Anne babalar her zaman en iyiyi söylemez. Hatta o cok bilmiş anne babalara gun gelir 10 yasinda ki bir cocuk bir laf söyler bisey öğretir,o anne baba yaşadığı yıllardan utanır.Eğitim şart.anne babalar en iyiyi söyler
Ya on numara beş yıldız bir yorum olmus gerçektenYaaa sanki üniversite mezunları çok mu şey? Kim kendini , ufkunu geliştirmek için okuyor , üniversitede okula gidip gelmek dışında kendini geliştirecek şeyler yapıyor ki?
Çoğu insan laf olsun diye,liseden sonra adet yerini bulsun diye okuyor.
Benim bölümüm konuşmaya - felsefe yapmaya - toplumsal konularda yeni bakis acılari kazanmaya çok müsait bir bölümdü.
Ama sınıf arkadaslarimin büyük çoğunluğu o gün üniye yazıldığında neye inaniyorsa-hangi oluşuma değer veriyorsa 4 yılın sonunda aynı şeye inanıp / diğerini kotuleyip , kendine bir şey katmadan mezun oldu. Kitap oku, sınava gir. Olsun bitsin.
Ben okurken zaten üniversite okurken yapilacak en popüler şey Erasmus değil Nişan yapmakti. Yüzük modası inanılmaz birseydi. Yüzüğü olan ortamın kralı gibiydiÇoğu insan sevgilisi - ciddi ilişkisi var diye okurken ne bir eğlenceye katılmıştır ne yanında sevgilisi olmadan bir tatile çıkmıştır, ne başka şehire bir seminere katilmistir. Lise devamı gibi yaşamışlardır.
Zaten uniden mezun olan çoğu arkadaşımın en büyük hayali evlenmek.
Hatta ODTÜ mezunu , akrabalarına vesikalık fotoğrafını verip uygun anda 'bizim de bir yeğen var' diye birilerine gösterilmeyi umut eden arkadaşım vardı.
Aynı şekilde avukat olup görücüden medet uman o kadar çok iş arkadaşım var ki , şaşarsiniz.
Yani bana boş geliyor , 'üniversite okudum, o adamla kültür farkım olur' cümlesi.
Eğer üniversite okurken okul kulüplerinde aktif olduysan, ne bileyim bir projeye katılıp ya da erasmusla,work and travelle yurt dışına ciktiysan, gönüllü faaliyetlerde boy gosterdiysen, seminerler izlemeye, panellere koşa koşa gittiysen, çeşitli dünya görüşüne sahip insanlarla saatlerce insanca tartistiğin sohbetlere katildiysan , kendini -ufkunu gelistirdiysen, 4 sene öncekinden çok daha dolu bir insansan evet.
Üniversite seni kültür olarak etkilemiştir. Okumayan insanla zorluk yasayabilirsin.
Ama okuldan eve , evden okula, arada kafeye ,avm'ye şeklinde boş bir döngüyle gelip gittiysen böyle abartmaya , kültür farkı kültür farkı diyip isi büyütmeye hiç gerek yok bence
O değilde memlekette ne kadar çok ilkokul mezunu varmış, herkesin çevresi doluymuş maşallah. Hepsi de çok mutlu, efendi, kendini geliştirmiş(!)
Ben 70 yaşındaki nineler kaldı bu devirde sadece sanıyordum
Üniversite okumaya ne var ki. Bu ülkede üniversite okumak ( bir kaç bölüm) dışında çok basit öyle ultra süper zeka olmaya gerek yok. Hele AÖF için. Ve üniversite okumak bir kağıt parçası bu ülkede. Bu adam ilkokulu okuyup bu seviyelere geldiyse helal olsun zekası azmi ve başarısı belli ki senin ve annenin zekasının toplamından kat kat fazla.
Benim de bir tane tanıdığım var ilkokul mezunu kendini geliştirmiş. Her gün iki gazete okur, haftada en az bir kitap bitirir. Tüm klasik seriyi okudu. Siyaset okur, tartışır. Üniversiteye hazırlanıken test kitabımdan geometri sorusu çözmüşlüğü vardır. Eşi de üniversite mezunu, üst düzey memurdu.
Kendisi 73 yaşındaki annem olur. Dört çocuğunu okutmuş, meslek sahibi etmiş, hala babası okutmadığı için hayıflanan bir kadındır. Babam okutsaydı en azından öğretmen olurdum der. Gencecik insanların ilkokul terk olması ne akıl alacak, ne takdir edilecek bir şey.
İnsan annesini, babasını ya da doğduğu coğrafyayı seçemiyor. Bizler de bambaşka koşullarda doğsak belki daha farklı yaşantılarımız olacaktı ve benzer durumları yaşayacaktık, bilemeyiz. Bu aşamada herkese saygım var.
Ancak benim bu konuda kızdığım nokta, eğitimsizliğin hunharca savunuluyor olması ve eğitimin içinin tamamen boşaltılması ve bunca insanın bunun peşinden gitmesi. Yahu gençken şartlar oluşmamış, okuyamamışsın. Ama helal olsun ayakların üstünde durmayı başarmış ve bir hayat kurmuşsun. Peki sonrasında imkanları olunca neden eğitimini tamamlamayı düşünmez insan en azından asgari düzeyde(!)...
Üstüne üstlük okuyanları psikopat ilan edip bunu körü körüne savunmak çok daha büyük cahillik....
Görüyorum ki kendini geliştirmiş(!) insanlarımız aslında bir arpa boyu yol katetmemiş.
Hepimizin karşı çıktığı nokta bu zaten. Evet şartlar elvermemiş olabilir (ki o şartları anne sağlamalıydı ne olursa olsun) ama sonrasında neden okul planlara dahil edilmedi. Bana açıkçası zaten çocuğun okumaya gönlü olmadığı için anne alıp bir yere çırak vermiş gibi geliyor. Okumaya hevesi olan insan ne yapar eder zamanı gelince bir şeyler yapardı.
Ta en başta dedim eğitimsizlik güzellemeleri çok korkunç. Eğitimsizliğin övünülecek bir tarafı yok. O beğenilmeyen açık öğretimler bile bence çok zor. İkinci üniversite kapsamında aöf okuyorum şu an ben örgünde bu kadar zorlanmadım, hep söylüyorum bunu. Yani açıköğretim okumak da emek, sabır, çalışma istiyor. Bunlar yoksa bir insanın bünyesinde diyecek, yapacak bir şey yok.
sen üniversite okuyup sevgilini nasıl beğendin o da ayrı bir olay, kafalarınız uyuyor demek ki ilginçLafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Küçüklüğünden beri abisiyle el ele vermiş hayata tutunmuşlar
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Zengin kız fakir olan mevzusuna döndü
Üniversiteli kızla ilkokul mezunu erkek
İlerde sorun olur mu yazın nlur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?