- 5 Temmuz 2017
- 4.413
- 7.489
- 108
- Konu Sahibi yildiztozuu
-
"illaha" nedir?Arkadaslar ben diplomali issizlerdenim.Uzun zamanlar çok denedim bir memur olabilmeyi yuksek puanlar aldim ama malesef olmadi sayisiz sinava girdim mulakatlarda kaldim.Sonra evlendim eşim memur.2 senelik evliyim
7Aylik bir kizim var.E çocuk olunca da adam akilli ugrasamadim.Arada eşim dile getirir işe girebilseydin vs diye.Ya da çalış sinavina gir falan.Iyi niyetli bir sekilde soyler ama her zaman malesef olmuyor hele ki bu zamanlar.. 2 sene önce instagramda kadinlarla ilgili bir sayfa açmistim.Baya bir ilgilenmistim kizimdan önce derslerden vakit bulduğum zamanlar.Suan cok şükür 300bine yakin oldum ve bu sayfamdan reklam alıyorum.1-3bin tl arasi.Belli olmuyor yani.Ve kazandikca tabii ki mutlu oluyorum ve memurluk hayallerimi yavas yavas terkediyorum.
Tamam bu işin garantisi yok ama hayatta neyin garantisi var?Simdi belki buradaki arkadaslar diyecek kolay para kazaniyorsun biz böyle emek verirken diye.Haklilar ama ben de zamanimi veriyorum.Öyle bir fotoğraf at gelsin takipciler de degil.Esimin hosuna gidiyor tabii ama hala memurluk diyor.Ben de diyorum ki ben sinava gireceğim elimden geleni yapacağım ama bukadar.Olursa olur.Yani şimdi benim yaptigim sey gercekten bir ogretmenle bir polisle veya bir hemsireyle karşılaştırınca yerlerin dibinde mi?(Gelir ve kendine aile zaman ayirma anlaminda diğer kosullarda tabii ki onlar bambaska)Kisacasi eşim bunu bir iş olarak saymıyor malesef.(Başlığı 7 5 yazmışım yanlış yazdigimi yeni farkettim )
yok hanimefendi:) yanlış düşünüyorsunuz.Vallahi orkide bana kimse demedi ama ben de en en en az 10 bin falan aldiklarini dusunuyorum herkesteki memurluk askini gorunce.
Yani biz garsona 4 bin veriyoruz. En az 2 bin gibi de bahsis aliyorlar. Daha prim yol yemek saymiyorum bile :)
Insanlar hala memur olucam diye o kadar cıldırırken, stresten hasta olurken, atanamayanlarin intihar girisimini duyunca falan ister istemez memurlarin cok daha fazlasini aldigini dusunuyorum.
memurlukta ticaret yapılmaz diye biliyorum. ama yapan var.. yetmiyo ki memur maaşıyla geçinip öle degil mi:)Klasik meslekler yerine artık farklı alanlara yöneliyor insanlar. İşsizlik neden var? Herkes memur, öğretmen, mühendis vb. olmak istediği için. Ben 16 yıldır devlette öğretmenim. Ancak sosyal medya çok ilgimi çekiyor. Orada da aktif olabileceğim alanlar arıyorum. Dünya apayrı bir yere evriliyor, gelişime ayak uydurmak zorundayız. Gelecekte birçok meslek sanal âleme aktarılacak hatta başlandı bile buna. Birçok diyetisyen, psikolog, yaşam koçu skype’tan takip ediyor danışanlarını. Uzaktan eğitimle okullar bitiriliyor, kurslar görülüyor, eğitim alınıyor; öğretmenlik de bu şekilde girdi sanal dünyaya. Eski meslekler böyle evrimleşirken yepyeni meslek alanları da doğuyor: İnternet mağazacılığı, sosyal medya fenomenliği vb.
Yaptığınız iş çok fazla emek istiyor. Takdir ettim. Bir yandan çocukla uğraşırken bir yandan bunu yapmak özveri ister. Gayet de iyi bir iş. Bir memur işine giderken yol parası verir;kılık kıyafet, saç, makyaj vb. için para harcar; bakıcıya para verir. Dolayısıyla maaşının önemli bir kısmı bu harcamalara gider. Sizin kazancınız olduğu gibi size kalır, çocuğunuza kendiniz bakarsınız, sabah işe yetişme derdiniz olmaz, müdür azarı işitmez, iş yeri dedikodularıyla uğraşmazsınız, zamanınızı kendinize göre düzenler, istediğiniz zaman tatile gidersiniz, hastayken raporla falan uğraşmazsınız.
Uzun yazdım ama gerçekten gayet güzel bir iş. Aynen devam edin bence. Hatta sayfa adını özelden bana da atın. Takip edeyim.
Elbette memur olmak şart değil ama yaptığın da bir iş değil. Zamanını verdiğine eminim, emek harcadığına da eminim ama ürettiğin şey ne? Yok. Yani sen sadece para kazanıyorsun ki bu sosyal medya denilen olay nankördür. Hatırla bir ara bloglar vardı. Sonra Instagram da devam edebilenler etti. Diğerleri bitti. Bu ara youtuberlar var.. Yeni bir mecra açılınca onlar da olmayacak. Üstelik dediğim gibi topluma katkı, üretim sıfır. Tabi bir de sigorta meselesi var. Sana tavsiyem ister evden çalış ister dışarıda ama gerçek bir işin olsun. Üretmenin tadına var. Internet üzerinden yapabileceğin de pek çok iş mevcut.Arkadaslar ben diplomali issizlerdenim.Uzun zamanlar çok denedim bir memur olabilmeyi yuksek puanlar aldim ama malesef olmadi sayisiz sinava girdim mulakatlarda kaldim.Sonra evlendim eşim memur.2 senelik evliyim
7Aylik bir kizim var.E çocuk olunca da adam akilli ugrasamadim.Arada eşim dile getirir işe girebilseydin vs diye.Ya da çalış sinavina gir falan.Iyi niyetli bir sekilde soyler ama her zaman malesef olmuyor hele ki bu zamanlar.. 2 sene önce instagramda kadinlarla ilgili bir sayfa açmistim.Baya bir ilgilenmistim kizimdan önce derslerden vakit bulduğum zamanlar.Suan cok şükür 300bine yakin oldum ve bu sayfamdan reklam alıyorum.1-3bin tl arasi.Belli olmuyor yani.Ve kazandikca tabii ki mutlu oluyorum ve memurluk hayallerimi yavas yavas terkediyorum.
Tamam bu işin garantisi yok ama hayatta neyin garantisi var?Simdi belki buradaki arkadaslar diyecek kolay para kazaniyorsun biz böyle emek verirken diye.Haklilar ama ben de zamanimi veriyorum.Öyle bir fotoğraf at gelsin takipciler de degil.Esimin hosuna gidiyor tabii ama hala memurluk diyor.Ben de diyorum ki ben sinava gireceğim elimden geleni yapacağım ama bukadar.Olursa olur.Yani şimdi benim yaptigim sey gercekten bir ogretmenle bir polisle veya bir hemsireyle karşılaştırınca yerlerin dibinde mi?(Gelir ve kendine aile zaman ayirma anlaminda diğer kosullarda tabii ki onlar bambaska)Kisacasi eşim bunu bir iş olarak saymıyor malesef.(Başlığı 7 5 yazmışım yanlış yazdigimi yeni farkettim )
Arkadaslar ben diplomali issizlerdenim.Uzun zamanlar çok denedim bir memur olabilmeyi yuksek puanlar aldim ama malesef olmadi sayisiz sinava girdim mulakatlarda kaldim.Sonra evlendim eşim memur.2 senelik evliyim
Şu an atansan bile bakıcı parası temizlikçi parası 2000 lirayı bulacakArkadaslar ben diplomali issizlerdenim.Uzun zamanlar çok denedim bir memur olabilmeyi yuksek puanlar aldim ama malesef olmadi sayisiz sinava girdim mulakatlarda kaldim.Sonra evlendim eşim memur.2 senelik evliyim
Ben bazı arkadaşlarıma diyordum yahu ne evleniyorsunuz ne başka bir işe girip çalışıyorsunuz kendi hayatınızdan caliyorsunuz diyeMemurlugun garantisi var sanki artik. Catir catir atiyolar milleti suclu sucsuz demeden
Ne guzel isiniz var, kimisi meslek olarak kabul etmese de teknoloji cagindayiz bu da artik bi meslek. Gittikce daha fazla kazanabilirsiniz.
Ayrica sanki memur olmak istiyorum diyince cat diye memur olunuyo. Millet ne puanlarla acikta kaliyo. Ben hayret ediyorum valla artik millete bakiyorum 1 senesini cope atip kpss calisiyor evde sadece. Sonra 80 puanlarla evde kalip hoop bi sene daha.
Millet bozmus kafayi memurlukla
Ben bazı arkadaşlarıma diyordum yahu ne evleniyorsunuz ne başka bir işe girip çalışıyorsunuz kendi hayatınızdan caliyorsunuz diye
dışarı bile çıkmayıp gece dörtlere kadar ders çalışıyorlar sonra olmayınca aynı şeyi gelecek sene yine yapıyorlar
Kimisi çocuğunu kayinvalidesinin yanina gönderir evden çalışayım diye
Kimi 2500 lira aldığı işten cikar kpss çalışacağım diye
neden onların iyiliği için söylüyorumarkadaşlarınız fikirlerinizi kendinize saklamanız gerektiğini söylemiyor mu? ne kadar kırıcı sözler hayatından çalıyorsun ya bir işe gir çalış ya evlen demek, bunun neresi sizin işiniz dahilinde (none of your business). insanlar çok cesur, benim ablam 3 yıl girdi,ona bile söyleyemem bunu belki kırılır diye.
Ben o dediginizi yapanlardanim.Yani kpss ugruna evliligimin ilk 3 yilini asosyal bir hayata, anneligi ertelemeye adadim..ve basardim..esimde memurdu iyi konumda üstelik..ama ben ailemin benim icin yillarca harcadigi emegi cope atmak en onemlisi hayatin ne getireceginin garantisi olmadigi icin,hem aileme daha huzurlu bir hayat saglamak adina hayalimden vazgecmedim..nitekim atandim ogretmen oldum..ve cok rahat sartlar altinda ustelik yarim.gun caliaiyorum..birde bebegim oldu..hem ona hem isime cok rahat zaman ayiriyirum..simdi birde okulumun hemen yan binasinda temiz lojman cikti taaindim daha yeni..Ben bazı arkadaşlarıma diyordum yahu ne evleniyorsunuz ne başka bir işe girip çalışıyorsunuz kendi hayatınızdan caliyorsunuz diye
dışarı bile çıkmayıp gece dörtlere kadar ders çalışıyorlar sonra olmayınca aynı şeyi gelecek sene yine yapıyorlar
Kimisi çocuğunu kayinvalidesinin yanina gönderir evden çalışayım diye
Kimi 2500 lira aldığı işten cikar kpss çalışacağım diye
neden onların iyiliği için söylüyorum
giden zamanı kimse geri getirmiyor
ben ilk kez giren insanlara bunu söylemiyorum senelerdir bunun için koşturan beş altı senedir bu iş için uğraşanlara diyorum
ayrıca bu konuşmaları kendileri başlatıyor şu ana kadar çalışsaydım beş senedir sigortalıydım
kaç senedir çocuğu erteliyorum falan diye
kimseyi hayır kpss ye giremezsin diye önünü kestiğimde yok
sizin kendi fikirlerinizi kendinize saklıyormuşsunuz öyle yapmaya devam edin o zaman
kimseyi kınadığım yok ne kadar rahat hüküm veriyorsunuzkendileri konuşmayı başlatırsa üstten üstten laf söyleme hakkınız oluyor yani.
dediğim gibi ne cesaret.
amacınız laf sokmaktan başka birşey değil dobralık adı altında.
herneyse. kınadığınız şeyle sınanmanızı dilerim.
ne güzel daha iyi günler yaşarsınız inşallahBen o dediginizi yapanlardanim.Yani kpss ugruna evliligimin ilk 3 yilini asosyal bir hayata, anneligi ertelemeye adadim..ve basardim..esimde memurdu iyi konumda üstelik..ama ben ailemin benim icin yillarca harcadigi emegi cope atmak en onemlisi hayatin ne getireceginin garantisi olmadigi icin,hem aileme daha huzurlu bir hayat saglamak adina hayalimden vazgecmedim..nitekim atandim ogretmen oldum..ve cok rahat sartlar altinda ustelik yarim.gun caliaiyorum..birde bebegim oldu..hem ona hem isime cok rahat zaman ayiriyirum..simdi birde okulumun hemen yan binasinda temiz lojman cikti taaindim daha yeni..
Eş durumu kalkinca eşimde atandigim yere tayin istedi..onunda iş yeri okulumun 2 ön binasında:)
Daha onceki hayatim sehir hayatiydi..tek maaşti,ve olmuş ama olamamışligin üzuntusu ile geciyordu..kıt kanaat geciniyorduk..simdi yol masraflari bitgi,stres bitti ve refah hayat geldi..ben cok emek verdim çok gözyaslari doktüm ama değdi.
Unutmayın,büyük mutlulukların ardında büyük mücadele ve fedakarlıklar yatar..
Başarilı insanlar hikaye yazar,başarıli ve mutlu insanlar roman..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?