İlk gün! Kızlar fikirleriniz lazıım. :)

kızlar beni yemek yapmaktan vazgecirdi gibi

kızlar beni yemek yapmaktan vazgecirdi gibi
Şaka maka ama ilk günden çok ağır yemek yaparsan, çıtayı yükseltip beklentiyi artırırsın demedi deme Çalışıyorsan hele, hem iş hem ev bakımı hem de çok ağır yemekler yapmak ağır gelebilir. Başta yapıp da sonradan bırakırsan da göze batar yani.

Yok çalışmıyorum bu yil kendimi çizim konusunda geliştirmeyi dusunuyorum iyi çizimim var cok iyi seyler yapabilirim :) tezhip flan istiyorum :) ama yemek yapmayi ogrenmekle gecicek geliyor bi senem :"

Yok çalışmıyorum bu yil kendimi çizim konusunda geliştirmeyi dusunuyorum iyi çizimim var cok iyi seyler yapabilirim :) tezhip flan istiyorum :) ama yemek yapmayi ogrenmekle gecicek geliyor bi senem :"
O halde sana şimdiden kolay gelsin ve mutluluklar :)

İlk gün yemeğimizde fırına baharatladağım tavuk kanatları atmıştım.
Yanına 3-4 tane patates de dilimledim.
Bolca salata yapıp, hazır konserve garnitürlerden alıp içine sosis doğrayıp rus salatası yapmıştım.
Bir de çorba.

Basit ama hem mideye hem göze hitap eden bir etki bıraktı eşimde.
Toplamda 1,5 saat gibi bir sürede pişmesi dahil her şey hazırdı.

Bir buçuk saatte hazrlamam mümkün degil de bu menu de guzelmiş :)

Çocuğunuz olduğunda mecbur yapacaksınız, çocuk olmadan önce dışarıdan ya da basit şeylerle geçiştirisiniz ama çocuk olunca sağlıklı beslensin diye baya uğraşacaksınız.

Bir buçuk saatte hazrlamam mümkün degil de bu menu de guzelmiş :)
Hazırlarsınız bir şey olmaz.
Hiç gözünüzü korkutmayın, en basit çorba mercimektir.
1 su bardağı mercimeği 2,5 su bardağı suya bırakın.
Kaynasın da kaynasın o, sonra pişince blender dan geçirip tuz ve baharat eklersiniz, bu kadar basit.
Tavuğu ve patatesleri fırına atmak, 10 dakika.
Pişmesi süresi 50-60 dakika.
Çorbayı da tencereye koyup pişirmek 15 dakika.
Rus salatası 5 dakika.
En çok uğraştıran şey salatadır.
Tek tek yıka, doğra uğraştırır insanı.

Şimdiden tebrikler, bir ömür mutlu olun.

bu konu tam benlik olmuş.benimde 1,5 ay sonra düğünüm var ve aynı şekilde hiç yemek yapmadım.köfte patates yaparım heralde.o var şuan aklımda aama şimdi yorumları okıycam tabi

ve zor beğenen bi eşim olcak.beğenmezse asla yemez.gittiğimiz restorantta beğenmediği yemeği geri yollamaktan hiç çekinmiyo işim çok zor

bu konu tam benlik olmuş.benimde 1,5 ay sonra düğünüm var ve aynı şekilde hiç yemek yapmadım.köfte patates yaparım heralde.o var şuan aklımda aama şimdi yorumları okıycam tabi

Enam ayni zamandami evleniyoruuuz :)
Kzlar hepinize cok tesekkurler valla insallah heesey dedginiz gbi olur bebek hemen istemiyorum bi iki yil flan yani :)

El lezzetim iyi aslında sadece çok sakarım mutfaga girdim mi duvarlar yerler flan gidiyor yani en basit bi çay demlerken bile beceriksiz degilim ama bunlar var malesef :) firinda patatesli tavukk iyiymiş bence de olablr :)))
ben balayından döndüğümüz ilk gün patates oturtma yapmıştım zor bi yemek seçtim kendime :)) o zmanlar neyime güveniyosam yani gene yemek yapardım elimden her iş gelirdi ama patates oturtma diil:) tabii hiç güzel olmadı:)

bence hiç riske girme yeşil fasulye pilav cacık yap
yada köfte patates soğuk yoğurt çorbası yap
mercimek risksiz bi çorba
mantar sotede olabilir aslında tam zmanı şimdi
tavuk sotede risksizdir aslında genelde hep tutar.....

ayrıca benim kadar sakar olan varmıdır bilmiyorum hem dikkat dağnıklığı var bende iş yaparken of of of diyim sana:) yakarım dökerim kırarım:)
buna rağmen her şeyi yapmasını öğrendim eminim benim kadar sakar diilsindir örneğin 3 gün önce menemen yapcam
biberleri doğruyorum tam içlerini ayıklıcam iki biberin içi yere döküldü domatesi rendelerken elimden kaydı beyaz mutfak halısının ortasına düştü yumurtayı yıkarken elimden kaydı lavaboda kırıldı aslında hepsi her zman başıma gelmez ama o gün deli olcaktım ve buna rağmen menemeni yapmayı başardım ha normal bi kişi yarım saatte yapar ben yarım saat yapıyorum yarım saat ekstra temizlikle uğraşıyorum oğlumda şimdi aynı bana benziyo oda sakar ikiyle çarpıldık evlen bide çocuğun olsun sakarlığın zorluğunu asıl o zman anlıcaksın şimdi hohohoho hiçbişey:)tadını çıkar:)

Bence ilk günler olduğundan basit şeyler ile geçiştir birlikte olmanın keyfine varın gezin tozun film izleyin sohbet edin.zorlu şeyleri sonraya bırak çıtayı yüksekten tutma.

İlk gün ne yemeği ya hu durduk yere iş çıkarmayın başınıza.
Çıkın dışarı veya eve söyleyin.

Bize düğün akşamı kayınvalidem ertesi gün için yemek koymuştu.
Sonra balayına gittik.
Dönüş haftası çok tempoluydu benim için, yemekle uğraşabildiğimi sanmıyorum.
İlk yemeği ne zaman yaptım acaba ben ( :

Soğanla salçayı karıştırıp sıvı yağda soteliyorsun içine ne katsan yemek oluyor.Bunu bilmeyen hemcinslerime de yuh diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…