ilk hamileliğini yaşayan anne adayları nelere dikkat etmeli ?

ay canım çok sağol çok önemli bilgiler vermişsin :) teşekkür ederimmm kahvatı yapamıyorum sabahları yumurta falan istifra ediyorum (

ay canım çok sağol çok önemli bilgiler vermişsin :) teşekkür ederimmm kahvatı yapamıyorum sabahları yumurta falan istifra ediyorum (
rica ederim canım :) ilk aylarda yediklerin bebeği etkilemiyor zaten; kanında bulunan vitaminler, tuzlar, calsiyum vb. önemli maddeleri alıyor. ilk aylar anneler, kendileri yorgun düşmemek adına besleniyor. hiç endişelenme; pek çok kişi biliyorum bu aylarda sürekli kusup kilo veriyorlar ama bebekleri gayet gelişimini sürdürüyor. beslenme, 2. trimesterde daha önemli imiş. bebiş büyüdüğü için :) hiç kendini zorlama..hafif şeyler tüket ilk üç aydan sonra epey rahatlayacaksın :)

CANIM 2Lİ TARAMA NASIL YAPILIYOR ACABA ??

ikili tarama testi kan tahlili ve ultrasonla yapılıyor. kan tahlilinde doktorun istediği değerler ölçülüyor; ultrasonda da bebeğin ense kalınlığı, burun kemiği varlığı/yokluğu, baş çevresi ölçümleri alınıyor. bu tahliller sonucunda bebekte kalıtımsal veya genetik bir hastalık olup olmadığına down sendromu ihtimaline bakılıyor. downlu bebeklerin en çarpıcı özelliği burun kemiğinin oluşmaması ve ense kalınlığının fazla olmasıymış.
ancak yine söylemeliyim ki ikili tarama testi kesin kanıt değil; sadece bir ihtimal.bizim tüm sonuçlarımız kötü çıkmıştı; benim gibi kötü çıkan da çok kişi tanıyorum ama bebeklerimiz çok şükür sağlıklı şu an, ileri tetkik yaptırdık tertemiz çıktı. ikili testi yaptırın tabi ama doktorların korkutmalarına aldırış etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…