, baklagil gibi bir çok yemeği sevmem ama ne hikmetse iyi oluyor.
Bir yorumcu yazmış, soğanı yağda kavurup salçayı ekleyip üzerine de ne yapacaksanız onu koyunca adı yemek oluyor.
Asıl lezzetlendiren baharat çeşitliliği, her yemeği rezil de vezir de edebilir.
Sürekli yemeğin suyundan tadını kontrol ederek atarım mesela.

Et ise en kolay yemektir.
Eti pişirmenin sırrı, 2-3 saat mum gibi ateşte suyunu çektikçe su ekleyerek pişirmektir.
Pamuk gibi olup lif lif dağıldığında herkes sizin beceriniz sanacak, halbuki pişirme tekniğidir.
Yanına bir pilav bir de çorba, eşiniz ellerinizi bile yer.
Tatlıda da dr oetker sağolsun, revanisinden tramisuya, kazandibinden, cheese cake e kadar hiç beni yanıltmadı.
Hatta kurabiyeyi bile ondan yapıyorum.

Masallah ne hamaratlı bir bayansınız ben bunlari ilk yılımda becerirsem bravo bana

Masallah ne hamaratlı bir bayansınız ben bunlari ilk yılımda becerirsem bravo bana
Hiç hamarat değilim, aksine beceriksiz ve sakarım.
Kendinize güvenin, en önemlisi o.
Açarsınız yemek yaparken videolu anlatımları, bir bir yaparsınız.
Dediğim gibi her yemeğin sırrı baharatta gizlidir, onları da damak tadınıza güvenerek kullandıkça mükemmel olur.
Örneğin yumurtayı tayava kırmak var, bir de üzerine kimyon pul biber ve karabiber ekleyip lezzetlendirmek var.
Mesele bu kadar basit.
Eminim daha 1 ay olmadan birçok yemek yapan insana fark atarsınız.

Aynen baharat önemli cok severim baharat kullanmayi. Ben kucuk bi kavanoza baharat karisimi yaptım mesela tarcin, zerdecal, kimyon, karabiber, pulbiber, toz biber tavuk yemeklerine atiyorum lezzet veriyor herkes begeniyor da baharattan demiyorum elim lezzetli diyorum

Masallah size insallah ben de oyle olurum. Neyse ki nisanlimin annesi cok yemek yapmayi bilmez, her gun corbasi ana yemegi olsa da. Bi ekmek pizza yapiyordu onu ogrendim kvden, nisanlim gorup gorebilecegin bu demisti kadin baya bozuldu

Benim meksika, italyan mutfaklarina da merakim vardir hayata gecirebilirsem burada ki yarismalara katilirim artik

Ohoo, siz aşmışsınız bu yemek mevzusunu zaten.
Bu baharatları karıştırıp yaptığınız her yemek lezzetli olacaktır.
Bir de dünya mutfağını da takip ediyor ve deneyimliyorsunuz, benim sizden öğreneceğim çok şey var.
Mesela bu akşamki yemeğimi anlatayım size de gülün.
Canım kızartma istedi, karışık kızartma yaptım, patates biber ve patlıcan.
Kendim yedim ve bayağı arttı akşama kullanayım dedim.
Baktım bu yemek olarak yenmez, hemen biraz kıymayı salçayla kavurdum kızartmanın üzerine döküp, azıcık da salçalı sos koyup fırına verdim.
Oldu mu size bu sebzeli oturtma
Fırından çıkınca üzerine azıcık da yoğurt gezdirdim, eşime de ay ne kadar zor bir yemek diye anlat anlat bitiremedim.
Zavallım bir iştahla yedi bitirdi.
Alın size mis gibi bir yemek, görüntü bu ama özünde kızartmaydı o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…