Kadina hesap odetmem demesi laf olsun diyeymiş demek ki.
Hesabi ödemek isteyen herturlu öder diyorum. Ben esimle sevgiliyken calismiyordum ha cebimde param oluyordu, parasiz cikmam ama eşim hesap ödetmek istemezdi, bende odemezdim. 1 defasinda ben ismarlayacagim dedim. Ben odeyecegim diye 2 tane çay icmisti sadece
Ya kıyamam. İkiniz de ne şanslısınız. Siz eşinizin bu nazik davranışından ötürü, eşinizde sizin gibi değer bilip de burada eşine verdiği değeri güzelce anlatan bir kadın olmanızdan ötürü çok şanslı. Ben de bu karakterde birini istiyorum aslında... Ama bu karakterlerden numune şeklinde var. O yüzden yarısı kadar olsa yeter bana :)
Bence baya cimri tutumlu biraz naif kaçmış.
Alman usulü bana ilişkide çok saçma geliyor.
Bi yemekte sen ödersin , o kahve ısmarlar.
Bir gün o öder
Başka birgün yine o
Sonra sen misal.
Diğer türlü çok samimiyetsiz geliyor
Evet yıl dönümünde onun ödemesi gerekirdi.
Evet evet ben de ondan tarafayım da, benim ki bi sonrakinde bir öncekinde benim ödediğimi unutuyor

Yıl dönümü konusunda hemfikir olmamıza çok sevindim.:)
Valla canim simdi bunu yapan adam evlendikten sonra da sana 1 kurus harcamaz senin de harcamana izin vermez. Bence yol yakinken dön. Bak kac gündür ne hikayeler dönüyor burda oku biraz feyz al. Hemen ayril ama bu gece yani bir gün bile kaybetme. Git comert bir erkek bul.
Şöyle, o gerçekten çok iyi biri. Ben başından onunla mantık olarak başladım aslında. Zamanla severim diye, gerçekten iyi biridir de yani ne bileyim bana bağırmaz etmez ama işte bu tarz birkaç yönü var ki beni dehşet itiyor. O yüzden uygun bir an olduğunda ayrılmayı düşünüyorum.
ben iki taraf da eşit ödesincilerdenim
erkeğin bir adım önde olmasını bile hoş karşılamam
ama bu eşitlik alman usulü ödeyerek olmamalı :/
sevgililikte herkesin kendi parasını ayrı ayrı ödemesi çok kırıcı değil mi?
sanki bir bütün olamamışsınız gibi, aranızda mesafe varmış gibi
halbuki sevgili dediğin insanla aranda para mevzusu hiç geçmemeli
ayrıca manevi yönünü hiç katmasak bile sürekli “ben şunu şunu yemiştim 17+3+2,5x2 hmm kaç yapar?” diye düşünmek zor ve yorucu değil mi :)
en güzeli bazen birinin, bazen diğerinin ödemesi…
Çok haklısınız. Bizim aramızdaki o mesafe en başından beri var. Ben mantıkla başladım bu ilişkiye, zamanla severim dedim ama olmadı. Bu konudan başka konular da var bir ara belki onları da anlatırım. Bu geceye tek bir konu bunu seçtim çünkü aklıma çok takıldı ama şöyle bir cümleyle özetleyim: Her şeyde hep ben baskınım, hep ben kendimi öne atmak zorunda kalıyorum çünkü hep geri duruyor her şeyde.
Mantık ilişkisi gibi
Ne bileyim
Paranın konu olmadığı bir ilişki
Daha sıcak geliyor
Şöyle söyleyim, Aşık değilim. Hatta onu bir dost gibi sevdiğimi düşünüyorum bazen. Bu ilişkiye mantıkla başlamıştım, iyi bir insan bağırmaz,küfretmez,vurmaz,dövmez diye. Çünkü ben çok "şiddetli" bir ilişkiden çıkmıştım ve ona sığınmıştım.
Yani onun sessiz sakin biri olması beni dindirmişti. Ama biri sadece sessiz ve sakin diye sevilemiyor, ona aşık olunamıyormuş...
Aşık olsaydım zaten gözüme batmazdı herhalde diye düşünüyorum :)
Bir arkadasimin sevgilisinin maddi durumu iyiydi.Onceki kiz arkadaslari onu para yemek icin kullandiklarindan yarasi vardi.Ilk zamanlar boluserek odediler ama cocuk kiz arkadasimi taniyinca o odemeye basladi.Yasanmislik da onemli ondan diyorum iliskiler de farkliliklar olabilir.Ama sizde boyle bir durum yok galiba.
Yok o öyle deneyecek biri değil. Sanırım işine geldi... Çünkü ben baya baya kendimi kanıtladım şimdiye sınavı geçmiş olmam lazımdı :)))))
Hesabi erkek oder. Evlendiginizde de kasada yari yariya mi yapacaksiniz. Odeyemeyecekse seni yemege goturmesin. Besleyemeyecekse evlenmesin. Boyle yapa yapa tepeye cikiyorlar, kiymet bilmiyorlar. Simdi artik sen ode diyemezsin. Adamin bu durum isine gelmis resmen. Boyle yaparak seni daha cok sevmez bunu bil, aksine asiri fedakarlar hep kaybeder.
Evet işte benim de sıkıntım "biz" olamamak sanırım... Ben bu fedakarlıktan hep kaybettim, merhametten .
arkadaşlarımla bile ayrı ödemek hoşuma gitmiyor. bi gün biri ısmarlar başka sefer diğeri. Öbür türlü itici geliyor sanki yabancı gibi. Hele ki bu sevgili böyle bekleyip çıkar paraları der gibi. :)) buz gibi soğurdum. Çok kötü alışmış. Zaten karakteri odur işine gelmiştir senin bu düşünceliliğin.
Hah de mi ? Karakter meselesi bence de. Eğer karakter meselesi ise verdiğim "ayrılık" kararından dolayı vicdan yapmayacağım çünkü :/
Sen zaten hissetmişsin canım. Bu işte bir terslik var. Sana ilk yıldönümünüzde yemek ısmarlayamıyor ama gidip kendi nargile içiyor. Ben iyi niyet göremiyorum bunda. Bu kadar hesapçı bencil biri ile ilgili eminim başka hissetttiğin sıkıntıların da vardır. Çok naif bir kızsın belli ki haksızlık etmemek için iyice emin olmaya çalışıyorsun. Çok açıkça söyleyeceğim sendeki iyiniyeti göremedim ben erkek arkadaşında. Sezgilerine güven. Yıldönümü yemeğinden sonra içinde kalan his bu mu olmalıydı buradan yola çıkarak düşün. Daha zarif daha düşünceli bir ilişkiyi hakediyorsun.
Evet başka hissettiğim sıkıntılarım da var. Çok sessiz ve sakin. Hani bazı ortamlar olur, o ortamlarda kadın geri durmalıdır ya hah orda benimki geri duruyor. O yüzden ben de kendimi öne atmak zorunda kalıyorum. Dolmuş süren abiye yolu bile ben soruyorum. Bu aklıma geldi şimdi ama bu gibi çok örnek. Adamın biri omzuma çarpıp gidiyor , onunla el ele yürürken, baya baya çarptı adam adam resmen sanki bilerek ve benimki bunu fark etmedi bile... Çok teşekkür ederim iyi düşünceleriniz için... Mutlu ettiniz beni :)
Yaşadıklarımdan öğrendiğim şeylerden biri; para konusunda erkeklere acırsan acınacak hale düşersin.
Forumda konu başlığını görünce direkt aklıma gelen şey şuydu; yıldönümünde bir kadına bunu sorgulatan bir erkek ikinci bir yıl dönümü görmemeli.
Mükemmel bir cümle kurdunuz yalnız şuan . "Yıldönümünde bir kadına bunu sorgulatan bir erkek ikinci bir yıl dönümü görmemeli." İkinci yıl dönümü maalesef olmayacak, çünkü tek sorunumuz bu değil. Aslında şuanki sorgulamam diğer sorgulamalarımın yanında sorun bile değil :)
Sen öyle istemişsin başından. Erkekler para harcadığı şeye kıymet verirler unutma bunu
Düşününce o kadar mantıklı ki... Hep eşit düşünmeye çalıştım ama hata ettiğimi hissettim. Çünkü cidden erkeklerde bu tutum var.
Eşimde evlenmeden önce 3 yıl beraberdik birkaç aydırda evliyiz.bende para kazanan biriydim sevgiliyken şimdi hamileyim bıraktım.ama ilk günden beri bir kez bile hesap ödetmedi bana sagolsun.sizin sevgiliniz çok itici geldi bana nedir öyle bir yıldır herkes kendi yediğini.ben arkadaşlarıma bile ısmarlarım lafını etmem.ama her defasında erkeğin kızın elinden para alıp hesap ödemeye gitmesi çok çirkin geldi bana.bide çalışmıyorsunuz insan biraz anlayışlı olur be
Çünkü ben utanıyorum artık gittiğimiz yerlerde, aynı yerlere gidiyoruz genelde. Ve kasadakileri artık tanıyoruz, dışarıdan başkaları kötü yorum yapmasın diye eline veriyorum parayı...
Tamam yeri gelince kadin erkek farketmez kadinda hesap oder ama her zaman erkek centilmenligi korumali ve o hesabi odemeye yeltenmeli heleki yildonumu gibi ozel bir gun ise.
Evet bana da centilmenlik olarak geliyor bu durum... Yıldönümü ya.... Bir tek bu canımı sıktı yani.
Ben seni gayet iyi anladım
Hemfikirim seninle
Ama cimri bu adam bence
Çok sevindim, elektriğimiz tutuyor zaten seninle. Diğer konularda da ben öyle hissediyorum yani :)
Kusura bakma nolur ama yıl dönümünde hesabı erkek ödemeli.. O 50 tl yi senden almamalıydı.. Sen teklif ettiğinde " saçmalama artık o kadar da değil." demeliydi. Normal zamanlarda tamam ama bu bir özel gün ve hesabı ortak ödemeniz o yemeğe bir özellik katmamış bana göre.. Mesela eşimin bana atıyorum tektaş almak isteyip yarısını bana ödetmesi gibi saçma yani.. Eşim böyle özel bir günde benden hesabın yarısını almak gibi bir saçmalık yapsaydı onu yerin dibine sokabilirdim..İyi düşünmelisin.. Cimri erkek iyi değildir.. Zamanı gelir kendi kazandığın paranın hesabını sorar sana.. Elbise almak istersin aldırtmaz..çok afedersin eşinden habersiz don bile alamazsın.. Yakın biri var böyle çevremde.. İngilizce öğretmeni ama parasını dilediği gibi harcayamaz.. Düşün böyle bir hayatun da olabilir.. Bol şans..
Verdiğin tek taş örneği çok mantıklı... Yani şey hissediyorum bazen genel baktığımda: Bana naparsa, ne alırsa vs vs hep alt sınırda. Yani elinden gelen kadar bile değil. Tamam diyor sanki resmen: "sana bu kadar yeter" ....
Birkaç arkadaşım hemen orada ayrılsaydın dedi de, yok yapamazdım onu yani... Kıyamazdım.
Anlatırken utanıp sıkılmana mahcup olmana gerek yok. Kimse senin yiyici olduğunu düşünmez. Sen işsizsen, harçlıkla geciniyorsan ve de o erkekse tabii ki hesabı o ödeyecek. Sen de arada sırada birşeyler ismarlayacaksin. Kötü gününde bile hala senden beklentisi varsa seni sevmiyor ve değer vermiyor. Burda benzer konular çok aciliyor. Açıkçası param yok sen öder misin dediğin gün sevgilin ortadan kaybolur, demedi deme
Ortadan kaybolma derken şu olur: Hayatım bu hafta çıkmayalım benim de param kalmadı :)))
Çok teşekkür ederim mahçup olduğumu ve utandığımı hissedebilmenize . Çünkü cidden o kadar ince hassas bir konu ki her an yanlış anlaşılabilir gibi geliyor. Bir de beni tanımıyorsunuz ya haklı olarak yanlış anlayabilirsiniz, ama hepimiz kadınız neticede. Ben onun için değerli değilmişim gibi hissediyorum gerçekten..
Tartismaya girmeyecegim. Tabi ki evlilik adam beni beslesin degildir ki ben evliyken adami beslemis biriyim. Bana evliligin ne oldugunu soyleyecek en son kisi bekar biri olabilir ancak. Sadece tecrubelerimden ve yasadiklarimdan ogrendigim tek sey, erkek para harcadigi kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadina para harciyor. Belki yanlis kelime secmis olabilirim ama anlatmak istedigim buydu. Yil donumu gibi ozel bir gunde de bunu yapiyorsa ben art niyet ararim artik ya da cimri oldugunu dusunurum ya da deger verilmedigimi. Ki hep yapiyormus. Ki beraber kahve icelim dememis sonrasinda ama nargile icmeye gitmis...
"erkek para harcadigi kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadina para harciyor." işte benim tüm konumun özeti şu cümle . Değer vermiyor gibi hissediyorum. Çünkü ben babamdan böyle öğrendim, babam asla para sakınmaz sevdiği kadından.