İlk İntibada Görsellik Ne Derece Önemlidir

Olakimefta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
1.034
1.809
48
36
Merhaba hanımlar bu konuyla ilgili daha öncede konular açılmıstır benim konuyu açmamdaki maksat kisisel problemim degilde toplumdaki genel görüşü merak ettiğım için açmak istedim

Benimde zaman zaman bu konuda yaşamıs oldugum problemler olmustur suan eskisi gibi umursamiyorumda konuyu acma nedenlerimden biride geçen PDR ci bir arkadasla konustum işte toplumdaki bu genel yargidan aslinda insanlari ilk kez görsellik olarak degerlendirdiginden falan

Ama gorsellikten kastim temiz düzgunluk degilde daha çok tarz marka guzellik bakımlilık vs konularıni soyledim arkadasimda bence bu biraz ergence seyler anca ergenlikte insanlar boyle degerlendirmelerde bulunabilirler falan dedi bende acaba mi diye dusunurken sadece kendi yasadiklarimi değil cevremde yasayanladinda verdigi bir kac ornegi sunmak istiyorum
Sizce bunlardan yola cikarsak haklilik payim varmidir

1-) Bi işle alakali arkadas ortamindan bir kisı o iş için konudan anlayan uzmani diyebilecegim birini ariyormus bende bi tanidigimdan söz ettim ücret talep etmeden seve seve yardimci okacagini oyledim

Neyse arkadasim ve gruptaki kisi gorusmusler konusmuslar bu kisi arkadasimla ilk gorusmede gayet olumlu hatta kesin konusmus hatta arkadasimda cok sasirmis ilk dakikadan olumlu ve kesin konusmasina hatta idarecesinden bir kac gunluk izin istemis falan sonra bu kisiyle konudurken resim sormus arkadasinda gerekli mi demis karsi taraf gerekebilir deyince arkadasimda yollamis resim

Arkadasim eli yuzgu duzgun giyimi normal biri valla fotografi gonderdikten sonra konusmasi bi degisti olumsuz konustu 10 dk once konustugum kisi sanki kendisi degildi dedi

2- Baska bir arkadasim annesinin birkac kez kardrsinin durumunu gorusmek icin kardesinin ogretmenleriyle gorusmek maksatli bir kac defa okula gitmis arkadasimin anneside normal cahil denilmeyecek orta duzeyde bir teyze

Arkadasimin anlattigina göre kac kere gidip gelmis kadincagiz ams musait degiller sonra vs diye defalarca eetelenmis arkadasimda bakimli guzel iyi giyimli biri memlekete gidince kardesinin durumunu gorusmek icin kendisi gitmis diyo bekletilmek bir yana mudur ayri gorusmek istedi ögretmenleri ayri gayetde ilgilendiler konustular falsn
Ama annesi gorusmek icin kac kere gitmis ama hep ertelenmis.En nihayetinde ikiside ayni ogrencinin velisi

3- Baska bir tanidigim universitede bi arkadas ortaminda baska bir arkadasimin arkadasiyka tanistigim kisinin kiligini kiyafetini tarzini begenmedigim icin cocuk ne dediyse ben tersini soyledim cocuk ne konustuysa tersledim ams cocugu tanidikca ondaki bilgiyi zekayi kulturu gordukce dis gorunusuyle yargiladigim icin kendimden utandim demisti

4- Gecen 23 nisan yaklasitken oturdugumuz bi ortamda bi arkadas gosteriye cikan ogrencilerin neye gore degerlendirildigink secildigini sordu

Bi ogretmen arkadasta uzgunhm ama genel olarak ustune basina temizligine kitafetine bunlarin icinde en iyileri secilir demusti hatta bende peki esit sartlarda olanlarda degerlendirme neye gore yapiliyor diye sorunca maalesef ki guzellige gorsellige demisti (Bu arkadas idareci degil sadece secimlerde secilenlerin neye gore degerlendirdigini anlatti belki her okulda bu sekilde olmuyordur ama arkadasimin karsilastigi gordugu durum bu)

Vel hasili kelam bunlar aklimda kalan bir kac ornek inanin cogaltmak mumkun ozellikle hic kendi yasantindan ornek vermek istemedim

Sizce ben yaniliyormuyum bu gorsellik durumu onemsiz bir mevzu mu yoksa sen haklisin bende boyle bir durum yasadim diyenlerde var mi

Kariyer gelişimi diye bir ders aldım, geçen sene üniversitede. Kadın bize ilk görüşmede kesinlikle özenli gitmemiz gerektiğini, kendimizden emin gibi davranıp asla tereddüt etmememiz gerektiğini, jest-mimik hareketlerimizi kontrol etmemiz gerektiğini ve hatta çok terliyor olmanın bile kötü izlenim bırakıp elenmeye yol açtığını öğretmişti.

Maalesef toplumumuzda böyle bir genel yargı var. Örneğin çalıştığım bir kurumda hep sunumları benim yapmamı özellikle başka şirketlerden ziyaretçiler gelecekse onlara tanıtımı benim yapmamı vs. Görsellikle alakalı bir durum söz konusu oldugunda mutlaka benim öne çıkmamı istiyorlardı. Oysaki diğer çalışma arkadaşlarım benden daha fazla deneyimli ve iş tecrübeleri olmalarına ragmen.. hadi bunu geçtim karşıdan karşıya geçerken bile en basitinden bunu hissedebiliyosunuz. Maalesef insanlar çok sığ özellikle karşı cins için bu böyle. Ama ben zeka espri yeteneği ve karakterin herşeyden önde oldugunu düşünenlerdenim.

İş için tabiki görsellik çok önemli ilk başta ama üniversitedeki arkadaşlarımı kıyafetlerine göre seçmem, çok mantıksız çünkü.
Veliyle kıyafet sebebiyle konuşulmaması da bana çok mantıksız geldi. Başka bir şey olmasın sakın? Belki o Veli kendini ifade edememiştir.
Ayrıca öğrencilerin kıyafete göre seçilmesi de yeni mi çıktı? Sonuçta hepsi tek tip giyiniyor değil mi?
Yani sizin çevreniz anormal bence. Biraz zeka seviyesi yüksek insanlarla arkadaşlık kurarsanız iyi olur.

Dış görünüş çok kapı açıyor.Onu kullanmak istemeyip,beynimin de olduğunu anlatmaya çalışırken o kapılar kapanıyor.
Ben hep bunu yaşadım.
Maalesef ki bende sizin dediginiz gercege inanıyorum yanilmak istiyorum evet dogru bu degil demek istedikce bi ornekle karsi karsiya kaliyorum

tabi ki dış görünüş önemli,
ben saçları yağlı, dişleri kirli, tırnakları bakımsız (tamamı ya da biri de olsa), giyimi özensiz, kirli, ütüsüz biriyle çalışmayı asla istemem, bilgisi, deneyimi ve donanımı ne olursa olsun.
çünkü bir insanda önce özsaygı ve özgüven olmalı, kişisel temizliğine ve bakımına özen göstermeyen bir insanın bu niteliklere sahip olabileceğine inanmıyorum, sonra kendine bakmaktan aciz, kendine özen göstermeyen birinin, işine özen göstereceğini düşünmüyorum.
güzelliğe gelince, o çok göreceli işte, yakışıklı/güzel oyuncu diye lanse edilen ve insanların ayılıp bayıldığı çok kişiyi çirkin buluyorum mesela, ya da tam tersi, yani güzel dediğimiz şey kime göre neye göre... o yüzden x kişi güzel olduğu için işinde yükseldi gibi bir yaklaşıma asla inanmıyorum.

Veli diye soyledigim kisi zaten gic gorusememis kac kere gorusmek icin gitmis ama erteletilmis ve nerde ne konusacagini jilen biri

Ogrenci mevzusuna gelince ogrenciler artik tek tip giyinmiyor giyinseler bile durumu iyi olanlar ve vasatin altinda olanlar kendilerini gosteriyor

Bu arada arkadaslarim bu ornekleri yasayanlar baskalarina yasatanlar degil ki neden cevremi degistireyim

Anlattıklarınıza kesinlikle katılıyorum bence bu durumla herkes karşılaşıyordur. Mesela benim dikkatimi şey çekmişti bir keresinde hastaneye makyajlı ve özenli gitmiştim kayıt alan bölümdeki insanlardan tutun sıra bekleyenlere kadar herkes bir nazik hatta bir kaç kisi sırasını vermeyi teklif etti o hastaneye bayılmak üzereyken gideyim bu kadar ilgi görmem.
Dediğiniz gibi bu örnekler çoğaltılabilir

Dış görünüş kadar kendini ifade etmekte önemli tabii.Mesela siz.Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama Türkçeniz, anlatiş tarzınız berbat.Hele o arkadaşının kardeşi mi,kardeşinin arkadaşı mı, resmen boğuldum orda!

Sorunuza gelince herşey 'gösteriş'tir, herşey 'vitrin'dir. O veli olayında ise hanımefendi niye itiraz etmemiş ki, bende oraya takıldım.Hayır diyememiş mi 'Ya her geldiğim de meşgulsünüz, anlamadın burası okul mu, ge...l ev mi?'.Ayrıyeten öyle kılık-kıyafet yüzünden insan aşağılanlara ifrit olurum.Mümkünse benle karşılaşmasınlar iyilikleri için.Çarşı da pazar da sebze satan kadına saygısızlık etmeyene denk gelmiştim bir keresinde.O saygısızlığını aldım, kalbine gömdüm.

Son düzenleme:
Bakin saydiklariniz lux olan seyler degil zaten olmasi gerekenler benim kast ettigim bunlar degil misal bi ornek vereyim iki insan yan yanayken birinin zekasindan kalitesinden once kiyafetine tarzina onem vermeleriydi kast ettigim sey

Ye kurkum ye denmemis bosuna.

Kendine saygisi olmayan paspal giyinen kisilere bende saygi gostermem konu marka degil temiz olsun utulu olsun 500 liralik parfum kokmasina gerek yok beyaz sabun koksun ozenli olsun.

Demek istedigim iste sizin anlattiginiz aslinda kendimi iyi ifade edemeyisimden tam olarak anlatamadim o yuzden verdiginiz ornek cok iyi oldu ben bunu toplumun bir cok kesiminde fazla fazlasiyla gordum

Ye kurkum ye denmemis bosuna.

Kendine saygisi olmayan paspal giyinen kisilere bende saygi gostermem konu marka degil temiz olsun utulu olsun 500 liralik parfum kokmasina gerek yok beyaz sabun koksun ozenli olsun.
Ne yazik ki kirli pespaye halini marka kiyafetlerle orten ter kokusunu 500 liralik parfumlerle kapatanlara saygi gosterildigine cok defa sahit olmuslugum var

Ben cok taninmis kurumsal bir magazada calisyorum.yani daha dogrusu iki ay once ayrildim.on sene bu firmadaydim yani isim vermiyeyim ama cok kaliteli yabanci bir firma.canta esarp satilan bir yer. Uruunkerimiz burdaki bayanlar anlamistir cantalarimiz cok pahalidir. Bir gun magazadayim.bir adam geldi ayaklarinda sari cizmeler.ama batmis pantolonu gomlegi ayri terlems.bu iceri girerken ben disariyi izliyordum.iste insann fesat olmasin.kendi kendime dedimki insallah bu iceri girmez.girdi.mudur dediki ilgilen dedim ben hayatta ilgilenmem bu bisey almaz iceri giren aliciyida kacirirrm kusura bakmayin ben bakamam dedim.neyse mudur zorla sinirle filan ben baktim.adama gomlek gosteriyorum ama benim tipimi goren o an alasi gelmez.adama dedim bedeniniz 42 mi dedi evet.bi tane gosterdim utana sikila tamam bu olsun dedi.bide mavisi varmi dedi onuda gosterdim onuda aldi.4 tanede kravat aldi.esine esarp aldi kizina aldi.ogluna kazaklar aldi.magazada herkez agzi acik.servis tam 2 milyar tuttu.dediki lutfen kusura bakmayin ben bu avmnin hemen arkasindaki insaatin santiye muduruyum.ayni zamanda sahiplerindenim.bende calistigim icin boyle gelmek zorunda kaldim ustum basim batti dedi.utamcimdan kipkirmizi oldum.dedim kizim Allah seni kahretsin insanlari kiyafete gore yargiladin.o gun bugundur asla yapmam.

Ben de bir mağazaya işten çıkıp gittiğimde farklı spor kıyafetle gittiğimde farklı muamele görüyorum. Ye kürküm ye diye boşuna dememişler.
Iste bu zihniyetten nefret ediyirum toplum birgun kurtulur insallah bos beyinlerini marka kiyafetlerle oeten insanlara hayran olmaktan

Kiyafetin marka olmasindan ziyade kendine guvendir karsidakini etkileyen
Mesela veli gorusmesine giden teyze buyuk ihtimalle guvensizlikten yapamadi gorusmeyi
Bizim insanimiz kendinden emin insandan tirsar ve iyi davranir ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…