İlk Tüp Bebek Denemesi-Genetik Test

Merhaba öncelikle inşalalh güzel donıçlarınız olur şöyle bir durum var Acıbadem’den bahsediyorum her emrıp genetik biyopsi almaya uygun olmuyor maalesef ve eğer alınması uygun görülüyorsa ister yaşınız20 olsun sii arayıp aldırmak genetik yaptırmak ister misiniz diye soruyorlar emroyolarınız 1. Kalite bile olsa sperm ve yumurtadan oluşan emrıyonun genetiğine bakmak istiyorlar benim bütün testlerim vardı kromozom fakat yaş itibariyle 6 emroyodan sadece 2 den biyopsi almaya uygun emriyo olduğu için onlara yaptırdık ve beni arayarak istersem olabileceği istemezsem yapılmayacağını söylediler ama emrıyolarımın bölünmesi 5 güne ulaşması herşey çok normalken genetik test yapılmıyor diye ilkkez sizden duydum ve ben 10 tane prof hocayla durumunu görüştüm hepsi genetik çok güzel bir buluş ve yöntem mutlaka yaptırın dediler benim görüşüm emroyonun yapısyla oynamak istemiyordum dışardan müdahale gibi geliyordu ama hassas davranıldı benim durum bu şekildeydi paylaşmak istedim.

Merhaba yorumlarımı karıştırsınız acaba?:) “herşey cok normalken genetik test yapılmıyor” tarzında bişey söylememişim cünkü :)
Ven 12 embiryomum 12 tanesinde genetiğe gönderdim zaten burda öyle uygun embriyo pgt yapılıyor diye bişey yok bu arada zaten ücreti baştan veriyoruz kaç embiryo çıkarsa hepsi genetiğe gidiyor.

Sanırım öyle oldu özür dilerim

Merhabalar konu sahibi benim ve gereksiz gorulmesine ragmen yaptirmak istedigime dair acmistim zaten konuyu da :) Saniyorum bir yanlis anlasilma oldu, ben de ilk denememde 6 embriyom olustu hepsine genetik test yaptirdim sonuc bekleme asamasindayim, yapilamiyor gibi bir soylemde bulunmadim sadece ilk asamada gerek gorulmuyor genelde yasi genc ve herhangi bir denemesi olmayan ciflerde :) ama dedigim gibi biz yine de yaptirdik, sevgiler

Benim pgtli 5. Gün embiryom tutmadı sanırım bugün trasnfer sonrası 8. Gün idrarda hiç bişi çıkmadı . Olmayınca olmuyor galiba..

Benim pgtli 5. Gün embiryom tutmadı sanırım bugün trasnfer sonrası 8. Gün idrarda hiç bişi çıkmadı . Olmayınca olmuyor galiba..
Pgtli embriyo da zaten garanti vermiyor ama icinizi karartmayin ki bence erken test yapmissiniz idrarda cikmayabiliyor bazen, sizin yerinizde olsam kan testi verirdim insallah pozitif gorursunuz bu olmadiysa bile elbet vardir bi hayir en yakin zamanda kavusursunuz insallah

Sanırım öyle oldu özür dilerim
Hiç önemli değil. Ben de bugün olumsuz sonuç aldım, pgtli 5. Gün embiryom tutmadı galiba bugün transfer sonrası 8. Gün sabah ilk idrarla test tapayım dedim negatifi gördüm maalesef pgt ye çok güveniyordum ama olmayınca olmuyor sanırım.

Merhaba problem ne acaba niye tutmuyor doktorlar ne söylüyor? Hiç gebelik oluşmadı mı rahim kaynaklı mı acaba

Merhaba problem ne acaba niye tutmuyor doktorlar ne söylüyor? Hiç gebelik oluşmadı mı rahim kaynaklı mı acaba
Off bi bilsem ilk tüp deneyimimdi zaten doktor bana bak çift koyalım hatta üç koyalım demişti bende zaten 3 embiryo vardı.
Pgtli hepsi.
Dedim ne gerek var zaten pgtli şans artıyo ben bi tane istiyorum tek gebelik geçirmek istiyorum. Oda tamam dedi 2+1 dondurduk
İlk transfer tek yaptık işte ikinci transferim sanırım mayıs sonları olcak. Çift koyacak yapıştırıcı kulancakmış.

Valalhi 7. Gün idrar negatifti , 8. Gün iyi bi süre bence kan testi için zaten betam 0.20 falan cıkmıştı

Tüp bebeğe başlama sebebiniz neydi

Valalhi 7. Gün idrar negatifti , 8. Gün iyi bi süre bence kan testi için zaten betam 0.20 falan cıkmıştı
Diger mesajlarinizi okudum, 2 tane donmus transferinizde sansiniz daha yuksek zaten pgtli oldugu icin de ihtimal daha yuksek. Daha onceden de konusmustuk hatirlarsaniz, pgtli de zaten garanti etmiyor. Ama eminimli 2li denemenizde sansiniz daha yuksektir. Gonulden tez zamanda cok guzel sonuclar almanizi diliyorum
Bizim de 4 tane cok kaliteli denen, yas ve faktorumuz olmamasi sebebiyle genetige gerek gorulmeyen embriyolarimizin 3u transfer edilemez 1i mozaik döndü mesela. Elinizde en azindan 3 tane bebis adayiniz var iyi dusunelim cok daha iyisi olsun biz de kalan 2 nin genetik sonucunu bekliyoruz, onlar da olumlu donmezse tum tedavi transfer bile olamadan sonlanacak ama bunda bile vardir bir hayir diyorum siz de gonlunuzu ferah tutun

Sizi merak etmiştim, geldi mi diğer iki bebişinizin sonuçları?

Sizi merak etmiştim, geldi mi diğer iki bebişinizin sonuçları?
Gelmediler henuz, onceki 2 haftada cikmisti onumuzdeki sali 2 hafta olacak. Umuyorum guzel gelirler, gelmezlerse de hayirlisi. Bu surec asiri olgunlastirdi beni :)) Transfer olacak embriyom olmazsa en az 6 ay ara verecegim. saglikli gelirlerse haberdar ederim sizi, cok tesekkur ettim ilgilendiginiz icin kimseye soylemedik sureci, birileri merak edip sorunca insana iyi geliyormus

Hadi inşallah bu sefer sağlıklı gelirler
Dediğiniz gibi eğer ara verirseniz de hem bedenen hem de mental olarak dinlenin, vücudunuzu hazırlayın kafanızdan çıkarın eminim size iyi gelecektir
Burada görmeden arkadaşlar edindim bir sürü bunlardan biri de sizsiniz birimizi sormak gerçekten iyi hissettiriyor

İnsallah ya en azindan saglikli bulmak bana psikolojik olarak da iyi hissettirecek. Ara vermek zorunda kalirsam da dediginiz gibi kesinlikle hem mental olarak hem de bedenimi daha hazirda tutmak icin iyi gelecektir. Ben bu surec icin isimden ayrildim ki ogretmenim isim cocuklarla kafamin dagilmasi da daha iyi gelir diye dusunuyorum :) Evde oylece beklerken kafayi yiyecek duruma geliyor insan, en iyisi akisa kapilmak.
Sizin transfer zamaniniz belli oldu mu? İlk transferinizde saglikla kucaginiza alirsiniz insallah

Çok haklısınız akışa kapılmak en iyisi yoksa tek başına kaldkça hem çok düşünüyor insan hem eşine sarıyor saçma bir hal oluyor
Ahhh aminn inşallah nasipse mayıs sonu, histereskopi oldum onun iyileşme sürecindeyim iyileşmeden sonra olacak nasipse.

Cok gecmis olsun, hizlica toparlayin insallah. Guzel haberlerinizi bekliyor olacagim

`