• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk okul

Sizin okuldan daha önemli sorunlarınız var sanirim.
Hastalığı ve virüsü çocuğunuza yeniden uzman yardimiyla öğretin derim.
Ileride hayatında sosyal fobi, okb bir sekilde yansir su hal.
Dışarıya çıkmadığımız için öyle yoksa öncesinde gayet sosyal bı çocuktu

Oğlumda bu yıl okula başladı .31 Ağustostan beri okula gidiyor.Kronik bir rahatsızlığı olmadığı için tereddüt etmeden gönderiyoruz.Zira çocuklar büyüklerden daha dikkatli davraniyor koruyucu ekipman kullanımında.
ınsallah dıkkat edıyorlardır balkondan dısarıyı ızlerken gordum 2 erkek cocugu agızlarındakı maskelerını bırbırlerıyle degıstırdıler bırınınkı batmanlı dıgerının kı baska bırseylıydı

Benim kizim gecen hafta krese basladi. Baslamadan once doktorumuza danıştık. Soyledigi aynen suydu.
Evde kimse disari cikmiyorsa eve kimse girmiyorsa ve disaridan eve yemek vs soylenmiyorsa göndermeyin. Ama evden calismaya giden varsa eve misafir geliyorsa disarida yemek vs yeniyor park bahce geziliyorsa cocugunuzu krese gondermeniz daha guvenli.
Doktorunuz kresteki çocukları düşünmemiş o vakit.
Bunları yapıyor, ve cocugunuzu krese gonderiyorsaniz, oradaki çocukları ve ailelerini de riske atiyorsunuz.
Zorunluluk olmadikca yollamayin. Calisan ve baska sansi olmayan aileler icin kresler acik.
1. Simif cocugunun gittigi 1 gunun hesabi yapilirken, dahaa alt yas grubu haftanin 5 gunu gitmemeli takdir edersiniz ki...

ınsallah dıkkat edıyorlardır balkondan dısarıyı ızlerken gordum 2 erkek cocugu agızlarındakı maskelerını bırbırlerıyle degıstırdıler bırınınkı batmanlı dıgerının kı baska bırseylıydı

Oğlum için kesinlikle dikkat ediyordur diyebiliyorum çünkü sağlıkçı bir annesi var :) sürecin en başından beri bilinçli ,korkutmadan anlatmaya çalıştık durumu .Özel okulda olduğu için de biraz daha rahatım tabi ki.

Bunları yapıyor, ve cocugunuzu krese gonderiyorsaniz, oradaki çocukları ve ailelerini de riske atiyorsunuz.
Zorunluluk olmadikca yollamayin. Calisan ve baska sansi olmayan aileler icin kresler acik.
1. Simif cocugunun gittigi 1 gunun hesabi yapilirken, dahaa alt yas grubu haftanin 5 gunu gitmemeli takdir edersiniz ki...
emredersiniz. kari koca calisan bir cift olarak cocugumu saksiya eker gunde 2 defa sularim.

Be
Bende okulun önünde bir çok veli iç içe çocuklarını izlerken gördüm

emredersiniz. kari koca calisan bir cift olarak cocugumu saksiya eker gunde 2 defa sularim.

göreceli bir kavram bana göre yanlış yapmışsınız.
siz hep evde misiniz? markete işe gidilmiyor mu?
hastaneye gidilmiyor mu?
eğitim de en önemli ihtiyaçlardan biri. ben başlattım oğlumu1. sınıfa. haftada bir gün şimdi.. bir gün de eba.
haftaya da 2 gün yüz yüze belki bir gün de eba olur.
sınıfı 5 kişiydi. maske asala çıkartılmamış. beslenme saatinde öğretmen tek tek götürüp el yıkatmış tuvalete de öğretmen götürmüş. zaten sıralar arasına şerit çekilmiş. her öğrencinin sırası hep aynı ve tek başına oturacak. (devlet okulu)

Evet hanımlar derdim tam olarak başlıktaki gibi ilk okul okular açıldı bir çok insan çocuğunu okula göndermeye başladı kizimida normalde birinci sınıfa başlaması gerekiyor ama bu yıl göndermeyi düşünmüyorum öğretmeniyle de konuştum benim için sıkıntı değil çocuğunuzun sağlığı daha önemli nasıl istiyorsanız öyle yapın dedi bu sefer giden çocukları görünce aklım karışıyor yanlış mi yaptım acaba diye sizin düşünceleriniz nedir bu konuda
Benim kızımda bu yıl bire başladı eğer çocuğunuzun sağlık sorunu yoksa gönderin bence
Biz pandemi başladığından beri evdeyiz kızım için tek sosyal ortam okul kac aydir okul diye sayikliyor bende çok kararsızdım ama eğitiminden geri kalsin istemedim umarım sıkıntısız atlatiriz

Anaaaaam. " eğitime gelince mi bulaşıyor, düğüne gelince mi bulaşıyor, AVM ye gidince mi bulaşıyor "diyeeeee diyeee her yere bulaştı işte ne var bunu anlamayacak.
Not: Evet bunlarla bulaşıyor.
Dipnot: müzikle de bulaşıyor:KK54:

Konu ana temasına cevap: Ben yollamam çocuğumu okula
.

Annem 35 yil devlette ogretmenlik yapti emekli su an. Yasi gelen cocugun gonderilmesi gerektigini dusunuyor. Zaten tam zamanli degil su an okullar. Gec gonderilen cocuklarin algilama sorunu olmuyor diye bir durum soz konusu degil,tam tersine olmasi gerektigi yasta gonderilen cocuklar cok daha kolay ogreniyor,yas ilerledikce ogrenme guclugu yasaniyor.

Eski ogretmenlerden varsa cevrenizde onlara danisin. Yasi 50 ve uzeri olanlar cok daha iyi biliyorlar bu isi. Varsa ogretmen lisesi mezunlari,koy enstitusu mezunlarina sorun onlar soyler uygun yas araligini,ben oyle yapiyorum. Simdiki ogretmenlerin cogu mumkunse hic gondermeyin diyorlar garip bir sekilde. Aksini dusunenleri tenzih ederim uzerlerine alinmasinlar.
Aynen öyle düşünüyorum. Sonra aynı sınıfta yaş farkı iki hatta üç olan çocuklar birarada. Biyanda tam zamanında gönderenler biyanda büyük gönderenler.

Aynen öyle düşünüyorum. Sonra aynı sınıfta yaş farkı iki hatta üç olan çocuklar birarada. Biyanda tam zamanında gönderenler biyanda büyük gönderenler.
Her sey de veli inisiyatifine birakilmaz ki? Sanki herkes cok biliyormus gibi. Pandemi zamanindan onceydi 2 tane anaokulu ogretmeni komsum var,yollamayin anaokuluna sakin,mumkunse ilkokula kadar evde bakilsin diyorlardi. Saka gibi. Sizin kpssden aldiginiz puana tukureyim diyemiyordum resmen ;) iki cocuk az gelse kar tabi onlar icin. Boyle bakiyorlardi.

Evet hanımlar derdim tam olarak başlıktaki gibi ilk okul okular açıldı bir çok insan çocuğunu okula göndermeye başladı kizimida normalde birinci sınıfa başlaması gerekiyor ama bu yıl göndermeyi düşünmüyorum öğretmeniyle de konuştum benim için sıkıntı değil çocuğunuzun sağlığı daha önemli nasıl istiyorsanız öyle yapın dedi bu sefer giden çocukları görünce aklım karışıyor yanlış mi yaptım acaba diye sizin düşünceleriniz nedir bu konuda

benim sipa 1’e basladi, 2013 dogumlu, artik evde tutamazdim 🙈
Zaten tum yaz anaokuluna gitmisti.
Devlette degil bnmki ozelde bu arada,zaten sadece 1. Siniflar acildi, diger 8 ve 12 leri baslatmadilar.
Ben egitimden geri kalmalarini dogru bulmuyorum.

Bugün oğlumun okulu tanışma dersi yaptı

Sabahtan akşama bahçede

O kadar özlemişler ki

Evet yine yakınlar vs ama maskelerini sadece yemekte açmışlar bir de su içerken

Ama yetişkinler sürekli elleri maskede indirip konuşuyor vs

Bir de kaygı yaratmamak lazım okula gidersek hasta olur algısı yerleşmemeli küçüklere

Ben de babası da işe gittik emin olun o sınıftaki kişilerden daha fazla kişi ile günlük görüşüyoruz

Evet bizden ona ondan bize arkadaşlara da bulaşabilir bunun için el yıkayıp maske takmalıyız

Komşu çocuğu yeni alınan ayakkabısı toz olduğu için maskesini indirdi parmaklarını yaladı ve ayakkabısını sildi 😳😳😳 ayakkabı bile aklımda hala turkuaz rengiydi. Şok oldum resmen. Bu çocuk ilkokul 4.sınıf falandır muhtemelen. Kesinlikle okulların açılması taraftarıyım ama bunları gördükçe bu iş bitmez diyorum.

Back
X