İlle de babamın adını koyacağım diyen kocam!

Aynen benm kızım dört yaşında şun bile ilk ismini söyletmiyor beğenmiyor

ÇOK ama çok şanslısınız o zaman Adlarıyla yaşasınlar. Evlatlarınızı Allah analı babalı büyütsün. Ben zorla isim koy diyen aileler için diyorum. Keşke herkes saygılı ve düşünceli olsa.

Demek ki oyle bir iliskiye sahip degil. Olsa zaten biraya böyle bir konu açmaz

kayınvalide,kayınpeder ismi koymak ne zamandan beri saygı göstergesi oldu acaba?düüütttt ! kırmızı kart!

Hamileyim
Bizim bebeğe ismi ablaları koydu
Aile büyükleri değil aile küçükleri
Tabi kv bune biçim isim dedi de
Takılmadık

Aslında ben sevgiliyken coluk cocuk isim felan konuşulurken ilk torun babanın adı olsun dedim bi anlık şuan büyük konuşmuyorum da asla istemem ortak isim bulduk daha doğrusu ben buldum ve eşime bu ismi sevdirdim suan çevrede tuhaf karşılıyorlar ismi bekar kaynım benim ablam ve diğerleri ama biz çoook sevdik eşimi etkilemeye çalışsalar da suan baska isim cazip gelmiyor

Bence de öyle. Ama ben böyle söyleyince yanlış anladığımı söyledi. Aslında eşi öyle demiyormuş anne koyar ismi demiş sonradan. Aslında sorun yokmuş hanımefendinin canı sıkılmış konu açmış. Söylediğine göre.

Neydi
Hamileyim
Bizim bebeğe ismi ablaları koydu
Aile büyükleri değil aile küçükleri
Tabi kv bune biçim isim dedi de
Takılmadık
Benim kuzenim
Benim kız kuzenim babasının ismini koydu kiz olursa annemin adını koycam dedi, tabii kuzenimin kv. Eşini bırakıp gitmis küçükken babasıda ilgisiz bi baba eniste bey bisey demedi‍♀

Size evliliğim hakkında yorum yapın demedim.Şurada yazdığım iki kelimeden evliliğimin kötü olduğunu nereden çıkardınız?Psikolog yada psikiyatri uzmanı mısınız? Ahkam kesiyorsunuz burada?Gün yüzü görmeyen kadınlar gelmiş burada mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyor yahu! Sizden istediğim dertleşmekti , evlilik edebiyatı yapmanız değil!!!!!

Benim ablam koydu ilk oğluna kayinbbaba kızına da annemin adını. Normal bence

Konu açmışsanız olumlu olumsuz dönüş geleceğini bilmeniz gerekiyor. Sizin gibi düşünmeyene gün yüzü görmemiş kadın, mutsuzluğunu başkasından çıkarıyor demek ayıp değil mi? Ahkam kesmiyor kimse, ben de naçizane fikrimi söylediğimde öyle değildi deyip konunuzu düzenlediniz. Şimdiki haliyle bir sorun görünmüyor konunuzda ama başlığınız ille de babamın adını koyacağım diyen kocam!
Haliyle eşinizin size saygı duymadığını düşünüp ona göre yorum yazıyoruz. Ama sizden aldığımız dönüşler biraz sert değil mi?

Annem abimin cocuguna ölmüs erkek kardesimin ismini verdirmek istedi. Ben hep karsi ciktim dedim anne onlara birseyi dayatma hakkin yok, lutfen karisma. Sonradan haklisin kizim dedi karismadi. Ama icinde de bir burukluk kaldi. Kizkardesim dogum yapinca kendiliginden kardesimin ismini verdi ogluna. Annem hic konusunu acmamisti ama mutlu da oldu. Yani isim isleri gonulden riza ile yapilmali. Ama gerikafalilikta degildir. Bu lafiniz cok agir. Siz koymazsiniz baskasi koyar bu kadar basit.

görümcelerim daha ben hamile bile değilken başlamışlardı hç unutmuyorumm kız olursa annemin erkek olursa babamın .. Allahtan bizimkiler insaflıymış yanına bi isim hakkı vermişlerdii çoookkk iyiler sağolsunlar :)
hiç unutmuyorum yatıp kalkıp dua etmiştim eltim benden önce erkek doğurdu erkek çocuğum olsun diye :) ama kızım oldu ve kv adını ve beğendiğim istediğim ismi koymuştum .. şimdiki aklım olsa kabul etmez şöyle bi savunma yapardım : soyadınızı zaten taşıyor bırakında isim de benim hakkım olsun :) tabiii hepsi hayal :)
şimdi kızım ilk adını hiç sevmiyor sadece kendileri kullanıyor .. zamanla çocuklarda istemiyor beğenmiyor zaten ..

Çok abes bir durum olmadıktan sonra bende büyüklerin ismini koymanın gayet normal olduğunu düşünüyorum ki oğlumun ilk ismi kayinpederimin ismi. Hamile olduğumu ogrenince kendi ailem bile ismi hazır demişti çünkü kayınpederim yıllar önce rahmetli oldu. 2. İsmini de eşim koydu. Bu durumda üniversite mezunu ama kendi kararlarını veremeyen cingar çıkartması gereken ezik gruptanim sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…