İlla Özür dilenmesi beklenmesi

Kızlar şimdi sizce cidden annesinin yanına gidip özür mü dilemem lazım ? Ben evden giderken hiç dur mur demedi kadın, öyle evden gidişimi izledi. Bir dur konuşun vs demedi.

Kızlar şimdi sizce cidden annesinin yanına gidip özür mü dilemem lazım ? Ben evden giderken hiç dur mur demedi kadın, öyle evden gidişimi izledi. Bir dur konuşun vs demedi.
Tabii siz o kadar şey yapın insanlar da peşinizden bebek gibi sizi mi nazlasin istiyorsunuz. Garipsiniz vesselam. Özür mozur de dilemeyin adam kurtulsun bari. Başka türlü akillanacak gibi değil çünkü.

Ananız sizi kadir gece doğurmuş ki böyle sabırlı kv ve eşe denk gelmişsiniz. Eşinizin ve kv nşn yerinde başkası olsa milyon kez oğlunu doldurup çoktma boşanma dilekçesini getirmişti size.

Neden desin? Kendi kendinize kavga çıkartmış, olayı büyütmüş, annenizi arayıp evi terk etmişsiniz. Hatalı olduğunuzu düşünmüyorsanız ki düşünmüyorsunuz zahmet edip özür dilemeyin, boşanın iki tarafta rahat etsin

Ayh lütfen dilemeyin de kurtulsunlar sizden.
Hala burnunuzdan kıl aldırmıyorsunu ya.
Kadın neden dur gitme desin? Size haddinizi bildirmemiş karışmamış efendimi gibi oturmuş.
Kadının suçu yok, yemek yapmış alt tarafı ordan hır çıkarmışsını. Kadının yanında oğlunu fno gibi çağırıp bağırmışsınız. Kadın orda bağırıp durma ben gidiyorum gibi şeyler dese olay büyürdü. Muhtemeln üzüldü kızdı oturdu ama sakin kaldı.
Kadına kendini kötü hissettirecek her şeyi yapmışsınız.Gitmesini istemişsiniz.
Hala daha özür dilemek istemiyorsunuz.
Allah sizin gibi gelinden damattan hepimizin evladını korusun.

Ananız sizi kadir gece doğurmuş ki böyle sabırlı kv ve eşe denk gelmişsiniz. Eşinizin ve kv nşn yerinde başkası olsa milyon kez oğlunu doldurup çoktma boşanma dilekçesini getirmişti size.
Benim de oğlum var. Gelinim benim kalacağım kısıtlı misafirlikte bana bunu yaparsa ben direkt alır bavulumu giderim otele kalmaya o gece. İlk otobüsle de dönerim.
Oğluma da açıkça derim, benim yaptığım bir şey yok, alt tarafı bir tas yemeğe fazla yap koydum diye bunu yapan insana da ben gelin demem. Geleceksen bundan sonra sen tek gel, ben zaten gelmem derin. Ondan sonra işte evde huzur kalır mı orasını da görürler. Kimse iki arada kalmak istemez. Hele anası babası gibi kıymet verdiği insanlarla kıymet verdiği eşi arasında hiç kalmak istemez.
Kadın yine edendi özürünü kabul ediyor. Ben o saatten sonra özür de kavul etmem kapımdan da sokmam.

Benim de oğlum var. Gelinim benim kalacağım kısıtlı misafirlikte bana bunu yaparsa ben direkt alır bavulumu giderim otele kalmaya o gece. İlk otobüsle de dönerim.
Oğluma da açıkça derim, benim yaptığım bir şey yok, alt tarafı bir tas yemeğe fazla yap koydum diye bunu yapan insana da ben gelin demem. Geleceksen bundan sonra sen tek gel, ben zaten gelmem derin. Ondan sonra işte evde huzur kalır mı orasını da görürler. Kimse iki arada kalmak istemez. Hele anası babası gibi kıymet verdiği insanlarla kıymet verdiği eşi arasında hiç kalmak istemez.
Kadın yine edendi özürünü kabul ediyor. Ben o saatten sonra özür de kavul etmem kapımdan da sokmam.
Aynen öyle. Konu sahibi bir de bakışını değiştirse eşi onun annesine yapsa aynı şeyi ne yapardı acaba? Ama hala dik başlı

Aynen öyle. Konu sahibi bir de bakışını değiştirse eşi onun annesine yapsa aynı şeyi ne yapardı acaba? Ama hala dik başlı
Bu dikbaşlılık fln değil dümdüz terbiyesizlik.
Kadın misafirim diye oturmamış işini yapmış. Yağı fazla kaçırmış alt tarafı ordan alıp yürümüş. Acaba kendisini kocası annesinin yanında bağırıp çağırıp gel buraya dese ne derler? Kim çocuğunun yanında azarlanmasını ister. Terbiyesizlik başka bir şey değil. Kendi annesi eminim ne bağırıyorsun kızıma derdi aynısı olsa.
Ciddi anlamda efendi bir kayınvalide ben oğluma benim yanımda böyle bağırıp çağıranı paralarım. Edepsizliğin lüzumu yok.
konu sahibi tekrar yazıyorum bak bu kısmı hepimizin bazen eş ailesiyle anlaşamadığı yerler oluyor. Ama eşimiz için sabrediyoruz.
Benim kayınvalidem de yağlı yemek sever. Dolmayı bile önce biberi kızartıp doldurur. Zeytinyağ sevmez ben de zeytinyağ hariç yemen mideme dokunuyor. Ama bedaber olduğumuz kısıtlı zamanda terbiyemle oturuyorum rennie çiğniyorum. Bir ay yağlı yiyip ölmez ama bu stres üzüntüden yıpranır kalbi de damarı da.
kocasını çok düşünen insan ailesine saygı gösterir, üzmekten imtina eder konu sahibi. Siz eşinizi değil sadece kendinizi seviyorsunuz. Bir özür kadar değeri yok. Adamı da özgür bırakın yazıktır.

Niye dur desin. Kadinin yaptigi yemege kavga cikardiniz. Yaninda ogluna kopek gibi davrandiniz. Ailenizi eve toplayip rezilligi tavan yaptiniz. Kadini bir yemegi yagli oldu diye yerin dibine soktunuz daha da diyorsunuz ki dur demedi. Ben yerinde olsam bana yapilsa insan icine cikamayacak laflar derdim. Bu nakorluktur baskada bisey degil. Kadinin yerinde olsam özür dilemeden asla yüzyüze gelmem.. kadina cok uzuldum. O kadar sey yapmissin halada beni pohpohlamadilar derdindesin pes.

Hanımlar merhaba eski konumu bilen bilir. Olaylar sonucu eşim eve annemlerin yanına geldi ve konuştuk. Evlilik terapistine gitmeye ortak karar aldık. O dedi ki senin ailemden özür dilemen lazım ( ailesini whatsapp dan engellemiştim), anneme hata yapan sensin aranı iyi et ki , o da evimize gelirken huzursuz olmasın. O bu eve rahat rahat gelebilecek durumda olsun ki , ben de sana kinlenmeyeyim, hata yaptığını çok iyi biliyorsun diyor. Özür dilemek istemiyorum, o da engellemen bile saçma olmuş , sanki sana ne yapacak insanlar whatsapp dan diyor. Eşimin bana dediği şu ; sen bugüne kadar ne bana saygılı ne de ettiğin lafların sonunu düşünerek konuştun, şimdi herkesle barışma şansını kullan ki benim de bir umudum olsun senden diyor. Kararsızım sizce nasıl davranmalıyım?
Öbür konunuzdan da anlasilacagi üzere size koca deil kukla lazim o kocanda akil olsa ayrilir ama var bazi erkeler pisirik tabir ettimiz

kac gun gecti hala sizce gercekten özür mü dilemeliyim noktasindasiniz.. evlilik boyle bir sey degil siz babanizin evinde oturup prenseslige devam edin bence. bu adam sizin gibisiyle mutlu olamaz. memnuniyetsizsiniz. ne yapsalar yaranamazlar size.

Fikrimi soyleyim. Eger gercekten olaylarin ustune sunger cekilecekse şartlı şurtlu olmaz evlilik. Ozur zamanla olur zaten. Ama once ciftler bir kendine gelmeli. Bu evlilige bir sans verilecekse ancak engeli kaldirirsan, sunu yaparsan diye sartlarla yurumez evlilik. Ite kaka olmaz. Iki taraf da buyumeli. Evcilik degil evlilik bu. Buyuklere saygisizlik edilmemeli. Buyukler de kucuklere sevgi saygi gostermeli. Kusuru ararsan bulirsun. Kusur aranmamali, kusurlar ortulmeli. Insaniz helimizin kusurlari var. Evlilik iktidar savasina da dondurulmemeli. Yan yana yurunurse yurur o evlilik, biri arkada biri onde olursa eninde sonunda biter.

Bir de bir yemek meselesi sizin evlilik baginizi koparsbiliyorsa aranizdaki bag cok da kuvvetli degilmis zaten. Yemek mesrlesi cok buyutulmus. Sanirim o bahanesi olmus. Altta yatan baska sebepler var. Onu cozmelisiniz once.

Fikrimi soyleyim. Eger gercekten olaylarin ustune sunger cekilecekse şartlı şurtlu olmaz evlilik. Ozur zamanla olur zaten. Ama once ciftler bir kendine gelmeli. Bu evlilige bir sans verilecekse ancak engeli kaldirirsan, sunu yaparsan diye sartlarla yurumez evlilik. Ite kaka olmaz. Iki taraf da buyumeli. Evcilik degil evlilik bu. Buyuklere saygisizlik edilmemeli. Buyukler de kucuklere sevgi saygi gostermeli. Kusuru ararsan bulirsun. Kusur aranmamali, kusurlar ortulmeli. Insaniz helimizin kusurlari var. Evlilik iktidar savasina da dondurulmemeli. Yan yana yurunurse yurur o evlilik, biri arkada biri onde olursa eninde sonunda biter.
Sart su acidan iyi; kac gundur huzuru yok, agzinin tadi yok, kocasi ne yaparsan yap seni seviyorum demedi.. ozur dile dediler.. kivraniyor konu sahibi dilesem mi dilemesem mi.. ders olur da bir daha kendini ozur dileyecek noktaya getirmez.

Sart su acidan iyi; kac gundur huzuru yok, agzinin tadi yok, kocasi ne yaparsan yap seni seviyorum demedi.. ozur dile dediler.. kivraniyor konu sahibi dilesem mi dilemesem mi.. ders olur da bir daha kendini ozur dileyecek noktaya getirmez.
Konu zaten neresinden baksan elinde kaliyor. Bir yemek davasindan hersey. Sorun yemegin yaginin miktari degil. Eger begenmediysen en kotu yemezsin ya da yemegi yapana eline saglik deyip usulunce soylersin. Ha ben mi ne yapardim? Ellerine saglik anne deyip oturup yerdim, birsey demezdim. Konu sahibi ne yapmis? Gitmis iceriden kocasini cagirmis yemegi gostermis. Bu cok cirkin bir hareket. Kusur bulmakmis amaci bulmus. Bu onun kotu kalpliligini gosteriyor. Ben bunda iyi niyet asla gornem. Sonra olaylar oyle noktaya gelmis ki ayrilik yasanmis. Ben esinin yerinde olsam ozur dile oyle gel bile demezdim. Ama esi bu yuvanin yikilmasini istemiyor demek ki. Bu durumda da sart surt kosmasi da tuhaf. Ama zaten konu sahibi kendiliginden ozur dilemeliydi. Zaten gercekten hatali oldugunu gorse kimse birsey demeden kendi ozrunu dilerdi. Oysa dilememis. Amaci sadece evine donmek sanirim. Kayinvalidenin hatrini yiktigi falan umurunda degil. Ama onun da eve giris bileti ozurden geciyor anladigim kadariyla. Ama ben zorla ozur dileyecek biriyle o yola devam etmezdim.

Konu zaten neresinden baksan elinde kaliyor. Bir yemek davasindan hersey. Sorun yemegin yaginin miktari degil. Eger begenmediysen en kotu yemezsin ya da yemegi yapana eline saglik deyip usulunce soylersin. Ha ben mi ne yapardim? Ellerine saglik anne deyip oturup yerdim, birsey demezdim. Konu sahibi ne yapmis? Gitmis iceriden kocasini cagirmis yemegi gostermis. Bu cok cirkin bir hareket. Kusur bulmakmis amaci bulmus. Bu onun kotu kalpliligini gosteriyor. Ben bunda iyi niyet asla gornem. Sonra olaylar oyle noktaya gelmis ki ayrilik yasanmis. Ben esinin yerinde olsam ozur dile oyle gel bile demezdim. Ama esi bu yuvanin yikilmasini istemiyor demek ki. Bu durumda da sart surt kosmasi da tuhaf. Ama zaten konu sahibi kendiliginden ozur dilemeliydi. Zaten gercekten hatali oldugunu gorse kimse birsey demeden kendi ozrunu dilerdi. Oysa dilememis. Amaci sadece evine donmek sanirim. Kayinvalidenin hatrini yiktigi falan umurunda degil. Ama onun da eve giris bileti ozurden geciyor anladigim kadariyla. Ama ben zorla ozur dileyecek biriyle o yola devam etmezdim.
ozur dile derken belki hatani anla kabul et noktasina getirmeye calisiyordur esi.. bir de mesele kocasinin midesi kendi midesi olsa kayinvalidenin tepesinden bosaltacakmis yemegi konu sahibi..

Bir de bir yemek meselesi sizin evlilik baginizi koparsbiliyorsa aranizdaki bag cok da kuvvetli degilmis zaten. Yemek mesrlesi cok buyutulmus. Sanirim o bahanesi olmus. Altta yatan baska sebepler var. Onu cozmelisiniz once.
Ama cok abarti ya hal hareketleri. Düsünsene birine yemeğe gidiyorsun senin arkandan baskasina konuşuyor hem de yaptığın yemek icin cok gurur kırıcı. Konu sahibi esini cağırıp güzelce bu yemek yağlı olmuş anneni kırmayalım baska yemek yiyebiliriz diyebilirdi. Sağlıklı insan davranisi değil. Ben kvnin yerinde olsam yerin dibine girerdim utançtan bir daha da o eve gitmek istemezdim

Ama cok abarti ya hal hareketleri. Düsünsene birine yemeğe gidiyorsun senin arkandan baskasina konuşuyor hem de yaptığın yemek icin cok gurur kırıcı. Konu sahibi esini cağırıp güzelce bu yemek yağlı olmuş anneni kırmayalım baska yemek yiyebiliriz diyebilirdi. Sağlıklı insan davranisi değil. Ben kvnin yerinde olsam yerin dibine girerdim utançtan bir daha da o eve gitmek istemezdim
Evet haklisin. Bunu sonraki mesajimda yazdim zaten. Yemegi gostermek icin esini icerden cagirmasi cok da iyi niyetli olmadigini gosteriyor zaten. Birsey soylemeden sofraya yemegi getirse idi ve herkes eger dedigi gibi yemek abartili yagli ise kendi farkederdi zaten. Insanin gozunun icine sokmasina gerek yoktu. Dedigim gibi kasitli yapilmis bir davranis.

Bence kocası çok düzgün bir adam aldatmaz.Ama elbet boşar.Böyle ömür geçmez.Ama konu sahibi sayesinde boşanmış erkeklere ön yargıyla bakmamayı öğrendim. :)
Aynen yazdığın gibi oldu aldatmadı çirkinlesmedi kendini bozmadı adam kadına daha fazla dayanamadı boşanıyor şimdi onu bile güzelce düzgünce yapmaya çalışıyor konu sahibi de kıvrım kıvrım kıvranıyor şimdi yaptığı tüm blofler kötülükler elinde patladı

Aynen yazdığın gibi oldu aldatmadı çirkinlesmedi kendini bozmadı adam kadına daha fazla dayanamadı boşanıyor şimdi onu bile güzelce düzgünce yapmaya çalışıyor konu sahibi de kıvrım kıvrım kıvranıyor şimdi yaptığı tüm blofler kötülükler elinde patladı
Hadi yaaa.Konu sahibi sinirimi bozduğundan engellemiştim kendisini,gelişmeleri takip edemedim. Sabah sabah çok sevindim nedense :))) Allah adamı kurtarıyor desene..İnşallah adamın aklını çelemez de boşanıp kurtulsun adam (ilk defa birinin boşanmasını istiom haha)
Yazıp bilgilendirdiğin için teşekkürler 💕

Back
X