İlk Tüp Bebek Denemesi-Genetik Test

Evet aynı korku bende de oldu. Hep bir sorun aradım yumurta mı az, değil kaliteli mi değil, hayır. 5.güne mi gelemeyecek, geldi. genetikte mi sıkıntı, oda yok. Tüp bebek tedavisine başlamadan dr uma sordum madem herşeyimiz çok güzel sizce sorunumuz ne olabilir. Belki döllenme sorunu olabilir demişti 23 yumurta da 21 döllenme oldu. Döllenme sorunuda yokmuş. Artık bi sorun aramamam mı gerekiyor. Nasip demekki bu işler gerçekten. Şimdi bi arkadaşım evlendikten 4 ay sonra hamile kaldı o kadar çok sorunu vardı ki. Pcos vardı rahimde miyomlar tsh hormonu yüksekliği rahim şekil bozukluğu 2 ayda bir regl oluyordu. Demekki diyorum nasip gerçekten. İnşAllah Rabbimin nasip ettiklerinden oluruz heycanla ve korkuyla bekliyorum inşAllah sonuçlarımız pozitif olur

Sonuç alınamayanlara tekrar biyopsi yaptırmadık çünkü embriyoların çözdürülüp parçası alınıp tekrar dondurulması gerecek. Zaten 2 tane sağlıklı olduğu için elimizde yaptırmadık yaptırın falan da demediler zaten siz hangi hastanedeydiniz bu arada :)

Merhaba bende yeni başlicam inşallah nisan/mayısta bu işin içine girdikce insan kendi tecrübesini yapıyor ve anladığım kadarıyla da kıyas yapmamak lazım herkesin durumu bedeni bünyesi okadar farklı ki. Okadar farklı ilerliyor ki tedavi insanın burda aklı allak bullak oluyor. Ne araştırıcağını şaşırıyor insan.

Genetik bir sorun yoksa ve ilk olcağı içinde doktorlar zaten çokta genetik test yaptırmaktan yana olmuyorlar mesela ilk tedavi olumsuz olursa ozaman yapıyolarmış yada gebelik kayıplarında üstüne düşüyolarmış. Açıkcası ilk tedavide genetik testi bende çok mantıklı bulmuyorum. Mesela eşim yaptırmaktan yana halbuki bizim aile de de kimsenin kalıcı hastalığı yok.. yumurta sayını görünce tamda yazacaktım pkolumusun diye ama değilim diyosun belkide pko var sen bilmiyosundur. Çünkü normal muayenelerde bişeyin yok diyip yollluyolar ben senelerce pkodan neler çektim. Hala da çekiyorum. Umarım en yakın zamanda güzel gelişmeler olur Opu nasıl geçti peki iyimisin?

İlk olduğu için insanın duyguları karışıyor bu çok doğal sabır etmek lazım inşallah ilk de pozitifi görür genetik teste de hiç ihtiyacın olmaz

O kadar haklisiniz ki her cumlede kendimi buldum. Gercekten nasip bu isler, olmuyorsa da vardir bir hayir. Ayni sekilde benim de bir arkadasim pcoslu ayni zamanda es faktoru de vardi dogal yoldan cocugunuz olmaz dediler denedigi ilk ay hamile kaldi. Bazi seyler insanin sinavi, biz de alnimizin akiyla atlatiriz umuyorum. :)
Ben onceden cok takilmiyordum bu meseleye, diyordum bi sekilde elbet olacak zamanini bekliyor. Sonra rutin hormon testi vermeye gittigimde 2 ay once doktorum amh da bakmis haberim yoktu. 6 ay once bakilmisti daha, 3e yakin gelmisti sistemden kontrol etmeyip tekrar istemis. Degerim 1 geldi şok oldum dedim nasil olabilir boyle bir sey agla zirla ultrason normal diyorlar. Sonra doktor tekrarla testlerini dedi, ozelde yaptirmistim bu testi. Git buyuk egitim arastirmada ver testi dedi. Verdim 3.1 geldi sonucum ben bi şok daha dedim bosuna mi kahrettim kendimi. Doktoruma soyledim cok fark var dedi bi kere daha yaptir dedi tekrarladim 15 gun sonra, onda da 2.7 geldi. Ozelde yapilan yanlis sonucla bi anda tup bebek kafasina girdim. Amh sonuclari gorunce rahatladim tabi ama dedim madem bu kafaya girdim degerlendireyim. Oyle boyle basladi surec. Simdi de hep baska bir adimi bekleme silsilesi :) Serap Simavli’da tedavi aliyorum ben

Merhabalar, oncelikle kolaylikla gecen bir surec dilerim size simdiden Umarim kisa zamanda cok guzel sonuclar alirsiniz. Siz hangi sebeple basliyorsunuz?
Haklisiniz genetigi ilk denemede onermiyorlar ozellikle kalitimsal bi sikinti yoksa ve yaslar kucukse. Lakin malumunuz zaten epey prosedurlu bekleme gerektiren bir donem. Cok okudum mukemmel kalitede embriyolarin hicbir problem olmamasina ragmen sagliksiz geldigini. Her transfer de ayri bir hazirlik, cok kaliteli gorunup sagliksiz olup olmadigini bilmedigim embriyoyla 2-3 kere negatif gordukten sonra bu yonlendirmeyi almak yerine bastan tercih ettik biz. Ama bahsettigim gibi tercih meselesi, doktorumla gorustugumde yaptirin demedi zaten bize ama yaptirmaya maddi olarak butceniz varsa sansinizi arttirir dedi. Biz de boyle bir yol sectik. He gerim gerim gerilmiyor muyum evet orasi ayri ama surec bizden bagimsiz hayirlisini diliyorum sadece :)
Bu arada hayir pcoslu degilim yasim genc ve rezervim iyi oldugu icin ignelere vucudumun verdigi yanit iyi oldu sadece :)
Tesekkur ediyorum bu arada opudan sonra fazla yumurta toplandigi icin birkac gun sancim oldu ama sonra gecti sukur. Zaten anestezili yapiyorlar, islemden 1 saat sonra da taburcu oldum. İnsallah dualariniz icin sag olun

Merhaba, konu sahibiyle konuşmuştuk ama sizin de mesajınızı görünce yazmak istedim :)
Aynı şekilde mesajınızı direkt ben yazmış gibiyim o kadar yaşadıklarım ki. Ben bir kere de gebe kaldım üstelik ama sonra 1.5 yıl uğraştım elde edemedim tekrar. Ben artık rahimle ilgili bir sorun var gibi düşündüğüm için histereskopi olup öyle transfer olmaya karar verdim. Umarım size hiç gerek kalmadan transferiniz tutar ama artık tüm tuşlara basıp öyle ilerlemek bana daha iyi hissettirdi. Doktorunuz size hiç önerdi mi histereskopi peki? Tanı amaçlı da yapılabiliyor sonuçta

Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım Allah bu yoldan geçen herkese yardımcı olsun inşallah ,işte herkesin ki farklı ilerliyor ama dediğin gibi sabir istiyen bişey ,gerçekten şimdiden hissediyorum süreci.

Genetik konusunda başta bende böyle düşünüyordum sonra nedense fikrim değişti. Şimdi benim abilerim var eşimin kardeşi var hepsinin çocukları var . Hepsinin de sağlığı yerinde şükür teee teyze ve hala amca cocuklarına kadar bakarsak ailede şükür kalıcı hastalık olmadığından ve bunu bizler bildiğimizden ben bir tık geri çekildim bu fikirden ,hemde maddi açıdan biraz öyle düşündüm. Ama gel gör ki eşim aynen de senin gibi düşünüyor mesela eşli genetik yaptıralım işi şansa bırakmayalım diyor.

Aslında bakacak olursak çok haklı bir neden yani ikinize de hak veriyorum..

Bu arada bizim yaptırma sebebimiz benim pkolu olmam ve eşimde sperm hareketsizlği var onun için gebelik hiç elde edemedim 1 kimyasal gebelik hariç. Ozamanda insülin direncim yoktu ve hormon tedavisi görüyordum. 6 yılın sonunda da karar verdik artık ilk 1-2 senesini salladık biraz bide hep hormonlarımla uğraştım devamlı adetimi düzenlemeye çalıştım öyle bişey ki , pkolusun hadi insülin direnci de olsun okey hadi eşte de problem olsun. Ama bu sefer de rahim kalınlığımda problem oluyor arada. Benimde kafamda birsürü soru işareti var sık diyet yapmama rağmen tutunsun şansım artsın diye yapmadığım şey kalmadı ama gittikce daha da kilo aldım sanki. Tiroidlerim de iyi çalışmadığı için çok fena oldum..

Öyle işte benimde kafam karışık kimseyle de konuşamıyosun bunları anlatsan kimse anlamıyor Allah hepimize kolaylık versin sende duamda olcaksın

Size nacizane tavsiyem degerlerinizi normal hale getirmeden, beslenmenizi duzenleyip oncesinde kendinize ve bedeninize bu hazirlik surecini vermeden girismeyin. Malum simdi dikkat etmeye basladigimiz herhangi bir sey yumurtalarimiz icin 2-3 ay sonrasina etki ediyor. Faydali besinleri tuketmenizi, duzenli protein almanizi ve hormonlarinizi oynatmayacak takviyeler denemenizi tavsiye ederim :)
Genetik konusuna gelince bizde de inanin ayni sekilde, ne benim ne esimin ailesinde herhangi bir genetik rahatsizlik yok. Ama bizim bu tedaviyi gormemizin de bi sebebi yoktu bakarsak lakin neticesinde hic hamile kalamadim. Dondurulmus transfer olacagim icin zaten bekledigim donemde minik de olsa sans arttirmak istedim. 2-3 olumsuz gormek beni bu sureci beklemekten daha cok yipratirdi cunku kendimi taniyorum. Yedigimiz ictigimizden midir anlamiyorum ozel merkezlerde tup bebek klinikleri sanirsiniz devlet hastanesi muaynesine gitmissiniz gibi o kadar yaygin ki malesef. Boyle seyler gordukce de insan her tusa basmak istiyor. Pgtli nin kesin garanti olmadigini elbette ki biliyoruz. 7embriyo gondersem hepsi sagliksiz gelse naparim diye bile panigim ama en azindan hepsini tek tek transfer ettirip zaman kaybetmem diye dusunuyorum :) hayirlisi hepimiz icin insallah, ben de burdan konustugum herkese dua ediyorum

Merhaba İnsan kendisiyle benzer süreçleri yaşayanları merak ediyor benimde gözüm aradı hep benzer durumda olanları :) Şişli Memorial de tedavi görüyorum rahim filmime Semra Kahraman baktı vajinal muayenede yaptı özellikle rahim alanında uzman bi isim olduğu için kendisine güvendim. Bir sorun görmedi normal olduğunu söyledi. O nedenle histereskopi yapılmadı. Muhtemelen yarın regl olacağım ve transfer sürecine başlayacağız artık hayırlısı diyelim umarım bir sorun yoktur‍♀

Biliyorum canım bende onun için uğraşıyorum kendimce bakalım ne olcam haklısın söylediklerinde öyle gerçekten. Ama panik yapma sakin ol iyi düşünelim iyi olsun benim arkadaşım vardı onunda 3. Denemesi negatif sonra 4.cüde pozitif aldı çok denemesi olduğundan pgt yaptırdı doktoru aile de kalitsal hastalık eş tarafından olmasına rağmen temiz geldi pgtsi ve şuan ikizleri yanında 1 yaşı doldurdular bile

Ne kadar çok değişkenlik göstermiş amh değeriniz gerçekten. Ben sadece bir kez baktırdım bu süreçte amh değerime. Ama dediğiniz gibi önemli olan ultrason görüntüsü sanırım, toplanan yumurta sayısıda ortada sonuç itibariyle :) Dr.unuzu hiç duymamıştım. İnşAllah süreç kadar sonucumuzda güzel olsun

Bakalim hepimiz yasayip gorecegiz ben de elimden geldigince pozitif kalmaya calisacagim her zaman umarim her sey cok yolunda gider sizin icin de, bize de nasip olur umarim

Bazen bizler ozellere kosarken onlar kendi lablarina bile guvenmiyorlar malesef ki:) Medicalparkta kadin dogum doktorum yani oyle kiyi kose bi yerde de yapilmadi test ama basa gelince oluyor iste :) Ben de dedim basimiza geldiyse vardir bir hayir belki de isarettir bu bekleme surecini bu sekilde nihayete erdiririz insallah ben inaniyorum ki bu kadar emegin bizi de bulacagi bir gun vardir bir seyi cok usteleyip uzerine dusunce de olmuyor rahat birakmayi ogrenmemiz lazim kendimizi, birebir hislerimi yukarda yazdiginiz icin soyluyorum bunu hem kendime hem bu yolda olan bizlere

Bakalim hepimiz yasayip gorecegiz ben de elimden geldigince pozitif kalmaya calisacagim her zaman umarim her sey cok yolunda gider sizin icin de, bize de nasip olur umarim

İnşallah hayırlı haberler alırız yaptıran herkese şans diliyorum

Aynen öyle oluyor konuşmakta rahatlatıyor insanı :)
Süper çok sevindim umarım süreciniz çok güzel ilerler ve pozitifi görürsünüz

Dediğiniz gibi rahat olmak bu işte güzel bir rol oynuyor bence beklemeyip gebe kalanları görünce hatta sorun olup. Ama şu saatten sonra benim için rahat olmak çok zor ya Allah ım doğal yolla nasip etmedi ama tedavimizi boşa çıkarmasın inşAllah

Merhaba konuyu 9 martta açmışsın . Bilmiyorum ama umarım genetiğe göndermişsindir
Aşşağılarda bi imi yorum gördüm zaten detaylı analttıp önermişler.
Ben 36 yaşındayım, hiç bebek düşünmedim 33 yaşında bi yeltendim. Olmadı….. şimdi tüp bebek yapmaya çalışıyorum. Hiç düşğnmeden pgt yaptrdım. Yaştanda dolayı tabi… ilk tüp denemem …
16 yumurta toplandı 15/15 döllendi 12 adet embiryom oluştu. 3 tanesi sağlıklı geldi. Bu arada 12 embriyoda labaratuvar gelişimler fena değildi.

Bence kritik bi süreç ve doktorum kumar oynayarak seçmemesi gerekiyor .
16 martta transferim oldu.. ama içim cok rahat. Yani herhangi bi düşük yada 10 haftalarda kalp durması yaşamak istemediğim için pgt veli nimet..

Birde şu konuya değinmek istiyorum evet sen yaş olarak daha avantajlısın ama 20 yaşlarda olmadığımz için bence yumurta kalitesi 30 başlarında bozuluyor.
Doktorlarda ne kadar çok işlem tedavi muayene o kadar kazanıyolar

Bazı doktorlarda bu hasta bende üç defa daha tüp denesin para kazanayım Sonra pgtye gönderirim.
Sürekli başa dönmektense pgtye para baymak mantıklı.

Bu arada ben kıbrısta tedavi görüyorum. Ama türkiyede pgt ücreti farklı ayrı ayrı alınıyormuş. Kıbrısta baştan normal tüp bebek şu kadar pgtli bu kadar diye baştan ödeme yapılıyor. Kaç tane embiryo çıkarsa hepsini pgt yapıyolar.

Ama tabi şöyle bişi var bir tanede çıksa aynı parayı ödüyosun 10 tanede :)

Merhabalar, oncelikle umuyorum cok guzel sonuclar alirsiniz
Kesinlikle ben de deneme yanilmaya kalmak istemeyip psikolojimi olasi her turlu olumsuz durumu bastan daha az riski tasimasi adina bunu dusundum
6 embriyom var dondurdugum hepsinden de biyopsi aldirdim, 4 tanesi cok kaliteli dendi ilk etapta 4unu gonderdim genetige. Turkiye sistemi oyle degil malesef embriyo basina dolar kuru uzerinden ucret aliniyor epey de masrafli ama bu surec bastan asagi oyle zaten gelecegi ve kendimizi dusunerek biz de bu yolu sectik. Eger ihtiyacim olursa (umarim hic gerek kalmaz pozitif enerji) kalan 2 taneye daha pgt yaptiracagim. Umarim hepsi saglikli gelirler pazar gunu genetige gittiler onlari bekleme surecindeyim ben de :)

`