İLKOKUL

2013 doğumlu oğlum bu sene birinci sınıf olacaktı ama bnm çok tereddütlerim vardı çünkü oğlum çok çekingen bir yapıya sahipti ve edileceğini biliyordum açıkçası
Okula yazdırmaya gittiğimizde müdür bizi çok iyi karşıladı oğlumu iyi bir öğretmene yazdirdigini söyledi
Okullar açıldı benm oğlanın adı yoktu :D bir de ne göreyim oğlumu anasinifina yazmışlar dedim bu bir ilahi işaret kaç kızım gönderme :D

Şuan gondermedm iyiki de gondermemisim
Seneye eminim daha hazır olacak daha bilincinde olacak herşeyin (:

Rehber öğretmen olarak 7 yaşından önce önermiyorum. 6 yaş ile 7 yaş arasinda çok fark oluyor. Gerek motor beceriler gerek algılama.
Benim kızımda 17 07.2014 doğumlu okul müdürü seneye mecbur 1 inci sınıfa gelicek dedi bnde hiç istemiyorum çünkü yaşıtlarına göre geç konuştu ve hâlâ heyecan yaptığında duraksayarak konuşuyor ne yapabilirim göndermemek icin

Merhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
12.09.2014 tarihli büyük oğlum
Seneye eylülde tam 72 aylık olmuşken 1.sınıfa gidecek yani gitmeli mi
Karar veremiyorum
Özellikle öğretmen arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Sizce gitmeli mi yoksa 1 sene sonra mı gitmeli
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Bir yandan da 1.sınıfa gitmeye istekli
Ve ben bu duruma nasıl yaklaşıcam bilemiyorum
Bilgili tecrübeli anneler öğretmenler lütfen yardımcı olun bana
Teşekkür ederim hepinize
gitmeli canim benim kizimda seneye 73 aylik olcak okul yasi normalde 69 aylikken gitmesi lazim neden istersen anasifi yasi ilkokul yasi diye yaz ayina falan gir yaza anasifi icin olmaz ilkokul icin olur diye

Merhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
12.09.2014 tarihli büyük oğlum
Seneye eylülde tam 72 aylık olmuşken 1.sınıfa gidecek yani gitmeli mi
Karar veremiyorum
Özellikle öğretmen arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Sizce gitmeli mi yoksa 1 sene sonra mı gitmeli
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Bir yandan da 1.sınıfa gitmeye istekli
Ve ben bu duruma nasıl yaklaşıcam bilemiyorum
Bilgili tecrübeli anneler öğretmenler lütfen yardımcı olun bana
Teşekkür ederim hepinize
Benim oglum 10/2013 dogumlu gondermedim ben
Ogretmenlere tanidiklarada sordum gondermeyin dedi herkes kucuk oldugu icin
İkinci anaokuluna gidiyor sene tekrari yani
Gondermeyin bence
Okuma yazma her turlu ogreniliyor kolay birsey bunu kafaya takmayin
Cocuklarin yasadigi zorluk ilerleyen zamanlarda dersler arttikca cikiyor meydana
Yani buyudukce yanlisligi goruluyor

Zorunlu olduğunu biliyorum zaten de kızımın anasifinda sadece kızım ve bir çocuk daha ilk okula gidecek.digerlerinin anneleri küçük yapamaz diye rapor alıp göndermeyecek.onları duyunca acaba dedim ben de.o yüzden dedim doğru mu yapıyorum diye.
Biz rapor falan almadik sadece kayit olacagi okula gidip hali hazirda olan bir dilekce imzaladik
...Velisi olarak uygun bulmuyorum tarzinda biseydi

İyi de 72 aylık çocuk gitmeye mecbur zaten düşüneceğiniz bir şey yok. Ancak biz doktor ayarlarız gelişimi geri şeklinde rapor alırız falan derseniz bilemem de normal çocuk için bu rapor çok saçma bir hareket olur. Siz bu önünüzdeki zaman diliminde çocuğunuzu geliştirmeye bakın, iyi bir anaokuluna gitsin

Benim kızımda 17 07.2014 doğumlu okul müdürü seneye mecbur 1 inci sınıfa gelicek dedi bnde hiç istemiyorum çünkü yaşıtlarına göre geç konuştu ve hâlâ heyecan yaptığında duraksayarak konuşuyor ne yapabilirim göndermemek icin
Rapor alabilirsiniz

Sayın öğretmenim, benim kızımda 7.12. 2015 doğumlu bende 2022 yılında yani sizin kızınız gibi 82 aylık olduğunda 1.sınıfa başlatmak istiyorum.Çünkü sadece zeki olmasının,harfleri sayıları bilmesinin yada okumayı öğrenmiş olmasının kriter olmadığını düşünüyorum.Size sormak istediğim kanunen 2021 eylül ayında okula başlasın denilecek ancak aralık doğumlu çocuklarımız içinde rapor almamız gerekiyor mu? Bu rapor konusunda bilgim yok.Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkür ederim.
Aralık doğumlu olan öğrenci için dilekçe vermeniz yeterli, rapora gerek yok. Aşağıda bu seneyle ilgili tablo var, oma bakıp fikir edinebilirsiniz.
Screenshot_20190307-100947.webp

Kızım 2015 Ocak doğumlu.
68 aylık olacak seneye.
Ben göndermeme kararı aldım.
Kızım şu an Kur'an eğitimi veren krese.gidiyor. algısı çok.iyi, ezberleri güzel, 2 ayda Kur'an'a geçti. İlkokula da başlasa öğrenme konusunda üstesinden gelir. Ama neredeyse 5.5 yaşında ilkokula başlatmak benim içime sinmiyor.

Önemli olan zorunlu eğitimi 1 sene önce bitirmesi değil, sosyalligi özgüveni yüksek bir şekilde bitirmesi.

Çocukların erkenden okula gitmesinin mantığını çözemiyorum. Zaten neredeyse hayatları boyunca okuyacaklar. Artık sadece üniversite bitirmek yetmiyor. Yükseklisans doktora derken 30 oluyor yaş. Ne gerek var . Ben çocuğumu 80 aylıkken gönderdim. Çokta memnunum. Şu an 1. Sınıfta hiç sorun yaşamadım daha.

Birinci sınıf çok zor , Ben göndermedim ve hiç pişman değilim.

Anaokulu eğitimini iyi alsın, bol bol kalem tutup resim ve çizgiler çizsin.

Erken gitmenin ona hiçbir artısı olmayacak.

Seçme şansın yok ki 30 Eylül itibari ile 72 ayını doldurmuş
Çocuklar zorunlu 1 e gider , eğer kaynaştırma öğrencisi değilse.. sen okul araştır

Neden bu kadar erken verme taraftarsınız anlamıyorum, 66 aylık demek daha 5.5 yaşında demek. Daha oyun çağında, ilkokul için bence 6 yaşını doldurması gerekiyor. 14 yıllık sınıf öğretmeniyim, sınıfımda eğitim durumu kötü olan 4 öğrenciden 3 'ü 5 yaş civarı okula başladı. 4 yıldır aynı sınıfı okutuyorum. İnanın 4 yılda hiçbirşey değişmedi. Her yeni senenin, yeni müfredatı onlara ağır geldi. Diğerleri bir iki seferde anlarken yaşı küçük olanlar bir türlü dersleri idrak edemedi. Üstelik her derste onları kaldırıp tahtada soru çözdürdüğüm halde. Hatta bir tanesi evde her gün özel ders alıyor ama hâlâ sınıf ortalamasına ulaşamadı. Diğer öğretmen arkadaşlarım da aynı fikirde. Ben oğlumu 77 aylık başlattım, şimdi sınıfında öğretmeni tarafından örnek gösteriliyor. Kızımı da başlatsaydım 69 aylık olacaktı. Anasınıf öğretmenimiz "Bir sene daha beklerse daha iyi olur, akademik olarak hazır ama duygusal olarak yapamadığı zaman çabuk sıkılıyor" dedi . Biz de önümüzdeki sene 82 aylık olarak okula vereceğiz. Ki ben de eşim de sınıf öğretmeni, evde her türlü eğitimi verebilecekken ve veriyorken ben bile cesaret edemedim erken vermeye... Varın gerisini siz düşünün...
Erken verme taraftarıyım demedim ki. Oğlum 7. sınıfa gidiyor şu anda ve 11 yaşında. İlk okula başladığı dönem 66 aylık başlama saçmalığı zorunluluğu vardı ya gidip rapor alacaktım ya da yazdıracaktım. Yine de müdürle konuşmaya gittim istemiyorum diye ama oğlum anasınıfına bile gitmeden okuma yı öğrenmişti kendi kendine. Müdür sıkılır sıkıntı çıkarır raporla uğraşma dedi.
Arkadaşa da hangisi doğru bilemedim derken sonuçta öğretmen değilim sadece oğlum üstünden yorum yapmam yanlış olur diye. Neyseki o saçma sapan 66 aylık muhabbeti kalktı da olan bizim çocuklarımıza oldu. Hem el yazısı hem 5,5 yaş çocukları perişan ettiler. Nasılsa yap boz sistemi aaaa olmadı hadi değiştirelim yapıldığı için birileri kaynıyor arada.

Back
X