inanamadım ya resmen:(:)

dayak = işkence ' dir bunun aksini iddia edenler fazla romantiktir.

dayağın her türlüsü işkencedir de zaten burada kız üstüne basa basa aşırı şiddet demiş gözümde vahşet sahneleri canlanıyor benim şahsen.

DAMDAN DÜŞEN YANIMA GELSİN PEK BİR AÇIKLAYICI OLMUŞTUR..ayrıca evet eşim şiddet uygulıyorDU.ama tedavi başladı abna tokat atsa büyük birşey gibi gelir..tenim zaten çok hassas izi kalsa büyük birşey zannediyordum.tabi dayak çozum değil ve EŞİM DE BUNU ANLADI ARTIK ÇARE BULDUK VE DEVAM EDECEK TEDAVİSİNE ÖNCEDEN FAZLA İSTEMİYORDU BENDE BİRŞEY YOK DİYORDU ŞİMDİ KABUL EDİYOR.
ayrıca kimse dalga ğeçme hakkına sahip değil onların sert tepkisi dlga geçmek oluyorsa normal tepkilerini düşünemiyorum.kızlar ben yılmadan bu adamı yani eşimi düzeltecem BİR İNSANI DÜZELTMEK BİR HAYATI DÜZELTMEKLE EŞ DEĞER DERDİNİ VEREN ALLAH DERMANINI DA VERİR.

Eşime hala güveniyorum verdiği sözleri tutan biri.düzeleceğine söz verdi eğer şiddet bir daha yaşanırsa git ayrıl dedi..artık çözüm bulduk yani..kendisi de çaba gösteriyor

canim eski konusunu okumadim demek esinin ciddi sorunlari varmis kadina sadece tokat da dahi olsa kesinlikle el kaldirilmamali benim görüsüm bu
fakat anladigim kadari ile esi ile konusmus anlasmislar esi de hatasini anlamis ki tedavi olmaya baslamis her insan hata yapa bilir önemli olani bunu tekrarlamamasi
hicbirimiz 4 4lük degiliz fakat esi bu tedaviden sonrada siddet uygularsa iste ozaman konu sahibesi birsey ler yapmak zorunda!!!

Bence değil
Benim çevremde çok normal bi durum. Evliliğin getirdiği sorumluklardan bahsetmisinizde. Bence evlilik ilaki yapişik ikiz gibi yaşanacak diye bi sorumluluk getirmiyor beraberinde. Akşamlari arkadaşlarim ile buluşmamda bi yemek yemem veya kahve içmemde ne gibi bir sakinca varki? Eşimlen olan paylaşimlarim farkli, arkadaşlarimlan olan farkli. Örneğin ailem yurtdişinda yaşiyor 2-3 ayda bir kizimi alip onlari ziyaret ederim. Eşim herzaman gelemez. Şimdi evlendim diye ailemi görmimmi yani? Veya ben babamin evindede çok rahatim hiç izin aldiğimi bilmem, kiminle nereye gidiceğimi haber verir çikardim saate bakmadan. Size anormal geliyor olabilir ama bana göre çok normal. Allahtan eşimde bu konuda çok rahat yoksa asla anlaşamazdik. Zaten evlenmezdimde öyle bir adamlan. Evlendim diye bazi keyflerimden vazgeçemem şahsen.

umarım düzelir.
ben şiddetin her türlüsüne karşıyım. çok şükür hayatımda bunu yaşamadım.
o yüzden bana inanılmaz derecede
tiksindirici geliyor bu. belkide böyle yetiştiğimden ve bu öğretildiğinden bana. ve etrafımda şahit olmadığımdan yakınlarımdan.
yani belki tedavi sonucu adam düzelir belki tedavi sonucu şu yasaklar yok olur. eşinin kendini her ortamda kollayabileceğine inanır.
kendi adıma bana şiddet uygulayan kim olsa neferetim sonsuz olurdu. ve sevgim yokolurdu.
ama bu benim.

bende kesinlikle senin gibi karsiyim, yasamamissin ALLAH kimseyede yasatmasin...
konu sahibine de gelince esi söz vermis insaALLAH sözünde durur ki ilerde bu yuvadan cocuk olursa yazikk olur o cocuga, eger degismezse...
ama icimde bir umut var degisicek insaALLAH ki zaten bastan tedavi olmaya razi olmazdi...

Evlilik kişilere özeldir, birinin evlilik anlayışı diğerine uymayabilir, evlilikte şiddet varsa buna her kadının tepkisi farklı olabilir, ben şiddete boyun eğmem, aşırı yersiz kıskançlıktan hiç hoşlanmam, kumar oynarsa, alkolikse tahammül edemem, sınırlarımı baştan çizdim, dolayısıyla tavrım bellidir, bana şiddeti reva gören bir adamla aşkından ölsem bir arada olamam.

Bu benim tavrım, bu benim tepkim, herkes aynı durumda olsa nasıl davranırdı onu yansıtmış yorumlarına, bunu alay ediyor diye algılamak alay ediyorsun diyerek hakareti müstehak görmek hiç hoş olmamış.
Hakaretin haklı bir gerekçesi olamaz, ki sitenin kuralları var, kurallardan biride hakaretin yasak olması...

bi insan sevdiği için kıskanır ama sevdiği için karısını kümese tıkar gibi ev hapsine mahkum etmez. insan arkadaslarıyla bulusup cafeye alısverişe bile gidemeyecekse bu bile ona çok görülüyosa neden yaşasın ki hiç anlamıyorum.erkekler evlenirken kendi evini değil de kendi hapsini hazırlıyormuş gibi.

canım sende küçüğüm dıyosun,eşin diyo kı (tabiri caizse) senin aklın ermez arkadaş seçimine önce ben tanıyacam uygun görürsem arkadaş olursun vs. madem kendi başına karar veremeyecek yaştasın o zaman neden evlendin. hem ergenim dıyosun hem evlilik gibi buyuk bi sorumluluk alıyosun. git unıversite oku ne bilim hayatını yaşa ne acelen vardı kı

Eşin olgun bir adam gibi davranmıyor. Aşırı kıskançlığı sana şiddet uygulaması -ki en kötüsü bu- katlanılacak durumlar değil. Sende yaptıklarını normalleştiriyorsun. Henüz çok gençsin aşığım seviyorum diye bulutlarda uçuyorsun, ama 10 sene sonra görmek isterim seni... Sadece sevmek evliliği yürütmek için yeterli değil...

ya bazı arkadaşlar çok sert yorum yapmış, tamam hatası varsa da daha düzgün anlatın sen şurda hatalısın, burda hatalısın şeklinde, bir de boşanın diyenler olabilir ama etrafıma bakıyorum da hani kıskançlıktı dayaktı diye ayrılan boşanan o kadar az kadın varki, kadın dul olarak hayata yeniden başlamaya henüz hazır olmayabilir, eşiyle evliliği yeni olduğundan henüz alışmamış olabilirler birbirlerine, şimdi bir çözümünü bulmazsa evet ömür boyu böyle de olabilir ama hani suçlayacak biri bulmak çok kolay, toplumumuzda şiddetle büyümeyen insan varmı? baba işte patronundan psikolojik şiddet görür eve gelir eşine bağırır çağırır, kadın gider çocuğuna bağırır en ufak hatasında döver ve bunu eğitim şekli olarak benimser, öğretmen okulda şiddeti eğitimin bir parçası olarak algılatır (bağırmak, kızmak, tehdit etmek ve toplum içinde küçük düşürmek de bence şiddettir), toplumda genel olarak yanlış şeyleri diğer insanlar zarar görmesin diye değil karakola düşmemek hapse girmemek için yapmayız, şiddeti hem cezalandırma hem eğitim hemde hiyerarşinin sağlanması adına hayatının heryerinde gören ben eşi bu kadına şiddet uyguladı boşansın diyemem açık ve net, çünkü hepimiz şiddete mağruz kalıyoruz ve uyguluyoruz. o yüzden daha huzurlu olabilmek açısından eşinizin tedavisi sürecine destek olun mesela bununla ilgili muhakkak çeşitli kitaplar vardır, kişisel gelişim kitaplarını eşinizle birlikte okuyun akşamları, yada siz okuyun eşinize anlatın onun zamanı yoksa hem onu düzeltmek açısından adımları öğrenirsiniz hemde sıkılmazsınız zaten o yaptıklarının yanlışlığını tedavi ve okuduğu kitaplar sayesinde anlarsa ilişkinize daha sağlam devam edersiniz ama düzelme olmaz da işler kötüye giderse o zaman hepimiz boşanın deriz, çünkü düzelmeyeceğine inandığınızda bir de çocuk sahibi olursanız bu daha da kötü sonuçlar doğurur.

Son düzenleme:
Evcilik mi Oynuyorsunuz..?
Herşeye eyvallahta evi temizle diye ceza vermesi komik bir o kadar da iğrenç..

kızlar ben yılmadan bu adamı yani eşimi düzeltecem BİR İNSANI DÜZELTMEK BİR HAYATI DÜZELTMEKLE EŞ DEĞER DERDİNİ VEREN ALLAH DERMANINI DA VERİR.

Düzelir düzelir diye diye hayat geçiyor,gençlik bitiyor.
Kıskançlık öyle 1-2 senede değil,çocukların olup büyüyünce filan anca düzelir.

Tek sorun kıskançlık olsa bir nebze ama şiddet de varsa bu çaba neden diyorum.

20 yaşında bambaşka hayat gaileleri olması gereken bir genç kız için çok büyük bir yük bu.
Daha kendisi hayatı tanımayan birisi,bir başkasını nasıl değiştirecek ki...

Değişir dendikçe aklıma gelen tek şey : Hazır değişmişi hatta bozulmamışı var.

Bu konuda oldukça karamsarım ama illaki çabalamak istiyorsan,taviz vermemekle başlayabilirsin.

aşırı dayağa maruz kalmadım konu sahibi gibi..
. hoş dayağa maruz kalmadım. açık ve net.
çocuğuna ve karısına bağırmakla,patronun azarlamasıyla ,toplum önünde küçük düşmekle ,bunu bir tutmam hele hiç mümkün olamaz.
. mesela biri beni küçükmü gördü ortamda,yer lafı bir dahada yüzüne bakmam.annemim şiddetii ki şiddet olarak asla görmem,sadece bakışlarıydı mesela. . yanlışmı yaptım tek bakış yeterdi. anlardım yanlışımı.
ve kimseyede şiddet uygulamadım.
bir kedim var. ona bile kıyamam ki ben.değil canını yakmak bağıramam bile. ki.. bir insana kıyayım.
o yüzden şiddeti kanıksayıp,herkes az çok yaşıyor demek ne derece doğru bir düşünmek lazım..
eşinden dayak yiyen kadınla ,bir ortamda küçük düşme olayını aynı kefeye koymak bana sapla samanı karıştırmak gibi geliyor.

bebeğim olay da burda çıkamaz değil
çıkmazsın

Ben çevremde bu şekilde olan çok evliliklere şahidim. Yaş ilerledikçe çekemiyorsunuz bazı şeyleri, eşinin kıskançlığından şiddetinden kumarından içkisinden ihanetlerinden vs. yakınan çok kadın var. Çocuk doğurmadan daha önce neden ayrılmadın, bunca yıl neden katlandın diye sorduğum da aldığım cevap hep aynı. Seviyordum düzelir sandım...

Evlilik erkeği eğitmek demek değildir. Olgunluk gerektirir. O olgunluğa ermemiş adamı ben eğitemem yıllarımı heba edemem. Bazı şeyler değişmez. Herkes 2. bir şansı hakeder buna inanırım, kestirip atmazsın belli bir emek verirsin, karşındaki de kabul eder hatasını karşılıklı çaba gösterirsiniz falan filan ama bu kör olmak demek değil. "Dövdü beni ama şu sebepten dersen" normalleştirirsin, kabullenirsin. Seven insan kıskanır. Evet... Ama kıskançlık dozunda olması gereken bir duygu karşındakini kendi istediğin kalıplara sokmaya hakkı yok kimsenin. Evli bir kadın bekar kadınlarla görüşürse gezerse başka adamlar onlara bakar diye mantık yürüten adamı ben kötü niyetli görürüm. Demek kendisi 3-5 kız bir arada gezerken görünce bakıp laf atıyor ki karısının arkadaşlarının medeni hallerine kadar inceliyor diye düşünürüm.

cevabınız banaysa ben toplumun genelinden bahsettim, hayatın kötü yüzüyle karşılaşmamış insanlar var tabiki yaş itibariyle, yada hep korunaklı bir çevrede büyüdüğü için, ben şiddeti savunmuyorum, çok ağır şiddet de yaşamadım, ama şiddetsiz bir dünyada yaşadığınızı düşünüyorsanız ve şiddetin sadece bu kadının kocasının sorunu olduğunu düşünüyorsanız haksızsınız; ben şu satırları yazarken bile birsürü insan dayak yiyor, töre cinayetine kurban gidiyor, tecavüze uğruyor, çocuklar dövülüyor, fuhuşa zorlanıyor, açlıkla ve dayakla terbiye edilen hayvanlar insanları eğlendirmek için sirkleri dolaşıyor, çoğunlukta zevkle seyrediyor o sirkleri, zevkle o fuhuşa zorlanan çocuklarla oluyor, tecavüz edilen kadınlar toplumdan dışlanıyor bunu tek başıma ben mi yapıyorum ya da tek başına bu kadının kocası mı yapıyor sizce hepimizin dahil olduğu birşey şiddet siz kendi kedinize sahip çıkabilir iyi davranabilirsiniz ama çevredeki şiddeti önlemez ki bu, sizin eğitimli iyi bir insan olduğunuz gösterir.
eğitim ve psikolojik destekle insanların beyinlerinin temizlenmesi gerekiyor, bu kadın hemen boşanmayı düşünmüyor ve eşini düzeltmeye çalışıyorsa ve topluma bir bireyi kazandırmaya çalışıyorsa ben onda suç bulmam.

Son düzenleme:
20 yaşındayken aşırı kıskançlık romantizm gibi gelir,
25'ine geldiğinde hastalık olduğunu düşünmeye başlarsın,
30'unda aşırı kıskanan eşin kıskacında boğulursun,
35'inde kurtulmaya çalışırsın,
40'ında herşeyine karışan eşin yüzünden bunalıma girersin,
50,
60,
nereye kadar ne zamana kadar bu kıskançlık sonu var mı yok mu?

Herşeyin azı karar çoğu zarardır, aşırı kıskançlık, olur olmadık şeyden kıskanmak bir hastalıktır tedavisi var mıdır, tedavi görüp düzelen olmuş mudur bilmiyorum ama aşırı kıskanç kadın ve erkeklerin evliliklerine, eşlerine, kendilerine zararı olur.

Rahmetli dedem çok kıskanç bir adamdı, özünde iyiydi, çok tontondu ama torun torba sahibi olmalarına rağmen ananemi çok kıskanırdı, kıskançlık krizi tuttuğunda söylediği sözler çok ağırdı
İnsan 20 yaşındayken bazı şeyleri kaldırabilir belki bilemem ama 70 yaşındaki bir kadın dayak yemiş gibi hissediyor kendini

pardon son cümleye ekleme yapmışsınız.
onada cevap vereyim.
elbette katılır katıldıda. ama izxnleri azdı. izin günlerinde zaten beraber tatile çıktılar.
ama bunlar, onun çalıştığı zamanlarda 1 haftalık gezilerdi, teyzemin öğretmen grubuyla. eniştemde izin veriyordu o da ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…