Biz 60 ayın ilk mağdurlarındandık, şimdi esnetildi o kanun bir dilekçe ile göndermeme kararı verebiliyor veliler.
Oğlum 64 aylıkken 1.sınıfa başladı. Bir yıl öncesi kreşe gitmişti, o sene anaokulu planlarken mecburen ilkokula başladı. Doktor raporu vs her yolu denedim, olmadı rapor alamadık. Hiç istemedim ve üzülerek gönderdim itiraf edeyim.
Anaokuluna gidemediği için motor/ mental gelişiminden endişe ettim ama, sınıfında ondan 1-2 yaş büyüklerin yaşadığından daha fazla problem yaşamadık (uzun ödevlerde kolunun yorulması, sık molalar vermek gibi). Okumayı ilk 5'in içinde söktü, arkadaşlarıyla iletişim problemi yaşamadı.
Aslında çocuğun gelişimi ile alakalı,
Oğlum sosyal bir çocuktu, 2 yaşında her cümleyi kurabilir, herkesle çekinmeden sohbet edebilirdi. 3 lü yaşlarda 40-50 li puzzle yapabiliyordu, çizdiği resimleri gerçek objeye benzetebiliyordu, kitap okurken resmi canlandırıp hikayeye dökebiliyordu. 4 yaşını sürerken parmaklarını kullanarak toplama/çıkarma yapabiliyordu vs.
Doktor tüm bunları değerlendirdiği için rapor vermedi sanırım sonrasın da, çocuğumu kötü etkileyecek pişmanlığım olmadı ama, küçük başladığı için kıyamadım sadece. Olumsuz bir şey yaşamadığımız halde, 70 aydan küçük bir çocuk için yine önermem bir yıl daha oynasın, dinlensin. Ama oğlunuz 72 aylık, sonrasında ki bir yıl gereksiz bir bekleme olur sanki. Üst üste 2 yıl anaokulu eğitimi alması da gereksiz olur kanımca. Çünkü yeni gelenlerle yine aynı şeyleri yapacak.