- Konu Sahibi BaharTanricasi
-
Niye çok var bacım.Ne bu gerikafalılık ya babasının adını veren mi kaldı hem.
Aynen benm kızım dört yaşında şun bile ilk ismini söyletmiyor beğenmiyorO bebeler büyüyünce hatta ergen olmayı bırakın daha ilkokul çağında -o genellikle eski zaman -isimlerinden nefret ediyorlar,utanıyorlar.Genelde de iki isimli oluyor bu çocuklar.Hep diğeri ile çağrılmak istiyorlar.Yani o bebeler bile bu işten hiiiiiiç hoşnut olmuyorlar.
ÇOK ama çok şanslısınız o zamanSiz vermeyin,ben niye vermiyorsunuz demiyorum zaten, herkesin kendi fikri ama hayat memat meselesi, eşler arasında tartışma çıkaracak, cahillik diye adlandırılacak bir konu değil "benim" için.
Büyükler de alakalı değil ayrıca benim eşim kendi istedi, babasının böyle bir talebi olmadi olsaydı da vay efendim nasıl ister demezdim .
Oğlumun ikinci ismi kendi babamın ismi bu arada zaten. Birbirlerine çok uyduklari için koydum. Pişman değilim.
Demek ki oyle bir iliskiye sahip degil. Olsa zaten biraya böyle bir konu açmazYani ben anlamıyorum ki neden illa laf bulmak zorundasınız? Eşim de teklif etti bunu. Hayır istemiyorum, kendimiz özenle seçelim koyacağımız ismi dedim. Bir daha konusu açılmadı. Gerçekten birbirinize saygılı ilişki dinamiklerine sahipseniz hayır demenizin yetmesi gerekiyor.
HamileyimBenim kvde de bebeğin adını aile büyüğü koyar demişti. Ahahshshdh. Bir yerimle güldüm ama neyse :) Ben izin vermem şahsen. Şu an ilk kez anne olmayı düşünen, isteyen biriyim kayınbabamı da severim ama yine de bu kendime ait çocuğa adını vereceğim anlamına gelmez. 9 ay taşı, acılar sancılarla doğur, emzir sonra git eşinin babasının adını koy. Niye ki ? Bizim hayallerimiz yok mu yahu? Asla düşünmem ve istemem de. Öyle bir hata yapsa bebeği bile istemem hatta midem bulanır emzirirken. Bilemedim eşiniz saçmalamış tek başına dik dik konuşmuş.
Bence de öyle. Ama ben böyle söyleyince yanlış anladığımı söyledi. Aslında eşi öyle demiyormuş anne koyar ismi demiş sonradan. Aslında sorun yokmuş hanımefendinin canı sıkılmış konu açmış. Söylediğine göre.Demek ki oyle bir iliskiye sahip degil. Olsa zaten biraya böyle bir konu açmaz
Benim kuzenimHamileyim
Bizim bebeğe ismi ablaları koydu
Aile büyükleri değil aile küçükleri
Tabi kv bune biçim isim dedi de
Takılmadık
Benim kız kuzenim babasının ismini koydu kiz olursa annemin adını koycam dedi, tabii kuzenimin kv. Eşini bırakıp gitmis küçükken babasıda ilgisiz bi baba eniste bey bisey demediİsmi seviyorsam belki koyarim. Mesela babamın ismini severim ama anneminki pek hoşuma gitmez. Hayatta koymam. Karşı tarafın isimlerini koyani da hiç anlamam:) senin anan baban yok mu da illa esininkini koyuyorsun. İşte ataerkil kafa
Size evliliğim hakkında yorum yapın demedim.Şurada yazdığım iki kelimeden evliliğimin kötü olduğunu nereden çıkardınız?Psikolog yada psikiyatri uzmanı mısınız? Ahkam kesiyorsunuz burada?Gün yüzü görmeyen kadınlar gelmiş burada mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyor yahu! Sizden istediğim dertleşmekti , evlilik edebiyatı yapmanız değil!!!!!Demek ki oyle bir iliskiye sahip degil. Olsa zaten biraya böyle bir konu açmaz
En çok kızdığım da o zaten bizim burada da var dedenin isim Şükrü bütün çocuklarının ve Erkek torunlarının ismi şükrü.Niye çok var bacım
4 nesil ahmet olanı biliyorum
Konu açmışsanız olumlu olumsuz dönüş geleceğini bilmeniz gerekiyor. Sizin gibi düşünmeyene gün yüzü görmemiş kadın, mutsuzluğunu başkasından çıkarıyor demek ayıp değil mi? Ahkam kesmiyor kimse, ben de naçizane fikrimi söylediğimde öyle değildi deyip konunuzu düzenlediniz. Şimdiki haliyle bir sorun görünmüyor konunuzda ama başlığınız ille de babamın adını koyacağım diyen kocam!Size evliliğim hakkında yorum yapın demedim.Şurada yazdığım iki kelimeden evliliğimin kötü olduğunu nereden çıkardınız?Psikolog yada psikiyatri uzmanı mısınız? Ahkam kesiyorsunuz burada?Gün yüzü görmeyen kadınlar gelmiş burada mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyor yahu! Sizden istediğim dertleşmekti , evlilik edebiyatı yapmanız değil!!!!!
görümcelerim daha ben hamile bile değilken başlamışlardı hç unutmuyorumm kız olursa annemin erkek olursa babamın .. Allahtan bizimkiler insaflıymış yanına bi isim hakkı vermişlerdii çoookkk iyiler sağolsunlar :)Bugün laf lafı açarken konu oğlumuzun ismine geldi.Ben Şu şu ismi çok beğeniyorum dedim.Boşuna beğenme babamın adını koyacağız demez mi! (Edit:üslup sert değil şaka amaçlıydı ama kızmama engel olamadım) Dur bakayım sen bi dedimKendi başına karar veriyorsun ne hakla ?Bütün acıları Çek bi isim koyma hakkın olmasın yok ya? Bi de beni gelin geldim geleli hiç yerine koymayan adamın adını koyacak.Onun ismiyle seslendiğimi düşündükçe saç baş yolasım geliyor.Ne bu gerikafalılık ya babasının adını veren mi kaldı hem.Her neyse motive edecek güzel sözler söyleyin bana nolur sinirden elim ayağım tutmuyor
Hamileyim
Bizim bebeğe ismi ablaları koydu
Aile büyükleri değil aile küçükleri
Tabi kv bune biçim isim dedi de
Takılmadık
Çok abes bir durum olmadıktan sonra bende büyüklerin ismini koymanın gayet normal olduğunu düşünüyorum ki oğlumun ilk ismi kayinpederimin ismi. Hamile olduğumu ogrenince kendi ailem bile ismi hazır demişti çünkü kayınpederim yıllar önce rahmetli oldu. 2. İsmini de eşim koydu. Bu durumda üniversite mezunu ama kendi kararlarını veremeyen cingar çıkartması gereken ezik gruptanim sanırımEşinizin üslûbu çok kötü babasıyla da yaşadığınız sorunlar varsa durum değişir ama normal şartlarda problem edilecek bir konu değil bence.
Oğluma da kayınpederimin ismini koyduk, eşim gayet normal bir şekilde istediğini söyledi bende hiç acabaya bile düşmedim. İkinci ismini de ben koydum. Baba ismini koymanın cahillik, çağ dışı olduğunu düşünecek kadar olayı abartanlari ise pek anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?