İlk İntibada Görsellik Ne Derece Önemlidir

Kadının eşi vardı yanında benimde eşim vardı olay farklı yerlere gider diye sustum adam bana bişey deseydi eşim asla durmazdi birbirlerine girerler Di ben yalnız olsaydım çok güzel hakkını verirdim onun ama olay çok çok buyurdu
 
Maalesef ön yargılar. genelde öğrenciler arasında seçilme şuna göre oluyor o 23 nisan gösterisinin kıyafetini temin edebilecek öğrenciler seçiliyor halk oyunu vs ise tek tip kıyafet öğrenci velisi tarafından temin edildiği için. anck öğrencisinin durumunu sormaya gelen bir velinin o şekilde geri çevrilmesi hiç hoş olmamış
 
Görünüş elbette önemli, haliyle bizler dünyayı görerek duyarak dokunup koklayip tadarak algılayan varlıklarız. Gülünce sapsarı, arasına maydanoz sıkışmış dişleri olan birisi hakkında acaba ne düşünürsünüz? Ya da saçları taranmamıș, gözü capaklı biri için "İnsan bi yüzünü yıkar en azından bu ne ya?" demez misiniz? Pis biri bu hissiyatı uyanmaz mı sizde?

Aynı konunun farklı yönleri de var, saygı yönü mesela. Kişi görünümüne ne derece önem vermiyorsa, o derece umursamazlık hali içindedir. Kendi bedenine saygısı yoktur, bulunduğu ortama da saygısı yoktur. Herkesin şıkır şıkır olduğu düğüne yırtık kot şort, parmak arası terlikle giden gelinin 30 yasindaki kuzeni hakkında ne düşünürsünüz mesela?

Bir iş yeri sahibi olsanız, sizinle iş görüşmesine kir pas içinde gelen, karşınızda otururken neredeyse koltuğa yatacak kadar yayılan ve bir yandan kulağını, burnunu karıştıran birine iş verir misiniz?

Her yerin kendi kalıp görünüşü, davranışı vardır. Don atlet sokağa çıksanız, kimse "Görünüşün ne önemi var canım" demez, akıl sağlığınız sorgulanır direkt.

Daha çok yazabilirim, ancak özetle görünüm önemlidir. Nasıl davrandığınız, neleri nerede giydiğiniz, kişisel bakımınız, temizliğiniz vb. hepsi önemli. İnsanlar kıyafetiyle karşılanır.
 

Bi arkadasimda anlatmisti kendidi carsafli ve durumu gayet iyi ayakkabi almaya magazaya gitmisler esi arabayi park etmeye gitmis kendide magazaya girmis dedigi ben magazaya girdim hic ilgilenmediler hani hosgeldiniz buyrun nasil bisey baktiniz hicbirsey yok iki kadin gelmisler acik sik giyimli falan bi ilgilendiler bi ilgilendiler bi ayakkani begendiler sonra neredeyse pazarlik icin ne kadar kapistilar bana kiyafetimden dolayi param yok muamelesi yapip hic ilgilenmediler ama istesem o ayakkabiyi hic pazarliksiz alirdim dedi

Baska bi arkadasimda bi mağazada bisey begenmis sordugunda geruzekali adam o niraz pahalli gucunuz yetmez falan demis dengesiz herif arkadasta hic dusunmeden almis kiskirtmak icin yapmis olabilir dedim yok ya kac kere sordum oyle dedi demisti sanki milletin cebinde ne kadar oldugunu biliyorlarda ona gore muamele yapiyorlar kisiliksiz varliklar
 
Görünüş tabiki önemli,ama marka giymek boya küpü gibi makyaj falan değil, kendine güvenli insanların bi aurası oluyo hissediyorsun, giyimi de özenli ise tamamdır benim için, diksiyonu da önemserim ben
 
Bu ilişkilerde görselliğe önem vermek olabilir tabii ancak o zaman aldatmalar da fazla olur yani sadece yakışıklı diye biriyle ilişkiye başlarsan başka yönler uyumsuzsa kısa sürede çöker ayıca o yakışıklıyı başkaları da yakışıklı bulmayacak mı? bir sana yakışıklı değil sonuçta..

gidip çirkin tipsiz erkeklerle olun demiyorum tabii ya da olun yakışıklıdan hayır yok bir de öyle deneyin
 

Mağazada çalışanların bu havalarınada ben sinir oluyorum. Görende sanır mağaza sizin. Alamayacak biri olsa zaten girmez oraya neyin suratını yapıyorsunuz ki siz ? Pahalı gelirse çıkar giderdi zaten her giren almak zorunda mı? Adam müdür çıktı diye utandın yaptığından, çıkmasaydı bu davranışından utanacağını hiç sanmam. Üzerinde işçi kıyafeti var diye kimse hor davranamazsınız.
Benzer şey eşimin başınada gelmiş bana yüzük almak için girdiği yerde :) Ki üstü kirli gezmez, sadece üzerinde motosıklet kıyafetleri varmış. Adamlar para olduğunu görünce davranışlar değişmiş.
O denk geldiğiniz adam da iyi bir adammış. Bence bir güzel alışverişini yaptıktan sonra tavır ve suratınız için sizi oracıkta rezil etmesi lazımdı daha beter şekilde.
 
Iste buzde careyi sizin gibilere bakmamakta buluyoruz hahahhaha
 
Bir magazaya giriyorsunuz ustumuzdeki kiyafete bakip bunlar nasil olsa alamaz edasiyla bakip ilgilenmiyenleri bile var ,resmi bir kuruma girdiginde sordugun soruya istemezce cevap verirken gayet sik bir bayan gelince neredeyse ayaga kalkip yerlerini verecekler.Evet hersey kiyafet ,giyim,guzel gorunus beyni bos olmus dolu olmus kimse ilgilenmiyor.
 
Tabi canım kafana göre müşteriye bakmama lüksün var ya zaten unutmuşum. O adama müdürün kızdı diye değilde içinden geldiği için bakmıştın zaten.
Belliki sana surat asan bakmayan tirs gecen cok olmus hahahha hamgi magazamiz acaba yaaa vallahi bilmeyi cok isterdim
 
Tabi canım kafana göre müşteriye bakmama lüksün var ya zaten unutmuşum. O adama müdürün kızdı diye değilde içinden geldiği için bakmıştın zaten.
Belliki sana surat asan bakmayan tirs gecen cok olmus hahahha hamgi magazamiz acaba yaaa vallahi bilmeyi cok isterdim
 
Siz hep böyle toplumasal konular açıyorsunuz. Hiçbir konunuzda şahsınıza ait bir "dert" göremiyorum. Araştırma veya anket mi yapıyorsunuz burada? Sosyolog musunuz ya da?

Eski hesabıyla açtığı son konuda çok tepki toplamıştı sanırım o nedenle kendisinden bahsetmekten çekiniyor.
 
Güzellik çok önemli.

Boyanmak, iyi giyinmek, vs.. bunlar ayrı konular fakat bunların üstüne bir de güzellik olunca insanlar onlara resmen hayran kalıyor. O kadar avantaj yaşıyorlar ki..
 
Şöyle diyim en basitinden bir keresinde doktora makyajsız, eşofmanlarla, özensiz, saç baş biraz dağınık gitmiştim.
"Sen" diye hitap ederek, hafif azarlar tonda konuştu.
Birkaç gün sonra tetkiklerden çıkan sonuçları sormak için gittiğimde, iş çıkışı gitmiştim, üstüm başım özenli, biraz iyi marka parçalar falan vardı, saç, makyaj yerindeydi.
Bu defa aynı doktor gayet "siz"li, aşırı kibar ve ilgili konuşmuştu.
Bir de hemcinsim olan bir doktordu.
Yani kesinlikle ye kürküm ye olayı maalesef var.
 
birinin Türkçesini beğenmeyip, üslubunda boğulup da "bırası ge..l ev mi" diye soramadınız mı diyecek seviyede üsluba sahip olmak..

ayrıca; "çarşı da" değil "çarşıda" "herşey" değil "her şey" ve dahası...

normalde bunu yapmam ama siz Türkçe konusunda hassassınız boğulmayın diye ayna tutayım istedim.
 
Siz anladıysanız herkes anlar diye düşündüm ve düzeltme gereği duymadım, kötü mü yapmışım 'bırası'
 
Siz anladıysanız herkes anlar diye düşündüm ve düzeltme gereği duymadım, kötü mü yapmışım 'bırası'
en azından benim harfi yanlış yazdığım ortada:)
siz anladıysanız herkes anlar derken çapını fazla aşıyorsun, sözlerine dikkat et derim. pek aşık atabileceğin biri değilim.

o seviyedeki biri başkasını ezmeye çalışıyorsa bunları göze alacak. Türkçesinde boğulmuşmuş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…