İlk zamanlar ufak kazalar normal mi sakinleşmek istiyorum 😢

3 şeritli yoldan 2 şeritliye geçiş kavşağı var yolumun üzerinde, ilk 2 şerit sola 3.şerit de karşıya oluyor haliyle. Ben genelde ileriden döneceğim yere yakın olsun sollama ihtiyacı falan olmasın diye orta şeridi kullanırım. 3.şeride geçen uyanık bir kamyonet tam dönüş esnasında önüme kırdı ve ben bundan kendimi kurtarmayı başardım 😊 normal usta şoförler için olağan bir durumda ben kendimi kahraman gibi hissettim inanın 🤣

Benim ehliyet 5 yıllık ama eşimle pratik yapmaya çıkma gafletinde bulunduğum için ağır bir kavga sonucu anahtarı kafasına atarak ara verdim. Özellikle aile erkeleriyle pratik yapmamak lazım, sonu asla iyi bitmiyor.

Direksiyon hocam öğütledi beni, risk gördüğün anda dur, yoldakilerin %90ı usta şoför sen acemisin onlar kendini nasıl olsa kurtarır, diye. Aynen öyle yapıyorum. İsteyen istediği kadar korna çalsın, bana ne 😁
Harikasınız 😁 gerçekten öyle aile erkekleriyle olacak iş değil. Hatta sanırım aileyle hiç girişmemek lazım böyle şeylere. Yakın bir arkadaşım da kocasına öğretiyordu ama çok azarlamış adamı 😁 o da gidip hocalarla pratik yapmış öğrenmiş.

Merhaba ☺️ Ders aldım başlarda hocanın aracıyla sonra kendi aracımla devam ettik son 4gün
Tamamdır artık kendin gider gelirsin dedi bitirdi dersi 🤷🏻‍♀️
Biz hocayla kaza yapmadığım hafta dersi bitiririz diye anlaştık 🤣 o hafta kaza yapmadım dersi bitirdik 😁 ya aslında böyle dediğime de bakmayın, 10 15 kazam falan yok toplamı 3 kaza, birini kendi paniğimden yaptım, birinde sıkıştırılmıştım ve yol kenarında yanlış park yapmış bir araç vardı. Sadece ilk kaza dar alana girmeye çalışmaktan ama benim asıl sorunum kendi arabamızın fazla geniş bir araç olması, hatta hocam da dedi, küçük bir araba olsa sen çoktan ortalığın tozunu attırırdın diye. Araç büyüklüğü de çok önemli öğrenme aşamasında, ama maalesef bizim küçük ama iyi bir araçla takasa girecek paramız yok. Mecburen böyle öğreneceğim. Evin önünde duvara vurduktan sonra bir daha oraya parketmeyi denemedim. Yan tarafta düz yol var, orada bulduğum boşluğa sokuyorum. Okulumda da okulun arkasındaki talihi yola bırakıyorum. Kimseye zarar vermeye hakkımız olmadığının farkındayım çok şükür hepimiz gibi

Panikliyormusunuz peki ne oluyor trafikte size sizce? Sorun ne yani.
Sakin mi kalamadınız. Büyük kazalar yapmamışsınız ama yine de demek ki eksik birseyler.
Yani önceki yorumlarda da yazdım..
Ben genel olarak birine zarar vermekten korkarım,üzmekten sıkmaktan vs vs alttan alırım genelde aman kaos çıkmasın diyen tarafım hep :KK43: o sebeple de birine veya arabasına zarar veririm korkusu zaten var
Bir de epeyce kredi çektik sıfır birikimle aldık aracı,sıfır bi araç zaten değil hatta 2004 lü ama yine de bişey olursa nasıl karşılarız kaygısı da var🤦🏻‍♀️

Son düzenleme:
Harikasınız 😁 gerçekten öyle aile erkekleriyle olacak iş değil. Hatta sanırım aileyle hiç girişmemek lazım böyle şeylere. Yakın bir arkadaşım da kocasına öğretiyordu ama çok azarlamış adamı 😁 o da gidip hocalarla pratik yapmış öğrenmiş.
Hep kadınlar mı azar yiyecek canım olsun o kadar 😁 ama karar verdim çocuklarıma ben öğreteceğim, benim kocayla kesinlikle olmaz o iş

Ben de eşimden öğrenemedim sağolsun her konuda destekçidir ama bu anlamda çok sabırsız davranıyordu hemen öğrenmemi çözmemi bekliyordu
Bıraktım onla çalışmayı hoca tuttum 😅

Ben genel olarak birine zarar vermekten korkarım,üzmekten sıkmaktan vs vs alttan alırım genelde kaos çıkmasın yeterki diyen tarafım hep :KK43: o sebeple de birine veya arabasına zarar veririm korkusu zaten var
Bir de epeyce kredi çektik sıfır birikimle aldık aracı,sıfır bi araç zaten değil hatta 2004 lü ama yine de bişey olursa nasıl karşılarız kaygısı da var🤦🏻‍♀️
Kaskolar çözüyor o işi, üzülme sen. Ama mutlaka kaskonuz olsun.

3 şeritli yoldan 2 şeritliye geçiş kavşağı var yolumun üzerinde, ilk 2 şerit sola 3.şerit de karşıya oluyor haliyle. Ben genelde ileriden döneceğim yere yakın olsun sollama ihtiyacı falan olmasın diye orta şeridi kullanırım. 3.şeride geçen uyanık bir kamyonet tam dönüş esnasında önüme kırdı ve ben bundan kendimi kurtarmayı başardım 😊 normal usta şoförler için olağan bir durumda ben kendimi kahraman gibi hissettim inanın 🤣

Benim ehliyet 5 yıllık ama eşimle pratik yapmaya çıkma gafletinde bulunduğum için ağır bir kavga sonucu anahtarı kafasına atarak ara verdim. Özellikle aile erkeleriyle pratik yapmamak lazım, sonu asla iyi bitmiyor.

Direksiyon hocam öğütledi beni, risk gördüğün anda dur, yoldakilerin %90ı usta şoför sen acemisin onlar kendini nasıl olsa kurtarır, diye. Aynen öyle yapıyorum. İsteyen istediği kadar korna çalsın, bana ne 😁
Peki siz söylemişken aklıma geldi tehlike görünce dur (yavaşla) olayını ben de yapıyorum hocam bana da söylemişti ama bu defa da ya arkadaki bana çarparsa korkusu geliyor 🤦🏻‍♀️ akan trafik ve çoğu hızlı geliyor ben yavaşlayınca arkamdaki de KESİNLİKLE yavaşlar mı?

Ben genel olarak birine zarar vermekten korkarım,üzmekten sıkmaktan vs vs alttan alırım genelde kaos çıkmasın yeterki diyen tarafım hep :KK43: o sebeple de birine veya arabasına zarar veririm korkusu zaten var
Yorumumda da yazmıştım yine söyleyeyim tabi ki kimse kimseye zarar versin istemez,malına canına farketmeksizin zira kendi canına,malına da zarar vermek istemezsin mantıken bu çok normal(manyak değilse bile isteye çarpmaz kimse kimseye ama dikkatsizdir ,dalgındır,alkol etkisindedir,telefonuna bakıyordur vs vs haliyle bana yol verecek yol benim,yeşil yandı benim sıram deyip sağa sola bakmadan gecemezsin öteki kırmızı da geçmiştir hızla geliyordur bilemezsin,sen kendine göre tedbir alırsın,beni göruyor diye hareket edemezsin,her zaman kontrol ederek ilerlemelisin)ama hep böyle kaygılanarakta olmaz ki. Temkinli olmak başka asıri kaygılı olmak başka.
Ayna kontrolü,arabayı tanımak,takip mesafesi ve uygun hızla kaza yapmak zor. Aynanızi sağ,sol dikiz kontrol ederek ilerlersiniz,aracınızı kullandıkça(boş yolda kullansanız bile )tanırsınız bu önemli en basitinden ,eski arabam 1100cc motordu,dik yokuşta zorlanabiliyordu arac ful doluysa dolayısıyla gaza epey yüklenerek çıkmam gerekiyordu,yavaş gideyim deme lüksüm yoktu. Yoğun trafikte o dik yokuşa girmemeyi tercih ettigim olurdu vs. Su an kullandıgım araç arkadan çekişli 1600cc motorlu yokuşta aynı hamleyi yapamam daha farklı kullanmam gerekir. Hocanın arabasıyla çikmak dogru değil bence,tamami kendi aracınızla olsaydı sizin arabayı tanıma anlamında faydanıza olurdu.
Takip mesafesi bırakın arada her zaman yarım araç kadar,tampon tampona gitmeyin ki ani durumda frene bastıgınızda carpmadan durabilin.
Uygun hız demek yavaş gitmek demek değil mesela. Sehir icinde gidilecek hız başka,otobanda ,e5de gidilecek hız başka. Nasıl ki ara sokakta 100 km hızla gidemezsek/gitmemeliysek(köpek,çocuk,insan atlayabilir yola)otobanda en sağ şeritte olsanız bile özel bir durum yoksa 40 km hızla süremeyiz. Sizi rahatsız eden panikleten birileri illaki olur bunu yaparsanız.
Park ederken sorun yaşıyorsanız ,gerekirse biraz uzağa ama geniş olan ,rahat park edebileceğiniz yere park edin. Atıyorum ilk sokak ana caddedir arabalar vızır vızır geciyordur sizin parketmenizi sabırla beklemez,kornaya basarlar panikletirler ama bir alt sokak daha sakindir oraya deneyerek sakince park edersiniz.
Tabi ki yaşayarak öğreneceksiniz,hepimiz aynı şekilde öğrendik ama işte kendini bilip hareket etmek gerekiyor. Araban o park yerine sığar mi yada iki yanına araç park edilmiş daracık gidiş geliş tek şerit olmuş sokakta karşıdan araba gelince bulduğun yandaki araya girip yol açabilecekmisin,geri gitmen gerekirse sürtmeden gidebilecekmisin,hesaplamak gerekir.
Kazasız sürüşler dilerim.

Son düzenleme:
Peki siz söylemişken aklıma geldi tehlike görünce dur (yavaşla) olayını ben de yapıyorum hocam bana da söylemişti ama bu defa da ya arkadaki bana çarparsa korkusu geliyor 🤦🏻‍♀️ akan trafik ve çoğu hızlı geliyor ben yavaşlayınca arkamdaki de KESİNLİKLE yavaşlar mı?
O onun sorunu, takip mesafesini koruyorsa yavaşlamaya vakti olur çünkü sen frene basınca arkada fren lambaların yanıyor. Ha eğer öyle bir durumda kaza olursa da arkadan vuran daima suçludur, sana bir şey olmaz. Asıl şoförlük oradan belli oluyordur bence, aklı başında ve usta adam dibine girerek artistlik yapmaz, yapmamalı

Aslında ben fıtrat olarak hep birine zarar vermekten korkuyorum bi de aşırı borçlandık araba alırken ve bi hata yaparsam nasıl altından kalkarız korkusu var sanırım 🤷🏻‍♀️
Dün bi taksiye bindim adam da söyledi 30 yıllık şoförüm ama ben de kaza yapıyorum hatta genelde ben kusurlu oluyorum yetişme derdim yüzünden birilerine ya çarpıyorum ya biri benim yüzümden başkasına çarpıyor 🤷🏻‍♀️
Herkes baskasina zarar vermekten korkar. Korkar da, borclandik nasil oderiz gibi kuruntularin varsa, devamli negativi cagirirsan gelir o negativ. Kuruntularindan vesveselerinden kurtulmalisin. Ya da belki de arabanin borcu seni bu denli yoruyorsa, belki de borc bitene dek, trafige cikmasan daha iyi olur. Ama onceden de dedim, herkesin hergun yaptigi araba kullanmayi, gozunde gereksiz yere cok buyutuyorsun

Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım 😢
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan 😢🤯
Arabayi geri geri parkederken hizlica duvara girdim. Birde bende kaldirima ciktim. 5 sene olucak artik iyi kullaniyorum insana carpmadiktan sonra bir problem yok bence ufak kazalarda. Zamanla daha iyi olursun. Esim bile arada surtme carpma yapiyor 20 yillik sofor. Trafikte sen iyi olsan bile karsidakinden kaynaklida kaza olabilir.

Tabiki yavaşlar o senin fren lambalarını görünce frene basmak zorunda ha basmadı çarptı bütün masraf ona giriyor kaba tabirle

İstisna durumlar olabilir örnek misal sizin fren lambalarınız bozuktu arkadaki fren yaptığınızı anlamadı genede gereken mesafeyi bırakmalı ama sizede ceza gelir bu durumda

Aracınızı belirli aralıklarla kontrol edin yağıydı suyu idi lambaları vs vs 🆚

E tabi ki, fren lambani gorunce o da frene basacak.

Bence sen teorik bilgini arttirmalisin. Daha önce yazdiklarima ek olarak, farkettigim olay, ehliyet almis olsan bile, neyin ne oldugunu tam anlamamis olman. Mesela, sen tramvaylarin yolun ortasinda gittigi, sagdan soldan arabalarin da oldugu, bisikletlilerin de sag seritte gittigi bir noktada sag ya da sol sapaga sapmak zorunda kalsan, ne yapman nasil yapman oncelik kimde derken, herseyi daha fazla karman corman edebilirsin gibi bir hissim var.

Arabanin borcu stresini asana ve teorik bilgilerini guclendirene kadar, bir sure kendine izin versen daha iyi olacagi dusuncesindeyim

Neyi hata yapmadan öğrenmek mümkün ki? İnsan biraz korkuyor tabi, çok doğal. Hemen pes etmeyin sakin bir şekilde sürmeye devam edin. Ben de çarpa çarpa öğrendim çok şükür canım sağ, hiçbir canlıya da zarar vermedim. Önemli olan da bu.

Akan trafikte keyfî frene basılmaz, zincirleme kazaya neden olursunuz. Orta ve sag seridi kullanin. Arkadasim akan trafikte frene basti ve %50 kusurlu çıktı, arkadan vuran %100 suçlu degil yani. Oyle keyfi frene basamazsıniz, trafigi onceden okumanız lazim. Ekstrem bir durum olursa 4lunu yakar, reflektörü koyarsiniz. Kusur duruma gore değişiyor yani, yolun hiz sınırı vs.

E tabi ki, fren lambani gorunce o da frene basacak.

Bence sen teorik bilgini arttirmalisin. Daha önce yazdiklarima ek olarak, farkettigim olay, ehliyet almis olsan bile, neyin ne oldugunu tam anlamamis olman. Mesela, sen tramvaylarin yolun ortasinda gittigi, sagdan soldan arabalarin da oldugu, bisikletlilerin de sag seritte gittigi bir noktada sag ya da sol sapaga sapmak zorunda kalsan, ne yapman nasil yapman oncelik kimde derken, herseyi daha fazla karman corman edebilirsin gibi bir hissim var.

Arabanin borcu stresini asana ve teorik bilgilerini guclendirene kadar, bir sure kendine izin versen daha iyi olacagi dusuncesindeyim
Ya aslında bildiğim şeyler ama bi bakıyorum teori ile gerçek apayrı işliyor
Misal takip mesafesi denilen olayı hiç görmedim ben yapmaya çalışıyorum bu seferde arada o boşluğu gören öküzler sağdan soldan önüme geçmeye çalışıyor yani teori bilmek yetmiyor zaman zaman.

Veya kavşaktaki adam yanlardan gelen aracı beklemek zorunda değil mi öyle öğrendim ama burda buna tek tük uyanı gördüm falan 🤷🏻‍♀️

Misal takip mesafesi denilen olayı hiç görmedim ben yapmaya çalışıyorum bu seferde arada o boşluğu gören öküzler sağdan soldan önüme geçmeye çalışıyor yani teori bilmek yetmiyor zaman zaman.

Veya kavşaktaki adam yanlardan gelen aracı beklemek zorunda değil mi öyle öğrendim ama burda buna tek tük uyanı gördüm falan 🤷🏻‍♀️
Sen her koşulda dikkat etmeye çalış, diğerlerinin yaptığı bizi de yakıyor ama herkes kendinden sorumlu, kavşak yan yol meselesi yüzünden ilk arabamızı 6 ay kullanabildik, talihi yoldan çıkan bir kamyonet perte çıkardı. Yol hakkı senin de olsa kontrol etmeden geçmeyeceksin. Hızını önünde gidene göre ayarlayacaksın, takip mesafesini korumayanlara maalesef yapacak bir şey yok, sen önündekine çarpma yeter

Son düzenleme:

Akan trafikte giderken sadece ve sadece kursta öğrenilen yazılı kurallara bağlı kalmak ne yazıkki hataya sürüklüyor. Trafiği kollayacaksın, hem kendini hem de karşı tarafı izleyeceksin etraf kasaptan ehliyet alan dolu. Veya aracına çok güvenen dolu, kendisine çok güvenen dolu. O yüzden her hamlede hem kendini hem de karşıdakini düşünerek hareket edeceksin bu kadar çok kurallara ama bunun böyle yapması gerekiyor tamam şimdi bunun böyle yapması gerekiyor şeklinde yaklaşmaktansa sen kurallara uyacaksın ama trafiği de hissedeceksin. Evet belki karşı tarafın durması gerekiyor ve öncelik sana ait ama yapılmıyor işte yani illa körükörüne öyle bir yolda hayır öncelik benim diye atlamayacaksın bak adam duruyor mu niyeti var mı ona göre ya geç ya sen dur. Trafiği hissetmen gerekiyor etrafına göre hareket etmen gerekiyor bu demek değil ki kırmızıda öndeki geçti sen de geç hayır. Ama mesela bazı yollarda sınır 80 diye sol şeride geçip tıngır mıngır 80 le gidip arka tarafı kendine küfür ettirmeye gerek yok 😂 Sen geç sağa kendi hız limitlerini uyarak git bırak soldan gidecek adam gitsin ne yaparsa yapsın. Maalesef %100 yazılı kurallara uyarak trafik akmıyor özellikle büyükşehirlerde ana yollarda.
Sürtmeler çizikler bunlar olabilir bunlarsız araba yok zaten. Ama gördüğüm kadarıyla kaldırma çıkmayı park ederken değil dönüş yaparken yapmışsın. Orada bir yaya da olabilirdi şimdilik etraf boşmuş veya başka bir şey de olabilirdi. Neden böyle bir şey yaşandı ona bakmak lazım hala aracın boyutunu kestiremiyorsun koltuk yüksekliğin mi düşük kaldı neden kaldırıma çıktın? Bir de trafikte panik ve korku iyi bir şey değil hataya sürükler onu aşmak gerekiyor yani korkacak bir şey kalmamış olması lazım artık aslında veya panikleyecek bir şey kalmamış olması lazım çünkü ilk defa direksiyona oturmadın. Neden panikliyorsun neden korkuyorsun neden heyecanlanıyorsun bunların sebeplerine inersen belki yardımcı olabilir mesela benim evimden işe giderken sanayi mahallesinden geçiyorum ve etrafta çok fazla tır kamyon var. Ben bunlardan korkuyordum ilk başta sonra özellikle onların daha çok bulunduğu yola girdim öyle öyle pratik yaptım.

Zor trafiğe alışmak tabi…ehliyeti aldıktan 20 yıl sonra aktif sürücü oldum bende 55 yaşındaydım…en büyük köstek eşimden geldi…iyi adamdır aslında da bu konuda çok yanılttı beni🙈🙈özel bir hoca tuttum…ben e5 ve TEM trafiğine çabuk alışamadım o hız benim bünyeme fazla geldi🤭tekrar hoca tuttum öyle hallettim…Benim de ilk günler bir sağ ayna ve sol ön çamurluk zayiatım oldu… arabanın hacmini öğrendikten sonra arabanızı vücudunuz olarak algılıyorsunuz….nasıl sağa sola çarpmadan yürüyorsanız o mantıkla hareket etmeye başlıyorsunuz…mümkünse otomatik tercih edin trafiği okumak İçin daha çok zaman size kalıyor…koşulları müsaitse her kadın araba kullanabilmeli…2 yıl önce eşim kalp krizi geçirdiğinde onu hastaneye ben yetiştirmiştim…yüzündeki mahcubiyeti görmeliydiniz🤭

Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım 😢
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan 😢🤯
Kocaman park yerinde kendi arabamı eşimin arabasına sürtmüşlüğüm var. Hatta üç kere farklı araçlara sürttüm. Arabayı banka çarptım. Ama zamanla alıştım

Back
X