İlkokulda devlet yada kolej

Daha baslamadi. Bana kalsa baslatmam hatta.
Tahmin ettim okula gitmedigini henüz ☺
Bu tarz fikirler genelde henuz okullarla tanışmamış ailelerden çıkıyor...ben koleje deli hibi karşıydım ilkokulu devlette okudu pisman degilim guzel egitim gördü ama simdiki aklim olsa kesinlikle özele verirdim daha degisik soru tipleri görüyorlar daha iyi dil öğreniyorlar ki dil konusu devlette sıfır....my name is ahmet in ötesi yok devlette ingilizce öğretmeni olmak varmış yatış tamamen...allahtan kaynak kitap aldırıp ordan soru çözdürdü hocamız boş geçmedi ilkokulama koleje yollardım yine de...ortaokulda kesinlikle özele vercem dedim cok araştırdım ama aylarca cok berbat ozeller var daha ilkokul sonda ben araştırmaya başladım...cok şükür disiplinli cocuklara ipin ucunu biraktirmayan bir okul, arkadaş mahalledeki devlete verdi çocuğu nasil kurtaracağını şaşırdı ortam berbat çocuklar birbirinin üstünde bi seviye yok hic savunmazdim özeli ama en azindan belli bir maddi seviyesi olan aileler oldugundan belli bir seviyede çocuklar ne de olsa...maalesef savunmak istemedigim haller ama yaşadığımız icin gördüğüm için...cocuk aşırı bilinçli okumaya istekli cok zeki bir çocuksa devlette de yapar ama benim çocuğum ortalama akıllı ama gazla çalışıyor o gazi okul veriyor şu an özelde

Sahsi fikrim cocugunuzu devlete gonderip kolej parasini cocgunuza ait bi hesapta biriktirmeniz yonunde. Cocugunuz universite cagina geldiginde diledigi bolumu parali okur boylece. Hem ilkolulda hem lisede kolejde okudum bi faydasini gormedim, keske o paralarla uni de ozel okusaydim diyorim hep, cunku uni zamani gelince maddi dururumuz cokuse gecti ve ozele gidemedim devlet unisine gittim.hep icimde yaradir keske o paralari uni de kullansaydik diye

Evet o da doğru ona da katılıyorum...sonucunda hüsran da olabilir aslında kenara atmak daha iyi parayi...ama şöyle devlette cocuklarin sadece ders degil Inanin ahlak seviyesi de yerlerde...duydugum hangi birini anlatayim ozellerde de öyle ama en azindan çocuk kafasını dersten kaldırmıyor vakit bulamıyor sacmasapan şeylere

Atanamamis bi ogretmenim lakin 2 sene once devlet okulunda ucretli ogretmenlik yaptim. Calistigim okul nezih bi semtte nezih bir okuldu ogrencileri de cok saygiliydi. Demem o ki semt meselesi biseyler bence

Atanamamis bi ogretmenim lakin 2 sene once devlet okulunda ucretli ogretmenlik yaptim. Calistigim okul nezih bi semtte nezih bir okuldu ogrencileri de cok saygiliydi. Demem o ki semt meselesi biseyler bence
Iste ya ev degistircen iyi okula denk gelmek icin....duyduklarımız gördüklerimiz korkutuyor insani....

Her özel kolej de kolej değildir .Belirli başlı okullarada gondermedikten sonra özel olmasının mantığı yok diye düşünüyorum

Ve de ilkokulda öğretmen önemli ,okul önemli değil .Klişe cümleyi söylüyorum :) okuyacak çocuk her türlü okuyor.Bakiniz doğu ve güneydoğu bölgelerimizde çocuklarımız ne kadar başarılı olabiliyor ve de imkanlar kısıtlı iken .

ben keşke devlet okuluna gideceğime evde okuyup mezun olsaydım diyorum. kötü hocalar( siz iğrençsiniz, yaratıksınız, sizden bi bk olmazlar lar lar) akran baskısı, psikolojik ve fizyolojik sıkıntılar. hepsini boşuna çekmişim. evde okuyup üniversiteye öyle gitseydim diye hep ahım vardır bu konuda. devletteki hocalar yüzünden tüm dünyadaki hocalardan nefret eder hale geldim. şimdi yeğenimin hocası gözümün hapsinde

Bence bu konunun değişkeni çok, koleje gidecek olsa hangi kolej, devlet okulu neredeki devlet okulu?
Büyük şehirlerin bazı bölgelerinde devlet okullarına göndermek cesaret işi, sadece eğitim değil arkadaş çevresi de önemli. Bazı yerler daha nezih, sorunsuzdur. Nerede göndereceğinize bağlı.
Tabi her özel okula da gönderilmez. Mutlaka çok yüksek ücretli olmayan ama eğitimi iyi kolejler vardır.

Bende önceden devlet derdim hep ama iyi bir kolejin erken dönemde ne kadar fark yarattığını gördükten sonra imkan varsa kolej diyorum.
Mesela yeğenimin gittiği okulda tasarım ve sanat dersleri var. Şu an oyun hamuru, jengalardan ev tasarımı, resim, lego tarzı yaratıcılık gerektiren birşeyler yapıyorsak beraber bana taktik veriyor. Önüne 3 parça seç birlikte nasıl duracaklarını hayal et sonra oluştur. Ya da dur ambiance kanalını açalım ben ordan ilham alıp tasarım yapıyorum filan diyor. :)

Satranç öğretmeni taşların hareketlerini bunları okul bahçesine yayıp hoplatıp zıplatarak öğretmiş şuan hiçbirini karıştırmıyor gayet düzgün oynayabiliyor.

Geleneksel oyunlar, sudoku, misket vs. Öğrendikleri bir dersleri var. Kodlama dersleri var.

İngilizceyi ufak ufak çizgi filmlerle öğreniyorlar. Daha okuma bilmiyorlar. Ama ödev olarak öğretmen eve o bölümkü çizgi filmin çizgi romanını gönderiyor 4-5 sayfalık birşey. Resimlere bakıp aksansız bir ingilizceyle o bölümü anlatıyor.Geçen bir arkadaşıyla soyadının benzediğinden bahsediyorduk. Evet bi de ikimizin de ismi ingilizcede 'river' demek diyor :)

Okul sisteminde 3. sınıflardaki çocukları alıp hazırlık grubuna hikaye okumaya götürüyorlardı günün son saatinde. Bu sayede üst sınıflardan da bir sürü arkadaşı oldu. Serviste, okul bahçesinde yabancılık çekmiyor. Geçen gün bir okul seçimiyle ilgili konuşuyordu. Üst sınıflardan sevdikleri bir abla oy istemiş kendi gruplarında da x'e oy vereceklermiş acaba 2 oy hakkı oluyormuymuş

Bir de hazırlıkta bile okulla ilgili herşeye dahil oluyorlar. Özgüvenleri gelişiyor. Hanımefendi sınıf temsilcisi olup temsilci toplantılarına katılmaya başlamış. Ben liseyi devlette okudum bize seçmeli ders formlarını önceden işaretleyip dağıtırlardı. O kadar seçme hakkımız yoktu. Şimdi yeğenimde yaş 6, eve gelip ilk seçtiği seçmeli dersi beğenmediğini, öbür sınıfta boş yer olduğu için öğretmenle konuşup bir arkadaşıyla kendilerini o sınıfa kaydettirdiklerini anlatıyor.

Öff ne uzun yazdım yine :) Özet olarak sosyal gelişim için imkan varsa iyi bir özel diyorum ben. Ama şu mantar gibi açılan şubeli özel okulların devlete göre çok bir üstünlüğü var mıdır sanmıyorum. İyi araştırmak lazım. Eğer imkanlar içinize sinen kolejlere yetmiyorsa sırf adı kolej ve ucuz diye yılda 15-20 bin okula ödemek yerine aynı paranın bir kısmı devletteki sınıfın gelişmesi için harcanıp okulda daha çok söz sahibi olunabilir, bir kısmı çocuğu dışarıdan aktivitelerle geliştirmeye harcanabilir daha verimli olur.

ingilizce ögrermenleri olarak yatısta degiliz, ne kadar genelleyici yanlıs bir cümle.. kolejdeki kitapla ders saati devletle aynı mı? benim haftada 2 saatte ögretmemi beklenilen kazanım ile kolejdeki 12 saat aynı mı? devletin kitabıyla bir oxford ya da cambrigde yayınları ayni mi ? devlette bir sene hazırlık okuttum 11 saat ingilizce ve muhtesem bir kitapla.. inanılmaz güzel sonuclar aldık.. eleştirmeden önce lütfen biraz sagduyulu olun...

Benim için çok erken ama ben de kolej düşünüyorum özellikle ilk okulda. İlkokulu özelde alsın ortaokulda devlet okulu da olabilir.
İlk okulu özelde alıp ortaokulu devlette okumuş biri olarak yazıyorum yapmayın. Yanlış anlaşılmasın kötülemek için söylemiyorum asla ama o kadar uyumsuzluk problemi yaşadım ki okulun hijyeni bakımından olsun hocalarin tavırları bakımından, sosyel çevre bakımından yani tamamen okul düzenini mahveden bir geçiş olduğunu dusunuyorum her çocukta aynısı yaşanacak diye bir kaidede yok. Ama neyle başlarsa o şekilde gitmeli bence devlete devlet özelse ozel

Evet bu açıdan düşünmemiştim ben eğitim temelinin sağlam olması açısından bakmıştım halkı olabilirsiniz

Ikisi de gayet olabilir bence,

ben olsam ozeli tercih ederim,
hem calisiyorum, ozellerin saatleri daha esnek oluyor, ve tam gun oluyor.
Hem de derd disindaki aktiviteleri daha fazla.

Devlete gonderirseniz de bu eksik olacak aktiviteleri sizin saglamaniz gerekecek.
Bir tanidigim var, cocugu okuldan alinca, bir gun yuzme kursuna, bir gun matematik oyunlari tarzi bir aktiviteye,, bir gun kutuphaneye... vs vs tasiyor. Ve bu eksikligi bu sekilde tamamliyor, tabi bu da biraz mesai gerektiriyor.
Ama siz takipcisi olduktan sonra iki secenekten de azami fayda saglayabilirsiniz diye dusunuyorum.

Kolej dusunuyorsaniz Patron okullarina degil De vakif okullarina bakmaniZi oneririm. Kurumsal olup da aylardir calisanlarinin maasini odeyemeyen okullar da var. Kolejde calisip da bir an evvel devlete gecmeye calisan insanlar da cok. Iyi arastirmalisiniz

Aynı olsun o zaman neyi eksik devlet okullarinin ayni kitaplardan egitimden olsun ben gördüğümü söylüyorum

Kolejde 30 40 olan öğrenci görebilir misiniz?

Benim
Cok yakin tanıdığım ozele yazdirdi ilk sonra orta okulda devlete aldi cunku ilk okulda bisi ogrenemedi daha 2. Sınıfabaslayinca iphone istemeye basladi marka seyler istemeye basladi. Egitimden cok yaris var. Bende 5sene ozel okulda calistim ve öğretmene bagli çoğu sey bazi ogretmenler cok ilgili idi bazilarida aman olursa olur olmazsa olmaz modunda o kadar para vericeginize aktiviteye gonderin sosyallessin zaten kendini ifade edebilir.

Oğlum ilk,orta,liseyi devlet okulunda okudu.

İlkokula başladığı günden itibaren çalışmama rağmen hep elim üzerindeydi.
Yeri geldik beraber çalıştık yeri geldi sabahladık Ta ki liseye kadar.
Etüte gitti,okul kurslarına gitti hep destek aldı .

Lisede benim bilgim yetmez oldu dersane desteği ile ilerledik.
Şimdi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okuyor .iyi bir derece ile girdi

İş önce çocukta bitiyor. Aileninde takibi şart öğretmen 40 dk ne öğretirse odur.
Belki tekrar eder zaman varsa müfredatı sunar çıkar. 1 bilemedim 2 soru ile
Çocuk ders çalışıyor diye odaya kapanır ve aile kontrolü olmazsa o iş yaş.

Bildiğim tek şey çocukların bol bol kitap okuması.
Okuyacak ki anlayacak.Anlayacak ki çözecek.

Bu sayısal içinde ,sözel içinde aynıdır.

Ve dip not sanmayın ki devlete gönderipte hiç masraf yapmadık
Farklı sorular görmesi adına çok kitaplar alındı ve sonrasında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Kolejde olsa bu söylediklerimin hepsi şart.

Tek farkı daha az kişi daha temiz ortamda eğitim bana göre.

Benim görümcemin kızı 3 yaşından beri kreşlerdeydi ben onu tanıdğımda inş kızımda onun gibi olur derdim.Şuan 2.sınıf ve devlet okuluna gidiyor ağzınızın açık kalacağı cümleler kuruyordu daha 2-3 yıl öncesi ayrıca girişkendirde.Tabikide okul çok önemli hatta ben şimdiden düşünüyorum neresi olur diye 1.5 yaşında kızım.Biraz çocugun kendisiylede alakalı diye düşünüyorum.Aynı şekilde 3 yaşında bir tanıdık var bizim kullanmadığımız kelimeleri kullanır şaşırp kalırız hiç krese gitmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…