ilk hamileliğini yaşayan anne adayları nelere dikkat etmeli ?

ciniviz_35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
148
43
123
37
ilk hamileliğimi yaşıyorum eşim ve ben çok heyecanlıyız napmam gerekiyor ne yiyip ne içmem gerekiyor çalışan bi anneyim ne zaman işden izin almam gerekiyor hiç bilmiyorummmm.. ama bildiğim tek şey heyecan ve mutluluk..

Allah kucagınıza almayı da nasip etsin İnşaAllah..
Benim de ilk gebeliğim..
Doktorun söylediği şey şu; "Hamilelik hastalık değildir"
Rahat ve sakin olmanı tavsiye ederim..
Ama ilk haftalar ağır iş yapma dinlen 12. Ci haftaya kadar dikkat et..
Mesela ben iş yaptım ama yormadan kendimi sürekli yatmadım..
Güzel bir heyecan :) Allah herkese nasip etsin yaşatsın bu duyguyu..
Sadece sakin ve rahat bir hayat gerekiyor..

Bugunku aklim olsaydi o kadar kilo almazdim diyorum en cokCatlak kremlerini erkende edinin ve booll booll surunun:)Kilo dogumun sekki acisindan da cok onemli diyorlar bu aradaBol bol sebze meyve yiyin,hormonsuz olmalarina dikkat edin,hurma yerseniz agirbasli,ayva yerseniz gamzeli,elma yerseniz de guzel oliyor derler.Ne kadar dogru bilemem tabi:)Bide intte arastirma yaparsaniz zaten bol bol bilgi alirsiniz.Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

henüz kan testi yapmadım ama kesin sonuç veren iyi bir testte çift çizgi çıktı baya bir heyecanlıyız şuan amin iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

kilolu biriyim zaten yediklerime dikkat ediyorum ama dahada dkkat edicem artık sağlıklı olsunda başka bişi istemiyorum canımm henüz bişi hissetmiyorum yrn dr gideceğim kan testi ve ultrason a gireyimde kafamızda rahatlar heralde :)

ayyy canımmm inşallahhh.. bakalım yarın muaneye gidicem vajinal muane istemiyorum ultrasonla baktırcam bide kan tahlili falan yaparlar heralde..
Oyle bisey yok diye biliyorum.Benim ikinci hamileligim,ikisinde de oyle bi muayene olmadi.Kan,idrar testi bide ultrasonla bakiliyor zaten:)Hadi bakalim,sevincli haberlerini de alalim insallah:)

Oyle bisey yok diye biliyorum.Benim ikinci hamileligim,ikisinde de oyle bi muayene olmadi.Kan,idrar testi bide ultrasonla bakiliyor zaten:)Hadi bakalim,sevincli haberlerini de alalim insallah:)

canım hamileymişimmm dra gittim ilk fotosunu bile aldım :) haber vereyim dedim 5 hafta 6 günlük dedi dr

Ayyy hadi hayirli olsun canim insallah:)Zaten bu hamilelik testleri varken yok gosterebilirmis bebegi ama yokken var cok az gosterirmis.Saglikla kucagina aldigin gunleri de gostersin rabbim insallah.Doktor zaten tavsiyelerde bulunmustur sana.Kendine dikkat et...

ami cnm da dün bebiş bizi korkuttu kanamam oldu sabah dr gittik herşey normal dedi

doğumlarımız aynı gün görünüyor :) benimde ilk çoçuğumm

eğer karından bebeği ya da keseyi göremezse alttan bakmak zorunda bunun ne bebeğe ne de size hiçbir etkisi yok etkisi olsa doktor yapmaz zaten rahat olun allah güzel sağlıklı bi gebelik nasip etsin inşallah hayırlı olsun :)

canım tebrikler...sağlıkla kucağına alırsın inşallah. benim tavsiyem hamilelik boyunca hiçbir şeyi kafana takma.. benim de ilk gebeliğim. şimdi bir moda çıkmış "ense kalınlığı" diye; ikili taramada (11-14. haftada) tüm bebeklerin ensesi kalın çıkıyor :)) ama bu iyi birşey değil, down sendromu diye korkutuyorlar, ileri tetkik yaptırıyorlar. çoğu sağlıklı çıkıyor bebeklerin. biz atlattık ama dünya başıma yıkıldı o kadar üzüldüm ki sonunda sağlıklı olduğu ortaya çıktı. bir de baktım ki çevremde böyle olan çokmuş. bir de "şeker tarama" testi stresi var (6. ayda) hiç korkma, özel bir durum yoksa genelde hep yolunda gidiyor. bol protein (et, yumurta, yoğurt, peynir, süt) , sebze-meyve , bol su ve günde 1 saat yürüyüşle çok rahat geçirirsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…