İlle de babamın adını koyacağım diyen kocam!

Güncelledim arkadaşlar.Bi dk tafra yapan kim ben öyle bişey yazmadım bi kere ohooooo konu nerelere geldi ki Sizden istediğim güzelce konuşmaktı akıl vermeniz değil!
Sanırım eşinize biraz sinirlendiniz o yüzden konu açtınız fakat biz olması gerekeni yazınca eşinizi savunmaya başladınız. Neyse, sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Dert etmeyin isim karar verme süreci hep kararsızlıklarla geçiyor zaten.

Fikrinizi sormadan kendi kendine isim koymak istiyorsa, buyursun kendi doğursun bir tane. Eşimin üzülmesini istemiyorum demişsiniz sanırım bir yerde, size emrivaki yapabilen adamın duygu dünyası o kadar hassas değildir ya, hem üzülmek istemeyen haddini takınır da karşı tarafı üzmez böyle. Bence kocam üzülmesin modundan çıkıp, kocam bana saygılı olmak zorunda moduna girin.
Bebeğinizi de sağlıkla alın kucağınıza.

Onun babası varsa benimde babam var. Ağaç kabuğundan çıkmadım ben.Abartanlardanım ben kimsenin adını kimseye vermem. Benim çoçuğumsa öncelik benim hakkımdır. He iki tarafın aileside o duyguyu yaşamış kendi çoçuklarına isim vermişler. Bıraksın insanlar şu gençleri herkes kendi çoçuğuna rahat rahat isim verse keşke

Lanet olsun içimdeki insan sevgisine sert bir üslupla söylemedi aslında.Şakasına kızacağımı bildiğinden öyle söyledi ama biliyorum ki babasının adını koymayı deli gibi istiyor.

Bence ikiniz ortak beğendiğiniz bir isim koyun ne siz üzülün ne de eşiniz. Kayınpeder ya da kendi babanızın isminin koyulmak istenmesi çok saçma geliyor bana

İşte bu duruşunuz yüzünden eşiniz hiç sizi düşünmeden kendi istediği ismi dayatabiliyor..
Dayatmıyor
savunmaktan ziyade yanlış ve eksik anlaşıdım onu düzeltmeye çalıştım.Zaten sonrasında bu hakkın. Annenin olduğunu söyledi.Amacım dertleşmekti sadece.Teşekkür ederim yazı dili sözlü dil gibi olmadığı için sert gelebiliyor sizde haklısınız

Sakın koydurmayın brn yalakalık olsun brlki iyi gelin olurum hem kendi ismi olunca bakar diye koydum çoook pişmanım krşke koymasaydm çocuğum hep kızacak bana çünkü çok eski çirkin bi ism

Ben duble geri kafaliyim ikiz ogullarima babamın adı + başka isim, diğerine kp adı+ başka isim koyduk.
Üstelik ben istedim. Kp ismini koymak istememek hakkınız,eşiniz zorlayamaz ama koyanlara geri kafalı diyemezsiniz.

Sakın koydurmayın brn yalakalık olsun brlki iyi gelin olurum hem kendi ismi olunca bakar diye koydum çoook pişmanım krşke koymasaydm çocuğum hep kızacak bana çünkü çok eski çirkin bi ism
Çok açık sözlüsünüz.Yalakalık olsun diye koydum demenize baya güldüm

Siz vermeyin,ben niye vermiyorsunuz demiyorum zaten, herkesin kendi fikri ama hayat memat meselesi, eşler arasında tartışma çıkaracak, cahillik diye adlandırılacak bir konu değil "benim" için.
Büyükler de alakalı değil ayrıca benim eşim kendi istedi, babasının böyle bir talebi olmadi olsaydı da vay efendim nasıl ister demezdim .
Oğlumun ikinci ismi kendi babamın ismi bu arada zaten. Birbirlerine çok uyduklari için koydum. Pişman değilim.

O bebeler büyüyünce hatta ergen olmayı bırakın daha ilkokul çağında -o genellikle eski zaman -isimlerinden nefret ediyorlar,utanıyorlar.Genelde de iki isimli oluyor bu çocuklar.Hep diğeri ile çağrılmak istiyorlar.Yani o bebeler bile bu işten hiiiiiiç hoşnut olmuyorlar.

İzin vermeyin. Sonuçta annesi sizsiniz. Sizin istediğiniz isim konulsun. Sonuçta zorunu siz çekiyorsunuz.

iyi bi sonrakini sen doğurursun ona istediğin ismi koyarsın deyiver.ay sinir oldum.koyma istemediğin ismi

Benim kvde de bebeğin adını aile büyüğü koyar demişti. Ahahshshdh. Bir yerimle güldüm ama neyse :) Ben izin vermem şahsen. Şu an ilk kez anne olmayı düşünen, isteyen biriyim kayınbabamı da severim ama yine de bu kendime ait çocuğa adını vereceğim anlamına gelmez. 9 ay taşı, acılar sancılarla doğur, emzir sonra git eşinin babasının adını koy. Niye ki ? Bizim hayallerimiz yok mu yahu? Asla düşünmem ve istemem de. Öyle bir hata yapsa bebeği bile istemem hatta midem bulanır emzirirken. Bilemedim eşiniz saçmalamış tek başına dik dik konuşmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…