Ilk psikiyatri randevum icin tavsiyeler

hero_girl

Hayallerinizin sesini kısmayın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2020
970
3.179
63
Yıllardır gitmek istediğim ama bir türlü gidemediğim psikatriye gitmeye karar verdim pzt sabahı randevum var ilk olduğu için konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum doktum erkek ve bayada yaşı var..ileride bir işe girmek istesem bu psikatri randevularim veya verirse ilaçlar karşıma çıkarmı dezavantaj olarak bunuda merak ediyorum..psikoloğa anlatır gibi eşimle şunu yaşadım babamla şöyle küstüm olaylarına giriyormuyuz yoksa direk öfke kontrolü sorunum var deprosyandayimdan mi devam ediyor olay..

Şimdiden stres yapmayın sizi yönlendirir kendisi soru sorar zaten. İlerde de problem yaratmaz nasıl midemiz ağrıdığında doktora gidiyorsak ruh sağlığında da gidebiliriz çok normal:)

Şimdiden stres yapmayın sizi yönlendirir kendisi soru sorar zaten. İlerde de problem yaratmaz nasıl midemiz ağrıdığında doktora gidiyorsak ruh sağlığında da gidebiliriz çok normal:)
Teşekkürler cevabinız için ister istemez merak ediyor insan o ortamı

Sizle konuşup yönlendirir ona göre anlatırsınız hiç stres yapmayın yani nedense ben hep duygusala bağlamıştım psikiyatri randevusunda sorunlarımı anlatırken böyle bir ağlama hissi olabiliyor eğer duygusallalırsanız sakın çekinmeyin diye diyorum.

O sorar,siz anlatirsiniz..
İlk bulusma gibi akıl alınmaz ki böyle bir durumda.
Ayrica sağlıklı karar verme yetisini sahipseniz,yani ehliyetliyseniz çıkmaz.
Öğretmen olup destek alan da var,avukat olup destek alanda..

sikayet sebebiniz sadece ofke problemi mi ve depresyon mu?ben olsam psikiyatr yerine psikologa giderim..3 farkli psikiyatra gittim.basit okbli olmama ragmen direk ilac tedavisine basladilar.keske once psikologa gitseydim dedim. Ilaclari soyledikleri sure boyunca kullanmam ve birakmama ragmen hastaligimda bi degisme olmadi bu arada.onceden depresyon olmamasina ragmen ilaclar depresyona soktu..ben psikologa gidip terapilerle iyilesme yoluna gitmenin daha mantikli oldugunu dusunuorum.tabi hastaliginiz agir duzeyde seyretmiyorsa.

Durumunuzu bilmiyoruz ama bence önceden ne icin gittiginizi ve sonuc olarak ne hedeflediginizi düsünün. Insan bazen birden herseyi kafasinda toparlamiyor. Not da alabilirsiniz bunu yaparken.

İlerde kariyer anlamında önünüze çıkacağını asla düşünmüyorum. Belki hakimlik savcılık mülakatında falan araştırıyorlardır böyle bir duyum almıştım -ki bu bile kesin değil hakimlik mülakatı ile ilgili sürekli saçma sapan efsaneler döner.

Umarım enerjiniz tutar psikiyatrla bence bu en önemli kısmı. Memnun kalmazsanız değiştirmekten korkmayın doğru hekimi bulana kadar.

Ben gitmeden önce sorunlarımı-sorularımı not almıştım. Odaya girmeden öncede şöyle bi göz gezdirmiştim. Devlet hastanesiydi. Yaşım,okuduğum bölüm vs. ile ilgili sorularla başlayıp konuya girmişti benim doktorum. Prozac kullanmama karar vermişti. Abim “ilerde işe girerken sorun olur kullanma” diye çok baskı yapmıştı ama ben onu dinlemeyip tedavimi oldum. Turizm sektöründeyim,bu tedavim karşıma çıkmadı işe girerken…O sıra çok kafaya takma huyum vardı. Ama tedavi ve de benimde çabalarımla düzeldi çok şükür…Umarım sizde şifa bulursunuz

Evet muayenemi oldum ve büyük bir hayal kırıklığı ile çıktım odadan toplasan 3 dk yi geçmeden bitti hersey temizlik takintin varmi korktuğun bisey varmi dedi ve iki ilaç yazıp gönderdi üstelik devlette değil özel hastaneydi verdiğim parayami üzüleyim yaşadığım hayal kirikliginami bilemedim

Hic rahat edemedim odada sekreteri vardı ve alel acele bitsede gitse diye hissettirdi bir yıl devam edeceğiz dedi ama bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…