Ilkokul

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yok şuan fevri davranmak hiç işime gelmiyor. Ogretmeni kizımın hayatında çok önemli bir yerde, ters hareket edersem kendi topuğuma sıkmış olurum. Konuşma dersi kaynatir şekilde değil ki ama,kızımın arkadaşı konuşsa onun da ceza almasını istemem. En başta yazdığım gibi,kendim de yaşadığım için ceza gözümde bir canavar gibi görünüyor.
Hem de 1.sınıfa yeni başlamış bir oyun cağı çocuğundan, bir kac haftada jilet gibi derse odaklanmalarını beklemek,olmayınca da böylesi rencide edip soğutmak çok büyük bir hayal kırıklığı oldu

Bilmiyorum bu kadar küçükse problem gerçekten böyle ceza veren meslektaşlarım var mıdır.
Belki vardır. Beslenme listesine ayran günü, meyve suyu getiren çocuğun meyve suyunu çöpe atan duymuştum..
Bu arada onun sınıfına kayıt etmek için ölüyordu veliler..
Ben tabi şok..

Neyse bakınız arz talep meselesi :)

Gerçekten dersi kaynatma noktasında olmayan konuşmaları ben hiç duymuyorum bile..
Duymazdan geliyorum.
Ne zamanki benim sesim kayboluyor, diğer çocukların dikkat oraya dönüyor onların gürültüsünde orda kopuyorum.

O yüzden emin olun kızınızın küçük konuşuyor oluşundan demek isterim.
Belki gerçekten ciddi rahatsızlık verecek kadar konuşuyor.

Bence ceza agir olsa da kural tum cocuklara uygulaniyorsa cocuklar o kadar etkilenmiyorlar.
Fiziksel + duygusal Siddet olmadigi surece ben cokmudahale etme taraftari degilim. Ceza agir gibi gorunse de ogretmeni guzel bir tonla konusarak anlatti ise ve kural herkese uygulaniyorsa bence kizin da duygusal olarak kotu etkilenmez.

Ögretmen olmak çok zor, çünkü velıler hem pedagog, hem ögretmen. Gecen yıl kuzenımın velı toplantısına ben katılmıştım,8.sınıf. Bır grup ögrencı vardı köşede. Sınıf ogretmenleri 45 yasında vardır cok naif bır hanımefedıydı, bır yandan elındekı kıtaplarını tutuyor bır yandan ayakkabısının bagcıklarını bağlamaya calısıyordu, ogrencıler yanında ızlıyordu, dayanamadm yardıma gıttım, yardım etsenize ögretmenınıze dedım, yenı nesıl genclık pırıl pırıl ışıldayan genclıge :) hıc oralı olmadılar, ögretmen bana dedıkı nerdeyse onların ayakkabılarınıda ben baglayacagım dedı, bız dedım boyle degıldık, ogretmenlerımıze saygı duyardık kı hala bır cogumuz ogretmenlerıyle gorusuyordur, konusmak için can atardık ne güzel ögrencıydık, ne guzel velıler vardı eskıden, annem ve babam ogretmenın sozunden cıkmayın derdı, dınlerdık, bızde cocuktuk. Ben yenı donem ogretmenlere cok uzuluyorum, Allah sabır versın dıyorum. Ögretmenlerıde anlayalım, cocuklar okulda cok farklı olabiliyorlar.

Ve iyi veliye.. :/
İyi insana..

Ne bileyim öyle işte..

Bugün bir tane velim geldi okula kadınla yeni tanıştım.
Oğlunun konuşma bozukluğu var ciddi derecede.
Bu yüzden dalga geçenler, hatta sessiz görüp vuranlar oldu.
Uyardım, onların da küçük olduğunu hesap ederek sakin kaldım.
Bugün çocuk okula gelmek istemediği için göndermemiş kadın.
Evde söylediğine göre büyük öğrenciler yere düşürüp tekmelemişler, korkuyormuş.
Kadın bu nasıl olabilir okulda diyor. (Yabancı bu arada.)

O şok. Ben onun şok olmasına şokum artık.
Meslekte 10. yılım neler gördük

Ceza kötü, ceza ilkel, kaka.
Hadi bu zorbaları güzellikle durdurun..

Hoş ceza ile de ne kadar duruyorlar o ayrı mesele.
Ceza varken tekmeleyen ceza olmasa öldürecek galiba

bi ogretmen olarak soyluyorum yaptigi kesinlikle yanlis.birinci sinifta ceza olmaz hadi diyelim oldu boyle bisey olmaz.keske herkes ogretmen olmasa

Az veya çok, evet konuşmaması gerekiyor. Ben öğretmeninden duyduğumdan beri sık sık söylüyorum kızıma,arkadaşıyla teneffuste konuşmalı,derste öğretmen dinlenmeli. Ogretmenden ilk gunler duyunca uzuldum biraz kizdim ama sesimi yükseltmedim çünkü bu çocuklar daha 6 yaşında,teneffusu bile yeni öğreniyorlar.Ogrenir dedim.
Ilk günler birkaç şeyi kaçırmıştı öğretmene odaklanmadigi için geri kalmış. Bu konuyu konuşunca düzeltti,okulda yapılması gerekenleri yetistiremeyip eve getirmiyor artık. Yani iyi gidiyordu.Ben anlaşarak ilerlemek istiyorum, dediğim gibi şefkatle yaklaşılabilir,olumsuza odaklanıp küçük düşürmek yok saymak yerine,olumluya odaklanip konusmadiginda sessizce bir aferin alsa kızım o zaman asla konuşmazdı buna eminim.

gurur kırıcı bir ceza olmuş.
bence açık açık konuş öğretmenle suçlar gibi değil de hatta sadece arkadaşına cevap vermiş diye savunmadan da, biliyorum kızım konuşkan evde de anlatıyorum sürekli derste konuşmaması gerektiğini vs vs.. birde nasıl söylersin bilmiyorum ama öyle bir durumda öğretmen masasına oturtabilir.

Bence bu durumu kesinlikle dile getirin çocuğum çok üzülmüş okula gelmek istemiyor falan filan diye söyleyin. Öğretmen sizin hoşunuza gitmediğini anlasın .Bir daha kolay kolay bu cezayı veremez ..Bakın bende öğretmenim ve meslektaşımı savunmuyorum çünkü onur kırıcı bir davranış çocuk için.

Müdür odasında otursun hatta :)

Küçük oldukları için, zamanla öğrenecekleri için bence de daha çok sabır göstermek gerek.

Bu ceza benim sadece konuşan öğrenci için vereceğim ceza değil dediğim gibi.

Yalnız kızınızda işe yarayıp yaramayacağını ben bilemem ama siz şunu bilin olumlu bir özellik bulayım da övüp oradan yakalayayım diye kendimizi yırtmamıza rağmen çocuk olumsuz davranışlarıyla gayet mutlu olabiliyor.
Aferinler yaparsın yavrum, süpersinler işe yarayamayabiliyor ne yazık ki..

Bu iş o kadar kolay olsaydı
Ben- işini çok seven ben- emekliliğe kadar dayanabilir miyim acaba diye düşünmezdim :)

Müdür odasında otursun hatta :)

nesi komik geldi anlamadım.
bizim sınıf öğretmenimizin yöntemi bu. hem konuşması engellenmiş oluyor hem dersten geri kalmıyor hem rencide olmuyor. yüzü duvara dönük şekilde durmasından daha medenice bir çözüm..

BizIm okulda da mükemmeliyetçi , hırslı, sınıfındaki her çocuğun çok başarılı olduğu bir öğretmen var. Herkesin tercihi.

Kuralardan önce onun sınıfına düşmek için sıraya girenler olmuş.

Ben seçmedim. Kiraya tabi oldum.. Bu öğretmen gelseydi değiştirmek için baş vuracaksın. Tek sebebi mükemmeliyetçi olması.

Onların başarısızlığa tahammülü olmuyor. Dolayısıyla benim gözümde hata yapıyorlar . Hatalı ve sert cezaları oluyor.
..

Size tavsiyem bu durumu çocuğunuza asla yansitmayin.

Okulun kuralları var ve bu kurallara uymadığımız zaman her öğretmenin bunu anlatmak için bir cezası var. Ilk cezanı almış ol ve bu son olsun diye uğraş gibi konuşun.
...

Öğretmenle bu etapta konuşmamızı tavsiye etmiyorum. Eğer bir daha aynı ceza olursa , kızımı çok olumsuz etkiliyor herkesin önünde verilen bu tur cezalar diye konusabilirsiniz.

Illa ceza verilecekse bir kaç sayfa fazla ödev versin öğretmenler bence.

Bu sefer de çocuklar ödevden soğur. Ödevle ceza olur mu ya

Sevgili 1Sen, tatlı kadın :)

Ödev bizi geliştiren iyi bir şeydir.
Ödevin cezası olmaz.
Çocuk kafasında, demek bu iyi bir şey değil ki cezası oluyor diye kodlar.
Kitap okumak da öyle mesela.
Onun da cezası olmaz. Bunlar güzel şeyler olarak bilinmeli, kalmalı.

Samimiyetle söylüyorum çocuğum olsaydı ve öğretmeni ödev cezası verseydi.
Başa çıkamadığında duvara dönük durdursun da bunu yapmasın diye düşünürdüm.

Böyle salak cezalar mı kaldı yaa
Şimdi konuşsanız bi işe yaramaz bence öğretmenin tarzı bu sanırım. Bu saatten sonra olumlu ve olumsuz pekiştireç uygulamaya başlamaz birden bire... Belki başka çocuklara da yapıyosa veliler olarak gidip hep beraber görüşebilirsiniz.

Kanada gibi bir ülkede sistem her sene değişmez ancak Türkiye'de sistem neredeyse her yıl değişiyor ve öğretmen atama kriterlerimiz son derece uyduruk olduğu için kötü sistem,donanımsız öğretmen,evde yeterince ilgi görmeyen ya da ailesel sorunları olan öğrenci, bilinçsiz veli denklemi bir araya gelince bir curcuna çıkıyor ortaya.

Keşke bizde de köklü bir sisteme geçilse ama maalesef...

Takipteyim.
Şuana kadar mesleki bilgi ve birikimine yeterince inanıp güvendiğim üyeler geldi, diğer ‘siz evde oturmaktan kafayı yemişsiniz, gel de sen öğret diploman kadar konuş’cular gelsin, aldım yerimi ve gardımı, bekliyorum...

Kendi birinci sınıf tecrübem o kadar lanet ki, forumda öğretmen düşmanı diye adım çıkıyor sonra :)
Çocuklarıma sosyallesmeleri için alan yaratabilsem, ev okulu düşünürüm, o derece güvensizim.
Dediğim gibi, bu ceza benim için en son nokta cezası. Hadi arkadasina fiziksel zarar verdi, bunu tekrarladi ve ceza aldi gibi buyuk bir seyi kabul edebilirim bir ihtimal ama 6 yas oyun cocugu derste konustu diye bu sekilde rencide edilmemeli.
Ki söylese laftan anlar diyorsunuz

Keşke öğretmeni biraz araştırarak yaptirsaydiniz kaydınızı. İnsanların iyi öğretmen tanımları çok farklı olabiliyor. Bir çok velinin öğretmenden beklentisi disiplinli olsun, akademik başarı odaklı olsun olduğu için böyle öğretmenler iyi öğretmen olarak nitelendiriliyor. Henüz yolun başındayken sansiniz varsa kendi bakış aciniza yakın bı öğretmene gönderin. Öğretmene istediğiniz kadar kibar söyleyin tam tersi bana işimi öğretiyor diye sinir olacağına eminim. Bu konularda uzlaşma olabileceğine inanmıyorum. Ders yoğunluğu arttıkça daha bir çok konuda karşı karşıya gelmeniz muhtemel gözüküyor. Zaman gectikce sınıf değişikliği yapmanız çocuk için daha yıpratıcı olur. Bir de evet öğretmenin tutumu yanlış ama bu kadar kırılgan bir çocuk yetiştirmek de yanlış bence. Olayın da çocuğun anlattığı kadar olduğunu sanmıyorum. Olayı kendi penceresinden öyle görmüş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…