- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi Olakimefta
-
Onlar maddi cikarcilar oluyor.Bende marka severim ama karsimdakinin kiyafetinin temizligi benim icin onemli markasi degil.Ne yazik ki kirli pespaye halini marka kiyafetlerle orten ter kokusunu 500 liralik parfumlerle kapatanlara saygi gosterildigine cok defa sahit olmuslugum var
Bundan bahsettiğinizi anladım ve kesinlikle haklısınız olay sadece bakımlı olmak da değil doğuştan güzel olan 1-0 önde Amerika da yapılan bir araştırmaya öğretmenler tarafından kullanılan notlarda güzel/yakışıklı öğrencilerin puan ortalamaları daha yüksek oluyormuş.Demek istedigim iste sizin anlattiginiz aslinda kendimi iyi ifade edemeyisimden tam olarak anlatamadim o yuzden verdiginiz ornek cok iyi oldu ben bunu toplumun bir cok kesiminde fazla fazlasiyla gordum
Merhaba hanımlar bu konuyla ilgili daha öncede konular açılmıstır benim konuyu açmamdaki maksat kisisel problemim degilde toplumdaki genel görüşü merak ettiğım için açmak istedim
Benimde zaman zaman bu konuda yaşamıs oldugum problemler olmustur suan eskisi gibi umursamiyorumda konuyu acma nedenlerimden biride geçen PDR ci bir arkadasla konustum işte toplumdaki bu genel yargidan aslinda insanlari ilk kez görsellik olarak degerlendirdiginden falan
Ama gorsellikten kastim temiz düzgunluk degilde daha çok tarz marka guzellik bakımlilık vs konularıni soyledim arkadasimda bence bu biraz ergence seyler anca ergenlikte insanlar boyle degerlendirmelerde bulunabilirler falan dedi bende acaba mi diye dusunurken sadece kendi yasadiklarimi değil cevremde yasayanladinda verdigi bir kac ornegi sunmak istiyorum
Sizce bunlardan yola cikarsak haklilik payim varmidir
1-) Bi işle alakali arkadas ortamindan bir kisı o iş için konudan anlayan uzmani diyebilecegim birini ariyormus bende bi tanidigimdan söz ettim ücret talep etmeden seve seve yardimci okacagini oyledim
Neyse arkadasim ve gruptaki kisi gorusmusler konusmuslar bu kisi arkadasimla ilk gorusmede gayet olumlu hatta kesin konusmus hatta arkadasimda cok sasirmis ilk dakikadan olumlu ve kesin konusmasina hatta idarecesinden bir kac gunluk izin istemis falan sonra bu kisiyle konudurken resim sormus arkadasinda gerekli mi demis karsi taraf gerekebilir deyince arkadasimda yollamis resim
Arkadasim eli yuzgu duzgun giyimi normal biri valla fotografi gonderdikten sonra konusmasi bi degisti olumsuz konustu 10 dk once konustugum kisi sanki kendisi degildi dedi
2- Baska bir arkadasim annesinin birkac kez kardrsinin durumunu gorusmek icin kardesinin ogretmenleriyle gorusmek maksatli bir kac defa okula gitmis arkadasimin anneside normal cahil denilmeyecek orta duzeyde bir teyze
Arkadasimin anlattigina göre kac kere gidip gelmis kadincagiz ams musait degiller sonra vs diye defalarca eetelenmis arkadasimda bakimli guzel iyi giyimli biri memlekete gidince kardesinin durumunu gorusmek icin kendisi gitmis diyo bekletilmek bir yana mudur ayri gorusmek istedi ögretmenleri ayri gayetde ilgilendiler konustular falsn
Ama annesi gorusmek icin kac kere gitmis ama hep ertelenmis.En nihayetinde ikiside ayni ogrencinin velisi
3- Baska bir tanidigim universitede bi arkadas ortaminda baska bir arkadasimin arkadasiyka tanistigim kisinin kiligini kiyafetini tarzini begenmedigim icin cocuk ne dediyse ben tersini soyledim cocuk ne konustuysa tersledim ams cocugu tanidikca ondaki bilgiyi zekayi kulturu gordukce dis gorunusuyle yargiladigim icin kendimden utandim demisti
4- Gecen 23 nisan yaklasitken oturdugumuz bi ortamda bi arkadas gosteriye cikan ogrencilerin neye gore degerlendirildigink secildigini sordu
Bi ogretmen arkadasta uzgunhm ama genel olarak ustune basina temizligine kitafetine bunlarin icinde en iyileri secilir demusti hatta bende peki esit sartlarda olanlarda degerlendirme neye gore yapiliyor diye sorunca maalesef ki guzellige gorsellige demisti (Bu arkadas idareci degil sadece secimlerde secilenlerin neye gore degerlendirdigini anlatti belki her okulda bu sekilde olmuyordur ama arkadasimin karsilastigi gordugu durum bu)
Vel hasili kelam bunlar aklimda kalan bir kac ornek inanin cogaltmak mumkun ozellikle hic kendi yasantindan ornek vermek istemedim
Sizce ben yaniliyormuyum bu gorsellik durumu onemsiz bir mevzu mu yoksa sen haklisin bende boyle bir durum yasadim diyenlerde var mi
Inanin samimi soyluyorum afedersiniz koltuk alti terden sararmis beyaz pajalli tsortunu marka bir ceketle ortama girip cokta guzel agirlananlari biliyorum ama gayet duzgun temiz utulu olarak bi ortama katilipta sirf tarzi begwnilmedigi icin cokta yanina yaklasanlarin olmafigi insanlarda biliyorumOnlar maddi cikarcilar oluyor.Bende marka severim ama karsimdakinin kiyafetinin temizligi benim icin onemli markasi degil.
Iste bu zihniyetten nefret ediyirum toplum birgun kurtulur insallah bos beyinlerini marka kiyafetlerle oeten insanlara hayran olmaktan
Ben hepsini ayni kefeye koymadimBu genelleme niye?
Beyinleri acip icine mi baktiniz boş mu dolu mu diye?
Öyle bi yaziyosunuz ki sanki marka giyen herkes kisiliksiz,boş beyinli .
Konuyu da anlamadım ya,neyse.
Bakin saydiklariniz lux olan seyler degil zaten olmasi gerekenler benim kast ettigim bunlar degil misal bi ornek vereyim iki insan yan yanayken birinin zekasindan kalitesinden once kiyafetine tarzina onem vermeleriydi kast ettigim sey
Omuz gamzesi ne olakiDış/ fiziksel görünüş benim için çok önemli. Öyle ki ilk buluşmada omuz gamzeleri var mı diye bakarım, yoksa "vasat herif" deyip ortamı terk ederim.
Ben olsaydim o topukluya agzinin payini veriridim.Bi magazada şahit olduğum olayı anlatayım size kapalı hanım hanımcık giyinmiş bir bayan var bi bayanla tartisiyorlar o bayanda topuklu ayakkabı kısa bi elbise giymiş bu topuklu ayakkabili diye anlattığım bayan bağırıyo benim çocuğuma bagiramazsin falan kız diyo ki hanım efendi bagirmadim çocuğunuz çocuğumun gözüne parmağını soktu bende yapma diye uyardım benim çocuğumu sen uyaramazsin diye yırtıyo ortalığı ozman bakcan çocuğuna bende uyarmiycam dedi sakın bi ses tonuyla kadın kıza demez mi mahalleden çıkmış gelmissin şu halinle önce sen giyinmeyi öğren kız bir ağladı resmen benim gozlerim doldu sinirimden yerimde duramadim dedim hemen cikalım yoksa ben kadınla tartiscam en son kız ağlaya ağlaya çıktı magazadan halbuki giyinmeyi bilmeyen oydu düğüne gider gibi avm gelmiş olan görmemiş tuttu kadını rezil etti kılık kıyafet dış görünüş insanlar için önemli pis olmadığı sürece markaymış kapalıymış acıkmış herkez aynı muameleyi görmeli bence
Bende saçım açık o kadının yanında eşi de vardı ben müdahale etseydim adam bana bişey deseydi eşimle birbirlerine girerlerDi öyle deyince ne diyo bu ya diye eşime döndüm sus adamla birbirimize gireriz şimdi dedi emin olun kendimi çok çok zor tuttum helede kız ağlayınca içimden bi parça koptu sanki ama bişey diyemedim o kızda 1 hafta resmen aklımdan cikmadiBen olsaydim o topukluya agzinin payini veriridim.
Siz mahalleden cikmis gelmis diyorsunuz ama siz de dugun den cikip gelmissiniz galiba derdim:/
Bende acik biriyim ama asla kimse kimseyi kapali diye elestiremez herkes kendinden mesuldur.
Orda başka bir aklı basında insan yok mu ki, sadece 2 kişi yaşıyor olayı.Hayır durmuş dünya demek ki!Sinirinizden gerçekten yeriniz de duramasaymışsınız da sesiniz çıksaymiş.Neden kaçıyorsunuz ki böyle durumlarda.O kızın yerinde sen, ben (olsam farklı olurdu ama), kardeşim, kuzenim olabilirdi.Bi magazada şahit olduğum olayı anlatayım size kapalı hanım hanımcık giyinmiş bir bayan var bi bayanla tartisiyorlar o bayanda topuklu ayakkabı kısa bi elbise giymiş bu topuklu ayakkabili diye anlattığım bayan bağırıyo benim çocuğuma bagiramazsin falan kız diyo ki hanım efendi bagirmadim çocuğunuz çocuğumun gözüne parmağını soktu bende yapma diye uyardım benim çocuğumu sen uyaramazsin diye yırtıyo ortalığı ozman bakcan çocuğuna bende uyarmiycam dedi sakın bi ses tonuyla kadın kıza demez mi mahalleden çıkmış gelmissin şu halinle önce sen giyinmeyi öğren kız bir ağladı resmen benim gozlerim doldu sinirimden yerimde duramadim dedim hemen cikalım yoksa ben kadınla tartiscam en son kız ağlaya ağlaya çıktı magazadan halbuki giyinmeyi bilmeyen oydu düğüne gider gibi avm gelmiş olan görmemiş tuttu kadını rezil etti kılık kıyafet dış görünüş insanlar için önemli pis olmadığı sürece markaymış kapalıymış acıkmış herkez aynı muameleyi görmeli bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?