Yani önceki yorumlarda da yazdım..
Ben genel olarak birine zarar vermekten korkarım,üzmekten sıkmaktan vs vs alttan alırım genelde kaos çıkmasın yeterki diyen tarafım hep

o sebeple de birine veya arabasına zarar veririm korkusu zaten var
Bir de epeyce kredi çektik sıfır birikimle aldık aracı,sıfır bi araç zaten değil hatta 2004 lü ama yine de bişey olursa nasıl karşılarız kaygısı da var
Yorumumda da yazmıştım yine söyleyeyim tabi ki kimse kimseye zarar versin istemez,malına canına farketmeksizin zira kendi canına,malına da zarar vermek istemezsin mantıken bu çok normal(manyak değilse bile isteye çarpmaz kimse kimseye ama dikkatsizdir ,dalgındır,alkol etkisindedir,telefonuna bakıyordur vs vs haliyle bana yol verecek yol benim,yeşil yandı benim sıram deyip sağa sola bakmadan gecemezsin öteki kırmızı da geçmiştir hızla geliyordur bilemezsin,sen kendine göre tedbir alırsın,beni göruyor diye hareket edemezsin,her zaman kontrol ederek ilerlemelisin)ama hep böyle kaygılanarakta olmaz ki. Temkinli olmak başka asıri kaygılı olmak başka.
Ayna kontrolü,arabayı tanımak,takip mesafesi ve uygun hızla kaza yapmak zor. Aynanızi sağ,sol dikiz kontrol ederek ilerlersiniz,aracınızı kullandıkça(boş yolda kullansanız bile )tanırsınız bu önemli en basitinden ,eski arabam 1100cc motordu,dik yokuşta zorlanabiliyordu arac ful doluysa dolayısıyla gaza epey yüklenerek çıkmam gerekiyordu,yavaş gideyim deme lüksüm yoktu. Yoğun trafikte o dik yokuşa girmemeyi tercih ettigim olurdu vs. Su an kullandıgım araç arkadan çekişli 1600cc motorlu yokuşta aynı hamleyi yapamam daha farklı kullanmam gerekir. Hocanın arabasıyla çikmak dogru değil bence,tamami kendi aracınızla olsaydı sizin arabayı tanıma anlamında faydanıza olurdu.
Takip mesafesi bırakın arada her zaman yarım araç kadar,tampon tampona gitmeyin ki ani durumda frene bastıgınızda carpmadan durabilin.
Uygun hız demek yavaş gitmek demek değil mesela. Sehir icinde gidilecek hız başka,otobanda ,e5de gidilecek hız başka. Nasıl ki ara sokakta 100 km hızla gidemezsek/gitmemeliysek(köpek,çocuk,insan atlayabilir yola)otobanda en sağ şeritte olsanız bile özel bir durum yoksa 40 km hızla süremeyiz. Sizi rahatsız eden panikleten birileri illaki olur bunu yaparsanız.
Park ederken sorun yaşıyorsanız ,gerekirse biraz uzağa ama geniş olan ,rahat park edebileceğiniz yere park edin. Atıyorum ilk sokak ana caddedir arabalar vızır vızır geciyordur sizin parketmenizi sabırla beklemez,kornaya basarlar panikletirler ama bir alt sokak daha sakindir oraya deneyerek sakince park edersiniz.
Tabi ki yaşayarak öğreneceksiniz,hepimiz aynı şekilde öğrendik ama işte kendini bilip hareket etmek gerekiyor. Araban o park yerine sığar mi yada iki yanına araç park edilmiş daracık gidiş geliş tek şerit olmuş sokakta karşıdan araba gelince bulduğun yandaki araya girip yol açabilecekmisin,geri gitmen gerekirse sürtmeden gidebilecekmisin,hesaplamak gerekir.
Kazasız sürüşler dilerim.