Illaha yedi beş illaha maaşa bağlanmak mi mesele?

Vay be 300bin takipçi iyiymiş.
Bayağı iyiymiş tebrik ederim.
Ben olsam bebeğim büyüyene dek böyle devam eder dışardan sigortamı öderim.
Kreşe başladığında ise kursa yazılır kpss çalışırım.
Bölümünüz ne tabii o da önemli.

Memurlarin calisma saati 08.00-17.00 arasidir ben anlamadim illaha sozcugunu de ilk defa duyuyorum.

Sinaviniza yine gireceksiniz ne güzel işte.

Beklerken gelirinizin olmasinin nesi fena?
Calismanizi ihmal etseniz anlayacagim esinizi de.
Mumkunse esiniz calisirken görsün sizi :)

Memurlugun garantisi var sanki artik. Catir catir atiyolar milleti suclu sucsuz demeden
Ne guzel isiniz var, kimisi meslek olarak kabul etmese de teknoloji cagindayiz bu da artik bi meslek. Gittikce daha fazla kazanabilirsiniz.
Ayrica sanki memur olmak istiyorum diyince cat diye memur olunuyo. Millet ne puanlarla acikta kaliyo. Ben hayret ediyorum valla artik millete bakiyorum 1 senesini cope atip kpss calisiyor evde sadece. Sonra 80 puanlarla evde kalip hoop bi sene daha.
Millet bozmus kafayi memurlukla

Klasik meslekler yerine artık farklı alanlara yöneliyor insanlar. İşsizlik neden var? Herkes memur, öğretmen, mühendis vb. olmak istediği için. Ben 16 yıldır devlette öğretmenim. Ancak sosyal medya çok ilgimi çekiyor. Orada da aktif olabileceğim alanlar arıyorum. Dünya apayrı bir yere evriliyor, gelişime ayak uydurmak zorundayız. Gelecekte birçok meslek sanal âleme aktarılacak hatta başlandı bile buna. Birçok diyetisyen, psikolog, yaşam koçu skype’tan takip ediyor danışanlarını. Uzaktan eğitimle okullar bitiriliyor, kurslar görülüyor, eğitim alınıyor; öğretmenlik de bu şekilde girdi sanal dünyaya. Eski meslekler böyle evrimleşirken yepyeni meslek alanları da doğuyor: İnternet mağazacılığı, sosyal medya fenomenliği vb.

Yaptığınız iş çok fazla emek istiyor. Takdir ettim. Bir yandan çocukla uğraşırken bir yandan bunu yapmak özveri ister. Gayet de iyi bir iş. Bir memur işine giderken yol parası verir;kılık kıyafet, saç, makyaj vb. için para harcar; bakıcıya para verir. Dolayısıyla maaşının önemli bir kısmı bu harcamalara gider. Sizin kazancınız olduğu gibi size kalır, çocuğunuza kendiniz bakarsınız, sabah işe yetişme derdiniz olmaz, müdür azarı işitmez, iş yeri dedikodularıyla uğraşmazsınız, zamanınızı kendinize göre düzenler, istediğiniz zaman tatile gidersiniz, hastayken raporla falan uğraşmazsınız.

Uzun yazdım ama gerçekten gayet güzel bir iş. Aynen devam edin bence. Hatta sayfa adını özelden bana da atın. Takip edeyim.

kim demiş memur 10 bin maaş aldığı ??

Vallahi orkide bana kimse demedi ama ben de en en en az 10 bin falan aldiklarini dusunuyorum herkesteki memurluk askini gorunce.
Yani biz garsona 4 bin veriyoruz. En az 2 bin gibi de bahsis aliyorlar. Daha prim yol yemek saymiyorum bile :)
Insanlar hala memur olucam diye o kadar cıldırırken, stresten hasta olurken, atanamayanlarin intihar girisimini duyunca falan ister istemez memurlarin cok daha fazlasini aldigini dusunuyorum.

Ne biliyim forumda o kadar cok okuyoruz ki memurluk olayini herhalde cok yuksek maas aliyorlar diye dusunuyorum , yoksa insan kendini neden bu kadar strese sokar ki
10un üzerinden alan memurlar da var, kurumdan kuruma değişiyor milana. Biraz da o yüzden yırtınıyor gençler. Bir de tabi rahat olsun garanti olsun işten çıkma korkum olmasın, iznim tatilim olsun sigortam olsun vs diye düşününce cazip oluyor. Ama ben de konu sahibine imrendim ne yalan söyleyeyim, kendi işimin sahibi olmak ve evden de çalışabilmek isterdim.

Yas itibariyle anlayamiyorum sanirim , ozel sektorde yukselmek daha kolay , cok daha fazla imkan ve yuksek maas var , ne biliyim hala bana tuhaf geliyor
Konu sahibini kesinlikle destekliyorum , emekli oluyum bende online calicasacgim

Siz evlenirken memur degilmissiniz eşiniz bunu bilerek evlenmiş.
Belki hayat boyu atamaniz olmayacak size baskı yapması hiç hoş değil!
Ayrica bence yaptığınız şey gayet güzel maddi bi kazancınız var en azından.
Bence sayfa üzerine yoğunlaşın gelirinizi artırın ve sigortanızı dışardan ödeyin.
Memur olmaktan daha harika bir şey bu bence.

Ay yazmak istediklerimin tamamı yazılmış halde. Hahah ağzın bal yesin

Memurluk paraya para dememek değildir kardaşlar. Kafan şişmeden ayakların su toplamadan sakince çalışıp ayın 15’inde gece 12’de hesabına trink 5 binin yatmasıdır. Çamur ata ata bi hal oldunuz. Ekşide öğretmenlere burada memurlara

Son düzenleme:
Memurlar Instagram sayfasindan para kazanamıyor mu? Ikisini aynı anda yapma şansınız yok mu? Sonuçta iyi bir takipçi toplamissiniz. Işin zorunu başarmışsınız.

Bu konuyu hatırdım
Baktım konularına 1 sene önce de açmışsın aynı konuyu.

O zaman da işinin iyi olduğunu düşünmüştüm. Günümüzün mesleklerinden bence. Ben olsam üzerine yoğunlaşır gelirimi artırırdım. Herkes memur olacak diye bir kural yok

Yas itibariyle anlayamiyorum sanirim , ozel sektorde yukselmek daha kolay , cok daha fazla imkan ve yuksek maas var , ne biliyim hala bana tuhaf geliyor
Konu sahibini kesinlikle destekliyorum , emekli oluyum bende online calicasacgim
Özele giremedik ki Milana :) benim yaşıtım arkadaşlarımın yüzde doksanı kamuda, özelde iş bulamadı bulan da çok kötü şartlarda düşük ücrete çalışıyor. İzin kullanamıyor, haftasonu çalışıyor vs. Ben hiç tanımıyorum mesela özelde çabuk yükselen yüksek maaşlı arkadaş. Bizden önceki nesilde var ama. Şartlar hep kötüye gitti maalesef.

Yik yanlis biliniyor memuriyet o yuzden yazdim. Hep surati asik mutsuz monoton masabasi is zannediliyor. Tek memuriyet duz memurlukmus gibi anlasiliyor. Iki sektoru de gormus birisi olarak soyluyorum memuriyet kralliktir, kafa rahatligidir.

Biz variz sanirim :) o yuzden kamu merakini anlayamiyorum , bizi kurumsal firmalar havada kapiyordu , gerci ulkede yabanci sermaye de gittikce yok oluyor o yuzden normal is bulamamak
Derin mevzular bunlar

Vergi vermiyorsanız çokta hak edilmiş bir para değildir benim gözümde. Bizim harcadığımız emeğin ve zamanın vergisiyle sosyal imkanlardan faydalanıp, kendiniz vergisiz para kazanıp, devlete katkınız yoksa bunun çokta aferinlik bir tarafı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…