- 6 Aralık 2017
- 6.451
- 6.574
- 198
- Konu Sahibi BaharTanricasi
-
Aynen öyle ilk evlendiğimden beri bu isim konusunu kestirip atmıştım asla aile büyüklerinin ismini koymam diye tabi o zamanlar böyle bebek hasretiyle yanıp tutuşacağım aklımda yok isteyince olcak kafasındayımHerk3s bir arada iken konu bebegin ismine geldiğin de valla kimse kusura bakmasın diyeceksin 9 ay taşıyacağım acılar çekip doğuracağım ve isminde kendim koymak isterim bu benim hakkim kimse darilmasin gucenmesin diyeceksiniz olay bitecek hiç içinizde dert olmasın ben ikiz gebelik geçirdim bari bir tanesini biz koyalım dedi kp babası var o. Koyar dedim
Amin canim rabbim saglikla versin insaallahBir terslik olmazsa 2-3 hafta sonra sezeryan olacağım. Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.
Ben tüp bebekle ikizlerime hamile kaldım ve o isim hemgamesinde çok kalp kirmisimdir yıllardır bekliyorum oğlan olursa umut koyacağım diye hayaller kurmuşum bu benim hayat hikayem kızım olursa öykü koyacağım diye yanıp tutusurken yandan bir ses kizin ismini biz koyalım demezlermi direk tepki dert bir tavırla biz isimlerini koyduk 7 yıl olmadı çocuğum 7 yıl boyunca her gün sormuşlardir bebek varmı diye o yok demenin psikolojisi bir ben bilirim kalkmış birde işim koyacak yokya daha neler velhasil oglumun ismi umut kizimin öyküAynen öyle ilk evlendiğimden beri bu isim konusunu kestirip atmıştım asla aile büyüklerinin ismini koymam diye tabi o zamanlar böyle bebek hasretiyle yanıp tutuşacağım aklımda yok isteyince olcak kafasındayımvelhasıl şimdi çocuğum olsa kimse şu ismi koy diyemez hele tedaviyle bir evlat sahibi olursam o kadar eziyetin üstüne kimsenin söz hakkı yok bu konuda bu kadar netim. ( Hoş gerçi eşim ve ailesi asla anne baba ismi koyma kafasında değiller)
sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah darısı bizim gibi bekleyenlere olsun bir olumsuz tüp bebek tedavim var ikincide olur umarım :)Ben tüp bebekle ikizlerime hamile kaldım ve o isim hemgamesinde çok kalp kirmisimdir yıllardır bekliyorum oğlan olursa umut koyacağım diye hayaller kurmuşum bu benim hayat hikayem kızım olursa öykü koyacağım diye yanıp tutusurken yandan bir ses kizin ismini biz koyalım demezlermi direk tepki dert bir tavırla biz isimlerini koyduk 7 yıl olmadı çocuğum 7 yıl boyunca her gün sormuşlardir bebek varmı diye o yok demenin psikolojisi bir ben bilirim kalkmış birde işim koyacak yokya daha neler velhasil oglumun ismi umut kizimin öyküherkesde severek kucaklıyor unutuldu işim tartismasi
Evlatlarima bakıp her zman dua ederim siz bekleyenlere gerçekten çok zor bir durum tüp bebekte kolay değil rabbim inşallah ya varis ismi ile soyunuzu devam ettirecek hayırlı evlatlar nasip etsin sizedesağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah darısı bizim gibi bekleyenlere olsun bir olumsuz tüp bebek tedavim var ikincide olur umarım :)
Benim kızımın ismi de eşimin babaannesinin ismi,çok sevdiğim eskimeyen isimlerden ama eşim o niyetle koymak istedi. İkinci ismi ben koydum yine. Hem oğlum hem kızımda bu ezik duruma düşmüsken, benim konuyu tamamen terketmem gerekiyor, gideyim en iyisiÇok abes bir durum olmadıktan sonra bende büyüklerin ismini koymanın gayet normal olduğunu düşünüyorum ki oğlumun ilk ismi kayinpederimin ismi. Hamile olduğumu ogrenince kendi ailem bile ismi hazır demişti çünkü kayınpederim yıllar önce rahmetli oldu. 2. İsmini de eşim koydu. Bu durumda üniversite mezunu ama kendi kararlarını veremeyen cingar çıkartması gereken ezik gruptanim sanırım
Düzelttiğim halde ben hala öyle düşünüyorum diyip uzatan kim hanımefendi ? Güzelce teşekkürümü edip bıraktım ne halâ bu yok yok bunların evliliği kötü çabası?Konu açmışsanız olumlu olumsuz dönüş geleceğini bilmeniz gerekiyor. Sizin gibi düşünmeyene gün yüzü görmemiş kadın, mutsuzluğunu başkasından çıkarıyor demek ayıp değil mi? Ahkam kesmiyor kimse, ben de naçizane fikrimi söylediğimde öyle değildi deyip konunuzu düzenlediniz. Şimdiki haliyle bir sorun görünmüyor konunuzda ama başlığınız ille de babamın adını koyacağım diyen kocam!
Haliyle eşinizin size saygı duymadığını düşünüp ona göre yorum yazıyoruz. Ama sizden aldığımız dönüşler biraz sert değil mi?
Eşiniz isim konusunda dayanmıyorsa neden konu açtınız? Konu açtıysanız da her türlü yorum geleceğini düşünmeliydiniz.
İyi de bizi ilgilendirmez ki sizin evliliğiniz. Biz sizin yazdıklarınıza göre yorum yaptık. Evliliğiniz kötü de demedik. Konunuz şimdi kayınpederin ismi koyulmalı mı koyulmamalı mı eskikafalılık mı değil mi tartışmasına döndü. Benim tek bir demek istediğim vardı aslında konuyla ilgili, birbirine saygı duyan çiftler arasında bunlar mesele olmamalı ve kimse birbirine kendi görüşünü dayatmamalı idi. Olması gerekeni yazınca siz dediniz ki zaten olması gereken oluyor ama hayır dersem kocam üzülür bu yüzden dert ediyorum. İlk mesajınız ile bu çok farklı. Gerçekten başta bu niyetle mi konu açmıştınız?Düzelttiğim halde ben hala öyle düşünüyorum diyip uzatan kim hanımefendi ? Güzelce teşekkürümü edip bıraktım ne halâ bu yok yok bunların evliliği kötü çabası?
Bunun içinde torununu silen ne biliyim yani.Ne değişik insanlar var.Bana da babannemin adı koyulmuştu yıllarca değiştirmek istedim babam olmaz vs. diye engel oldu. İsimdeki sorun erkek ismi olarak daha çok kullanılıyor olması,tüm hayatım hayır bey değil hanım olacak diyerek gecti. Evlenince degistirdim bende.Suan babannem beni silmiş durumda ama kendi bilir. Ben kimsenin bencilligine daha fazla tahammül etmek istemedim açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?