- Emoji Skoru
- 251
- Puanlar
- 18
- Konu Sahibi birtupbebekguncesi
-
İnşallah çoğu 5.güne ulaşırBu arada belirtmeyi unuttum beni embriyolog arayip ozellikle dondurmadan once biyopsi almasi gerektigini soyledi. Yani genetige yollayacaksaniz dondurulmadan once buna karar verin dendi ki bence de oyle olmali cozdurulup tekrar dondurulmasi bana kalirsa da saglikli degil. Ben de karar vermek icin 11 tanenin 3. Gune kacinin ulasacaginin bilgisini bekliyorum. Fakat dediginiz gibi olumsuz surecler yasamaktansa beklemeyi tercih ederim :)
İnsallah cok tesekkur ediyorum. Umuyorum dilekleriniz kadar guzel olur aldigimiz sonuclarİnşallah çoğu 5.güne ulaşıryaşınız genç laboratuvar da iyiyse çok sayıda sağlıklı ve kaliteli embriyolar bulacaksınız inşallah
Merhaba, ben daha yeni evliydim ve hiç düşük öyküm yoktu bu yüzden denenebilir dediler. Ben de tabi daha tecrübesizdim o zaman maddi kısmı da düşününce gerek görmedim tabi transferin de bu kadar masraflı ve yorucu olacağını tahmin etmemiştim. Şuan bunları bildiğim için temkinli davranmak istedim ki zaten kendileri de genetikli yapalım dediler. Acıbadem maslakta tedavi görüyorum. 11 yumurta toplandı 10 döllendi 5 ve 6. Güne toplamda 5 blast oluştu hepsi iyi durumda kalite olarak denildi ve sadece 1 geldi normal. Burda bi arkadaş var memorialda sonucu sanırım 3 hafta sonra geldi benimki tam 2 hafta sonra geldi. Bizim herhangi bi genetik hastalığımız yok bildiğimiz. Evlendiğimizde de sma yaptırmıştık o da çok şükür negatifti ama bu testte 4 embriyoda trizomi monozomi complex anormal geldi sadece 1 tanesi normal geldi bunun da yaştan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Merhabalar, kesinlikle ayni fikirdeyim bence iyi yapmissiniz. Doktorumuz. Bize 35 yas ustu olandan istiyoruz demisti size onermemelerine sasirdim acikcasi. Sizin ozel degilse bildiginiz herhangi bir genetik durum var miydi yoksa her sey normal olmasina ragmen mi 5 taneden 1i normal geldi acaba?
Bana yetisebilir ama yetismeme ihtimali de var dediler beklemek de beni gerecek bildigim icin sabirsiz davraniyorum sanirim. Benim tedavi gordugum hastane testi memorialde yaptiriyormus bazen 2 haftada bazen 1,5 ayda cikiyor deyince gozum korktu asiri kararsiz kaldim 1 tane iyi kalite olan olursa insallah en azindan onu beklememeyim dedim.
Anliyorum bahsettiginiz gibi sureci okuyunca yas faktoru geldi benim de aklima. Oyle bir surec ki sorun kadin kaynakli olmasa bile yine en buyuk birinci etkeni kadinin yasi haline getiriyor. Her yerde bunu duyup gordum hekimlerden benim de tup bebek baslama sebebim bu sureci insan ister istemez ongoremiyor ne kadar surecek diye, yas avantajini degerlendirmek istedim umarim dogru olani yapmisimdirMerhaba, ben daha yeni evliydim ve hiç düşük öyküm yoktu bu yüzden denenebilir dediler. Ben de tabi daha tecrübesizdim o zaman maddi kısmı da düşününce gerek görmedim tabi transferin de bu kadar masraflı ve yorucu olacağını tahmin etmemiştim. Şuan bunları bildiğim için temkinli davranmak istedim ki zaten kendileri de genetikli yapalım dediler. Acıbadem maslakta tedavi görüyorum. 11 yumurta toplandı 10 döllendi 5 ve 6. Güne toplamda 5 blast oluştu hepsi iyi durumda kalite olarak denildi ve sadece 1 geldi normal. Burda bi arkadaş var memorialda sonucu sanırım 3 hafta sonra geldi benimki tam 2 hafta sonra geldi. Bizim herhangi bi genetik hastalığımız yok bildiğimiz. Evlendiğimizde de sma yaptırmıştık o da çok şükür negatifti ama bu testte 4 embriyoda trizomi monozomi complex anormal geldi sadece 1 tanesi normal geldi bunun da yaştan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bir de sizde nasıl hemen transfer yapılıyor. Opudan sonra 10 gün içinde görülen adet sayılmıyor. Ondan sonraki adetin 21. Günü zoladex iğne yaptırıyorlar bu iğneden sonraki adette transfer hazırlığı başlıyor. En azından benim tedavi protokolüm bu şekilde. Ben 7 ocakta opu oldum 13 ocakta genetiğe gönderildi ve tahmini nisan ortası olacak benim transferim. O yüzden sizin transfer nasıl bu kadar hızlı yapılıyor anlamadım farklı tedavi başka yerde yaptırmadığım için bilemedim
Merhaba, öncelikle umarım ilk denemede olumlu sonuç alırsınız. Ben de ilk tüp bebek denememi 34 yaşında yaptım. Tüm genetik testlerimiz temizdi eşimde dna hasarına bakıldı düşüktü sayı. Eşimin varikoselinden dolayı tüp bebek yapıyoruz ama oluşan spermlerle döllenip 5. Güne de gidebiliyor embriyo. İlk denememde 3 adet 5. Gün embriyosu oluştu ve hepsi aa kalitedeydi. Doktor Pgt yaptırmanıza gerek yok dedi ama ben özellikle isteyince yaptırdık. Ve üçü de transfer edilemez olarak geldi. Eğer ben pgt yaptırmsaydım o 3 embriyoyu sırayla transfer ettirip çok daha fazla hem eziyet hem de maddi de yük çekecektim. Transfer ücretleri de her deneme için belki hastaneden hastaneye fark ediyordur ama 40 binden az değildir. Beklemek ve umut etmek ise ekstrası. Yani ekonomik açıdan da bakınca pgt mantıklı oluyor. Ancak son denememde pgt li embiryo ile kimyasal gebelik yaşadım. Yani pgt de her şey değil. Ama ben en azından belki de sorun embriyodadır demiyorum. Bunu daha düşük bir ihtimal olarak değerlendiriyorum. Her embriyoya biyopsi yaptırıp sırayla pgt ye gönderebilirsiniz. Dondurma işlemi yapmadan kesinlikle biyopsi yapılmış olsun. Eğer pgt yaptıracaksanız yani. Çünkü dondurulan embiryoyu çözdürüp tekrar dondurmak da istemiyorlar genelde.Herkese merhabalar,
Daha onceki tecrubelerinizden fikir almak amaciyla sorularimi sormak istiyorum.
31 yasindayim, esimin de benim de tum degerlerimiz normal cok sukur fakat 2 senedir gebelik elde edemedik. Tup bebek tedavisi goruyoruz, bugun OPU islemim oldu 21 yumurta toplandi. Herhangi bir kalitimsal hastaligimiz da yok ailelerimizde. Gecmiste hic gebe kalmadim dolayisiyla tekrarlayan dusuk vs gibi bir belirtimiz de yok. Bu sebeple 2-3 olumsuz deneme olmadan malumunuz genetik test yonlendirmesi yapmiyorlar. Kac embriyomuz olusacak ve kaliteleri nasil olacak bilemiyorum su an tabii ama biz bastan bu genetik testlerini ihtiyaciniz yok dense de yapma taraftariyiz. Cok mu temkinli hareket ediyoruz? Sebepsiz infertilite tanisi olup genetik vs normal olmasina ragmen bastan bu yola basvuran arkadasimiz var mi aramizda? Pcos hastasi degilim ama amh degerim 3e yakin o nedenle fazla yumurta toplandi ve her turlu 1 regl donemi bekleyecegim. Fakat ilk regle genetik testi yetismeyebilirmis bu nedenle ilkini genetiksiz yaptirip kalan dondurabildigimiz embriyolarimiz olursa onlara genetik yaptirmak mantiksiz mi? Fikirlerinize talibim :)
Merhabalar, oncelikle cok tesekkur ediyorum ayni dilekleri size de iletiyorum umarim yakin zamanda saglikla karsilayacagimiz bir haber aliriz hepimiz.Merhaba, öncelikle umarım ilk denemede olumlu sonuç alırsınız. Ben de ilk tüp bebek denememi 34 yaşında yaptım. Tüm genetik testlerimiz temizdi eşimde dna hasarına bakıldı düşüktü sayı. Eşimin varikoselinden dolayı tüp bebek yapıyoruz ama oluşan spermlerle döllenip 5. Güne de gidebiliyor embriyo. İlk denememde 3 adet 5. Gün embriyosu oluştu ve hepsi aa kalitedeydi. Doktor Pgt yaptırmanıza gerek yok dedi ama ben özellikle isteyince yaptırdık. Ve üçü de transfer edilemez olarak geldi. Eğer ben pgt yaptırmsaydım o 3 embriyoyu sırayla transfer ettirip çok daha fazla hem eziyet hem de maddi de yük çekecektim. Transfer ücretleri de her deneme için belki hastaneden hastaneye fark ediyordur ama 40 binden az değildir. Beklemek ve umut etmek ise ekstrası. Yani ekonomik açıdan da bakınca pgt mantıklı oluyor. Ancak son denememde pgt li embiryo ile kimyasal gebelik yaşadım. Yani pgt de her şey değil. Ama ben en azından belki de sorun embriyodadır demiyorum. Bunu daha düşük bir ihtimal olarak değerlendiriyorum. Her embriyoya biyopsi yaptırıp sırayla pgt ye gönderebilirsiniz. Dondurma işlemi yapmadan kesinlikle biyopsi yapılmış olsun. Eğer pgt yaptıracaksanız yani. Çünkü dondurulan embiryoyu çözdürüp tekrar dondurmak da istemiyorlar genelde.
Hayır yaptırmadım çünkü çok fazla embriyo vardı 300 dolardan başlıyordu adet maliyeti. Onun yerine fetal DNA yaptırdım gebeliğin 10.haftasinda temiz geldi cok şükürYani inanin bilemiyorum bu sabah aradilar 21 yumurtanin 12si olgunmuş digerleri kucukmus sadece onlara işlem yaptik 11i de döllendi dediler. Pgt icin 3.gun karar vermis olmamiz gerekiyormus. Tabi o sayi 3.ve 5.gune nasil olur bilemiyorum. Bi yere kadar yaptirma imkanimiz var sukur, sadece ben kalanlari donduracagim icin mumkun oldugunca sans yukseltmek istedim. Gerisi zaten bizden bagimsiz malesef, hayirlisina biraktim.
Ayrica tebrik ederim saglikla kucaginiza alinsiz yaptirmis miydiniz transfer ettirdiklerinize?
Birde ben üniv Hastanesi'nde tedavi gördüm transfer ücretini bindi. Birkaç kez transfer olurum diye düşündüm.nitekimde ikinci transferim tuttu.eger 3 transferden sonra tutmasaydi kalan embriyolarinimha ettirip tekrar opu ile pgtli embriyo transferi isteyecektim.Hayır yaptırmadım çünkü çok fazla embriyo vardı 300 dolardan başlıyordu adet maliyeti. Onun yerine fetal DNA yaptırdım gebeliğin 10.haftasinda temiz geldi cok şükür
Sizin adiniza sevindim. Fetal dna ucretleri nasil? Benim tedavi gordugum yerde donmus embriyomun cozulmesi icin zaten bir ucret var ayrica ikinci transfer gerekirse o da 55-60 bin civari. Yani ben de ihtiyacim olmasi dahilinde bunu yaptirmaktansa sagliksiz olan olursa bastan hic transfer ettirmem maddi kismi gectim olumsuz olarak yormaz gibi dusundum. Su an pgt embriyo basina 400 dolar+biyopsi ucreti. 3-4 tanesinin genetigine baktirsam bile farkli bir transfere ihtiyacim olmasi durumunda ki insallah gerek kalmaz onun masrafina denk geliyor neredeyse. Biraz da onu dusundum acikcasiHayır yaptırmadım çünkü çok fazla embriyo vardı 300 dolardan başlıyordu adet maliyeti. Onun yerine fetal DNA yaptırdım gebeliğin 10.haftasinda temiz geldi cok şükür
Evet özelde pgt yaptirmak daha mantıklı bu durumda.fetal DNA 420 Euro verdim bir ay önce eurofinste yaptırdım intergen panaroma gibi iyi firmalarda daha uygun ücretlerde var.doktorum eurofins dediği için oraya yaptirdim benSizin adiniza sevindim. Fetal dna ucretleri nasil? Benim tedavi gordugum yerde donmus embriyomun cozulmesi icin zaten bir ucret var ayrica ikinci transfer gerekirse o da 55-60 bin civari. Yani ben de ihtiyacim olmasi dahilinde bunu yaptirmaktansa sagliksiz olan olursa bastan hic transfer ettirmem maddi kismi gectim olumsuz olarak yormaz gibi dusundum. Su an pgt embriyo basina 400 dolar+biyopsi ucreti. 3-4 tanesinin genetigine baktirsam bile farkli bir transfere ihtiyacim olmasi durumunda ki insallah gerek kalmaz onun masrafina denk geliyor neredeyse. Biraz da onu dusundum acikcasi
Anladim neredeyse ayni eger nasip olur da bir gun ben de hamile kalabilirsem insallah zaten fetal dna yaptiririm diye dusundugum icin bastan yaptirmak da mantikli geliyor :)Evet özelde pgt yaptirmak daha mantıklı bu durumda.fetal DNA 420 Euro verdim bir ay önce eurofinste yaptırdım intergen panaroma gibi iyi firmalarda daha uygun ücretlerde var.doktorum eurofins dediği için oraya yaptirdim ben
Ben bugüne kadar ne kadar embriyo 5. Güne gittiyse hepsini yolladım pgt ye çünkü sayı azdı hep. Ama başkalarından pgt için biyopsi yapılıp sonrasında gerekli olması durumunda Pgt ye gönderildiğini okudum bu forumda. Siz hastaneniz ile bunu görüşün. Ayrıca 20 embriyoyu dondurma ücreti ile pgt den sağlıklı gelenleri dondurma ücretiniz de aynı olmayacaktır. Sonuçta tamamı sağlıklı gelmeyebilir. İnşallah gelir tabii ki.Merhabalar, oncelikle cok tesekkur ediyorum ayni dilekleri size de iletiyorum umarim yakin zamanda saglikla karsilayacagimiz bir haber aliriz hepimiz.
Kesinlikle korktugum sey o ne kadar kaliteli dense bile sirayla onlari beklesem ve hepsi olumsuz sonuclarinirsa hem psikolojik hem maddi olarak cok daha yorucu olacagi kanaatindeyim. Dediginiz gibi tabii ki pgtli olanin da garantisi yok ancak daha sukunetli bekleyebilir insan. Zaten gebe kalma durumunda fetal dna genelde yapiliyor, bastan yaptirinca ona da gerek kalmaz diye dusundum. Bahsettiginiz sekilde yapabiliyor muyuz? Yani biyopsileri labaratuarda saklayip sonrasinda olumsuz olmasi durumunda sirayla yollayabiliyor muyuz pgt icin. O detayi ben bilmiyorum genetik formunu doldurduk ama bizden haber bekliyorlar, daha onceki mesajlarda yazmistim benim merkezimde pgt yok genetik icin memorial hastanesine yolluyorlarmis biyopsiyi surec o sekilde ilerleyebilirse daha saglikli olur hic onu dusunmemistim
Tesekkur ederim soracagim mutlaka yarin. Bakalim onlar ne diyecekler. İnsallah saglikli olurlarBen bugüne kadar ne kadar embriyo 5. Güne gittiyse hepsini yolladım pgt ye çünkü sayı azdı hep. Ama başkalarından pgt için biyopsi yapılıp sonrasında gerekli olması durumunda Pgt ye gönderildiğini okudum bu forumda. Siz hastaneniz ile bunu görüşün. Ayrıca 20 embriyoyu dondurma ücreti ile pgt den sağlıklı gelenleri dondurma ücretiniz de aynı olmayacaktır. Sonuçta tamamı sağlıklı gelmeyebilir. İnşallah gelir tabii ki.
Teşekkür ederimmOncelikle umarim pozitif sonuc alirsiniz saglikla tutunmustur size.cok haklisiniz negatif gordukce zaman kaybedip beklemektense insan sansi arttiracak her seye tutunmak istiyor.
Pgtli embriyo ya fetal yapilmasada olur siz işi baştan sağlama almış olursunuz.gonlunuze göre olsun insallahAnladim neredeyse ayni eger nasip olur da bir gun ben de hamile kalabilirsem insallah zaten fetal dna yaptiririm diye dusundugum icin bastan yaptirmak da mantikli geliyor :)
Evet evet onu kast ettim aslinda bastan yaptirirsam fetal icin gerek kalmazdi diye. Sizin icin de oyle insallah cok sag olun bilgileriniz icinPgtli embriyo ya fetal yapilmasada olur siz işi baştan sağlama almış olursunuz.gonlunuze göre olsun insallah
Kendimle çok benzer bir tablo görünce yazmak istedimHerkese merhabalar,
Daha onceki tecrubelerinizden fikir almak amaciyla sorularimi sormak istiyorum.
31 yasindayim, esimin de benim de tum degerlerimiz normal cok sukur fakat 2 senedir gebelik elde edemedik. Tup bebek tedavisi goruyoruz, bugun OPU islemim oldu 21 yumurta toplandi. Herhangi bir kalitimsal hastaligimiz da yok ailelerimizde. Gecmiste hic gebe kalmadim dolayisiyla tekrarlayan dusuk vs gibi bir belirtimiz de yok. Bu sebeple 2-3 olumsuz deneme olmadan malumunuz genetik test yonlendirmesi yapmiyorlar. Kac embriyomuz olusacak ve kaliteleri nasil olacak bilemiyorum su an tabii ama biz bastan bu genetik testlerini ihtiyaciniz yok dense de yapma taraftariyiz. Cok mu temkinli hareket ediyoruz? Sebepsiz infertilite tanisi olup genetik vs normal olmasina ragmen bastan bu yola basvuran arkadasimiz var mi aramizda? Pcos hastasi degilim ama amh degerim 3e yakin o nedenle fazla yumurta toplandi ve her turlu 1 regl donemi bekleyecegim. Fakat ilk regle genetik testi yetismeyebilirmis bu nedenle ilkini genetiksiz yaptirip kalan dondurabildigimiz embriyolarimiz olursa onlara genetik yaptirmak mantiksiz mi? Fikirlerinize talibim :)
Masallah ne kadar guzel embriyolariniz gelmis 5.guneKendimle çok benzer bir tablo görünce yazmak istedimBende 29 yaşındayım amh 2.9 sebepsiz infertilite tanımız var eşimle 2 yıla yakın hiç bir şekilde gebelik oluşmadı. İlk tüp bebek denememize başladık bizde 23 yumurta toplandı 5.güne 17 embriyom oluştu. 2 yıllık bu süreç biz çok yorduğu için genetik sağlığını bilmediğim bir transfer olmak istemedim. 5 tane(6aa 6aa 6aa 6aa 5aa) kalitede olanları gönderdim pgt ye 2 adet sağlıklı 1 adet mozaik kalan 2 tanesi için ise sonuç alamamışlar tekrar biyopsi yapmalıyız dediler sağlıklı da olabilir sağlıksızda bilmiyoruz dediler. Ben göndermenizi tavsiye ederim. Transfer olmak için regli bekliyorum bende şuanda sizin sürecinizide merak ediyorum :)
Hepsini göndermenize çok sevindimMasallah ne kadar guzel embriyolariniz gelmis 5.guneCok sevindim sizin icin umuyorum yakin zamanda cok guzel haberler de alirsiniz. Biz de ayni fikirle ciktik yola ve olusacak tum embriyolara pgt yaptirmaya karar verdik. Benim pazartesi gunu yumurta toplamam yapildi bugun 5.gun. 7embriyom var su an fakat kaliteleriyle ilgili numara ve harflendirme bilgisi yapilmadi. Biyopsi icin 1gun daha bekleyecegiz dendi sabah. Biraz daha gelismesini bekleyip devaminda biyopsi alinip dondurulacak. İnsallah guzel saglikli embriyolarimiz olursa akabinde de transfer planlanacak. Beklerken cok stresliyim ama umuyorum guzel sonuclar aliriz.
Pgtden hic sonuc alinamamasi nasil oluyor onunla ilk defa karsilastim bu arada