- 30 Temmuz 2012
- 623
- 3
- 118
- Konu Sahibi nazlihilal
-
Napıyım yazmayımmı ? Hakkında bilgi sahibi olmadıgım bi konuyu burda paylaşmak fikir almak suç mu? Söylediğin şey doğrudur ben bunu yeni öğrendim ve yazdıklarımı okursan böyle bi şeye izin vermeye niyetli de değilim . Ben bilmediklerimi öğrenmek için buraya konu açtım .
Sakın resmi nikahın olmadan imam nikahı kıydırma.. daha da 4 ay varmış üstelik canım.. imam nikahını kıydığınız anda resmen eşi oluyorsun ve her isteiğini yerine getirmek zorundasın..
ve ya bu 4 ay içinde tut ki Allah göstermesin bir sorun oldu ve nişanı atmak zorunda kaldın..nasıl olacak..o seni boşamadan olmaz..ileri de başkasıyla evlenmek istersen eğer o seni boşamamışsa resmen zina olacak..
bunları o büyüklerinize söyleyine bence.. sanırım elele tutuşmaktan daha ağır sonuçları..
ay uyarıyorum yani bu çemkirmek nedir? gören de hakaret etti sanır.şok oldum yani ne biçim bir tutum bu anlamadım. Tut ki yaptın nikahını buradan da ilan ettin ( ki beni zerre kadar ilgilendirmez aslında) işi gücü olmayan biri çıkıp şikayet ederse naparsın? Bir çok kişi var bunu ilan eden. nasıl kanıtlanır süreci ne olur bilmem avukat falan değilim. kanunlara göre suç onu bil de kararına yardımcı olsun diye söyledim. ne seni tanırım ne nişanlını ne diye yorum yapayım yoksa.
Neyse bunları konuşmak yapayım mı yapmayım mı diye sormak suç mu bilemem istersen araştır işine gelirse. paşa gönlün bilir. BAŞKA birisi paylaşmış kanun hükmünü dedim.
Bilgi sahibi değilsen bende bilgi veriyorum işte daha ne istedin anlamadım?
dini nikah sembolik birseydir
hicbirsey ilan etmis falan olmuyorsunuz
zaten tv lerde görüyoruz magdur kadinlar
iste kocam vs vs dini nikah la evli oldugunu zannediyor
cok komik
esas komik olan kadinlarin bunlara inanmasi
dini nikahla yasayan insanlarin ünlülerin (yada ünsüzler)evlenmeden ayni evde yasamalarinda ne farki var
tek fark o ünlüler daha dürüstler en azindan dini nikah arkasina siginmiyorlar
dini nikah kiyinca elele kolkola gezebilirtsiniz sevisebilirsinizde
cünkü resmi nikahi takan yok
aferin devam
hay Allahim yaa
bence nisan söz vs falan yapmadan direk evlenin
günah cünkü
mazallah elin eline falan deger
ama dini nikah yaparsaniz ee artik Allah ne verdiyse
bence dini nikahın ne amaçla kıyıldığı önemli...nişanlınıza güveniyorsanız bence dini nikahın önce olmasında sakınca yok.benim dügünden önce olmuştu dini nikahım.ama nikah kıyıldıktan sonra aramızdaki mesafe hiç bir zaman değişmemişti.eşim öyle bir konuyu açmadı bile.nikah olduktan sonra nikahın olduğunu bile unuttuk.nişanlı bir çift nasıl olmalıysa öleydik.benimde babam ve kayınpederim istemişti.benim için hiç sorun olmadı.zaten nikah ile düğünümz arasında sadece 3 ay vardı
Bizimde 4 ay var ama işte değişeceğinden korkup istemiyorum.
dini nikahdan bi$ey olmaz daaa
ni$anliyin dugunu niye bekelyim demesi benim garibime gittti , bu kafada ki birine yapilmaz tabi dini nikah falan
nasil beklemeyecek zorla mi olacak bu i$ sen istemeyince ?
bencede nikahida dugunu de bo$ver damat adayinin dogru seçim ollup olmadigina odaklan ..
Ben bir buçuk yıldır evliyim bizim dini nikahımız yok. Kimse de bize bir şey söylemedi bu çok önemli bir şey mi sadece resmi nikah yeterli olmuyor mu?
Bazı arkadaşlar imam nikahı kıyıldıktan sonra resmen eşi olursun artık demiş.
Bu günlere mi kaldık?
Nasıl yani?
Bir kadın bunu nasıl söyler, benim aklım almadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?