- 28 Aralık 2007
- 1.272
- 421
- 323
- 42
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Tahmin ettim okula gitmedigini henüz ☺Daha baslamadi. Bana kalsa baslatmam hatta.
Evet o da doğru ona da katılıyorum...Sahsi fikrim cocugunuzu devlete gonderip kolej parasini cocgunuza ait bi hesapta biriktirmeniz yonunde. Cocugunuz universite cagina geldiginde diledigi bolumu parali okur boylece. Hem ilkolulda hem lisede kolejde okudum bi faydasini gormedim, keske o paralarla uni de ozel okusaydim diyorim hep, cunku uni zamani gelince maddi dururumuz cokuse gecti ve ozele gidemedim devlet unisine gittim.hep icimde yaradir keske o paralari uni de kullansaydik diye
Atanamamis bi ogretmenim lakin 2 sene once devlet okulunda ucretli ogretmenlik yaptim. Calistigim okul nezih bi semtte nezih bir okuldu ogrencileri de cok saygiliydi. Demem o ki semt meselesi biseyler benceEvet o da doğru ona da katılıyorum...sonucunda hüsran da olabilir aslında kenara atmak daha iyi parayi...ama şöyle devlette cocuklarin sadece ders degil Inanin ahlak seviyesi de yerlerde...duydugum hangi birini anlatayim ozellerde de öyle ama en azindan çocuk kafasını dersten kaldırmıyor vakit bulamıyor sacmasapan şeylere
Iste ya ev degistircen iyi okula denk gelmek icin....duyduklarımız gördüklerimiz korkutuyor insani....Atanamamis bi ogretmenim lakin 2 sene once devlet okulunda ucretli ogretmenlik yaptim. Calistigim okul nezih bi semtte nezih bir okuldu ogrencileri de cok saygiliydi. Demem o ki semt meselesi biseyler bence
Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
ingilizce ögrermenleri olarak yatısta degiliz, ne kadar genelleyici yanlıs bir cümle.. kolejdeki kitapla ders saati devletle aynı mı? benim haftada 2 saatte ögretmemi beklenilen kazanım ile kolejdeki 12 saat aynı mı? devletin kitabıyla bir oxford ya da cambrigde yayınları ayni mi ? devlette bir sene hazırlık okuttum 11 saat ingilizce ve muhtesem bir kitapla.. inanılmaz güzel sonuclar aldık.. eleştirmeden önce lütfen biraz sagduyulu olun...Tahmin ettim okula gitmedigini henüz ☺
Bu tarz fikirler genelde henuz okullarla tanışmamış ailelerden çıkıyor...ben koleje deli hibi karşıydım ilkokulu devlette okudu pisman degilim guzel egitim gördü ama simdiki aklim olsa kesinlikle özele verirdim daha degisik soru tipleri görüyorlar daha iyi dil öğreniyorlar ki dil konusu devlette sıfır....my name is ahmet in ötesi yok devlette ingilizce öğretmeni olmak varmış yatış tamamen...allahtan kaynak kitap aldırıp ordan soru çözdürdü hocamız boş geçmedi ilkokulama koleje yollardım yine de...ortaokulda kesinlikle özele vercem dedim cok araştırdım ama aylarca cok berbat ozeller var daha ilkokul sonda ben araştırmaya başladım...cok şükür disiplinli cocuklara ipin ucunu biraktirmayan bir okul, arkadaş mahalledeki devlete verdi çocuğu nasil kurtaracağını şaşırdı ortam berbat çocuklar birbirinin üstünde bi seviye yok hic savunmazdim özeli ama en azindan belli bir maddi seviyesi olan aileler oldugundan belli bir seviyede çocuklar ne de olsa...maalesef savunmak istemedigim haller ama yaşadığımız icin gördüğüm için...cocuk aşırı bilinçli okumaya istekli cok zeki bir çocuksa devlette de yapar ama benim çocuğum ortalama akıllı ama gazla çalışıyor o gazi okul veriyor şu an özelde
İlk okulu özelde alıp ortaokulu devlette okumuş biri olarak yazıyorum yapmayın. Yanlış anlaşılmasın kötülemek için söylemiyorum asla ama o kadar uyumsuzluk problemi yaşadım ki okulun hijyeni bakımından olsun hocalarin tavırları bakımından, sosyel çevre bakımından yani tamamen okul düzenini mahveden bir geçiş olduğunu dusunuyorum her çocukta aynısı yaşanacak diye bir kaidede yok. Ama neyle başlarsa o şekilde gitmeli bence devlete devlet özelse ozelBenim için çok erken ama ben de kolej düşünüyorum özellikle ilk okulda. İlkokulu özelde alsın ortaokulda devlet okulu da olabilir.
Evet bu açıdan düşünmemiştim ben eğitim temelinin sağlam olması açısından bakmıştım halkı olabilirsinizİlk okulu özelde alıp ortaokulu devlette okumuş biri olarak yazıyorum yapmayın. Yanlış anlaşılmasın kötülemek için söylemiyorum asla ama o kadar uyumsuzluk problemi yaşadım ki okulun hijyeni bakımından olsun hocalarin tavırları bakımından olsun yani tamamen okul düzenini mahveden bir geçiş olduğunu dusunuyorum her çocukta aynısı yaşanacak diye bir kaidede yok. Ama neyle başlarsa o şekilde gitmeli bence devlete devlet özelse ozel
Aynı olsun o zaman neyi eksik devlet okullarinin ayni kitaplardan egitimden olsun ben gördüğümü söylüyorumingilizce ögrermenleri olarak yatısta degiliz, ne kadar genelleyici yanlıs bir cümle.. kolejdeki kitapla ders saati devletle aynı mı? benim haftada 2 saatte ögretmemi beklenilen kazanım ile kolejdeki 12 saat aynı mı? devletin kitabıyla bir oxford ya da cambrigde yayınları ayni mi ? devlette bir sene hazırlık okuttum 11 saat ingilizce ve muhtesem bir kitapla.. inanılmaz güzel sonuclar aldık.. eleştirmeden önce lütfen biraz sagduyulu olun...
Kolejde 30 40 olan öğrenci görebilir misiniz?Devlette de bu böyle zaten kalma yok ki, ilköğretim zaten zorunlu biliyorsunuz. Öğretmen kağıtları doldurmasa da öğrenciyi bir şekilde geçirmek zorunda ve öğrenci bu rahatlığa alışıyor. Bu durumu gören ve çalışıp öğrenecek kapasitede olanlar kötü etkileniyor
Cok yakin tanıdığım ozele yazdirdi ilk sonra orta okulda devlete aldi cunku ilk okulda bisi ogrenemedi daha 2. Sınıfabaslayinca iphone istemeye basladi marka seyler istemeye basladi. Egitimden cok yaris var. Bende 5sene ozel okulda calistim ve öğretmene bagli çoğu sey bazi ogretmenler cok ilgili idi bazilarida aman olursa olur olmazsa olmaz modunda o kadar para vericeginize aktiviteye gonderin sosyallessin zaten kendini ifade edebilir.Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Benim görümcemin kızı 3 yaşından beri kreşlerdeydi ben onu tanıdğımda inş kızımda onun gibi olur derdim.Şuan 2.sınıf ve devlet okuluna gidiyor ağzınızın açık kalacağı cümleler kuruyordu daha 2-3 yıl öncesi ayrıca girişkendirde.Tabikide okul çok önemli hatta ben şimdiden düşünüyorum neresi olur diye 1.5 yaşında kızım.Biraz çocugun kendisiylede alakalı diye düşünüyorum.Aynı şekilde 3 yaşında bir tanıdık var bizim kullanmadığımız kelimeleri kullanır şaşırp kalırız hiç krese gitmediMerhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?