- 6 Aralık 2022
- 4.205
- 10.818
- 123
Hiç üstüme alınmıyorum.Konu sahibini korkuttumGökten zembille şöför olarak gelmişler sanki![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hiç üstüme alınmıyorum.Konu sahibini korkuttumGökten zembille şöför olarak gelmişler sanki![]()
Herkesin karakteri farklı işte, ben yanımda insan varken kendimi daha güvende hissediyorum. Yalnızken daha iyi hissettiğini söyleyen de çok arkadaşım varYaa ben de yanımda biri yokken daha sakşn kullandığımı farkettim.
Boş araziyle trafik tabii ki bir değil olamaz da. Fakat en azından dur kalk ve fren, park gibi reflekslerini geliştirip trafikteki riskini düşürebilir demek istiyorum bunun nesini anlamadınız. Benim arkadaşım da acemiydi geçen sene mahalle arasında sağa sinyal verip sola döndüğü için süratli bir araba arkadan çarptı ve kafasını ön cama vurdu hastanelik oldu kaç gün. Ben sizin anlattığınız kadar risksiz bulmuyorum bu süreci.
Çizgi yok,ışık yok,araç yok.Tarla sürüyor gibi sür sür nereye kadar.arazide ve boş yolda araba sürebilir
sıkıldım sizden kusura bakmayın baydı bu muhabbet bu kadar felsefe yapamicam böyle anlamsız bi tartışma için gidin kendinizi ve trafiği deneme tahtası yapın o zaman bol şans byeBir insan bu işi doğru yaptığını ve becerdiğini düşünene kadar arazide ve boş yolda araba sürebilir sizin cümleniz yalnız. Boş arazide sıfır hata sürdüğünü düşünelim trafikle bir olmadığını bildiğinize göre anlamsız kalıyor cümleniz. Kafanızdan geçen veya kastettiğiniz değil yazdığınız üzerinden yorum yapıyorum. Refleks dıştan gelen bir uyarıma karşı oluşan tepkidir, boş arazide refleks geliştirmek mümkün değil o yüzden. Boş arazide direksiyon hakimiyeti geliştirilebilir ama şoför olunmaz. Şimdi hepimiz tek tek bizim veya arkadaşlarımızın başına gelen kazaları mı yazalım? Bir sürü kaza örneği mevcut çünkü. Kişi isterse dört dörtlük şoför olsun bir başkası gelip ona çarpabilir. Acemilikte ufak tefek sürtmelerin normal olduğunu yazdım sadece burdan acemiliği atana kadarki süreci risksiz bulduğum gibi bir anlamı nasıl çıkarttınız? Risk her zaman var en iyi şoförde bile var.
sıkıldım sizden kusura bakmayın baydı bu muhabbet bu kadar felsefe yapamicam böyle anlamsız bi tartışma için gidin kendinizi ve trafiği deneme tahtası yapın o zaman bol şans bye
Gerçekten şoför olduklarından bile şüpheliyim. Kaldırıma park ederken sürten kadına savrulmuş diyorlar la havleGökten zembille şöför olarak gelmişler sanki![]()
Kuzum haklı olmadıklarının farkındalar alakasız yerlere çekip konuyu dağıtmaya çalışıyorlar. İstediğin kadar anlat anlamayacak zatenYok hiç kusura bakmam. Cevap vermek gibi bir mecburiyetiniz yok zaten daha önce yazmıştım ama anlamamışsınız tekrar yazayım. Hala daha trafiği deneme tahtası yapın yazdığınıza göre gerçekten anlama probleminiz olduğunu düşünüyorum. İyi forumlar size bye
Çizgi yok,ışık yok,araç yok.Tarla sürüyor gibi sür sür nereye kadar.%100 katılıyorum.Kaza bu bazen park halindeyken bile olur.Kimse de mükemmel değildir.Önemli olan bir cana zarar gelmesin.
Kuzum haklı olmadıklarının farkındalar alakasız yerlere çekip konuyu dağıtmaya çalışıyorlar. İstediğin kadar anlat anlamayacak zatenboş arazide şöförlük öğrenileceğini sanan insana ne anlatıyorsun
![]()
Ahahaha ben o yoruma çok güldüm savrulmuş bir kaç takla atmış olmalı yoksa kaldırıma nasıl çıkar kiGerçekten şoför olduklarından bile şüpheliyim. Kaldırıma park ederken sürten kadına savrulmuş diyorlar la havle![]()
Yok öyle demeyelim de onlar gibi olmayı ümit ediyor diyelimTamam en sofor sizsiniz. Amma cok ahkam kesen oldu kadin konuyu actigina pisman oldu valla
MerhabaNormal değil bence.
13 sene oldu ehliyet alalı,ilk arabam manueldi,İstanbul trafiğinde kullanıyorum 2 kazam var birinde sıkışık trafikte önümdeki durunca bende sakince durdum arkadan çarptı kadının biri yüzde yüz kusurluydu zaten. 2.si de otoparktan çıkan bir araç sürücüsü önüne kıran birine kızıp gazladı,o sinirle geldi benim aynama vurdu,aynam kırilmadı ama onunki parcalanmıstı,benim ufak bir cizik vardı tutanak bile tutmadık.
Şimdi aklıma geldi park halindeyken aracın biri kapıya çarpıp kacmistı birde.
Şans diyemem ben buna açıkçası, sakinim yapı olarak,buna bağlıyorum. Hız yapmam kolay kolay. Sol şerit kullanmam sollama yapmam gereken zamanlar dışında,orta şeritten giderim. Sehir icinde sürekli gittiğim yerlerde alternatif rotalarım vardır mesela,artık bellidir hangisi kısa ama dar yol,hangisi biraz daha uzun ama geniş yoldur vs. Trafiğin durumuna göre giderim.
İlk ehliyet alıp koltuğa oturduğumda da yokuş olmayan(manueldi arabam zira)nispeten sakin olan ama kestirme olmayan yoldan gidip geldim güvenli bulduğum icin işime iyice alişıp kendime güvenene kadar.
Çok sıkışık yerlere girmedim,paralel park öğrenmemiştim/öğretmiyorlardı kursta,cep olan yer bulur oraya parkederdim vs. Hala kapali otopark vb yerlerde rahat çıkabileceğim şekilde,rahat çıkabileceğim yere parkederim biraz uzakta olsa. Daracık yere sığdırmaya kasmam aracımı, Sığdırabilirim bu arada asla bir sorunum yok bununla ama yanımdaki dikkatsızse hicbirşey yapmasa kapıyı açar dan diye,kapımı cizer yada çıkarken hamle yapamaz,sürter mi diye hep hesaplayarak parkediyorum.
Yerinizde olsam ders alırdım kendi aracımla bir profesyonelden. Her zaman kusura bakmayın denecek durumlar olmaz ki trafikte. Her an herşey olabiliyor bu sebeple tamamen hazır olmak gerek diye düşünüyorum. Siz tedbirinizi alın sonrası zaten düzelir bence. Vura çarpa öğrenilir diyenlere katılmıyorum, benim abim kadar kaza yapan bir insan yoktu,bu düzeni de hic degişmedi. İlk ehliyet aldıgında babamın arabasıyla takla mı atmadı,her arabayi aldığında bir yeri vuruk gelirdi. Kendi arabasını aldı,onunda vurulmadık yeri kalmadı. En son perte çıkardı aracını,ehliyeti kaptırdı da alamadı tekrar araba. O arada arkadaşının arabasını kullanıp ufak bir kaza yapmış bile ehliyeti yokken. Normalleşince bu kazalar, kafada öyle gidiyor bence.
3 şeritli yoldan 2 şeritliye geçiş kavşağı var yolumun üzerinde, ilk 2 şerit sola 3.şerit de karşıya oluyor haliyle. Ben genelde ileriden döneceğim yere yakın olsun sollama ihtiyacı falan olmasın diye orta şeridi kullanırım. 3.şeride geçen uyanık bir kamyonet tam dönüş esnasında önüme kırdı ve ben bundan kendimi kurtarmayı başardımBen de 10 sene önce ehliyet aldım ama birkaç ay önce kendime araba alana kadar hiç sürmemiştim. Birkaç kere babamla sürdük ama o kadar azarlıyor ki sürerken bari hocadan ders alayım dedim. 5 ders aldım gayet iyiydim hocayla sürerken. Sonra bir süre fırsat olmadı sürmeye. Birkaç hafta sonra yine süreyim pratik yapayım dedim, babam iyi biliyor yanımda otursun dedim. Çok iyi sürdüm ama en son mahalle arasında stop ettim ve acayip kornaya maruz kaldım arkamdaki halk otobüsü tarafındanDışarıda birkaç kişi vardı onlar da gülüyordu. Babam da azarlıyor dışarıdakiler görüp daha da gülüyor. Aşırı gerildim üst üste stop ettim kaldıramadım arabayı 3.den sonra kaldırdım. Normalde yapabiliyordum. Bıraktım yine sürmeyi
Tekrar hocadan birkaç ders alıp sonra tek başıma yakın yerlerde sürmeyi planlıyorum. Tek ya da hocayla gayet iyi sürüyorum ama artık aile ilişkilerimin yıpranmaması için babamla çıkmayacağım
Sürerken de önüme yan yoldan atlayan şuursuzlar dışında tehlike atlatmadım. Yavaş gidiyordum o yüzden sorun olmadı. Ama ben de korkmuyor değilim başkaları yüzünden. Siz doğru bir şekilde, refleksleriniz oturana kadar pratik yapın bol bol ve hız yapmayın. Kimsenin gazına da gelmeyin. Çok geriliyorsanız hemen trafiğe çıkmayın yoğun saatlerde. Daha sakin zamanlarda çıkın alışın. Tabi ben de![]()
Panikliyormusunuz peki ne oluyor trafikte size sizce? Sorun ne yani.MerhabaDers aldım başlarda hocanın aracıyla sonra kendi aracımla devam ettik son 4gün
Tamamdır artık kendin gider gelirsin dedi bitirdi dersi![]()