İmam nikahı kıyılacak, ya sonra?

ay uyarıyorum yani bu çemkirmek nedir? gören de hakaret etti sanır. şok oldum yani ne biçim bir tutum bu anlamadım. Tut ki yaptın nikahını buradan da ilan ettin ( ki beni zerre kadar ilgilendirmez aslında) işi gücü olmayan biri çıkıp şikayet ederse naparsın? Bir çok kişi var bunu ilan eden. nasıl kanıtlanır süreci ne olur bilmem avukat falan değilim. kanunlara göre suç onu bil de kararına yardımcı olsun diye söyledim. ne seni tanırım ne nişanlını ne diye yorum yapayım yoksa.
Neyse bunları konuşmak yapayım mı yapmayım mı diye sormak suç mu bilemem istersen araştır işine gelirse. paşa gönlün bilir. BAŞKA birisi paylaşmış kanun hükmünü dedim.
Bilgi sahibi değilsen bende bilgi veriyorum işte daha ne istedin anlamadım?

hangi kafa bu pardon
siz nerde yasiyorsunuz?

Evet bende bilgi almak için açtım konuyu ve amacıma da ulaştım sorun yok kasma fazla.

resmi nikahtan önce dini nikah yapılmasını doğru bulmuyorum kesinlikle..neler duyuyoruz değil mi?

zaten yasak sanırım.imamlar artık dini nikah kıymadan önce evlilik cüzdanını istiyor.bizde böyle olmuştu.

ayrca o dede neler düşünüyo öyle,yok öpüşürler yok bilmem ne tövbe ya :)

dini nikah sembolik birseydir
hicbirsey ilan etmis falan olmuyorsunuz
zaten tv lerde görüyoruz magdur kadinlar
iste kocam vs vs dini nikah la evli oldugunu zannediyor
cok komik
esas komik olan kadinlarin bunlara inanmasi
dini nikahla yasayan insanlarin ünlülerin (yada ünsüzler)evlenmeden ayni evde yasamalarinda ne farki var
tek fark o ünlüler daha dürüstler en azindan dini nikah arkasina siginmiyorlar
dini nikah kiyinca elele kolkola gezebilirtsiniz sevisebilirsinizde
cünkü resmi nikahi takan yok
aferin devam
hay Allahim yaa

bence nisan söz vs falan yapmadan direk evlenin
günah cünkü
mazallah elin eline falan deger
ama dini nikah yaparsaniz ee artik Allah ne verdiyse

aradaki fark zina canım evet mahrem olmayan biriyle el ele tutuşmak öpüşmek günahtır bu ayetlede sabittir ama zaten burda kimse dini nikah mı yoksa resmi nikah mı demiyo konuyu nerden aldınız nereye götürdünüz bende evliyim ve önce resmi nikah sonra dini nikah kıyıldı bizim bahsettiğiğmiz ne sizin ki ne Allah Allah..

bence dini nikahın ne amaçla kıyıldığı önemli...nişanlınıza güveniyorsanız bence dini nikahın önce olmasında sakınca yok.benim dügünden önce olmuştu dini nikahım.ama nikah kıyıldıktan sonra aramızdaki mesafe hiç bir zaman değişmemişti.eşim öyle bir konuyu açmadı bile.nikah olduktan sonra nikahın olduğunu bile unuttuk.nişanlı bir çift nasıl olmalıysa öleydik.benimde babam ve kayınpederim istemişti.benim için hiç sorun olmadı.zaten nikah ile düğünümz arasında sadece 3 ay vardı

O değill de benım anlamadıgım : madem nısanlınıza guvenmıyorsunuz suan nıkah kıyılırsa sızı dınlemez bazı seyler olur dıye tereddtulerınız varsa 4 ay sonra ne olacak ?

Istersenız kıydırırsınız nıkahı yıne nısanlı bır sekılde devam edersınız yasantınıza.
Yok nıkah kıyılırsa o iş olur gb bır korkunuz varsa dugunden sonra ne yapacaksınız kı.
Resmı yada dını nıkah olsunn bence onemlı olan eşlerin bırbırlerıne olan guvenı ve anlasabılmelerı gerekır.
Sız bu konuda endıselısınız. Halbukı sızın rızanız olmadan resmı nıkahla bıle olsa sıze elını surmemelı eş adayınız .
Bu anlamda emin değilmıssınız gb geldi bana.konu dını nıkahtan cok bence burda kıtlenıyor..
Yoksa dını nıkah sembolık bısey , kıyarsın için rahat eder.. ama ılla bıseyler yasanması gerekmez kısıler ıstemedıgı surecede yasanmamalıdır

Bizimde 4 ay var ama işte değişeceğinden korkup istemiyorum.

canım resmi nikah kıymayı düşünmüyormsunuz şimdi düğün zamanı mı olacak hani resmi nikah kıyalım dese dini nikah kıy derdim sana ama resmi nikah yoksa dini nikah ta olmasın sakın.ne olur ne olmaz

dini nikahdan bi$ey olmaz daaa
ni$anliyin dugunu niye bekelyim demesi benim garibime gittti , bu kafada ki birine yapilmaz tabi dini nikah falan
nasil beklemeyecek zorla mi olacak bu i$ sen istemeyince ?

bencede nikahida dugunu de bo$ver damat adayinin dogru seçim ollup olmadigina odaklan ..

4 ay oncesi neki? millet nisan olur olmaz dini nikah yapiyor...ben sahsen cok karisyim boyle seylere...Allah muhafaza herhangi bir ayrilik soz konusu oldugunda kim verebilir bunun hesabini?

katılıyorum sana arkadaşım...

Dini nikah elbette resmi nikahtan sonra olmalı. Zaten bir kağıdı bir imzası mührü olmayan, dua ve şahitlerle olan bir nikah. Mührü, imzası, onayı Allah katında... İçinizden gelmiyorsa, kimse zorla nikahınızı kıyamaz böyle birşeye karışamazda... Ama evleneceğiniz insandan eminseniz eğer, daha rahat olabilmek için (bundan kastım illa karı-koca birlikteliği değil, yanında rahat oturup kalmak, rahatca onlara gidip onun size gelmesi, elini tutmak vs vs..) eğer vicdanınız sizi haram olarak rahatsız ediyorsa dini nikahta ben sakınca göremiyorum. Bu konuda nişanlınızın tavrı dikkat çekici... Birçok çift önce resmi nikahlarını kıydırıyorlar (tayin vs gibi sebepler yüzünden), düğünü 3 5 ay sonra olabiliyor. Resmen karı-koca oldukları halde düğün gününü bekliyorlar birlikte olmak için... Bazı insanlarda, sevgiliyken her türlü yakınlaşmayı yaşıyor... Bu biraz insanın kişiliğiyle ilgili... Bu konuda nişanlınızla konuşabilirsiniz, eğer düğün gününü bekleyecekse sizinde içinizden geliyorsa nikahınız olabilir, ama neden bekleyim helalim oluyorsun diyorsa (ki sizin zor durumda kalacağınızı tahmin etmeli) dikkat edin, hoş insanın evleneceği insana bu şekilde şüpheyle yaklaşmasıda can sıkıcı olsa gerek...
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Bazı arkadaşlar imam nikahı kıyıldıktan sonra resmen eşi olursun artık demiş.
Bu günlere mi kaldık?
Nasıl yani?
Bir kadın bunu nasıl söyler, benim aklım almadı.

Ben bir buçuk yıldır evliyim bizim dini nikahımız yok. Kimse de bize bir şey söylemedi bu çok önemli bir şey mi sadece resmi nikah yeterli olmuyor mu?

Ben bir buçuk yıldır evliyim bizim dini nikahımız yok. Kimse de bize bir şey söylemedi bu çok önemli bir şey mi sadece resmi nikah yeterli olmuyor mu?

Bir kaç sayfa önde pearl_571 adlı üyenin yorumunu oku. Öyle bir zorunluluk yok!! zaten resmi nikahla evlendiğini duyurmuş oluyorsun.

Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar imam nikahı kıyıldıktan sonra resmen eşi olursun artık demiş.
Bu günlere mi kaldık?
Nasıl yani?
Bir kadın bunu nasıl söyler, benim aklım almadı.

eskiden yani yazılı bir nikah akdinin olmadığı zamanlarda dini nikah yapılırmış,ilan edilirmiş..bu nikah dışındaki ilişkiler zina olarak belirtilirmiş..

ancak şu anda resmi nikah denilen bir durum var,ondan sonra isteyen dini nikahını da yapar zaten.

konu sahibi için demiyorum ama şu anda birçok kişi evlilik dışı birlikteliğin adını "imam nikahıyla evliyiz" koyuyorlar.meşrulaştırma yöntemi olarak görüyorlar.işte yanlış olan da bu zaten.

resmi nikahla haklarını alıyorsun imam nikahıyla helali oluyorsun dinimizde imam nikahı şart müslümanlara lütfen dinimizi çarpıtmayalım arkadaşlar resmi nikah şart dini nikah hak

resmi nikah yapip duyurunca dinen helal sayiliyormu yani ? tek maksat duyurmakmi dini nikahta ? Kuran da nasil geçiyor bilen varmi, gerçekten çok merak ettim ben bunu ...:44:
yanli$ anlamyin bilmedigim için soruyorum..
hem dini hem resmi nikahim var $ukur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…