ilk sevgilim...ama bi sorun var.

Yazdığın o kadar çocukça ki siz daha görüşmemişsiniz ilerde evlenirsek ateizm sorun olur mu diyodunuz..35 yaşinı gecmiş adamlar bile sözünde durmazken sen lise talebesinin sözüne mi itimat ediyosun...bunları düşünene kadar otur ders çalış

dini inancını (bana göre çok büyük bir problem teşkil ediyor olmasına rağmen) herkesin dini kendine diyerek bir kenara bırakıyorum karşımdaki tablo şu:

internetten tanıştınız
ikiniz de henüz lise çağındasınız
birbirinizi görmediniz
akım cicim ler dışında aklınıza evlilik fikri girmiş bir şekilde çocuk oyuncağı gibi

herşeyi bırak bence çocuk grupta kızlara baktı en güzel sen varsın boş attı dolu tuttu. fotoğraftan aşık mı olunurmuş Allah aşkına? dini inancı da ileride çok büyük problem olur ama öncelikle yaptığın işin zaten bir tutulur tarafı yok. inanç meselesi ile üzerine tüy dikmişsiniz.

Bilip bilmeden konusmuyorum. Kendimi agnostik olarak tanimliyorum.

Daha lisedeymişsiniz ne evliliği ?
Zamanla ne insanlar tanıyacaksın, neler yaşayacaksın kimbilir. Bu yaşta kafana takman gereken şeyler bunlar değil.

biliyorum çünkü o yerden yere vurduğun kişilerden biriyim
biliyorum çünkü o yerden yere vurduğun kişilerden biriyim
ben kimseyi yerden yerevurmuyorum. bu tarz insanlar diyerek genelleme yapmamın yanlış olduğunu yazdım bir arkadaşa daha. aslında ben orada o tanıdığım kişileri anlatmaya çalışıyordum.

islam felsefesi hakkında bilmediği yok. islamı çok iyi tanımış. neden inanmaktan vazgeçmiş anlamıyorum.

Şöyle bir cümleyi kurabilmeniz için onun kadar islam felsefesini okumanız bilmeniz gerekir, anlayamamanız doğal, ben de en az onun kadar biliyorum ama aynı şekilde düşünmüyorum derseniz bir kıymeti var.

şimdiden baya bir ümit vermeniz bir problem bana göre.
onun sizin evliliğe engel olduğunu söylemenize ne cevap verdiğini de yazmamışsınız.

1. Henüz çok küçüksünüz.. Sizin yaşınızdaki insanların ne dinsizliğine inanırım ben ne dindarlığına. İki uç da hevestir sadece.

2. Henüz çok küçüksünüz bu yaşta evlilik düşünmek çok komik. Zaten hiç görmediğiniz biriyle evlilik hayali ancak bu yaşlarda kurulur. Önce okullarınızı düşünmeli, ayaklarınızın üstünde durabilmelisiniz.

3. Henüz çok küçüksünüz. Muhtemelen aynı üniversiteye yerleşmeyeceksiniz. Böylece biraz idare etseniz de bir süre sonra ayrılacaksınız.

4. Henüz çok küçüksünüz, üniversite ortamına girince birbirinizden kopacaksınız ve ayrılacaksınız. O yüzden dinliymiş dinsizmiş önemli değil.

5. Henüz çok küçüksünüz...

vede yanlış düşünüyorsun. insana insan olduğu için değil, inancına göre yaftayı basıyorsun. umarım bu önyargılarından bir gün vazgeçersin

Ben zaten benim Karşılaştığım insanı anlattım. Gennelleme yapmadım. evet ben kendi karşılaştığım insanı anlatırken bir hata yapıp bu tarz insanlar ifadesini kullanmışım, fakat o kişinin çevresinde onun gibi düşünen insanlarda onun gibiydi. belkide fazlasıyla etkilendim onların bu durumundan. onların yaptıkları bir şey daha vardı kendilerinden başka insanlar doğru düşünemez yalnızca onlar en doğrusunu bilirler vs vs. bu sebeblede kendilerinden başkasına pek değer vermezlerdi. Bencillerdi. daha bunun gibi çok saçma düşünceleri vardı. bu tarz insanlar derken aslında ben o karşılaştığım insanları anlatıyordum. Zamanında O kişilerden yana çok kalbim çok yara almıştı. Arkadaşın sevgilisi öyle bi insan olmayabilir. bunu zamanla kendisi görecek.
dini bütün insanlar sever diye de birşey demedim. dini bütün insanlarda insana sevgiye değer vermiyo olabilir. din kisvesi altına saklanıpda şu fani dünyanin içine edenleri insanlara olmadık işkenceler çektirenleride biliyoruz.
bütün hiç bir dine inanmayan insanlar aynı diye bir kaide yok tabiki. Benim karşılaştıklarım öyleydi diyelim. ben ön yargılı bir insan olsam umarım herşey yolunda gider demezdim. sadece yanlış bi ifade kullandım. ön yargılı bir insan olsam burada ki bir çok insanın yapabileceği gibi düz mantık yaklaşıp. Aaaaaaaaaaaaaaa inanmıyomu ayrıl gitsin derdim.

bunları bir önceki sayfaya yazmıştım arkadaşım. ve böyle önyargılı bir insan izlenimi uyandırdığım için de çok üzgünüm şuanda. dün arkadaş benim konuma eski sevgilisinin benim şu anki sevdiğim kişiye benzediğini söylemişti. ben o yüzden eski yaşadıklarımı anlatmıştım bunu anlatırkende kesin yargılar kullandığım için pişman ve üzgünüm.

Şuanda sadece konusuyorsunuz. Evlendiğimizde ne problem olur acaba diye dusunmek icin cok erken degil mi? Biraz frene bas öncelikle. Daha huyunu suyunu bilmedigin adam için ayrılmayalim hic diyosun. Biraz mantiksiz değil mi sence de. Dur bi tanı belki zaten olmayacak. Gidisata göre bakarsınız daha lisedesin evliligi dusunmek icin doğru zaman degil. Umarım doğru kararlar alır zarar görmezsin.

vede yanlış düşünüyorsun. insana insan olduğu için değil, inancına göre yaftayı basıyorsun. umarım bu önyargılarından bir gün vazgeçersin

Bilip bilmeden konusmuyorum. Kendimi agnostik olarak tanimliyorum.

Genelleyici ifadeler kullanmamın yanlış olduğunu son bir kez daha yazıyorum. Ben o ifadeleri kullanırken kendi karşılaştığım insanları anlatıyordum aslında. İNANAN İNANMAYAN, İNANIP İNANMAMAKDA KARARSIZ OLAN VS hiç kimseye karşı önyargılı değilim. Yanlış ifadeler kullandığım için de üzgünüm ve pişmanım.

Apateist ne? Whatsapp dan sınav kazanıldığını duymadım, olsa olsa zaman kaybedilir... ki sen de de öyle olmuş... senin işin şuan sadece ders çalışmak.. evlilik hayalleri kurmak değil...

ne evliliği ya hu?
ne çabuk bağlanıyorsunuz?
28 yaşındayım. 3 yıldır görüştüğüm biri var. ben bile bu kadar emin konuşamıyorum. Allahım hayırlı değilse hemen şimdi bitsin demekten dilimde tüy bitti :)

Şu din konularında ki genellemelerden nefret ediyorum..
Kendine müslümanım diyen insanların pisliklerini genelleyince hemen "islama genellemeyelim bunları" diye başlanır..Çifte standarttır bu yaptığınız.

Neyse, Din meselesini kafana takma, ikiniz de daha çocuksunuz..Ne evliliği, ne ilerisi?

çocugum otur ders çalış.. çoook uçuk hayaller bunlar..
ayrıca çocuk islam felsefesini çok iyi bildiği için ateist zaten..
sen de araştırırsan öğrenebilirsin..
ve kişinin vicdanı yoksa ister ateist olsun, ister hristiyan olsun, ister müslüman her şekilde kötü bir insandır.. o yuzden dinlere göre sınıflandırmayalım insanları...

cehennmende yanacak kesin
eee nolmuş ateistse? inanmayan bir sürü insan var.. kanatsız melek gibiler..
buraya yazıyorsan ilerde sorun olacağını düşünmüssündür zaten..
ama önce dersler.. çok küçüksünüz daha..
bu arada dinleri çok iyi bilenler bu durumdadır..

Benim sevgilim de inanmıyor. Ama öyle temiz kalplidir ki. Kimseyi kırmamak için iki kere düşünür konuşurken, hiç yalan söyleyemez, çok vicdanlıdır. Arkadaşları da kendi gibi olur denilmiş, sizi de etkiler denmiş ama ben inanıyorum bir gün de neden inanıyorsun demedi. Saygı duyuyor bana ve inancıma. En yakın arkadaşlarından biri imam hatip mezunu birbirlerine hiç kırıcı söz söylemeden geçinirler, iftara giderler bizimki de bekler ezanı. Aynı tür arkadaşları da yok her görüşe saygı duyuyorlar birbirlerine çok olgunlar. Arkadaşlarının bir kısmı ateist bir kısmı inançlı. Yanlış genellemeler bunlar. Dini inancı var süper insandır harika biridir ateistte çok kötüdür diyemezsiniz. İkisinde de iyi insan da kötü insan da oluyor. Siz insan olarak tanıyın bu yaşta evlilik fln düşünmeden, inancından önce nasıl bir insan onu tartın bence.

Aşkımlı bebeğimli konuşuyormuşsun oha ya nasıl olabilir bu?! Bence hemen evlenin!!1! Ya dalga geçmeyeyim diyorum da bir okulu kazan, bir çocuğun yüzünü gör bari. Yeni nesil çok hormonlandı çoook.

Liseli ergen Yavrucum , bence hicbi sorun yasmazsiniz, sizin evliliginiz de watsapp evliligi olcak gibi
Bi tektas fotosu atar sana, Sen de yaptigin yemegin fotosunu atarsin msj la, o da sana "eline saglik karicim cok guzelbolmus yemek" yazar filan mutlu mesut yazisirsinz. Ne dinini filan dusuncen? Cevrimdisiyken herkes istedigi inanci yasasin.
Saka gibi bi nesil geliyo vallaha

Hiç görüşmediğin , bişeyler paylaşmadığın biriyle evlilik düşünmek öncelikle çok yanlış .
Henüz yaşınızda küçük zaten .
Din konusuna gelirsem en önemlisi bi insanın başta saygılı , terbiyeli , görgülü olması gerek. İnanç bana göre kişinin kendi özgür iradesine bağlı. Ben kendi evliliğimde dini inancı sorun etmem yeter ki iyi bi insan olsun isterse hiç bişeye inanmasın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…