İlle de babamın adını koyacağım diyen kocam!

Aynen öyle ilk evlendiğimden beri bu isim konusunu kestirip atmıştım asla aile büyüklerinin ismini koymam diye tabi o zamanlar böyle bebek hasretiyle yanıp tutuşacağım aklımda yok isteyince olcak kafasındayım velhasıl şimdi çocuğum olsa kimse şu ismi koy diyemez hele tedaviyle bir evlat sahibi olursam o kadar eziyetin üstüne kimsenin söz hakkı yok bu konuda bu kadar netim. ( Hoş gerçi eşim ve ailesi asla anne baba ismi koyma kafasında değiller)

Ben tüp bebekle ikizlerime hamile kaldım ve o isim hemgamesinde çok kalp kirmisimdir yıllardır bekliyorum oğlan olursa umut koyacağım diye hayaller kurmuşum bu benim hayat hikayem kızım olursa öykü koyacağım diye yanıp tutusurken yandan bir ses kizin ismini biz koyalım demezlermi direk tepki dert bir tavırla biz isimlerini koyduk 7 yıl olmadı çocuğum 7 yıl boyunca her gün sormuşlardir bebek varmı diye o yok demenin psikolojisi bir ben bilirim kalkmış birde işim koyacak yokya daha neler velhasil oglumun ismi umut kizimin öykü herkesde severek kucaklıyor unutuldu işim tartismasi

sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah darısı bizim gibi bekleyenlere olsun bir olumsuz tüp bebek tedavim var ikincide olur umarım :)

Aile büyüklerinin ismini koymak hiç mantıklı gelmiyor açıkçası. Biz çocuğu aile büyüklerinin egolarını tatmin etmek , onları mutlu etmek için mi yapıyoruz? Olay kv, kp konusu değil, kendi anne babamın da isimlerini koymam.
Eşim 4 yaşında ölen ablasının ismini koymak istedi. Duygusal olarak isteğini anlayabilirim güzel de bir isimdi ancak daha yeni doğmuş bir bebeğe böyle bir yük yüklemek mantığıma uymuyor. Aaa ömrü halasına benzemesin diyecekler en basiti ismini duyduklarında. Açıklamama hak verdi eşim de ve koymadık o ismi.
Her birey farklıdır, elbette aynı isimler denk gelebilir ancak sırf birisinin ismi diye isim koymak bence yeni dünyaya gelen bireye yapılmış bir haksızlıktır.

sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah darısı bizim gibi bekleyenlere olsun bir olumsuz tüp bebek tedavim var ikincide olur umarım :)
Evlatlarima bakıp her zman dua ederim siz bekleyenlere gerçekten çok zor bir durum tüp bebekte kolay değil rabbim inşallah ya varis ismi ile soyunuzu devam ettirecek hayırlı evlatlar nasip etsin sizede

Benim ilk beğendiğim isim (daha taa evlenmeden) tesadüfen kayinpederimin de ismi. Biz ilk bebek erkek olunca o isimi koymak istedik. Hem kayinpederim istemedi, ondan çok da kayinvalidem istemedi. Ne kadar şaşırsak da başka isim koyduk bence böyle durumlarda zorlama olmamali. Esiniz ne kadar hayırlı bir evlat olduğunu başka şekilde de gösterebilir. Yalakalığa gerek yok

Benim kızımın ismi de eşimin babaannesinin ismi,çok sevdiğim eskimeyen isimlerden ama eşim o niyetle koymak istedi. İkinci ismi ben koydum yine. Hem oğlum hem kızımda bu ezik duruma düşmüsken, benim konuyu tamamen terketmem gerekiyor, gideyim en iyisi

Evet bu zamanda öyle geri kafalı çok var ne yazık ki vazgeçirin, ayak direyin, koymuyorum ulan deyin! manyağa bağlayın kısaca

Düzelttiğim halde ben hala öyle düşünüyorum diyip uzatan kim hanımefendi ? Güzelce teşekkürümü edip bıraktım ne halâ bu yok yok bunların evliliği kötü çabası?

Düzelttiğim halde ben hala öyle düşünüyorum diyip uzatan kim hanımefendi ? Güzelce teşekkürümü edip bıraktım ne halâ bu yok yok bunların evliliği kötü çabası?
İyi de bizi ilgilendirmez ki sizin evliliğiniz. Biz sizin yazdıklarınıza göre yorum yaptık. Evliliğiniz kötü de demedik. Konunuz şimdi kayınpederin ismi koyulmalı mı koyulmamalı mı eskikafalılık mı değil mi tartışmasına döndü. Benim tek bir demek istediğim vardı aslında konuyla ilgili, birbirine saygı duyan çiftler arasında bunlar mesele olmamalı ve kimse birbirine kendi görüşünü dayatmamalı idi. Olması gerekeni yazınca siz dediniz ki zaten olması gereken oluyor ama hayır dersem kocam üzülür bu yüzden dert ediyorum. İlk mesajınız ile bu çok farklı. Gerçekten başta bu niyetle mi konu açmıştınız?
Çok da uzatmak istemiyorum ama bana katılanlar demek istediğimi anladı. Aman sakın koydurma yorumu yaparsam burada esas soruna inmemiş ve gerçek görüşümü belirtmemiş olurdum.
Kızmanıza darılmanıza gerek yok, belki de evliliğe bakış açımız farklı sadece. O yüzden uyuşamadık. İyi bakın kendinize

Bana da babannemin adı koyulmuştu yıllarca değiştirmek istedim babam olmaz vs. diye engel oldu. İsimdeki sorun erkek ismi olarak daha çok kullanılıyor olması,tüm hayatım hayır bey değil hanım olacak diyerek gecti. Evlenince degistirdim bende.Suan babannem beni silmiş durumda ama kendi bilir. Ben kimsenin bencilligine daha fazla tahammül etmek istemedim açıkçası.

Bunun içinde torununu silen ne biliyim yani.Ne değişik insanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…