- 21 Ağustos 2015
- 1.130
- 832
- 53
- Konu Sahibi Olakimefta
-
Kadının eşi vardı yanında benimde eşim vardı olay farklı yerlere gider diye sustum adam bana bişey deseydi eşim asla durmazdi birbirlerine girerler Di ben yalnız olsaydım çok güzel hakkını verirdim onun ama olay çok çok buyurduOrda başka bir aklı basında insan yok mu ki, sadece 2 kişi yaşıyor olayı.Hayır durmuş dünya demek ki!Sinirinizden gerçekten yeriniz de duramasaymışsınız da sesiniz çıksaymiş.Neden kaçıyorsunuz ki böyle durumlarda.O kızın yerinde sen, ben (olsam farklı olurdu ama), kardeşim, kuzenim olabilirdi.
Bi magazada şahit olduğum olayı anlatayım size kapalı hanım hanımcık giyinmiş bir bayan var bi bayanla tartisiyorlar o bayanda topuklu ayakkabı kısa bi elbise giymiş bu topuklu ayakkabili diye anlattığım bayan bağırıyo benim çocuğuma bagiramazsin falan kız diyo ki hanım efendi bagirmadim çocuğunuz çocuğumun gözüne parmağını soktu bende yapma diye uyardım benim çocuğumu sen uyaramazsin diye yırtıyo ortalığı ozman bakcan çocuğuna bende uyarmiycam dedi sakın bi ses tonuyla kadın kıza demez mi mahalleden çıkmış gelmissin şu halinle önce sen giyinmeyi öğren kız bir ağladı resmen benim gozlerim doldu sinirimden yerimde duramadim dedim hemen cikalım yoksa ben kadınla tartiscam en son kız ağlaya ağlaya çıktı magazadan halbuki giyinmeyi bilmeyen oydu düğüne gider gibi avm gelmiş olan görmemiş tuttu kadını rezil etti kılık kıyafet dış görünüş insanlar için önemli pis olmadığı sürece markaymış kapalıymış acıkmış herkez aynı muameleyi görmeli bence
Ben cok taninmis kurumsal bir magazada calisyorum.yani daha dogrusu iki ay once ayrildim.on sene bu firmadaydim yani isim vermiyeyim ama cok kaliteli yabanci bir firma.canta esarp satilan bir yer. Uruunkerimiz burdaki bayanlar anlamistir cantalarimiz cok pahalidir. Bir gun magazadayim.bir adam geldi ayaklarinda sari cizmeler.ama batmis pantolonu gomlegi ayri terlems.bu iceri girerken ben disariyi izliyordum.iste insann fesat olmasin.kendi kendime dedimki insallah bu iceri girmez.girdi.mudur dediki ilgilen dedim ben hayatta ilgilenmem bu bisey almaz iceri giren aliciyida kacirirrm kusura bakmayin ben bakamam dedim.neyse mudur zorla sinirle filan ben baktim.adama gomlek gosteriyorum ama benim tipimi goren o an alasi gelmez.adama dedim bedeniniz 42 mi dedi evet.bi tane gosterdim utana sikila tamam bu olsun dedi.bide mavisi varmi dedi onuda gosterdim onuda aldi.4 tanede kravat aldi.esine esarp aldi kizina aldi.ogluna kazaklar aldi.magazada herkez agzi acik.servis tam 2 milyar tuttu.dediki lutfen kusura bakmayin ben bu avmnin hemen arkasindaki insaatin santiye muduruyum.ayni zamanda sahiplerindenim.bende calistigim icin boyle gelmek zorunda kaldim ustum basim batti dedi.utamcimdan kipkirmizi oldum.dedim kizim Allah seni kahretsin insanlari kiyafete gore yargiladin.o gun bugundur asla yapmam.
Iste buzde careyi sizin gibilere bakmamakta buluyoruz hahahhahaMağazada çalışanların bu havalarınada ben sinir oluyorum. Görende sanır mağaza sizin. Alamayacak biri olsa zaten girmez oraya neyin suratını yapıyorsunuz ki siz ? Pahalı gelirse çıkar giderdi zaten her giren almak zorunda mı? Adam müdür çıktı diye utandın yaptığından, çıkmasaydı bu davranışından utanacağını hiç sanmam. Üzerinde işçi kıyafeti var diye kimse hor davranamazsınız.
Benzer şey eşimin başınada gelmiş bana yüzük almak için girdiği yerde :) Ki üstü kirli gezmez, sadece üzerinde motosıklet kıyafetleri varmış. Adamlar para olduğunu görünce davranışlar değişmiş.
O denk geldiğiniz adam da iyi bir adammış. Bence bir güzel alışverişini yaptıktan sonra tavır ve suratınız için sizi oracıkta rezil etmesi lazımdı daha beter şekilde.
Iste buzde careyi sizin gibilere bakmamakta buluyoruz hahahhaha
Siz hep böyle toplumasal konular açıyorsunuz. Hiçbir konunuzda şahsınıza ait bir "dert" göremiyorum. Araştırma veya anket mi yapıyorsunuz burada? Sosyolog musunuz ya da?
Belliki sana surat asan bakmayan tirs gecen cok olmus hahahha hamgi magazamiz acaba yaaa vallahi bilmeyi cok isterdimTabi canım kafana göre müşteriye bakmama lüksün var ya zaten unutmuşum. O adama müdürün kızdı diye değilde içinden geldiği için bakmıştın zaten.
Belliki sana surat asan bakmayan tirs gecen cok olmus hahahha hamgi magazamiz acaba yaaa vallahi bilmeyi cok isterdimTabi canım kafana göre müşteriye bakmama lüksün var ya zaten unutmuşum. O adama müdürün kızdı diye değilde içinden geldiği için bakmıştın zaten.
Siz hep böyle toplumasal konular açıyorsunuz. Hiçbir konunuzda şahsınıza ait bir "dert" göremiyorum. Araştırma veya anket mi yapıyorsunuz burada? Sosyolog musunuz ya da?
birinin Türkçesini beğenmeyip, üslubunda boğulup da "bırası ge..l ev mi" diye soramadınız mı diyecek seviyede üsluba sahip olmak..Dış görünüş kadar kendini ifade etmekte önemli tabii.Mesela siz.Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama Türkçeniz, anlatiş tarzınız berbat.Hele o arkadaşının kardeşi mi,kardeşinin arkadaşı mı, resmen boğuldum orda!
Sorunuza gelince herşey 'gösteriş'tir, herşey 'vitrin'dir. O veli olayında ise hanımefendi niye itiraz etmemiş ki, bende oraya takıldım.Hayır diyememiş mi 'Ya her geldiğim de meşgulsünüz, anlamadın burası okul mu, ge...l ev mi?'.Ayrıyeten öyle kılık-kıyafet yüzünden insan aşağılanlara ifrit olurum.Mümkünse benle karşılaşmasınlar iyilikleri için.Çarşı da pazar da sebze satan kadına saygısızlık etmeyene denk gelmiştim bir keresinde.O saygısızlığını aldım, kalbine gömdüm.
Siz anladıysanız herkes anlar diye düşündüm ve düzeltme gereği duymadım, kötü mü yapmışım 'bırası'birinin Türkçesini beğenmeyip, üslubunda boğulup da "bırası ge..l ev mi" diye soramadınız mı diyecek seviyede üsluba sahip olmak..
ayrıca; "çarşı da" değil "çarşıda" "herşey" değil "her şey" ve dahası...
normalde bunu yapmam ama siz Türkçe konusunda hassassınız boğulmayın diye ayna tutayım istedim.
en azından benim harfi yanlış yazdığım ortada:)Siz anladıysanız herkes anlar diye düşündüm ve düzeltme gereği duymadım, kötü mü yapmışım 'bırası'
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?