- Konu Sahibi aydanntugutt
-
Üniversite okuman mankenlik yapmana engel değilki.
Sen önce bir üniversiteyi kazan,okurkende yaparsın mankenlik.
Okulun tiyatro topluluğuna girersin, oyunculuk kurslarına gidersin.
Mankenlik veya oyunculukta potansiyelin varsa zaten mutlaka iyi yerlere gelirsin merak etme.
İyi bir yerlere gelemezsende okuduğun üniversite senin garantin olur.
Yani annen haklı bence.
Dogmamış çocuğa don biçme şimdiden. Baban ne bilsin üniversite ortamını kızım. Üniversitede tiyatroyla uğraşanlar derslerini aksatıyo falan kafasından türlü şey geçiyodur.. Hele bi o günler gelsin de. Üniversitedeyken boş boş arkadaşlarla takılmaktansa tiyatroda ya da ilgi alanına göre kulüplerde olmak çok daha faydalı oluyo. Bunu da anlarlar :)
Canım bazı insanların ailesi çocuğu istese dahi bu gibi mesleklere karışıyor ( şarkıcı , oyuncu gibi ) . İnsan ister ki kendi istediği olsun. Kısacası ne bizim için iyi olur gelecekte pişman olurmuyuz şimdi bilemiyoruz . ailenin öğretmen doktor düşünmesi güzel bence . sana sabretmeni pişman olmayacağın kararlar vermeni öneririm . Ailenin istediği meslekleri bi araştır derim ben :)
merhaba arkadaşlar öncelikle . bugünlerde çok tuhaf psikoloji içerisindeyim aslında bugünlerde degil son 1.5 aydır . ya öyle bir derdim var ki buraya ince ayrıntısıyla yazmayacam üstünden geçicem . ya arkadaşlar insan geleceğinden mesleğinden kendi sorumlu değil midir çoğunuz istediği mesleği geleceğinizi seçiyorsunuz ama benim öyle olmuyor malesef benim geleceğimden mesleğimden yaşamak istediğime ailem karar veriyor tamam tabiki onlar benim ailem sonuçta karışacaklar ama çevreye bakıp davranıyorlar yok çevre bunu dışlar yanlış anlar . ya onlar öyle düşünüyor ben ise dünyaya bir kere geliyoruz niye istediğimiz hayatı yaşamayalım diye düşünüyorum .
mesela ben manken o olmazsa ( çünkü benden çok güzeller var şansım az gibi ) eğer oyuncu olmak istiyorum ama ailem o meslekler olmaz falan sen yapamazsın seni oyuncu manken yapmazlar diyorlar kuzenlerimde aynı şekilde peki oyuncular mankenler hepsi bizim gibi değiller miydi ? doğduklarında mı öyleydiler anlamıyorum ki . son olarak ailem bilindik meslekleri olmamı istiyor ( doktor öğretmen falan ) mutlu olmayacağım bir hayatı niye yaşayayım diye düşünüyorum.. ömür boyu ailemin dediği hayatı yaşayıp pişman olacağıma kendi isteğimle pişman olmak isterim . ilk defa bu düşüncelerimi birileri öğrenecek . sizce ne yapmalıyım lütfen düşüncelerinizi yorumlayın .
canım kac yasındasın? ıyıce kararını verdıkten sonra egıtımını alarak baslayabılırsın ıstedıgın meslege. sonucta hayat senın hayatınn.
Mesleğin konusunda ailenle ortak bir karar alabilirsin
Üniversitede tiyatro ile ilgilenebilirsin, oyunculuk eğitimi alabilirsin
Bu konuda çok güzel çalışmalar var, bir meslek edinirken hayallerini de gerçekleştirebilirsin
Mankenlik konusunda yorum yapmıyorum, kendi evladım olsa izin vermem o yüzden başkasına da tavsiye etmem.
benim annemde aynı sizin gibi üniversitede tiyatro bölümüne hobi olarak git iyiysen zaten iyi yerlere gelirsin diyor ama mankenliğe izni yok
Bbana sonuna kadar katılıyorum simdi 50 tane yorum yapın lafımın üstüne mantıksız geri kafalı diyin ama tiyatrocuların kaçı karnını düzgün doyuruyor????
sanatçıların kaç tanesi uyusturucu madde içki kullanmıyor???
(çoğunluktan bahsediyorum)
ya zina/ya içki/ya uyusturucu
hersey hikaye,,,baban aç kalıcağından korkuyor arkadasım
yarın öbürgün beş parasız ihtiyaçlarılna dımdızlak kalırsın
hem manken yada oyuncu oldun mankenlikten gecen yolun nerden geçtiğini biliyormusun?????
gerçekleri konusalım mıs musları değil
biraz mantıklı ol arkadasım oku mesleğini al iyi bir evililk yap yada bekar eve çık maasını eline al
sonra oyuncu ol
benim fikrim bu
Neden konservatuvar sınavlarına girmiyorsun?
Hem oyunculuğu temelinden öğrenmiş olursun.
En kötü ihtimalle başka bir bölüm okurken dışarıdan tiyatro ya da oyunculuk kulüplerine ve derslerine katılırsın.
Güzel bir devlet üniversitenin konservatuar bölümnü kazandıgında ailenin karışacağını sanmıyorum. Madem lise sondasın ve bir hedefin var dinleme ve konservatuar sınavlarını nasıl geçebileceğini araştır. ama olmazsa kendine bir meslek seçmek zorundasın...
haklısın ama bu iş için şansta önemli kaç kişi biliyorum konservatuvar okuyupta boşta olan ya bende öyle olursam . ama diğer yandan da garantili meslek okursam eğer konservatuvar okusaydım olurdum diye hep pişmanlık duyucam
tamam onların dediği mesleği seçtiğimde istediğim olmadığı için o meslekle iyi bir yerlere gelebilir miyim ?
öncede demiştim ömür boyu onların istediği yaşamı yaşayıp pişman olacağıma kendi yanlış seçimlerimle pişman olup 10 yıl sonra kafamda soru işareti bırakmam öyle değil mi ?
Konservatuara gidip eğitiminizi alabilirsiniz, tiyatro kulüpleri vs. ufaktan ufaktan oyunculuğa adım atabilirsiniz, kim bilir belki ileride çok iyi yerlere gelirsiniz. Ama mankenlik için aynı şeyi söyleyemem. Hem mankenlik bir yere kadar 35i geçtiniz mi iş bulamazsınız heralde,tam bilmiyorum ama. Bana mankenlik hoş bir meslek olarak gelmiyor.
Ama oyunculuğa yeteneğiniz varsa bunu değerlendirin. Kendi içinizdeki sesi dinleyin, hayata 1 kere geliyorsunuz, dilediğiniz gibi yaşayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?