İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

İlkokul mezunu olması önemli değil. Kendini geliştirmiş mi? Okuyor, araştırıyor mu? Eğer kendini geliştirmiyorsa büyük sıkıntı... Aranızda uçurum olacak.

Bunu savunanlar da hep böyle geçmişi ya da yakın tanıdığı olan insanlar nedense..

Evet herkes kendini çok geliştirmiş çok akıllanmış memlekette. Hatta o kadar geliştirmişki ipin ucu kaçmış, büyük resmi görmeye başlamışlar.
“ Korona morona yooğğğ hep amariganın oyunları bunlarrr, ama ben yer miyim? YEMEM”

Ben şahsen günlük yaşantımda bile 27 yaşımda hala okulu bitirmeye çalışan biri olarak (çalışıyorum aynı zamanda) çoğu lise mezununun dahi muhabbetini kalitesiz buluyorum kendim de üniversiteden henüz mezun olamamış olmama rağmen. Ha Boğaziçi mezunu bir arkadaşımın arkadaş grubunda da dut yemiş bülbüle dönmüştüm iki büyük şehirde öğrenim görmüş olmama rağmen. Seviye farkı oluyor maalesef. Ev araba alacak kadar iyi durumdaysa en azından ilkokul ve liseyi bitirebilirdi ama siz seviyenizin benzer olduğuna inanıyorsanız olur tabi. Bu konuda ben de cahilin savunulmasına sinirlenenlerdenim.

Adet mi oldun diyebilirdi, hayızlı mısın diyebilirdi, aybaşı mı oldun diyebilidi, halan mı geldi diyebilirdi, çarşambayı sel mi aldı diyebilirdi.. Amaaa çocuk naifçe 'regl misin' demiş, ne istiyorsunuz daha ya ne güzel geliştirmiş işte kendini. Puhahaha.

Siz öğretmen misiniz❤ Yorumlarınızı takip edip beğenen biriyim de. Kesin Edebiyat öğretmenisinizdir

Erkek üniversite mezunu olsa, kız okumamış olsaydı o zaman hiçbir sorun yoktu... Hatta hanım anne "gızıma oğumuş müğendis doktur irkek talip oldi" diye kasıla kasıla gezerdi.
Sorsan kadın-erkek eşittir, feminist meminist, human rights diye kafa ütüler :) Ama reel hayatta hep kendisinden üstün konumdaki erkekleri kovalarlar. En azından eşit olacak ama tercihen üstün konumdaki erkek hep avantajlıdır. İstediğiniz kadar kendinizi kandırın ama durum bu.
Bide konuda okumuşu eziyor falan diyenler var, mağdur edebiyatı, başka hiçbir şey değil. Aslında yorumların onda dokuzu dengini bul minvalinde. Ama mağdurlar dururmu, sanki okumuşu linç ediyorlar gibi yaygarayı basmışlar...

Tam aksi durumda, kadın ilkokul terk olsaydi yine olumsuz yorum yaparlardi eminim, ben de yapardim. Kadın ilkokul terk oldugunda da kimse alkış tutmazdi burda.

Gel gelelim ben hersey illa denk olmak zorunda, eğitimde hic fark olamaz diye dusunmuyorum. Eşim benden daha çok "oğumuş" tabi ki daha iyisini tercih ettim ama ben de ilkokul terk degilim en azindan.
Bu konudaki fark çok uçurumlu hem de ilkokul terk olmak bu devirde normal değil.

Bence boşuna uğraşıyoruz. Kendini geliştirmişse, para da kazanıyorsa bas nikahı demeliyiz. Ehliyet verilecek seviyede görülmeyen adamla evlenmek muhteşem bişey olmalı. Zaten diploması yoksa dünyanın en mikemmel erkekidir kesin. Diplomalı bulup da dayak mı yesin kızcaaz. Evlen çocuğum, evlen evladım. Ananı babanı da dinleme ez geç, vermezlerse kaç.

Aslında bence de boşuna uğraşıyoruz atladığımız bir yer var iki yıldır sevgililermiş zaten. Hoş aldatılmış ama...

Üniversite mezunlarını karsilastirirken sadece para mal mülk ile kiyaslama yapılmış.Yüksek eğitim insana enteklektuel görüş kazandirir.Insanlara saygıyı öğretir.Hep doktor kocalar dayak atıyormuş iki lafı bir araya getiremiyormuş yok öğretmen soruyu cozememis falan filan.Konu da daha once yazan arkadaşlar da olmuş bende tekrar etmek isterim.Kendilerine doktor,öğretmen,v.b kısmet gelince bununla övünmeyecekler miydi? Şu anda evlatları varsa iyi eğitim almaları için uğraşmiyorlar mi ? Bir de adam ilişkide aldatmış bunu kaldirabilir misin? sevdiğinle evlenince iyi huylarının yarıya ineceğini ve kötü huylarının 2 katına çıkacağını unutma.

Iki tarafta cok gercekci yaklaşamıyor bence konuya.
Cani kötü kalpli insan eğitimlisinden de çıkar eğitimsiz olanindanda. Özellikle acımasız geldi kendilerine doktor, öğretmen kısmet gelse mutlu olmayacaklar mıydı da onlara hitap edememişsiniz tarzı cümleler.
Benim nişanlım özel sektörde çalışıyor iki yillik mezun, kendi işini yapmıyor.
Ondan önce görüştüklerim memur, öğretmen, memur olmasa da 4 yıllık fizik vs gibi iyi bölümlerden mezun olan insanlar, fen bilgisi öğretmeni gibi kişilerdi.
Yani gelmiyor değil arkadaşlar yok öyle bir şey geliyor ama gönlüne göre gelmeyince olmuyor iste :)
Bence bir tarafı gömüp öte tarafi yüceltmek gereksiz saçma.
Bir grup toptan iyi olamayacağı gibi toptan kötü de olamaz. Mesela fen bilgisi öğretmeni annesiyle yaşamamı istemişti:) düşünsenize o kadar okumuş, Tr'nin sayılı anadolu lisesi mezunu...ama benden bunu istedi.
Bu demek değil ki tüm eğitimliler boyle. Asla demiyorum bunu bana denk gelenleri böyleydi demekki diyorum :) kimsenin okuduğu okulda gözüm yok. Herkes mutlu olsun umarım.
Ama böyle de tek tarafı gömmek yakışmıyor sanki.

Ben azimsiz insan ile yapamazdim, bu kadar zamandir zorunlu egitimi bile bitirmemesi bana idealleri olmayan sadece para kazanmaya odakli bir insan izlenimi verirdi.

Ayrica evrensel ahlak kurallarina uyma ile egitim seviyesinin karsilastirilmasina cok guldum :) Elma ile armudu karsilastirmaya calismanin anlami yok, ikisi farkli kategoriler.

Ben doktora yapiyorum, esim doktora mezunu. Esimi ozel olarak doktora mezunu diye secmedim elbette ama ailesinin mal varligi karsisinda sirketin basina gecmek yerine kendi kendine azimle bir kariyer yaratmis olmasi beni etkiledi. Ailesine guvenip kendi kariyerini kurmasaydi beraber olmazdim.

Şuan okumayı düşünmez mi eşiniz madem bu kadar zeki yazık etmesin

İdrak edemediğiniz şu aslında; biz kimseyi gömmedik, üniversite mezunu olmayanlar insan değil demedik, herkes üniversite mezunu olmalı demedik. Sadece ilkokulu bile bitirememiş bir insanın övülmesine, eğitimin yerilmesine karşı çıktık. Eğitimli insanla eğitimsiz insanın sadece para kazanma açısından karşılaştırılıyor olmasına kızdık. Madem eğitim bir işe yaramıyor, çok önemli değil okutmayın çocuklarınızı dedik. Ki bence çok mantıklı bir önerme, eğitimsizliği öven insan okutmasın çocuğunu, erkenden iş hayatına atılsınlar çok para kazansınlar. Onlardan boşalan okullarda da gerçekten eğitime hak ettiği değeri veren ailelerin çocukları yerleşsin.

Tekrar ediyorum, ilkokulu dahi bitirememiş bir insanın övülecek bir yanı yok.

Yok yahu gerçek olduğunu sanmıyorum ilkokul mezunu bir insan nasıl Kpss sorularını çat çat diye çözebilir ki aklım almadı
Çözemez zaten, basit mantık, yorum ve en temel geometri sorularını çözebilir. Onları da bir dakikada zor. Bol keseden sallıyor. Yoksa inşaatta çalışmak çok mu keyifliymiş kocasının hala inşaatta çalıştığını söylüyor.

Kültürden ne anladığımıza göre değişir bence kültürden kasıt sanat bilmek aktivitelere katılmak olmamalı yemek yemek de bir kültürdür oturup kalkmak da aileler bile bir kültür katar örnek kimi babasıyla göz göze gelemez kimi çat çat konuşur bunlar kültürdür iki aile denk değilse olmaz kişisel bakım bile bir kültürdür kimi makyaj yapmayı saç boyamayı bakım sanar kimi vücuduna bakım yapmayı bu hayatta biriken her şey kültürdür ciddi anlamda soruyorum ilkokul mezunu bile olamamış biriyle üniversite okumuş birinin geçtiği yollar iyi ya da kötü gerçekten eşit mi ? Burada mesele ay kız eğitimli erkek değilden öte şeyler misal adamın gönül ilişkisi kuracak vakti var ama ya açıktan da olsa lise okuyayım diyecek kafası yok ilkokul bile bitirememiş olmaktan asla gocunmuyor çünkü parası var adam resmen vizyonsuz bir tip bu çok açık diploma üniversite iş için para için ya da rahatça aktivitelere gitmek için değildir orada kurulan arkadaşlıklar bile bir kültür en gerçek halleri çıkarcı insanlar kalıcı dostlar üniversite ortamı insanın gözünü açar sadece ortamı yeter orada bulunmak yeter apartta pansiyonda kalırsınız toplu yaşama kültürü olur ayrı eve geçersiniz yemek yapma temizlik yapma sorumluluk sahibi olma öğrenilir bunlar kültürdür afedersiniz kazık yiye yiye herkesin gerçek yüzü görünür kavga etmek tartışmak bunların hepsi kültürdür şu forum da bile tartışma çıktığında bir mesajlara bakın %60 hangisi eğitimli kültürlü fark edilir sadece şu klavyede yazmak bile bir kültür ve bu iki insan benim gözümde denk değil sadece bu tarz düşünen çok insan var diye sizi alıntıladım özel bir sebebi yok yanlış anlamayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…