Anne olarak ceza anlayışım, sevdiği şeylerden uzak tutmak. Çikolata yememek, ananeye, babaneye gitmemek gibi. Bu tür bir ceza bana göre dışlamaya ve yok saymaya girer. Uzmanlar var mutlaka aydınlatır ama soyut kavramı henüz gelişmekte olan çocuklar için ağır olduğunu düşünüyorum.Iyi aksamlar arkadaşlar.
1.sınıfa başlayan kızım var. Servisle gittiği için şimdiye kadar ogretmenini 3-4 sefer filan gordum.Ders durumu iyi dinliyor,okuyup yaziyor onda sıkıntı yok. Ama kızımin derste konuştuğunu soylemisti, 3 kere yer değişmiş bu sebeple ki o konuda 'iyi yapmışsınız hocam,ben de konuşacağım,daha tam alışamadı kusura bakmayin' demistim. Bu konu halloldu sanıyordum çünkü sonrasında bisey demedi hersey yolunda dedi ama bugün kızım ceza almış,öğretmen sınıf önünde tahtaya kaldırıp arkasını döndürmüş
Ben bir anne olarak çok üzgünüm, konuşması da arkadaşı 'nasıl olmuş güzel yazmışım mi' cümlesine cevap vermesi. Ben bunun eğitimini almadim ama cezanın ne sebeple olursa olsun hafif veya şiddetli farketmez,çocuğu okuldan soguttugunu biliyorum.Ilkokulda kendim birebir de yaşadığım için tek istegim ceza vermeyen sevgi dolu bir öğretmendi,okumayı yazmayı nasıl olsa öğrenecek. Ne bileyim,bireysel yazı yazdirdiginda başını okşayıp sessizce 'Aferim bu ders hep beni dinledin arkadaşınla konusmadin' gibi bir cümle duysaydi kızım, o onda bin kat daha etkili olurdu çünkü hareketli yaramaz bir cocuk değil tam tersi kırılgan çevredeki olumlu olumsuz herşeye algıları aşırı açık ve etkilenen bir cocuk.
Uzattım kusura bakmayın.Burada saldırıya geçen çok öğretmene denk geldim onlara selam olsun,neler yazacaklarını az çok tahmin ediyorum ama duyarlı ve eleştirmek için yazmadığımı anlayabilecek insanlar da olduğunu biliyorum. Ben bir anne olarak nasıl hareket etmeliyim sizce? Okula karsi hevesi gitgide azalıyor kızımın.
Ilk hafta okuldaydım sonrasında 3/4 kez gittim,sizce öğretmen ilgisiz diye mi düşünüyordur acaba hocam? Ilk hafta da çok az veli vardı,ben de ikide bir gelip göze batmak istemedim.Öğrenciyi dersin akışından koparacak cezalara karşı bir öğretmenim. Hele ki 1. Sınıfta alışma sürecindeki bir öğrenciye..sınıf öğretmeni değilim ama duyuyoruz hala okula alışamadığı için ağlayan öğrenciler oluyor. Şuan da öğretmenin ilk görevi çocuğa okulu sevdirmek olmalı.. ama maalesef 1. Sınıf öğretmenlerinde ilk biz okumaya geçtik yarışı oluyor. Kendi hırslarını çocuklara yansıtıp mükemmellik bekliyorlar..
Kızınızla konuşun öncelikle sınıfta nasıl davranması gerektiğini anlatın. 1 hafta öğretmeninden şikayet gelmezse bir ödül kazansın.. ve öğretmenine de anlatın durumu mutlaka okuldan soğuduğunu söyleyin.. ve mümkünse haftada bir okula gidin. Şimdi 1. Sınıf velileri hergün okulda ve sizi muhtemelen ilgisiz veli olarak görüyordur.
Deme oyleHos geldin okulun ilk basamagına
Ilk hafta okuldaydım sonrasında 3/4 kez gittim,sizce öğretmen ilgisiz diye mi düşünüyordur acaba hocam? Ilk hafta da çok az veli vardı,ben de ikide bir gelip göze batmak istemedim.
Biliyor musunuz hirs konusunda haklısınız.Bu öğretmenin adini çok duydum,kime sorduysam hepsi onu önerdi. Bunun sebebi herşeyi mükemmel yapmak istemesi ve belki de yapması. Ama sorun şu ki kızım yarış atı değil,duyguları var. Benim beklentim çok farklıydı. Fazla mi araştırdım oluruna mi bıraksaydım şuan onu dusunuyorum
Sizce nasıl bir konuşma yapmalıyım? Yapıcı, hepimiz icin cozumu olacak bir sekilde konuşmak niyetim. Yanlış anlaşılacak şeyler söylersem bu sefer kızımla hepten ilgilenmez diye korkuyorum.Aksi biri, 'ben kaç yıllık öğretmenim işime karisma'vari konuşursa hepten karışır ortalık.Arkadaşıyla küçük bir konuşma yaptı diye bu tarz cezalar vermem.
Bugün mesela tam 4 kez uyardım arkadaşıyla konuşan, artık onun da eğitim hakkını elinden alan öğrencimi.
''Xcim ben seni kaç kez uyardım bugün?
''Eeeeee, bilmem 4 kere falan.''
''Aynen öyle. Sanırım devam edeceksin. Şu sıraya geç tek başına otur. Bence sana arkadaş iyi gelmiyor. ''
Muhtemelen annesinin gözünde ''Aaa ne var ki bunda ceza alacak.''
Ama okul ortamında öyle değil işte.
Bir kişi yaptığında, göz yumduğumuzda hepsi yapmaya başlıyor.
Herkesin aynı anda yanındakiyle konuştuğunu düşünelim.
Gürültüyü hayal edelim.
Dersi nasıl işleyeceğiz?
Gerçekten öğrenmek için okula gelen çocuğun suçu ne?
Lütfen değerlendirme yaparken bunları da düşünelim.
Ben çok sabırlı bir insanım.
Ama bunu kullanan çocuk çok.
Sabrımın taştığı yerde mecbur kalıyorum cezaya.
Sınıfa arkasını dönüp durma cezası benim için büyük cezalardan biridir.
Bile isteye başka arkadaşına şiddet göstermesi, yaralaması gibi bir durumda ancak alır.
Onu da ilkte değil uyarı almasına rağmen tekrar ettiğinde.
Sizce nasıl bir konuşma yapmalıyım? Yapıcı, hepimiz icin cozumu olacak bir sekilde konuşmak niyetim. Yanlış anlaşılacak şeyler söylersem bu sefer kızımla hepten ilgilenmez diye korkuyorum.Aksi biri, 'ben kaç yıllık öğretmenim işime karisma'vari konuşursa hepten karışır ortalık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?