- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Kolejine bağlı ve çocuğa bağlı tabi. Eğitim sektöründeyiz hem kursumuz hem de koleje ortaklığımız var. O kadar berbat öğrenciler var ki sırf parasıyla geçiyor sınıfı hiç bir vasfı olmayan gençler. Çok üzülüyorum bu duruma. Ben devletten yanayım. Iyi bir öğretmen araştırıp bulmanız gerekMerhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Kolejde öğretmen olanların çoğu şu an devlete atanmış öğretmenlerden daha fazla puan alıp da kadro azlığı nedeniyle devlete giremeyen öğretmenler.Ben devletten yanayım hiç bir şey yapmasalar müfredattı mutlaka öğretiyorlar kolejlerde müşteri gibi bakılan çocuklar alınan az maaşlarla duyulan mutsuzluklar doldurulan boş kağırtlar ve dolayısıyla boş çocuklar..kendi yaptıkları sınavlarda kendi öğrencilerini dereceye sokamıyorlar hep devletteki çocuklar derecedeler bu tesadüf olamaz devlet öğretmenleri aralarında çürük yumurta olabilir ama genelde yetkin ve bilgi liler bence
Devlette de bu böyle zaten kalma yok ki, ilköğretim zaten zorunlu biliyorsunuz. Öğretmen kağıtları doldurmasa da öğrenciyi bir şekilde geçirmek zorunda ve öğrenci bu rahatlığa alışıyor. Bu durumu gören ve çalışıp öğrenecek kapasitede olanlar kötü etkileniyorÖğretmenler ne kadar anlatsa da öğrenci zaten notlarının düzeltileceğini bildiği için derse ilgisiz oluyor.
Çünkü velisi para veriyor,mecbur geçirecekler başka yolu yok.
Vallaha durumunuz varsa iyi bi koleje yollayin ama bazıları var devlet okulu ayarında ayırt edinMerhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Iste kolej var kolej var işinde disiplinli ise devlet Okulunda ogrenemeyecegi tarz sorular öğreniyorlar sorup soruşturmak lazim...sacmasapan birseyse çocuğu rezil de edebilirDevlette de bu böyle zaten kalma yok ki, ilköğretim zaten zorunlu biliyorsunuz. Öğretmen kağıtları doldurmasa da öğrenciyi bir şekilde geçirmek zorunda ve öğrenci bu rahatlığa alışıyor. Bu durumu gören ve çalışıp öğrenecek kapasitede olanlar kötü etkileniyor
Kaça gidiyor çocuğunuz?Her ne olursa olsun herseyin ogrenci de bittigine inanan bir insanim ben. Devlet disinda asla koleje gondermem. Cocugumu harcamam.
Devlet okulu var devlet okulu var işte bizim yaşadığımız yerde en başarılı devlet okulunda idi kizim ilkokulda sinif gerçekten cok iyiydi ama hicbiri kolejlerde bursluluk kazanamadi...şaşırdık....Benim kızım 5. sınıf. Şu an kolejde ama ilkokulda devletteydi. Kolejin bursluluk sınavında iyi bir burs kazandı ve sınavda ilk 10 dereceyi yapan öğrenciler devlet okulundandı.
Bu sene de deneme sınavlarında ilk 3’ü bu devlet okulundan gelen öğrenciler rezerve ermiş gibi. Yani o beğenmedikleri devlet okulundan eğitim almış çocuklar ilkokul 1. sınıftan beri kolejde okuyanlardan daha başarılı. İngilizce dersinde bile.
Sosyalleşme kısmına gelirsek. Biz kızımızı dışardan destekliyorduk. 2 senedir tenis oynuyor, 5 senedir piyano çalıyor. Özel okuldaki çoğu öğrenci herhangi bir spor dalında eğitim almamış ya da enstrüman çalamıyor.
Belki bizim koleje özgüdür bu ama ben ilgili anne babaların kapatamayacağı bir farklılık görmedim. Çoçuğun devlette ya da özelde okumasından çok anne babanın ne kadar vaktini çocuğa ayırabileceği ve maddi durumu önemli bence. Ha bir de çocuğun potansiyeli.
Daha baslamadi. Bana kalsa baslatmam hatta.Kaça gidiyor çocuğunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?