Illaha yedi beş illaha maaşa bağlanmak mi mesele?

Aynı durumdayız ben de atanmadim özelde de çalışmak istemedim esimde pek yanaşmadı kendisi memur belirli saatlerde çalışıyor haftasonu evde. Benimde Instagram sayfam var e-ticaret yapıyorum. Elime harçlığımı çıkartacak ihtiyaçlarını alacak hatta mutfak masraflarına yetecek kadar para geçiyor. Her işin zorluğu var ama en azından evimden yürütebiliyorum.

"illaha" nedir?

ben o kadar ter döktüm 20 yıla yakın eğitim hayatım var, açıkçası ben de eşiniz gibi düşünüyorum lay lay bir şey gibi yani.

İnstablogger lar kendilerini fazla ciddiye alıyor gibi geliyor. Yorumlarla da pohpohlandıkça yok buluşma günleri, yok imza günleri vs. kendi çapında bir ün kazanma hevesi. Donanımlı şeyler isterdim ig sayfalarında, kirmizibisikletim var mesela en takdir ettiğim sayfa o bildiklerimden. Diğerleri yok çeyizime ne aldım, yok bugün ne giydim, yok kocişinin prensesi, erkekler no please, canoşunun annesi falan. çok itici geliyor desem.

instadan 15.000 kazanacağıma kendi mesleğimden 5.000 kazanırım.

yok hanimefendi:) yanlış düşünüyorsunuz.
10 bin maaş almiyoruz bende memurum.. 10 bini müsteşarlar alir. sizin garsona verdiğ 4 bine yakin aliyoruzAllah bereket versin..:)

memurlukta ticaret yapılmaz diye biliyorum. ama yapan var.. yetmiyo ki memur maaşıyla geçinip öle degil mi:)
bende bişey yapııp satmayi düşündüm. ticaret yapmak yasak olduğu için bişey yapamiyorum

"İllaha" ne demek? KPSS'ye hazırlanıyorsunuz bir de, o yüzden özellikle sordum.
Eşiniz haklı bu arada. Çalışmak sadece ayda 3000 kazanmak demek değildir. Sosyallik, iş çevresi, iletişim, insan tanıma, bir şey başarma, SGK, emeklilik ve bunun gibi pekçok şeyi içinde barındırır.
Sizin yaptığınız hobi, insanın bir mesleği olmalı. Ne iş yapıyorsunuz dendiğinde ev hanımı ve instagram reklam alıcısıyım diyemezsiniz.
3 sene sonra facebook gibi instagram balonu da söndüğünde şu an 28 yaşındaysan 31 yaşında bir işsiz ve tecrübesiz olacaksınız.

Elbette memur olmak şart değil ama yaptığın da bir iş değil. Zamanını verdiğine eminim, emek harcadığına da eminim ama ürettiğin şey ne? Yok. Yani sen sadece para kazanıyorsun ki bu sosyal medya denilen olay nankördür. Hatırla bir ara bloglar vardı. Sonra Instagram da devam edebilenler etti. Diğerleri bitti. Bu ara youtuberlar var.. Yeni bir mecra açılınca onlar da olmayacak. Üstelik dediğim gibi topluma katkı, üretim sıfır. Tabi bir de sigorta meselesi var. Sana tavsiyem ister evden çalış ister dışarıda ama gerçek bir işin olsun. Üretmenin tadına var. Internet üzerinden yapabileceğin de pek çok iş mevcut.

Eskiler ananeler anneler babalar aman kızım oku memur ol kolunda altın bileziğin olsun diye diye diye bende özelde çalıştıktan sonra memur oldum şükürler olsun özelde çalışırken insan muamelesi görmüyormuşuz dedim yalan Yok saatleri iyi hafta sonun var özlük haklarıın yanısıra garanti maaş hakkıyla yapabilene tabi bu güzelliklerin yanısıra büroda sıkılıyorum sanki bu iş bana göre değilmiş de daha sosyal işler bana göreymiş gibi geliyor. Yani demek istediğim siZ ne istiyorsunuz nerede mutlu olacaksanız o işi yapın başkaları onu istedi diye memurluğu gözünüzde büyütmeyin

Sosyal medya hesabınız dursun. Ama sigortalı düzgün bir işiniz olsun hiçbir garantisi olmayan bir uğraş için iş demeyin. Ben 12 yaşındayken disketler vardı 16 ya geldi flash çıktı şimdi harddiskler vardı bulut sistemleri çıktı. Bir ara millet facebook diye ölüyordu sonra Twitter sonra snap whatsapp derken instagram şimdiyse youtuber olma modası çıktı. Demem o ki o yaptığınız 5 yıl sonra olmayabilir.

Ekonomi pek iyiye gitmiyor memurluk yone bi nebze guvenilir kalici ama olmuyor diye hayati durdurmaya gerek yok. Ne guzel is bulmussunuz yapiyorsunuz.

Şu an atansan bile bakıcı parası temizlikçi parası 2000 lirayı bulacak
Hem çocuğunu tanımadığın birine emanet edeceksin
Bence evden yapabileceğin şeylere odaklan instagram sayfasını.devam.ettir
Ülkedeki sorunlardan biri de herkesin memurluk kasmasi asla özel sektör kendi isim vs. Diye düşünmemesi

Ben bazı arkadaşlarıma diyordum yahu ne evleniyorsunuz ne başka bir işe girip çalışıyorsunuz kendi hayatınızdan caliyorsunuz diye
dışarı bile çıkmayıp gece dörtlere kadar ders çalışıyorlar sonra olmayınca aynı şeyi gelecek sene yine yapıyorlar
Kimisi çocuğunu kayinvalidesinin yanina gönderir evden çalışayım diye
Kimi 2500 lira aldığı işten cikar kpss çalışacağım diye

arkadaşlarınız fikirlerinizi kendinize saklamanız gerektiğini söylemiyor mu? ne kadar kırıcı sözler hayatından çalıyorsun ya bir işe gir çalış ya evlen demek, bunun neresi sizin işiniz dahilinde (none of your business). insanlar çok cesur, benim ablam 3 yıl girdi,ona bile söyleyemem bunu belki kırılır diye.

neden onların iyiliği için söylüyorum
giden zamanı kimse geri getirmiyor
ben ilk kez giren insanlara bunu söylemiyorum senelerdir bunun için koşturan beş altı senedir bu iş için uğraşanlara diyorum
ayrıca bu konuşmaları kendileri başlatıyor şu ana kadar çalışsaydım beş senedir sigortalıydım
kaç senedir çocuğu erteliyorum falan diye
kimseyi hayır kpss ye giremezsin diye önünü kestiğimde yok

sizin kendi fikirlerinizi kendinize saklıyormuşsunuz öyle yapmaya devam edin o zaman

Ben o dediginizi yapanlardanim.Yani kpss ugruna evliligimin ilk 3 yilini asosyal bir hayata, anneligi ertelemeye adadim..ve basardim..esimde memurdu iyi konumda üstelik..ama ben ailemin benim icin yillarca harcadigi emegi cope atmak en onemlisi hayatin ne getireceginin garantisi olmadigi icin,hem aileme daha huzurlu bir hayat saglamak adina hayalimden vazgecmedim..nitekim atandim ogretmen oldum..ve cok rahat sartlar altinda ustelik yarim.gun caliaiyorum..birde bebegim oldu..hem ona hem isime cok rahat zaman ayiriyirum..simdi birde okulumun hemen yan binasinda temiz lojman cikti taaindim daha yeni..
Eş durumu kalkinca eşimde atandigim yere tayin istedi..onunda iş yeri okulumun 2 ön binasında:)

Daha onceki hayatim sehir hayatiydi..tek maaşti,ve olmuş ama olamamışligin üzuntusu ile geciyordu..kıt kanaat geciniyorduk..simdi yol masraflari bitgi,stres bitti ve refah hayat geldi..ben cok emek verdim çok gözyaslari doktüm ama değdi.

Unutmayın,büyük mutlulukların ardında büyük mücadele ve fedakarlıklar yatar..
Başarilı insanlar hikaye yazar,başarıli ve mutlu insanlar roman..

kendileri konuşmayı başlatırsa üstten üstten laf söyleme hakkınız oluyor yani.
dediğim gibi ne cesaret.
amacınız laf sokmaktan başka birşey değil dobralık adı altında.
herneyse. kınadığınız şeyle sınanmanızı dilerim.

kimseyi kınadığım yok ne kadar rahat hüküm veriyorsunuz
üstten laf söylemiyorum da hayal dünyanızda beni nasıl gördünüz bilmiyorum ama arkadaşlarımın çoğu bana güvenir çünkü onların arkasından konuşup gülüp yanlarına gelince canım ya olmamış ne olacak seneye inşallah demiyorum
arkadaşlarımın hepsi kendi kararlarını kendi verebilen kimle arkadaşlık kurabileceğini seçebilecek insanlar rahatsız olsalar kendileri söylüyor zaten

bence bi işiniz olmalı şuan yaptığınız şeyi yapın yine ama sigortanızın olduğu bi işte çalışmanız gerektiğini düşünüyorum çalışmak sadece para kazanmak demek değildir sosyalleşmektir aynı zamanda iş arkadaşlarınız olur bi şeyler üretirsiniz. şuan evdeyken nasıl sosyalleşiyosunuz mesela
memurluk olmasına gerek yok herkes memur olcak diye bir kaidede yok özel sektörde mutlu olacağınız bir meslekte yapabilirsiniz pekala .

ne güzel daha iyi günler yaşarsınız inşallah
benim bir arkadaşım da 5 senedir girdiği kpssden vazgeçip hamile kaldığı anda atandı
yada başka bir arkadaşım memurluktan vazgeçip kendi işini kurdu şu an hepimizden beş katı fazla para kazanıyor yani aslında aynı şeye geliyoruz memurluk eşittir başarı para olmuyor bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…