imkansızlıklar :(

aydanntugutt

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
175
2
33
İzmir
merhaba arkadaşlar öncelikle . bugünlerde çok tuhaf psikoloji içerisindeyim aslında bugünlerde degil son 1.5 aydır . ya öyle bir derdim var ki buraya ince ayrıntısıyla yazmayacam üstünden geçicem . ya arkadaşlar insan geleceğinden mesleğinden kendi sorumlu değil midir çoğunuz istediği mesleği geleceğinizi seçiyorsunuz ama benim öyle olmuyor malesef benim geleceğimden mesleğimden yaşamak istediğime ailem karar veriyor tamam tabiki onlar benim ailem sonuçta karışacaklar ama çevreye bakıp davranıyorlar yok çevre bunu dışlar yanlış anlar . ya onlar öyle düşünüyor ben ise dünyaya bir kere geliyoruz niye istediğimiz hayatı yaşamayalım diye düşünüyorum .
mesela ben manken o olmazsa ( çünkü benden çok güzeller var şansım az gibi ) eğer oyuncu olmak istiyorum ama ailem o meslekler olmaz falan sen yapamazsın seni oyuncu manken yapmazlar diyorlar kuzenlerimde aynı şekilde peki oyuncular mankenler hepsi bizim gibi değiller miydi ? doğduklarında mı öyleydiler anlamıyorum ki . son olarak ailem bilindik meslekleri olmamı istiyor ( doktor öğretmen falan ) mutlu olmayacağım bir hayatı niye yaşayayım diye düşünüyorum.. ömür boyu ailemin dediği hayatı yaşayıp pişman olacağıma kendi isteğimle pişman olmak isterim . ilk defa bu düşüncelerimi birileri öğrenecek . sizce ne yapmalıyım lütfen düşüncelerinizi yorumlayın .

Tiyatro kulübüne yazılın. Kendinizi geliştirin, iyi bir oyuncu olun. Eğer istiyorsanız imkansız hiçbir şey yoktur. Ama öyle damdan düşer gibi oyuncu olunmaz zaten. Ailenizin tiyatroya karışacağını sanmıyorum.

Mankenlik konusunda bir şey diyemeyeceğim.

sizinki bıraz heves gıbı yaşınız 17 18 falan herhalde bu yaşlarda o magazın programlarındakı hayatlar çekici gelebilir ama hiçte kolay değil heleki eğitimsiz hiç bişi olamaz siz ne olmak istıyorsanız onun hakkında ıyıce araştırın en önemlısıde eğitimini almadan hiç bi mesleğe olur gözüyle bakmayın

yok hayır benimki heves degil eğer küçüklükten beri bana ne olmak istiyorsun sorusuna hep ünlü olucam derdim . zaten bana bıraksalar konservatuar yada mankenlik kurslarına falan giderim bende pat diye manken oyuncu olunamayacağının farkındayım ama işte olmuyor ama yinede teşekkürler :)

ya zaten üniversitede bana kalsa konservatuar okuyacam ama olmuyacak galiba

Ailen de endiselenmekte hakli tabii baksana hep bi ucundan uyusturucu bilmem ne.. Bi bolum mezunu olan oyuncular da cok var ille istiyorum diyosan o sekilde olabilir belki?

canım ne yazık ki sıkıcı konuşacam ama
annen ve anneannen senden çok yaşadılar
ve senden çok biliyorlar
senin istediğin mesleklere kapak atması hem zordur
hem kapak attıktan sonra tutunması zordur
hem de herkese göre değildir
sana doktor ol öğretmen ol kendini garantiye al derken senin geleceğini düşünüyorlar

Benimde ailem ozellikle babam tiyatro hastasi ben sahne sanatlari okuyorum ama idealim dansci olmak ona karsilar hemde cok ama bende ondan haz oluyorum ,,,artik oyuncu olmak gibi bir sansim yok cunku kendimi o alanda gelistiremedim ama sahne arkasi her meslek elimde ,,bence kimseyi takma derim istemedigin bir dalda asla basarili olamazsin idealin ne ise onun pesinden kos tabiki tabi cabada lazim ,

Üniversite okuman mankenlik yapmana engel değilki.
Sen önce bir üniversiteyi kazan,okurkende yaparsın mankenlik.
Okulun tiyatro topluluğuna girersin, oyunculuk kurslarına gidersin.
Mankenlik veya oyunculukta potansiyelin varsa zaten mutlaka iyi yerlere gelirsin merak etme.
İyi bir yerlere gelemezsende okuduğun üniversite senin garantin olur.
Yani annen haklı bence.

Canım dur bakalım konservatuvarı kazandın da yollamadılar mı? Fazla konuşmana gerek yok bu konuları şu an. Kendini üzmeye yer arıyosun. Boyun uzunsa mankenlik de modellik de yaparsın küçük işlerle başlarsın bi ajansa kayıt olup. Hee bi de o ajanslarda manken olma heveslisi bir sürü arkadaşın olur. Ama bunlar üniversite okurken yapılacak yan işlerdir. eğer iyi gittiğini görürsen ona yoğunlaşırsın.

Nerde okuyosun lise kaçtasın alan seçtin mi bilmiyorum ama zaten doktor olamicağını ailen kabullensin bir kere. O gönül işidir. :) Konservatuvarın yetenek sınavlarını geçemezsen kendine okumak istediğin bir bölüm bulman gerekiyor. Üniversiteye yerleştikten sonra mankenliği düşünüceksin yani. İnşallah olur.

Ailen tedirgin olmakta haklı çünkü manken oyuncu ya da öyle herhangi bir şey olamadıgını düşün elinde mesleğin yok bişey yok. O işler garanti değil.

Ben bu konu hakkında bir daha düşün derim.
Bence şimdi biryerlere gelen ünlü insanlardan tırnaklarıyla kazıya kazıya bulunduğu yere gelen bir elin parmaklarını geçmez.Bir şekilde ya bir şeylerden ödün vermiştir ya da sözü dinlenen bir tanıdığı vardır.
Bizim lisede şimdi ünlü olan bir kız vardı.Hiç de ihtimal vermezdim.Meğerse dayısı çok ünlü bir yönetmenmiş.
Demem o ki çok zor bu işler..

Ailen de endiselenmekte hakli tabii baksana hep bi ucundan uyusturucu bilmem ne.. Bi bolum mezunu olan oyuncular da cok var ille istiyorum diyosan o sekilde olabilir belki?

çok haklısın zaten biri ünlü olsa hep uyuşturucu falan belki ailemde ondan öyle davranıyor hak veririm ama ben en azından tiyatro yapmak istiyorum okulda üniversiteye gidersem orada falan ama tiyatroyada izin yok ben zaten illa oyuncu olup televizyonda olmak istemiyorum ünlü bir tiyatrocu olmak ama oda yok

senin o güzel yorumun hiç sıkıcı olur mu ?
evet beni düşünüyorlar anne tarafım en azından mesleğini garantiye alıp üniversitede okurken tiyatroya da git hobi olarak diyor ama baba tarafım imkanı yok diyor

ne güzel bir düşünceye sahip baban var ya .
sen istesen oyuncu olabilir miydin yani ?
istedigimi şeyi yapacam o tiyatro sahnesine çıkacam diiyorum ama hepimiz biliyoruz ki bu devirde seni destekleyen biri yoksa hiçbirşey yapamazsın yani benim için öyle olur ..

çok haklısın şimdi öyle yapmak istiyorum ama baba tarafım karşı çıkıyor

evet boyum uzun manken gibi derler bana herneyse söylediklerine katılıyorum en azından bende diyorumki üniversite okurken üniversitenin tiyatrosunda yer alayım annem tama diyor çünkü ozaman mesleğin elinde diyor ama baba tarafım onada karşı

aynen haklısın bu işlerde birazda çevre lazım ama eğer insan yetenekliyse bence çevreye de o kadar gerek yok .
ne kadar şanslı bir kızmış ya arkadaşın

Dogmamış çocuğa don biçme şimdiden. Baban ne bilsin üniversite ortamını kızım. Üniversitede tiyatroyla uğraşanlar derslerini aksatıyo falan kafasından türlü şey geçiyodur.. Hele bi o günler gelsin de. Üniversitedeyken boş boş arkadaşlarla takılmaktansa tiyatroda ya da ilgi alanına göre kulüplerde olmak çok daha faydalı oluyo. Bunu da anlarlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…