İMKANSIZ DOSTLUKBu şiir gerçekten çok severek okuduğum bir sairin dizelerinden öte bir şey benim için....
Değil kardeşim, dal yeşil değil,gök mavi değil,
Bilsen! Ben hangi alemdeyim, sen hangi alemde!
Aklından geçer mi dersin aklımdan geçen şeyler?
Sanmam! Yıldız ve rüzgar payımız müsavi değil;
Sen kendi gecende gidersin, ben kendi gecemde;
Vazgeç kardeşim, ayrıdır bindiğimiz gemiler!
Cahit Sıtkı Tarancı
Hayatımızın her döneminde,tesadüflerle başlayan,ama sığınmaya olan açlığımızla ,sıkı sıkıya sarıldığımız dostluklarımız olmuştur....
Peki.... Şimdi durup o anıları düşündüğünüzde veya eski fotoğraf albümlerinizde gördüğünüz... Ama çoook ta yabancı gelen silüetler nerde?...
Halbu ki başlarken ve sürerken hiç bitmez bu dostluk diye söz vermiştik dimi...
Bazen ,zaman aşımına uğrayan gönülden ırak kalan....
Bazen, çok acıtan ihanetlerle son bulan dostluklar.....
Sizlerde benim gibi,ayrı gemilere bindiğiniz dostlukları hatırlıyormusunuz.?..
aynı durumu yasıyoruz sanırım..daha yeni bitti 10 yıllık dost sandıgım şeyy ismini bile ağzıma almak istemiyorum yazık oldu yasananlara herseye. güzel bi anı olarak bile kalmasını istemiyorum artık aynı sınıftayız malesef kötü bi duygu... çok acıtarak son bulan bi dostluk..
artık dostluk mu ?? uzak kalsın..
Yediğim kazıklardan bıktım usandım yıllarca emek verip sonra hiç muamelesi görmekten sıkıldım
artık dost filan istemiorum yalnız takılıorum en azından yara almıorum
mirayım can evimden vurdun beni..senağlama
Ben üniversite hayatm boyunca,arkadaşlarımın her derdine koşan,elimden geleninınde fazlasını onlar için yapmaya çalışan,cebimde 5 kuruş varsa 4 kuruşunu onlara veren koca bi salaktım..
ben onları bu kadar severken,onların yüzüme gülüp ,arkamdan cevirdiklerisenağlama
6 senelik ilişkimi bile zor kurtardım ellerinden...
Hayatta dostla arkadaş arasındaki koca farkı anlamam 20 sene sürmüş demek ,çok acı..
oysa ben nerelere koymuştum onları....
o üniversiteye şuan gitmiyorum..kaydımı dondurdum,en kısa zamanda bırakıcam..
biliyorum onlar için değmez ,okulumu bırakmaya vs..
ama kafamda tamamen btti artık Kötü Kazen
slm mirayim,guzel paylasim,
benimde kacyillik dostum yokk,evlenip unutulduk,oysaki bn onlar icin ne yapmazdim,ayni ekmegi paylairdik,ayni sirayi,ama simdi yokk,bn cok istedim,ama karsi taraf isteksizdi sanirsamm,bnce dost dedigin dostu icin dusunmeden olendir,fedakarliktr,oda bu zamnda cok zor,bosuna dememisler babniza bile guvenmeyinn,,hayat eskisi gibi degil,eskiden bnce daha guzeldi,simdi hersey yalan olmus,sevgilerle canimmmmmmmmmm
ewet canım katılıyorum sana şimdiki arkadaşlıklar dostluklar sadece iyi gün olarak varlar arkanı dönüp gittiginde kuyunu kazarlar veya basın sıkıştıgında derdini paylaşacak kimseyi bulamassın ama napcanki iyi veya kötüsüyle hayatın içindeyiz tecrübe alınmadanda dogru yanlış bilinmiyo sevgiyle kalın cnm
Benimde aynı durum başıma geldi..
Zaten dostlarım sayılıdır,ama 2 tanesi vardı ki;ikisinin de yerlere göklere sığdıramaz,canıma basa basa severdim.Biri 15 yıllık,diğeri 8 yıllık dostluk..
Evli olmama rağmen gecelerce ikisininde evimde çektikleri aşk acısından dolayı ayrı ayrı ağlamalarını bilirim.
Çocuğumun olmadığı dönemlerdi.Aslında kendi derdim hepsinden daha fazlasıydı.Nedirki dostlarım,canları sıkılıyor diye ortak oldum..
Eşimin seyahatlerde olduğu günlerde gecelerde kafalarını dinlesinler diye arabayla Samsun sahil yolunun en uzak yerlerine götürüp,gecenin kör vaktine kadar dertlerini denize atmalarını bekledim.
Karşılığı ne oldu????
Kocaman bir hiç..
15 yıllık dostum hala yanımda ama 8 yıllık olan gitti..Hemde sebepsiz yere..Saya saya,bir mesajla bitirdi kardeşliğimizi..
Şimdi özlüyor muyuz,evet o birlikte geçirdiğimiz 8 yılımızı özlüyoruz diğer dostumla konuşuyoruz..Neden gitti diye..Anlayamıyoruz..
Sadece teşekkürler,senden kazık yemek de çok güzeldi Nurcum..:1closedeyes:
ayyy canı ya o kadar güzel yazmışsın ki ne diyeceğimi bilemedim...
benim hiç gerçek dostluklarım olmamış sanırım ki ayrı gemilere binmişliğimiz olsun:çok üzgünüm:
bunu anlamış olmak içimi acıtıyor ama yapacak birşey yok işte:sm_confused:
yüreğine sağlık canım arkadaşımŞeniz
Üniversitedeki arkadaşımla üniversite yıllarımızda ve sonrasındaki 2 sene (toplam 6 yıl) boyunca kardeş gibi, hatta kardeşten öteydik. Yaşadığımız yerler arasında 60km mesafe olmasına rağmen işimi gücümü bile bırakır 2 günde bir ziyaretine giderdim. Görüşemediğimiz günlerde de mutlaka arardım. Sonra ortada hiçbir şey yokken telefonlarıma çıkmamaya yok dedirtmeye başladı. Sebebini hala bilmem ama bitti.:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?