- 5 Ağustos 2014
- 98
- 23
- 48
- Konu Sahibi caniminicisi
-
teşekkürler canım inşallah her şey yolunda gider :)canım benim güzel bir şekilde başamış ilişkiniz ama seni de dinden çıkarmasın kafanı karıştırıp. bende zamanında birinden hoşlanmıştım o da agnostik miydi neydi öyle bir şeydi. Allah olabilir de olmayabilirde diyordu tövbe haşa. ama ben o zamanlar bunu umursamıyordum seviyorum herkesin dini kendine dedim ama sonradan anladımki bu tarz insanlar insana pek değer vermiyor sevgiye aşka. herşey maddiyat sanki onlar için. mesela seni sen olduğun için değil sadece güzellin için seviyo ve hedefine ulaşmak için en yakınını bile harcıyor. en azından benim hoşlandığım kişi öyleydi. yani bi de şöyle düşünürsen adam inanmayarak Allaha ihanet ediyor. yarın sana etmeyeceği ne malum. umarım seninki öyle olmaz sorun olmaz aranızda.
bide ne tevafukki senin yeni benim eskiye, benim yenide senin eskiye benziyor.
inşallah çok mutlu olursun ben sadece yaşadıklarımı yazdım. her şey yolunda olsun temennim.
canım benim güzel bir şekilde başamış ilişkiniz ama seni de dinden çıkarmasın kafanı karıştırıp. bende zamanında birinden hoşlanmıştım o da agnostik miydi neydi öyle bir şeydi. Allah olabilir de olmayabilirde diyordu tövbe haşa. ama ben o zamanlar bunu umursamıyordum seviyorum herkesin dini kendine dedim ama sonradan anladımki bu tarz insanlar insana pek değer vermiyor sevgiye aşka. herşey maddiyat sanki onlar için. mesela seni sen olduğun için değil sadece güzellin için seviyo ve hedefine ulaşmak için en yakınını bile harcıyor. en azından benim hoşlandığım kişi öyleydi. yani bi de şöyle düşünürsen adam inanmayarak Allaha ihanet ediyor. yarın sana etmeyeceği ne malum. umarım seninki öyle olmaz sorun olmaz aranızda.
inşallah çok mutlu olursun ben sadece yaşadıklarımı yazdım. her şey yolunda olsun temennim.
Ne alakası var Allah aşkına?
İnanmayan insanlar canavar sanki. Sizin karşınıza karakteri öyle bir adam çıkmış, tesadüfen de agnostikmiş. İnsanların bir Müslüman'ın yaptıklarını tüm Müslümanlara genellemesine nasıl karşıysanız siz de aynısını yapmayın.
İnsan Allah'a veya dine inanmıyorsa niye sevgiye de değer vermesin, bu aradaki illiyet bağı nedir? Sadece dinibütün insanlar mı sever yani?
Yani tamam eleştireceksiniz anladık da bari daha makul yerden girin eleştiriye.
sen onu bunu bırakta daha reelde görüşmediğin biriyle evliliği nasıl düşünüyorsun onu sorgula kendinle.kızlar acil yardım. bu benim ilk sevgilim sayılır. yani daha önce biri daha vardı ama sadece dört gün sürmüştü her neyse. şimdi başlıyorum. ben facede bi sınav hazırlıkgrubuna katıldım. orda bi whatsapp grubunun bahsi geçiyordu. derken verdim numaramı katıldım. soraa gruptan bi çocuktan hoşlanmaya başaladım. iki üç hafta sonra grupta bi olay oldu bu bana mesaj attı. bikaç gün konuştuk. beni sevdiğini söyledi. bana olayları bahane edip mesaj atmış sonra da açıldı işte. iyi bir lisede okuyor. notları iyi. güzel bir üniversite düşünüyor. inşallah da kazanır. aynı okula gitmeye hiç değilse aynı şehirde okumaya karar verdik. şu an farklı şehirlerdeyiz. aşkımlı bebeğimli konuşuyoruz. iyi birine benziyor. hiç ayrılmayalım diyor. ben de ayrılmak şstemiyorum. bayağı ümit verdim ona. bi tek problem var. o da dinsiz olması. aslında o bir apateist. yani benim müslüman olmam ona göre bir problem değil. ama onun müslüman olmaması ileride olabilecek bir evliliğe engel. ve ben ona bunun problem olmadığını söyledim. aklım karışık. neler düşünüyorsunuz?
çok yanlış bir genelleme.canım benim güzel bir şekilde başamış ilişkiniz ama seni de dinden çıkarmasın kafanı karıştırıp. bende zamanında birinden hoşlanmıştım o da agnostik miydi neydi öyle bir şeydi. Allah olabilir de olmayabilirde diyordu tövbe haşa. ama ben o zamanlar bunu umursamıyordum seviyorum herkesin dini kendine dedim ama sonradan anladımki bu tarz insanlar insana pek değer vermiyor sevgiye aşka. herşey maddiyat sanki onlar için. mesela seni sen olduğun için değil sadece güzellin için seviyo ve hedefine ulaşmak için en yakınını bile harcıyor. en azından benim hoşlandığım kişi öyleydi. yani bi de şöyle düşünürsen adam inanmayarak Allaha ihanet ediyor. yarın sana etmeyeceği ne malum. umarım seninki öyle olmaz sorun olmaz aranızda.
önemli olan insanlıktır, dini değil. allaha ihanet etmek nedir tövbe haşa? allah inancı olmaması onun kötü bir insan olduğunu göstermez. benim sevgilim ateist,o kadar mutluyum ki onunla . ben inanıyorum rabbime, o inanmasın, kendi düşüncesidir saygı göstermek dışında bir şey yapmam. koskoca adam öyle nir yol bulmuş kendine bana yargılamak düşmez.kimse kimseyi yargılama gücüne sahip değildir herkesi kendi koşullarında değerlendirir yüce rabbimiz. ha senin içinse, daha ilişkiniz çok yeni, bu kadar geleceğe yönelik düşünmeyin anı yaşayın mutlu olun o konuları konuşmanıza daha çok var lisedesiniz daha.
canım benim güzel bir şekilde başamış ilişkiniz ama seni de dinden çıkarmasın kafanı karıştırıp. bende zamanında birinden hoşlanmıştım o da agnostik miydi neydi öyle bir şeydi. Allah olabilir de olmayabilirde diyordu tövbe haşa. ama ben o zamanlar bunu umursamıyordum seviyorum herkesin dini kendine dedim ama sonradan anladımki bu tarz insanlar insana pek değer vermiyor sevgiye aşka. herşey maddiyat sanki onlar için. mesela seni sen olduğun için değil sadece güzellin için seviyo ve hedefine ulaşmak için en yakınını bile harcıyor. en azından benim hoşlandığım kişi öyleydi. yani bi de şöyle düşünürsen adam inanmayarak Allaha ihanet ediyor. yarın sana etmeyeceği ne malum. umarım seninki öyle olmaz sorun olmaz aranızda.
1 kişi yüzünden yada hadi 2 kişi yüzünden bu genellemeyi yapmak doğrumu peki.ihanet kelimesini kullandım benim karşılaştığım kişi 2 yıl sonunda böyle düşünmeme sebeb oldu. önceden bende sizin gibi düşünüyordum herkes kendinden sorumludur önemli olan insanlıktır vs. Fakat öyle olmadığını öğretti bana sağolsun.
şuan böyle düşünüyorum bu da benim düşüncem. siz iyi bi insanla karşılaşmışsınız. mutluluklar dilerim.
Umarım konu sahibi arkadaşda çok mutlu olur.
Tovbe yarabbim. Sen konuya yorum yap. Agnostiklere degil. Benim de musluman bi sevgilim vardi. Hep yalan oyluyodu. Cunku tovbe edince affediliyomus oyle diyodu. Hristiyan bi sevgilim de gunah isledikce kilisede gunah cikariyodu bitiyodu. Desem hosuna gider mi.
biliyorum çünkü o yerden yere vurduğun kişilerden biriyimbak size sormayacağım neye yorum yapacağımı bu 1.
2.si arkadaş benim konumda kendisinin eski sevgilisinin benim şimdiki sevdiğim kişiyle aynı olduğunu söyledi. bu yüzden ben burada anlattım eski yaşadıklarımı. ve çok sıkıldım sizlere cvp vermekden. bilip bilmeden konuşuyorsunuz.
1 kişi yüzünden yada hadi 2 kişi yüzünden bu genellemeyi yapmak doğrumu peki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?