- Emoji Skoru
- 61
- Puanlar
- 13
- Konu Sahibi birtupbebekguncesi
-
Merhaba, ben 2021 yılında bir kere hamile kaldım sonra kürtaj oldum sonra biraz ara verdim ve son 1.5 yıldır bir daha gebe kalamadım. Dediğiniz gibi tüm testlerimiz normal bizimde ama bir kaybım olduğu için embriyolarıma pgt yaptırıyorum. Size kürtaj işlemininin bıraktığı etkiyi şöyle anlatayım kürtaj olduğum hastanenin önünden geçemiyordum. Pgtli embriyo yüzde yüz her şeyin tamam olduğu embriyo değil ama büyük yüzdeyi eleyen embriyolar. Size tavsiyem embriyolarınıza pgt yaptırmanız eğer düşüğüm olmasaydı emin olun yine de yaptırırdım.Herkese merhabalar,
Daha onceki tecrubelerinizden fikir almak amaciyla sorularimi sormak istiyorum.
31 yasindayim, esimin de benim de tum degerlerimiz normal cok sukur fakat 2 senedir gebelik elde edemedik. Tup bebek tedavisi goruyoruz, bugun OPU islemim oldu 21 yumurta toplandi. Herhangi bir kalitimsal hastaligimiz da yok ailelerimizde. Gecmiste hic gebe kalmadim dolayisiyla tekrarlayan dusuk vs gibi bir belirtimiz de yok. Bu sebeple 2-3 olumsuz deneme olmadan malumunuz genetik test yonlendirmesi yapmiyorlar. Kac embriyomuz olusacak ve kaliteleri nasil olacak bilemiyorum su an tabii ama biz bastan bu genetik testlerini ihtiyaciniz yok dense de yapma taraftariyiz. Cok mu temkinli hareket ediyoruz? Sebepsiz infertilite tanisi olup genetik vs normal olmasina ragmen bastan bu yola basvuran arkadasimiz var mi aramizda? Pcos hastasi degilim ama amh degerim 3e yakin o nedenle fazla yumurta toplandi ve her turlu 1 regl donemi bekleyecegim. Fakat ilk regle genetik testi yetismeyebilirmis bu nedenle ilkini genetiksiz yaptirip kalan dondurabildigimiz embriyolarimiz olursa onlara genetik yaptirmak mantiksiz mi? Fikirlerinize talibim :)
Bence yaptırın maddi olarak yormuyorsa en iyisi pgt. Ben 24 yaşında opu oldum hiç gebelik yaşamadığım için yani ikimizde de sorun yoktu o yüzden pgt önermedi en iyi kalitelerde olmasına rağmen pozitif alamadım 2 transferde de her ikisindede 2şer embriyo transferi olmuştum şimdi 3. 2 embriyo transferi oldum tahlil gününü beklemedeyim bu da olmazsa doktorum pgt önerdi her şey çok iyi ilerliyor hiçbir şey yok ama negatif alıyoruz bu nedenle aklımıza pgt geldi direkt.Herkese merhabalar,
31 yasindayim, esimin de benim de tum degerlerimiz normal cok sukur fakat 2 senedir gebelik elde edemedik. Tup bebek tedavisi goruyoruz, bugun OPU islemim oldu 21 yumurta toplandi. Herhangi bir kalitimsal hastaligimiz da yok ailelerimizde. Gecmiste hic gebe kalmadim dolayisiyla tekrarlayan dusuk vs gibi bir belirtimiz de yok. Bu sebeple 2-3 olumsuz deneme olmadan malumunuz genetik test yonlendirmesi yapmiyorlar. Kac embriyomuz olusacak ve kaliteleri nasil olacak bilemiyorum su an tabii ama biz bastan bu genetik testlerini ihtiyaciniz yok dense de yapma taraftariyiz. Cok mu temkinli hareket ediyoruz? Sebepsiz infertilite tanisi olup genetik vs normal olmasina ragmen bastan bu yola basvuran arkadasimiz var mi aramizda? Pcos hastasi degilim ama amh degerim 3e yakin o nedenle fazla yumurta toplandi ve her turlu 1 regl donemi bekleyecegim. Fakat ilk regle genetik testi yetismeyebilirmis bu nedenle ilkini genetiksiz yaptirip kalan dondurabildigimiz embriyolarimiz olursa onlara genetik yaptirmak mantiksiz mi? Fikirlerinize talibim :)
Merhaba maddi olarak müsaitseniz pgt yaptırın tabii ama maliyetler çok yüksek az sayıda embriyo için mantıklı ama 15 embriyonuz oluştu diyelim gönderebilecek misiniz hepsini? Bendende 42 yumurta toplandı 28 embriyom oluştu ama çok ciddi maliyet cikiyordu iyi kalite olanların ikisi transfer edildi tutmadı.bir alt kalite olan iki daha transfer edildi biri tuttu. Pgtli embriyolarinda tutmama ihtimali varHerkese merhabalar,
Merhaba, eğer maddi olarak gücünüz varsa pgt yaptırın ama tabi embriyo sayısı çok olursa hepsini göndermek zor olabilir. İlk etapta en iyi kalite 5 embriyo seçip gönderebilirsiniz. Bir nevi kumar oynamış gibi olacaksınız ama inanın genetiğini bilmeden transfer olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Ben ilk transferimde yaşım 41 olmasına rağmen herhangi bi olumsuz hikayem olmadığı için pgt önermediler. Boşuna negatif sonuçla üzüldük. Pgt li olması demek pozitif garantilemek demek de değil tabi ama en azından genetiği normal olmayan embriyo için transfer sürecini yaşamamış olursunuz çünkü transfer süreci de yorucu. Ben tekrar opu oldum genetiğe gönderdim sadece 5 embriyo kaldı ama sadece 1 normal geldi buna da şükürHerkese merhabalar,
Evet haklisiniz tabii ki %100 degil fakat doktora bu fikrimizi paylastigimda genetiksiz kumulatif denemede sansiniz %70 genetikli %85e cikar dedi. Bir kere asilama denemem oldu onun o kucucuk ihtimalinde olumsuz gormek bile beni cok etkilemisti. Dolayisiyla tup bebekte mumkun oldugunca temkinli olmak istiyorumMerhaba, ben 2021 yılında bir kere hamile kaldım sonra kürtaj oldum sonra biraz ara verdim ve son 1.5 yıldır bir daha gebe kalamadım. Dediğiniz gibi tüm testlerimiz normal bizimde ama bir kaybım olduğu için embriyolarıma pgt yaptırıyorum. Size kürtaj işlemininin bıraktığı etkiyi şöyle anlatayım kürtaj olduğum hastanenin önünden geçemiyordum. Pgtli embriyo yüzde yüz her şeyin tamam olduğu embriyo değil ama büyük yüzdeyi eleyen embriyolar. Size tavsiyem embriyolarınıza pgt yaptırmanız eğer düşüğüm olmasaydı emin olun yine de yaptırırdım.
Oncelikle umarim pozitif sonuc alirsiniz saglikla tutunmustur size.Bence yaptırın maddi olarak yormuyorsa en iyisi pgt. Ben 24 yaşında opu oldum hiç gebelik yaşamadığım için yani ikimizde de sorun yoktu o yüzden pgt önermedi en iyi kalitelerde olmasına rağmen pozitif alamadım 2 transferde de her ikisindede 2şer embriyo transferi olmuştum şimdi 3. 2 embriyo transferi oldum tahlil gününü beklemedeyim bu da olmazsa doktorum pgt önerdi her şey çok iyi ilerliyor hiçbir şey yok ama negatif alıyoruz bu nedenle aklımıza pgt geldi direk
Yani inanin bilemiyorum bu sabah aradilar 21 yumurtanin 12si olgunmuş digerleri kucukmus sadece onlara işlem yaptik 11i de döllendi dediler. Pgt icin 3.gun karar vermis olmamiz gerekiyormus. Tabi o sayi 3.ve 5.gune nasil olur bilemiyorum. Bi yere kadar yaptirma imkanimiz var sukur, sadece ben kalanlari donduracagim icin mumkun oldugunca sans yukseltmek istedim. Gerisi zaten bizden bagimsiz malesef, hayirlisina biraktim.Merhaba maddi olarak müsaitseniz pgt yaptırın tabii ama maliyetler çok yüksek az sayıda embriyo için mantıklı ama 15 embriyonuz oluştu diyelim gönderebilecek misiniz hepsini? Bendende 42 yumurta toplandı 28 embriyom oluştu ama çok ciddi maliyet cikiyordu iyi kalite olanların ikisi transfer edildi tutmadı.bir alt kalite olan iki daha transfer edildi biri tuttu. Pgtli embriyolarinda tutmama ihtimali var
Merhabalar, kesinlikle ayni fikirdeyim bence iyi yapmissiniz. Doktorumuz. Bize 35 yas ustu olandan istiyoruz demisti size onermemelerine sasirdim acikcasi. Sizin ozel degilse bildiginiz herhangi bir genetik durum var miydi yoksa her sey normal olmasina ragmen mi 5 taneden 1i normal geldi acaba?Merhaba, eğer maddi olarak gücünüz varsa pgt yaptırın ama tabi embriyo sayısı çok olursa hepsini göndermek zor olabilir. İlk etapta en iyi kalite 5 embriyo seçip gönderebilirsiniz. Bir nevi kumar oynamış gibi olacaksınız ama inanın genetiğini bilmeden transfer olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Ben ilk transferimde yaşım 41 olmasına rağmen herhangi bi olumsuz hikayem olmadığı için pgt önermediler. Boşuna negatif sonuçla üzüldük. Pgt li olması demek pozitif garantilemek demek de değil tabi ama en azından genetiği normal olmayan embriyo için transfer sürecini yaşamamış olursunuz çünkü transfer süreci de yorucu. Ben tekrar opu oldum genetiğe gönderdim sadece 5 embriyo kaldı ama sadece 1 normal geldi buna da şükürşimdi o 1 transfer edilecek 1 ay sonra. Genetik sonucu 2-3 haftada çıkıyor sizin regl dönemine çok rahat yetişir yani.
Doktorların süreçte deneme yanılma gitmelerini doğru bulmuyorum onlar için her bir kişi bir vaka ama o kişilerin psikolojisi pek umurlarında değil gibi geliyor tüp bebekte. Neden yüzde 15i az buluyorlar ki gayette iyi bir rakam. Kürtaj işlemi kolay gibi görünen ama bence zor bir işlem bir de benimki daha zor oldu düşmedi vs vs nasip tabii bilemeyiz ama önlemi almak her zaman daha iyi.Evet haklisiniz tabii ki %100 degil fakat doktora bu fikrimizi paylastigimda genetiksiz kumulatif denemede sansiniz %70 genetikli %85e cikar dedi. Bir kere asilama denemem oldu onun o kucucuk ihtimalinde olumsuz gormek bile beni cok etkilemisti. Dolayisiyla tup bebekte mumkun oldugunca temkinli olmak istiyorumtabi ki her seyin hayirlisi sonucu ne olacak bilemeyiz fakat devaminda icimiz daha rahat olur gibi geldi. Sizin sonuclariniz cikti mi? Ciktiysa ne kadar surede sonuclaniyor acaba?
Bence %15i az gormekten degil de maddi acidan sebep sunulacak bir durum yokken maliyetli bir tedavinin uzerine bunu da bindirmek istemiyorlar sanirim yani en azindan benim hekimim boyle. Yaptirin diye onerebilecegim tibbi bir gerekcem yok masrafli da oldugu icin size birakiyorum dedi. Lakin gonderilmemis embriyolarda sorun olursa ve tekrar bastan tedavi daha masrafli oluyor ondan dediginiz gibi bize de mantikli geldi.Doktorların süreçte deneme yanılma gitmelerini doğru bulmuyorum onlar için her bir kişi bir vaka ama o kişilerin psikolojisi pek umurlarında değil gibi geliyor tüp bebekte. Neden yüzde 15i az buluyorlar ki gayette iyi bir rakam. Kürtaj işlemi kolay gibi görünen ama bence zor bir işlem bir de benimki daha zor oldu düşmedi vs vs nasip tabii bilemeyiz ama önlemi almak her zaman daha iyi.
Benim de Amh değerim yüksek 9larda ama pcos değilim 17 yumurtadan 9 blastım oldu 5. Güne gelen. Maddi olarak hepsini göndermek zor olduğu için en kaliteli 4 adet gönderdik daha dün en geç bir aya çıkacak o da bir sonraki regle yetişir muhtemelen. Tüp bebek süreci biraz da sabır bekleme süreci
Anladım, evet masraflı biraz ama tüp bebek süreci genel olarak masraflı maalesef.Bence %15i az gormekten degil de maddi acidan sebep sunulacak bir durum yokken maliyetli bir tedavinin uzerine bunu da bindirmek istemiyorlar sanirim yani en azindan benim hekimim boyle. Yaptirin diye onerebilecegim tibbi bir gerekcem yok masrafli da oldugu icin size birakiyorum dedi. Lakin gonderilmemis embriyolarda sorun olursa ve tekrar bastan tedavi daha masrafli oluyor ondan dediginiz gibi bize de mantikli geldi.
Bu arada masallah ne guzel 9tanesi ulasmis.Umuyorum genetik sonuclariniz da cok guzel gelir.
Darisi benim embriyolarimin basina.Dun gece stresten uyuyamadim bile ya hic dollenmezse diye, sabah duyunca icim rahatladi
Umuyorum cok tesekkur ederim insallahAnladım, evet masraflı biraz ama tüp bebek süreci genel olarak masraflı maalesef.
Çok teşekkür ediyorum amin inşallahmerak etmeyin gelirler inşallah 5. Güne de emeklerinizin karşılığını sağlıkla alabilirsiniz
Bu arada ohss oldunuz mu? 17 yumurta ile ben kıyısından döndüm karın şişliğim hala biraz var bir haftayı geçmesine rağmen
Bana da ilk denemem olacak diye gerek yok dediler. Ama ben ısrarla yapılmasını istedim. Hepsi pgt den sağlıksız geldi. Merkez değiştirdim. Yine pgt yapıldı. 7 tanesi gitti 4'ü transfer edilebilir geldi. Tekrar denemektense beklemeyi tercih ettim.Herkese merhabalar,
Ohss belirtileri nefeste darlık, karın şişliği, idrara çıkamama gibi durumlar. Yumurta sayısı 15ten fazla olanlar ohss riski olan kişiler oluyor genelde. Eğer bu saydıklarım yoksa zaten olmamışsınızdır. Bende sadece şişlik oldu 5 aylık hamile gibiydim yürümekte zorlandım bayağı. Hala hafif şişliğim var regl olunca inecekmiş o da.Umuyorum cok tesekkur ederim insallah
Bilemiyorum Opu islemim dun sabah 8.30da yapildi aslinda olgun 12 yumurtam vardi doktor 21 topladik deyince ben de sasirdim baya ama onlar da kucuk olanlarmis olgun olanlar doktorumun ultrasonda saydigi kadar cikti gercekten. Karin sisligim var hafif de lekeli kanamam var bir sonraki regline transfer yapilmasi planlaniyor doktorum 2 ayri antibiyotik ve odem alici kortizon recete etmis, onlara basladik. Henuz 2.gunumdeyim yani ohss olmam umarim, belirgin bir belirtisi var mi?
Aslinda tam olarak anlatmak istedigimi yasamissiniz. Ben cok temkinli biriyimdir hayatimda ama bu surec malum bizden cok bagimsiz. Bu nedenle ben de bastan en azindan elimden geldigince bilerek hareket etmek istiyorum. Belki bir sey cikmayacak ama kaliteli embriyo olmasi genetigin onune gecemiyor malum. Sizin yasiniz kacti acaba ve istemek icin herhangi bir sebebiniz var miydi genetikte yoksa sadece daha fazla sans arttirmak icin mi denemistiniz?Bana da ilk denemem olacak diye gerek yok dediler. Ama ben ısrarla yapılmasını istedim. Hepsi pgt den sağlıksız geldi. Merkez değiştirdim. Yine pgt yapıldı. 7 tanesi gitti 4'ü transfer edilebilir geldi. Tekrar denemektense beklemeyi tercih ettim.
Arkadaşım 3 olumsuz deneme sonrası pgt yaptırmış. Yani doktor öyle yönlendirmiş. Pgt için embriyolar çözülüp bi daha dondurulmuş. Bu durum bana daha riskli gibi geliyor. 4.denemede pozitifi gördü ve oğlu oldu. Şimdi diyorki acaba önceki embriyolar sağlıksızdı o yüzden mi tutmadı. tamam % 100 garanti etmiyor ama şansı artırıyor bence. Bir de pgt li embriyo tutmazsa diğer nedenler daha rahat araştırılır gibi geliyor bana. Tabi bu benim fikrim. Doktorlar ne derse onu yapmak lazım:)
Bahsettiginiz belirtilerin hicbiri yok cok sukur yani karnim biraz sert ama o da yumurtaliklara islem yapildigi icinmis normal dediler opudan cikar cikmaz bunlari birkac gun yasarsin korkma diye uyardi hemsirelerim. Evet saniyorum herkes farkli ilerliyor, benim normalinda reglim 2 hafta sonra ama zamanindan daha erken oluyormus sanirim hormonlar opudan sonra hizla dustugu icin. Ben de haberlesmek isterim :) umarim sorunsuz olur yolumuzOhss belirtileri nefeste darlık, karın şişliği, idrara çıkamama gibi durumlar. Yumurta sayısı 15ten fazla olanlar ohss riski olan kişiler oluyor genelde. Eğer bu saydıklarım yoksa zaten olmamışsınızdır. Bende sadece şişlik oldu 5 aylık hamile gibiydim yürümekte zorlandım bayağı. Hala hafif şişliğim var regl olunca inecekmiş o da.
Her doktor ayrı ilaç reçete ediyor demek ki bana da kan sulandırıcı iğne verdi onu kullanıyorum 15 yumurta üstü için riskli demişti. Sanırım transfer zamanlarımız aynı zamana denk gelecek haberleşiriz :)
Tedaviye başladığım da yaşım 36 idi. Evet ne kadar kaliteli olsa da yetmiyor. Aynı zamanda sağlıklı da olmalı. Hayır bir sebep yoktu. Sizinki gibi bizim de herşeyimiz normal ama olmuyordu. Şans artırmak için pgt a testi yapılmasını istedim. Hem yaş var hem de yumurtalar ilaçla, hormonla büyütülüyor, hepsinin yüzde 100 sağlıklı olma ihtimali çok düşük. Her aşamada bir eleme oluyor bence.Aslinda tam olarak anlatmak istedigimi yasamissiniz. Ben cok temkinli biriyimdir hayatimda ama bu surec malum bizden cok bagimsiz. Bu nedenle ben de bastan en azindan elimden geldigince bilerek hareket etmek istiyorum. Belki bir sey cikmayacak ama kaliteli embriyo olmasi genetigin onune gecemiyor malum. Sizin yasiniz kacti acaba ve istemek icin herhangi bir sebebiniz var miydi genetikte yoksa sadece daha fazla sans arttirmak icin mi denemistiniz?
Bu arada belirtmeyi unuttum beni embriyolog arayip ozellikle dondurmadan once biyopsi almasi gerektigini soyledi. Yani genetige yollayacaksaniz dondurulmadan once buna karar verin dendi ki bence de oyle olmali cozdurulup tekrar dondurulmasi bana kalirsa da saglikli degil. Ben de karar vermek icin 11 tanenin 3. Gune kacinin ulasacaginin bilgisini bekliyorum. Fakat dediginiz gibi olumsuz surecler yasamaktansa beklemeyi tercih ederim :)Bana da ilk denemem olacak diye gerek yok dediler. Ama ben ısrarla yapılmasını istedim. Hepsi pgt den sağlıksız geldi. Merkez değiştirdim. Yine pgt yapıldı. 7 tanesi gitti 4'ü transfer edilebilir geldi. Tekrar denemektense beklemeyi tercih ettim.
Arkadaşım 3 olumsuz deneme sonrası pgt yaptırmış. Yani doktor öyle yönlendirmiş. Pgt için embriyolar çözülüp bi daha dondurulmuş. Bu durum bana daha riskli gibi geliyor. 4.denemede pozitifi gördü ve oğlu oldu. Şimdi diyorki acaba önceki embriyolar sağlıksızdı o yüzden mi tutmadı. tamam % 100 garanti etmiyor ama şansı artırıyor bence. Bir de pgt li embriyo tutmazsa diğer nedenler daha rahat araştırılır gibi geliyor bana. Tabi bu benim fikrim. Doktorlar ne derse onu yapmak lazım:)
Elbette ki zaten hepsinin blast olmasi bile beklenmiyor. Umuyorum emeklerimizin karsiligini aliriz. Maddi olarak zaten yorucu fakat kadin acisindan manevi olarak cok daha gergin bir surec. Malesef ben rahat bir insan olamadim hayatimin hicbir doneminde. Dilerim guzel sonuclar alalim sagliklaTedaviye başladığım da yaşım 36 idi. Evet ne kadar kaliteli olsa da yetmiyor. Aynı zamanda sağlıklı da olmalı. Hayır bir sebep yoktu. Sizinki gibi bizim de herşeyimiz normal ama olmuyordu. Şans artırmak için pgt a testi yapılmasını istedim. Hem yaş var hem de yumurtalar ilaçla, hormonla büyütülüyor, hepsinin yüzde 100 sağlıklı olma ihtimali çok düşük. Her aşamada bir eleme oluyor bence.