Yok şuan fevri davranmak hiç işime gelmiyor. Ogretmeni kizımın hayatında çok önemli bir yerde, ters hareket edersem kendi topuğuma sıkmış olurum. Konuşma dersi kaynatir şekilde değil ki ama,kızımın arkadaşı konuşsa onun da ceza almasını istemem. En başta yazdığım gibi,kendim de yaşadığım için ceza gözümde bir canavar gibi görünüyor.1. Sınıf çocuğu için biraz fazla olmuş bencede.
Evet öğretmen sınıfın düzeninden ve disiplininden sorumlu, ama böyle bir ceza (1. Sınıf icin) son nokta olmalı.
Bugün bunu yaptığında yarına daha büyük bir seyi de kalmıyor yapacak, bence kendi kendini cozumsuz birakiyor.
Sizin icin de şunu söyleyeyim, kızınız eğer basarili bir öğrenci olmasa, bocalayan bir cocuk olsa, o zaman akademik anlamda kaygilariniz olurdu.
Şimdi nasıl olsa her şey yolunda diye rahatsiniz
Ama işler umduğunuz gibi gitmeseydi ve konuşan kızınızın sıra arkadaşı olsaydi ne düşünürdünüz? Konuşurken bunu aklınızın bir kenarında tutmak, fevri davranmanıza engel olur :)
Yok şuan fevri davranmak hiç işime gelmiyor. Ogretmeni kizımın hayatında çok önemli bir yerde, ters hareket edersem kendi topuğuma sıkmış olurum. Konuşma dersi kaynatir şekilde değil ki ama,kızımın arkadaşı konuşsa onun da ceza almasını istemem. En başta yazdığım gibi,kendim de yaşadığım için ceza gözümde bir canavar gibi görünüyor.
Hem de 1.sınıfa yeni başlamış bir oyun cağı çocuğundan, bir kac haftada jilet gibi derse odaklanmalarını beklemek,olmayınca da böylesi rencide edip soğutmak çok büyük bir hayal kırıklığı oldu
Cok zor bir mesele nasil yorum yapsam bilemedim.Uc cocugum okullu benimde Kanada da yasiyorum,burda ceza veren bir ogretmene sahit olmadim duymadim da ,ama inanin siddete egilimli sorunlu cocuklarda gormedim.Aile de nasil bir egitim aliyorlarsa kesinlikle okulda taskinliklarini birbirlerine karsi akran zorbaligini goremezsiniz.Birbirlerine ve ofretmenlerine cok saygililar.Turkieye de durum farkli cidden cocuklarda alay etme,vurma ,sozlu asagilama gibi davranis bozukluklari var,ogretmenler de bu konuda cok zorlaniyor hele bazi veliler var cocugunun yaptigini hakli cikarircasina ogretmenle hatta okul idaresiyle kavga ediyor,bir yandanda ruh hastasi diyebilecegimiz ogretmen turleri de mevcut.Mesela burda hic bir ogretmenin gerek sozlu gerek bedensel nitelikte asla cocuga ceza adi altinda siddet uygulayamaz sikayetle gorevine aninda son verilir.
Sanirim Turkiye de hem iyi bir ogretmeni bulmak,hemde ogretmenin iyi ogrencilere denk gelmesi zor mesele.
Az veya çok, evet konuşmaması gerekiyor. Ben öğretmeninden duyduğumdan beri sık sık söylüyorum kızıma,arkadaşıyla teneffuste konuşmalı,derste öğretmen dinlenmeli. Ogretmenden ilk gunler duyunca uzuldum biraz kizdim ama sesimi yükseltmedim çünkü bu çocuklar daha 6 yaşında,teneffusu bile yeni öğreniyorlar.Ogrenir dedim.Bilmiyorum bu kadar küçükse problem gerçekten böyle ceza veren meslektaşlarım var mıdır.
Belki vardır. Beslenme listesine ayran günü, meyve suyu getiren çocuğun meyve suyunu çöpe atan duymuştum..
Bu arada onun sınıfına kayıt etmek için ölüyordu veliler..
Ben tabi şok..
Neyse bakınız arz talep meselesi :)
Gerçekten dersi kaynatma noktasında olmayan konuşmaları ben hiç duymuyorum bile..
Duymazdan geliyorum.
Ne zamanki benim sesim kayboluyor, diğer çocukların dikkat oraya dönüyor onların gürültüsünde orda kopuyorum.
O yüzden emin olun kızınızın küçük konuşuyor oluşundan demek isterim.
Belki gerçekten ciddi rahatsızlık verecek kadar konuşuyor.
Müdür odasında otursun hatta :)gurur kırıcı bir ceza olmuş.
bence açık açık konuş öğretmenle suçlar gibi değil de hatta sadece arkadaşına cevap vermiş diye savunmadan da, biliyorum kızım konuşkan evde de anlatıyorum sürekli derste konuşmaması gerektiğini vs vs.. birde nasıl söylersin bilmiyorum ama öyle bir durumda öğretmen masasına oturtabilir.
Az veya çok, evet konuşmaması gerekiyor. Ben öğretmeninden duyduğumdan beri sık sık söylüyorum kızıma,arkadaşıyla teneffuste konuşmalı,derste öğretmen dinlenmeli. Ogretmenden ilk gunler duyunca uzuldum biraz kizdim ama sesimi yükseltmedim çünkü bu çocuklar daha 6 yaşında,teneffusu bile yeni öğreniyorlar.Ogrenir dedim.
Ilk günler birkaç şeyi kaçırmıştı öğretmene odaklanmadigi için geri kalmış. Bu konuyu konuşunca düzeltti,okulda yapılması gerekenleri yetistiremeyip eve getirmiyor artık. Yani iyi gidiyordu.Ben anlaşarak ilerlemek istiyorum, dediğim gibi şefkatle yaklaşılabilir,olumsuza odaklanıp küçük düşürmek yok saymak yerine,olumluya odaklanip konusmadiginda sessizce bir aferin alsa kızım o zaman asla konuşmazdı buna eminim.
Müdür odasında otursun hatta :)
Ilk hafta okuldaydım sonrasında 3/4 kez gittim,sizce öğretmen ilgisiz diye mi düşünüyordur acaba hocam? Ilk hafta da çok az veli vardı,ben de ikide bir gelip göze batmak istemedim.
Biliyor musunuz hirs konusunda haklısınız.Bu öğretmenin adini çok duydum,kime sorduysam hepsi onu önerdi. Bunun sebebi herşeyi mükemmel yapmak istemesi ve belki de yapması. Ama sorun şu ki kızım yarış atı değil,duyguları var. Benim beklentim çok farklıydı. Fazla mi araştırdım oluruna mi bıraksaydım şuan onu dusunuyorum
Bu sefer de çocuklar ödevden soğur. Ödevle ceza olur mu yaBizIm okulda da mükemmeliyetçi , hırslı, sınıfındaki her çocuğun çok başarılı olduğu bir öğretmen var. Herkesin tercihi.
Kuralardan önce onun sınıfına düşmek için sıraya girenler olmuş.
Ben seçmedim. Kiraya tabi oldum.. Bu öğretmen gelseydi değiştirmek için baş vuracaksın. Tek sebebi mükemmeliyetçi olması.
Onların başarısızlığa tahammülü olmuyor. Dolayısıyla benim gözümde hata yapıyorlar . Hatalı ve sert cezaları oluyor.
..
Size tavsiyem bu durumu çocuğunuza asla yansitmayin.
Okulun kuralları var ve bu kurallara uymadığımız zaman her öğretmenin bunu anlatmak için bir cezası var. Ilk cezanı almış ol ve bu son olsun diye uğraş gibi konuşun.
...
Öğretmenle bu etapta konuşmamızı tavsiye etmiyorum. Eğer bir daha aynı ceza olursa , kızımı çok olumsuz etkiliyor herkesin önünde verilen bu tur cezalar diye konusabilirsiniz.
Illa ceza verilecekse bir kaç sayfa fazla ödev versin öğretmenler bence.
BizIm okulda da mükemmeliyetçi , hırslı, sınıfındaki her çocuğun çok başarılı olduğu bir öğretmen var. Herkesin tercihi.
Kuralardan önce onun sınıfına düşmek için sıraya girenler olmuş.
Ben seçmedim. Kiraya tabi oldum.. Bu öğretmen gelseydi değiştirmek için baş vuracaksın. Tek sebebi mükemmeliyetçi olması.
Onların başarısızlığa tahammülü olmuyor. Dolayısıyla benim gözümde hata yapıyorlar . Hatalı ve sert cezaları oluyor.
..
Size tavsiyem bu durumu çocuğunuza asla yansitmayin.
Okulun kuralları var ve bu kurallara uymadığımız zaman her öğretmenin bunu anlatmak için bir cezası var. Ilk cezanı almış ol ve bu son olsun diye uğraş gibi konuşun.
...
Öğretmenle bu etapta konuşmamızı tavsiye etmiyorum. Eğer bir daha aynı ceza olursa , kızımı çok olumsuz etkiliyor herkesin önünde verilen bu tur cezalar diye konusabilirsiniz.
Illa ceza verilecekse bir kaç sayfa fazla ödev versin öğretmenler bence.
Iyi aksamlar arkadaşlar.
1.sınıfa başlayan kızım var. Servisle gittiği için şimdiye kadar ogretmenini 3-4 sefer filan gordum.Ders durumu iyi dinliyor,okuyup yaziyor onda sıkıntı yok. Ama kızımin derste konuştuğunu soylemisti, 3 kere yer değişmiş bu sebeple ki o konuda 'iyi yapmışsınız hocam,ben de konuşacağım,daha tam alışamadı kusura bakmayin' demistim. Bu konu halloldu sanıyordum çünkü sonrasında bisey demedi hersey yolunda dedi ama bugün kızım ceza almış,öğretmen sınıf önünde tahtaya kaldırıp arkasını döndürmüş
Ben bir anne olarak çok üzgünüm, konuşması da arkadaşı 'nasıl olmuş güzel yazmışım mi' cümlesine cevap vermesi. Ben bunun eğitimini almadim ama cezanın ne sebeple olursa olsun hafif veya şiddetli farketmez,çocuğu okuldan soguttugunu biliyorum.Ilkokulda kendim birebir de yaşadığım için tek istegim ceza vermeyen sevgi dolu bir öğretmendi,okumayı yazmayı nasıl olsa öğrenecek. Ne bileyim,bireysel yazı yazdirdiginda başını okşayıp sessizce 'Aferim bu ders hep beni dinledin arkadaşınla konusmadin' gibi bir cümle duysaydi kızım, o onda bin kat daha etkili olurdu çünkü hareketli yaramaz bir cocuk değil tam tersi kırılgan çevredeki olumlu olumsuz herşeye algıları aşırı açık ve etkilenen bir cocuk.
Uzattım kusura bakmayın.Burada saldırıya geçen çok öğretmene denk geldim onlara selam olsun,neler yazacaklarını az çok tahmin ediyorum ama duyarlı ve eleştirmek için yazmadığımı anlayabilecek insanlar da olduğunu biliyorum. Ben bir anne olarak nasıl hareket etmeliyim sizce? Okula karsi hevesi gitgide azalıyor kızımın.
Kanada gibi bir ülkede sistem her sene değişmez ancak Türkiye'de sistem neredeyse her yıl değişiyor ve öğretmen atama kriterlerimiz son derece uyduruk olduğu için kötü sistem,donanımsız öğretmen,evde yeterince ilgi görmeyen ya da ailesel sorunları olan öğrenci, bilinçsiz veli denklemi bir araya gelince bir curcuna çıkıyor ortaya.Cok zor bir mesele nasil yorum yapsam bilemedim.Uc cocugum okullu benimde Kanada da yasiyorum,burda ceza veren bir ogretmene sahit olmadim duymadim da ,ama inanin siddete egilimli sorunlu cocuklarda gormedim.Aile de nasil bir egitim aliyorlarsa kesinlikle okulda taskinliklarini birbirlerine karsi akran zorbaligini goremezsiniz.Birbirlerine ve ofretmenlerine cok saygililar.Turkieye de durum farkli cidden cocuklarda alay etme,vurma ,sozlu asagilama gibi davranis bozukluklari var,ogretmenler de bu konuda cok zorlaniyor hele bazi veliler var cocugunun yaptigini hakli cikarircasina ogretmenle hatta okul idaresiyle kavga ediyor,bir yandanda ruh hastasi diyebilecegimiz ogretmen turleri de mevcut.Mesela burda hic bir ogretmenin gerek sozlu gerek bedensel nitelikte asla cocuga ceza adi altinda siddet uygulayamaz sikayetle gorevine aninda son verilir.
Sanirim Turkiye de hem iyi bir ogretmeni bulmak,hemde ogretmenin iyi ogrencilere denk gelmesi zor mesele.
Yok şuan fevri davranmak hiç işime gelmiyor. Ogretmeni kizımın hayatında çok önemli bir yerde, ters hareket edersem kendi topuğuma sıkmış olurum. Konuşma dersi kaynatir şekilde değil ki ama,kızımın arkadaşı konuşsa onun da ceza almasını istemem. En başta yazdığım gibi,kendim de yaşadığım için ceza gözümde bir canavar gibi görünüyor.
Hem de 1.sınıfa yeni başlamış bir oyun cağı çocuğundan, bir kac haftada jilet gibi derse odaklanmalarını beklemek,olmayınca da böylesi rencide edip soğutmak çok büyük bir hayal kırıklığı oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?