İltihaplı romatizma( Romatoid Artrit) tedavi deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?

Kan sulandırıcı kullanmıyor. Omega 3 üde not aldım. Her gece yogurda zerdeçal ekleyerek veriyorum çörek otu yağıda mevcut onu da ekleyeceğim.
Zerdecal karabiberle birlikte kullanıldığı zaman etkisini gösterir.Arkasimda var bu rahatsızlık diyet ve spor sayesinde ağrılarının azaldığını soyluyo.hergun zerdecal karabiber tuketiyo.

Merhaba,

Annem uzun yıllardır iltihaplı romatizma tedavisi görüyor. Bilindiği gibi hastalığın kesin bir tedavisi olmadığı için kortizon kullanmakta. Kortizonun bilinen çok etkili zararlarından dolayı ilacı bırakmak istiyor fakat bıraktığı zamanda şiddetli ağrılara dayanamıyor. Artık öyle bir hâl aldı ki ağrıdan ağlama krizlerine girmekte.

Bir ay önce ozon tedavisine de başladı ama bir etkisi olmadı.

Sizlerin aile ya da çevresinde bu hastalıkla mücadele eden ya da üstesinden gelen tanıklık ettiğiniz öyküleriniz tavsiyeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Hastane doktor tavsiyesi de alabilirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun canım inşallah biran önce sağlığına kavuşur annen gerçekten çok zor bende iltihaplı eklem romatizması var babamda da yine aynı şekilde bize deposilin eski adıyla penadur diye diye bı iğne vermişlerdi bende ki o kadar çok ileri düzeyde olmadığı için vurulmuyorum birde ağrısından dolayı yalan değil ama babam ayda 1 defa vuruluyor ve tamamen olmasada rahatlattigini söylüyor birde ısırgan otu bı araştır kaynanam da var yanlış bilmiyorsam ısırgan otunu cayini iciyormus zamanında oda rahatlamış diye duydum bı bak istersen biz Erzurum'dan doğal diye toplamıştır çünkü bir iğne daha kullanıyor haftada 1 ama o baya iyi geldiğini hatta kontrole gittiğini vücudunda bir iltihap bulamadığını çok düşük olduğunu söylemişti doktor iğneyi hatırlamıyorum ne iğnesi bilmiyorum kortizon değilde hatta bağışıklığı felan dusuruyormus iğne tek kutu içinde tek kullanımlık iğne var umarım işine yarar gerçekten çok benimki çok ileri düzeyde olmamasına rağmen arada bacağıma bir ağrısı vuruyor kitleniyor resmen

Ilac birakmayi dusunmeyin bazen baska hastaliklarda eslik ediyor romatizma turleri ekleniyor surekli kontrol gerekiyor
Bana cay kahve sinirlandirmasi cok iyi geliyor benim icin gunluk 3 bardaktan sonrasi ciddi agri demek

Merhaba,

Annem uzun yıllardır iltihaplı romatizma tedavisi görüyor. Bilindiği gibi hastalığın kesin bir tedavisi olmadığı için kortizon kullanmakta. Kortizonun bilinen çok etkili zararlarından dolayı ilacı bırakmak istiyor fakat bıraktığı zamanda şiddetli ağrılara dayanamıyor. Artık öyle bir hâl aldı ki ağrıdan ağlama krizlerine girmekte.

Sizlerin aile ya da çevresinde bu hastalıkla mücadele eden ya da üstesinden gelen tanıklık ettiğiniz öyküleriniz tavsiyeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Hastane doktor tavsiyesi de alabilirim.

Merhabalar, bir faydasi olur mu bilmiyorum ama benim annemin de romatid artrid gecmisi var gencliginde ama simdi kendisinin boyle bir sorunu kalmadi. Anlattigina gore, bu atak donemleri gectiginde, anneannem ona isirgan kaynatip ayaklarini o isirganli suyun icine sokup oturturmus. Hatta isirganlarin posasini da eklem yerlerine koyarmis. Bir sure boyle yapmislar ondan sonra, yine atak donemi olmadigi bir zaman bir kac kere de kutahya olsa gerek hamama gondermis. Termal suyu olan bir bolgeye. Orada butun eklem yerlerinde cibanlar cikarmis ve butun iltihap akmis. Kendisi su an 70 yasinda ve hala o ciban cikan yerlerin izleri duruyor. Sonra da gecmis romatid artiridi.
Simdi ben bunu anlatinca kimse inanmiyor bana da kadinin raporlari var.
Kolay bir hastalik degil Allah kolaylik versin

Merhaba,

ben yaklasik 10 senedir ayni hastaliga sahibim suan 27 yasindayim.bu hastaligin tedavisi kortizon degildir kortizon gecici ek tedavidir surekli alinan birsey degildir.bulundugunuz sehirde tip fakultesi varsa ona gidin.gercek tedaviye baslarsinix.devlet hastaneleri umursamaz ya da ozel hastaneye goturme.sehirde zaten gercek anlamda 1 2 tane romatoloji bolumu vardir eger 3 buyuk sehirde yasamiyorsaniz. bu hastaligin tedavisinde bircok hap ve igne yontemleri var.evet tamamen gecirmiyor ama hayat kaliteni en iyi hale getiren ilaclar var.doktorlar sirayla deniyor zaten ben suan en son care ankara onayli igne kullaniyorum ayda 2 kere vuruyorum kendime.guvenli biyolojik gen ignesidir.yan etkisi pek yok ama daha yasamiyorsun bu iltihapli romatizmayi.size kim kortizon veriyor surekli

bitkisel onerileri dikkate alma.doktoelarim bir faydasi olmayacagi gibi hatta vucutta toksik birikimine sebeb olacagimi soyledi cunku biz eczaci ya da doltor degiliz alip kaynattigimiz bitkilerin miktarlarini kafamiza gore iciyoruz yiyoruz.ve otoimmun hastaliklar disaridan tedaviyi kabul etmez canim.vucut surekli uretir kendisi.sen sadece tip fakultesinde romatoloji bolumune gideceksin.
Merhaba,

Size de acil şifalar dilerim. Annem teşhiş için birkaç şehir dolandı hepsi aynı kaniya vardı şöyleki annemim iç organlarinda da tutulum yapıyor. Vitamin değerlerine daha geçen hafta bakıldı bariz bir anormallik yok çok az b12 eksikliği var onada hap verdi.

Kortizonu içmediğinde ellerinde omuzlarında ayaklarında aşırı şişme ve yanma oluyor. Annem kortizonu bırakmayı denedi bir haftadır fakat kortizonu bırakamayacağı aşikâr bugün çok kötüydü durumu.

Kortizon hasarını minumuma nasıl indirebiliriz onu araştırıyorum.
kortizon direk birakilmazki aşamali birakilir yoksa bir anda birakilirsa yangı yapar.cok tehlikeli uzun re kortizon kullanimi kramp ve kalca agrilarida yapar.bir doktor bana yanlis dozda uzun sureli vermisti mahvolmustum asla surekli kullanilan bir ilac degil.lutfen tip fakultesine gidin sehrinizde yok en yakin sehirdekine gidin.

Benim kizimda 1,5 yasinda cikti bu hastalik, biz metotreksat iğne kullaniyoruz, diz eklemi icine kortizon igne yapiliyor ve sivi cekiliyor şiştiği agridigi zamanlarda, agizdan da aliyor kortizonu kisa sureligine. Bir an once kurtulmasini istiyorum bu hastaliktan cok zor gercekten tedavisi yok. Ama birinden duydum üzüm cekirdegi tozuyla butun ilaclarini birakan biri olmuş twitterda gormustum, bir de biliyorsunuzdur süt ürünleri, beyaz un, paketli gidalar, kizartmalar, şeker yasak alevlendiriyor.
Merhaba benim 3 yaşındaki oğlumda da iki defadır diz kapağında oluşan şişlikle acile gittik ilk gidişimizde 21 gün hastanede yattık reaktif artrit dediler ikinci defa tekrarladı bu seferde dizinde oluşan iltihabı temizlemek için ameliyat ettiler hala bir teşhis konulmadı romatolojiye yönlendirdiler romatizma olabilir dediler size nasıl teşhis konuldu hangi testleri yaptılar bilgi verebilir misiniz?:dua:

Merhaba,

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun. Annemde de var ve İzmirde Kenan Aksu diye bir doktor var ona gidiyor. Baya iyi ve bilinen bir doktor.

Merhaba,

Arkadaşım hacamat ve sülük yapıyor. Özellikle sülüğün çok rahatlattığını söylüyor. Ben de bir değişim fark ettim. Allah şifalar versin 🤲🏻 not: kan sulandırıcı kullanıyorsa ikisini de yapmadan önce bikaç gün içmesin kan sulandırıcıyı. Arkadaşım öyle bir hataya düştü ilk yaptığında çok şükür aşırı kötü olmadı ama zorlandı.

Merhabalar
Bende yıllar önce bu hastalıkla uğraştım. Dediğiniz ilaçları kullandım. Dirseklerimde ellerimde hep şişlik olurdu. Fizik tedaviye gittim. Lrica diye berbat bi ilaç aldım. En son bıraktım ilaçları. Birkaç defa hacamat yaptım rahatlattı beni. Daha sonra alternatif tıpa yöneldim. Bi dönem kiraz sapı çayı içtim. Her zaman bol su içmek lazım. Andulasyon diye bir cihaz var bir süredir ona giderim rahatlatıyor. Yani bu hastalik bitmez ama dönem dönem rahatlatmak bişeyler denerim. Arkadaşım düzenli sülük yaptı o baya tahatladı. Vitamin olarak magnezyum, glukoz amin ve D ve balık yağı alırım. Crp değerimde genelde 15-20 arası çıkar. Bir de en önemlisi hastalığı düşünmüyorum ağrılarıma bi nevi alıştım. Bir doktorum bana dinleme vücudunu dedi dinlemiyorum artık :) bir de demir değeri çok önemli düşmemesine dikkat edin.

Merhaba benim 3 yaşındaki oğlumda da iki defadır diz kapağında oluşan şişlikle acile gittik ilk gidişimizde 21 gün hastanede yattık reaktif artrit dediler ikinci defa tekrarladı bu seferde dizinde oluşan iltihabı temizlemek için ameliyat ettiler hala bir teşhis konulmadı romatolojiye yönlendirdiler romatizma olabilir dediler size nasıl teşhis konuldu hangi testleri yaptılar bilgi verebilir misiniz?:dua:
Teshis edilene kadar ayni seyleri yasadik biz de 2 kez hastanede yattik ve ameliyat ettiler ve teshis konulamadi, istanbulda cerrahpaşada özgür kasapçopur var bu bölümün duayeni ona goturduk cok sukur ayni gun tedaviye baslandi kontrol altinda suan. Size de tavsiye ederim keske bu kadar yipranmadan ilk basta romatolojiyr goturseydik diye bin pisman olduk.

Teshis edilene kadar ayni seyleri yasadik biz de 2 kez hastanede yattik ve ameliyat ettiler ve teshis konulamadi, istanbulda cerrahpaşada özgür kasapçopur var bu bölümün duayeni ona goturduk cok sukur ayni gun tedaviye baslandi kontrol altinda suan. Size de tavsiye ederim keske bu kadar yipranmadan ilk basta romatolojiyr goturseydik diye bin pisman olduk.

dipsiz kuyu dipsiz kuyu siz cerrahpaşa pediatriden randevu alın muayene olun onlar romatolojiye yönlendirir. Özgür hoca bir tanedir gerçekten. Ben de romatizma hastasıyım. Oğlumun teşhis edilemeyen bir karaciğer problemi var. Romatizmal olabilir anneden geçmiştir diye bizi oraya yönlendirdiler bir süre o takip etti. İnanılmaz bir deneyimdi. Yani oğlumun sürecinde sayısız doktor gördüm özellikle Cerrahpaşa’daki doktorların hakkını yiyemem hepsi harika ama Özgür hoca bambaşka. Şimdi onun yönlendirmesiyle cerrahpaşa da başka bir birimde takipteyiz. Ama her karşılaştığımızda hatırlıyor tüm hasta çocukları tek tek ezbere biliyor 🥲🥲

dipsiz kuyu dipsiz kuyu siz cerrahpaşa pediatriden randevu alın muayene olun onlar romatolojiye yönlendirir. Özgür hoca bir tanedir gerçekten. Ben de romatizma hastasıyım. Oğlumun teşhis edilemeyen bir karaciğer problemi var. Romatizmal olabilir anneden geçmiştir diye bizi oraya yönlendirdiler bir süre o takip etti. İnanılmaz bir deneyimdi. Yani oğlumun sürecinde sayısız doktor gördüm özellikle Cerrahpaşa’daki doktorların hakkını yiyemem hepsi harika ama Özgür hoca bambaşka. Şimdi onun yönlendirmesiyle cerrahpaşa da başka bir birimde takipteyiz. Ama her karşılaştığımızda hatırlıyor tüm hasta çocukları tek tek ezbere biliyor 🥲🥲
Cok seviyoruz biz de gercekten iyi ki var ✨️ Özel muayenehanesi de var ayrica zaman kaybetmek istemezseniz dipsiz kuyu dipsiz kuyu oraya da gidebilirsiniz randevu alip.

Merhaba,

Geçmiş olsun babamda maalesef bu hastalıkla uğraşıyor yıllarca bel fıtığı sanıp yanlış tedavi uyguladılar sürekli iğne kullanıyor artık kullanmasa ağrıları artıyor iğneden dolayı vücutta sürekli pis kan birikiyor düzenli kan vermesi lazım ama nerdeee ilacın yan etkisi çok ama Allah korusun iyi şuan dediğiniz gibi ilaç kullanacaklar şuanlık başka bir yolu yok çek geçmiş olsun

Bizde Ankarada yaşıyoruz şehir hastanesinde ameliyat oldu şu an Hacettepeye başladık inşallah teşhis konulur aslında şehir hastanesinde yatarken romatoloji bölümü de baktı ama sanırım çok üzerinde durmadılar en son romatolojiye yönlendirildik kan verdik bayram sonu sonuçları çıkacak bu arada da Hacettepeye de gidelim dedik

Bizde Ankarada yaşıyoruz şehir hastanesinde ameliyat oldu şu an Hacettepeye başladık inşallah teşhis konulur aslında şehir hastanesinde yatarken romatoloji bölümü de baktı ama sanırım çok üzerinde durmadılar en son romatolojiye yönlendirildik kan verdik bayram sonu sonuçları çıkacak bu arada da Hacettepeye de gidelim dedik
Geçmiş olsun eminim orada da iyi doktorlar vardir umarim teşhis konulur ve tedavisini olur ☺️

Hatırladığım kadarıyla crp sedimentasyon romatoid faktör asıl belli eden anti ccp değeriymiş

Bu arada hangi testleri yaptirdigimizi sormuşsunuz gormemisim ANA diye bir test var o pozitif cikti bizde onu yapti Özgür hoca, onunla kesinleşecek dedi ama testleri yapmadan bile yuzde 99 JIA hastaligi demisti, o testle yuzde 100 diyebiliriz dedi, ayrica arastirma hastanesinde cekilen mr raporuna bakti, sedimantasyon, crp ye bakti.

Back
X