inanamadım ya resmen:(:)

sanırım benim eşimi beni hiç sevmiyor
lakin tek başıma veya arkadaşlar ile atlarım uçağa yurtdışına çıkarım, bazen arkadaşlarlan eser günübirlik şehir dışına çıkarız alışverişe, veya akşamın bir vakti ben arkadaşlan buluşcam 1-2 saate dönerim der çıkarım evden
şimdiye kadarda bikere olsun hayır dediğini bilmem
sonra ne bi sözlü ne fiziksel şiddetine maruz kalmadım bugüne kadar (8 senelik evliyim)
vay arkadaş bu adam beni gerçekten sevmiyor ; görür günü akşam olsunda
çünü sevse konu sahibinin eşi gibi nefes aldırmazdı
ha şey mantığıda ayrı komik tabii bana çok güveniyor ama çevreye güvenmiyor. Kızıma atmasyon masalar anlatiyorum onlara benzedi buda

Son düzenleme:
bence kendisiyle barışık hiç bir erkek böyle kısıtlama getirmez ,şükür bu tür hareketlere maruz kalmadım her türlü kısıtlamalarada seviyor beni, kıskanıyor demeniz aslında bir problemi yok saymanız var olan bir arızayı yok etmez ve kavgayı kolayca tetikler , ve bu tip erkeklere uyuz olmuşum demek ki zamanında kendiside laf atmış ki sende maruz kalma diye kısıtlama getiriyor

kızlar anlıyorum ama benim açma sebebim dediğim gibi bana acayip geliyor eşimin davranışı...ama annem k.validem,görümcelerim,ablam...çevremdekilerin%99 u böyle hadda %100..benim sorun burada başlıyor.siz eşiniz haksız diyorsunuz vs gibi.ama annem,k.validem ve diğerleri bizimkilerde böyleydi ilerde düzelir diyince kafam karışıyor..ikilem içine düşüyorum mesela aramızda eşi böyle olan bi arkadaş da yorum yazmış hem o yorumu gör hem de siz böyle diyince kafam birmilyon oluyor anlayacagınız.ben ypılanlara göz yuman hiç olmadım sadece çevremdekiler bizim eşlerimizde böyleydi diyince normal geliyor o yüzden kıskandığı yada başka sebebten yapıyor diyorum kılıf bulmak değil bilmem anlatabildim mi

ablam yenı evlendı suan cok rahat onun esı bole degıl hepsi bole dıemeyız ama kuznlerım ve annemde benı ılk evlendıgım zaman kızım sımdılık o yenı evlılıgın vermıs oldugu tecrubesızlıkten fln derlerdı onlarda yaşamış ve gerçektende ole oldu.şuan 3 sene oluck evleneli ve gerckten bu konuda hıcbırproblemım kalmadı.ne yapmak nereye gıtmek ıstıyorsam yapıyorum.ınan bu yorumlardan sora ınanamadım tek benmıymıım dedım bende cogu ınsanı bole sanıodum.sızı kursa dahı gonderıosa bence okadr da problem yok demektır.herkesın aksıne ben bıraz sabırlı olmanızı ama cokda tavız vermemenızı tavsıye ederım.

huylu huyundan vazgeçmez ancak 20 yıl sonra zaten sende gençlik kalmaz vücut hatların şişmanlar yüzün şişmanlar sonra başın kapanır tabi adam o vakit düzelir adam o vakit seni kıskanmaz evde genç kızı varsa onu kıskanır ve ona kısıtlama getirir

"ayyyy kocam beni çok kıskanıyor, çok sevdiği için"

"ben karımı kıskanırım arkadaş, benden izin almadan sokağa adım atamaz bla bla"

ergenlik dönemini yaşayamamış "ergen sonrası sefil" sendromu diyorum bu duruma, kimse kusura bakmasın.

ergenlerde "sevmek kıskanmaktır" gibi bir tiribal durum oluyor, zamanla ergenin büyümesiyle bu durum kendiliğinden ortadan kalkıyor ve sevgiyle kıskançlığın farklı duygular olduğu; kıskançlığın daha çok kendine yada karşısındakine güven duygusunda yaşanılan problemlerden kaynaklandığını kavrıyor.

kursa dahi gönderiyo adamdaki güvene bakarmısın wawwwwwwwwwwwww

prospectingkit yorum için sagol
belki herkesin böyle belki degil ben de bunu anlamak istiyorum.inş düzelir...çaba harcamaya devam edecem nede olsa o BENİM SEVDİĞİM ADAM.sevmediğim huyunu az da olsa düzeltecem aşk emek ister..
ayrıca kapalı bir bayanım.
herkesin iyi yada kötü yorumları için tşk ederim.kızlar ben de rahat,özgür olmak isterim.inş eşim düzelir ama ilk evlilik zamanındaki gibi aşırı değil yavaş yavaş dinmeye başladı.sizde ne güzel eşleriniz ile uyum yakalamışsınız inanın buna çok sevindim.bu arada eşim de bende 3-4 yıl çocuk istemiyoruzbu süre zarfı da bana yeter zaten.

arkadaşım allah hakkını hayırlısı versin fakat

sana duymak istediklerinimi söyleyelim biz burda yoksa gerçeklerimi

duymak istediklerin ; kocan bu döverde severde, yeni evlendiğiniz zaman böyle şeyler olur oda daha küçük sende ayrıca napmışki adam sen ona yalan söylemişsin oda sana ceza vermiş, kıskançlığı zaten sevgisinden seni sevmese kıskanmazki, ha bide karıya kızamı gitti, içkimi içti kumarmı oynadı seni açmı bıraktı bunların hiç biri yoksa daha ne istiyorsun allahtan.
birde gerçekler varda onu zaten çoğu arkadaş söylemiş

Son düzenleme:

Canım öncelikle eşinin davranışlarının normal olmadığını düşünenlerdenim.Şöyleki insan doğasına en aykırı davranış özgürlüklerinin kısıtlanmasıdır.Çünkü insan sosyal bir varlıktır.Sende bunun farkındasınki bu durumdan rahatsız oluyorsun.Çevrendeki kadınların gelenekçi yapısından yada seni eşinden soğutmamak,seni üzmemek için seni sakinleştirici şeyler söylemeside çok normal.İleride geçer düzelir bizimkilerde böyleydi demek ne demek sence?Geçmesi umut edilen şey yani hoş olmayan bir durum varki ileride düzelir olması ihtimali düşünülüyor!!!Yani düzgün olmayan bir durum sözkonusu.Bu kadınlar ömürlerinin bilgiye öğrenmeye sosyal ilişkilere en açık oldukları yılları eşlerinin düzelmesini bekleyerek geçirip fedakarlık yapmışlar anlaşılan.Ha düzelip düzelmemesinin garantisini kim verebilir.Her insanın karakteri bir değildir.

Sana önereceğim tek şey kimsenin telkinlerine uymadan seni rahatsız eden şeyleri eşinle konuşup telkinlerde bulunup eşinin öncelikler seni tanıması(güvenmesi) konusunda desteklemen.Sana güvendikçe seni tanıdıkça baskılar azalacaktır.Asla yalana başvurmadan ilişkinizdeki sıkıntıları konuşmanız gerekiyor.Bu konuda emek harcarsan belki seni anlar.Aksi halde çekilmez bir evliliğin tek huzur kaynağı boşanma olacaktır.Umarım böyle bir sonuca gitmez evliliğin.

Öncelikle evliliklerin %90 ı böyle değil.
Bu tarz bir kıskançlığa sevgidendir diye kulp takılır sadece.Sevgi değil hastalıktır bu tarz kıskançlıklar.
İleride çocuğun olunca vs de değişmez.
Şuan canım yaa diye gözüne güzel gelen şey ileride lanet olsun yeter olayına dönecek.
Üzgünüm ama bunlar gerçekler , duymak istediklerin olmayabilir ama durum bu.
"beni tek yollamaz" diye bir şey yoktur evllilikte.Sen kendine ebebyn değil eş aldın.
Dışarıdaki insanların sana bakması vs seni eve kapatarak tek dışarı çıkarmayarak çözülmez.
Bu zaten çözümlenmesi gereken bir şey değil.
Ne olacak bakınca senden bir şeymi değişecek.
Eşinin başta kendine güveni yok ve kendine güveni olmayan erkek hayatı zindan eder.
Benim ikinci evliliğim ve ilk evliliğimde aynı eşin gibi bir adamla evliydim ve onun paranoyak bir hasta olduğuna emin olup kaçtım elinden.
İyi kide böyle olmuş.
Şuan çok sağlıklı bir evliliğm var çünkü.
Lütfen kıskançlığı sevgiye bağlamayın.
Eşimde beni kıskanır ama ne kıyafetime ne gittiğim yere ne de arkadaşlarıma müdahale etmez.
Çünkü bana ve düşüncelerime güvenir.
Çok gençsin ve dediğin gibi uzun bir süre çocuk düüşünme çünkü bu durum ileride daha çoğalacak sende şuan sana söylediklerimize hak vereceksin.

Şuraya kadar okudum,ama cidden sabır zorlayacak derecede sabırlı gördüm seni:)
Çevre ve aile,insanı nasıl şekillendirip bir kalıba sokabiliyor hayret.

Kurstan arkadaşlarla mağazaya gitmişsin,üstelik de götüren sensin.
Eşin 2 haftalık tanıdıklara güvenmem demiş.
Sanki kızlarla yatıya veya tatile gidiyorsun.Alışveriş yahu !

Bir de sanki ders kırıp babasına yakalanmış kızlar gibi...
Yapma bunu kendine.Şimdi değil,ileride bugünlerine çok üzülürsün.

Özürcü,ricacı olmadan gittim ne var ki,nefes de mi alamayacağım,çocuk muyum ben demen lazım.

sizin çevrenizdekilerin yüzde 99 u şiddeti yada insanın özgürlüğünün,insani haklarının kısıtlanmasını doğal karşılayabilir ve bunu kanıksayabilir.
ama bu çoğunluğun kabul ettiği ve normal karşıladığı şeyin illaki doğru olması gerekmez. aklını ve mantığını çalıştıran her birey ,şiddetin bir kadına çocuk gibi davranılmasının,markete bile gidememesinin,yaşıtlarıyla dışarı çıkamamasının normal olmadığını anlayabilmelidir.
hele elinin altında internet gibi dünyaya bakışını ve ufkunu geliştiirecek bir araç varken

Son düzenleme:

sanırım bu da ortalama dozun biraz üstünde :26:

sanırım bu da ortalama dozun biraz üstünde :26:
demekki benim ailede ortalamanın üstünde. annem çok çok eskillerden bahsediyorum,turlarla teyzemle kadın erkek karışık ,avrupa seyahatine giden bir inssandı.. babam o kadar güvenirdi..

Son düzenleme:
kursa dahi gönderiyo adamdaki güvene bakarmısın wawwwwwwwwwwwww

ne ınsanlar varkı bakkala dahı gondermezler burdada okuoruz evde sıkıntıdn patlıolar kursu bırak adam alısverıse yollamıo karısını.adamdakı guvene bakarmısın babında solemedım kı zaten sadece eger tek basına kursa dahı gonderıosa durum vahım degıl anlamını kasettım.

demekki benim ailede ortalamanın üstünde. annem çok çok eskillerden bahsediyorum,turlarla teyzemle kadın erkek karışık ,avrupa seyahatine giden bir inssandı.. babam o kadar güvenirdi..

tek sebep güven değil burda. yapacak adam/kadın kapalı kapılar ardında da yapar.
evlilik kurumunun getirdiği bazı sorumluluklar vardır.
ben akşamın bir saati arkadaşımla buluşucam, hadi bay bay diyip çıkmam evden....

ayrıca satandart dozoun biraz üstünde diyince kendi fikrimi beyan ettim. siz niye hemen savunmaya geçtiniz ki
bu arada babanız niye katılmıyordu ki annenize? daha keyifli olmazmı o şekilde geziler ?

Son düzenleme:

benım cvabıma nazaran yazdıysan benım anlattıklarımda masal degıl yasadıgımı soyluorum .
eşim 4 4 luk bır ınsandı ama ılk zamanlar cok kısıtlıodu cahıllıkmı desem yksa tecrubesızlık mı bılemıorum bu durum coktandır duzeldı suan hıcbır problem kalmadı .
okdr agır yorumlar gelmıskı napsın sımdı mutlu mesut yuvasınımı dagıtsın.tabıkıde sabredıp tatlı dılle ve zmanla ona dogru yolu gostermesı gerekıo.
sizi kasetmıorum ama dalga gecenlr olmus yazdıklarıyla ben burda sınır oldum konu sahıbı hala sakın ee tabı konu actıysa her cvba hazılıklı olmalı dımı?

yok aklıma bizim aile geldi de. çünkü arkadaşın yazdığı bize yakın ve normal geliyor. gayette doğal. o yüzden yazdım.
savunacak şey yok.bir saldırı yok ki yazınızda savunmaya gireyim. sadece örnek vermekti amacım.
akşam bir saatte dışarı kız arkadaşlarıylada çıkıllır yemeğe bizde ve arkadaş çevremde.
buda normal mesela.
ha bu davranışlar,evliliğin sorumluluğundan kaçmak değildir .
akşam yemeğe çıkmak mesela.
.sorumluk bence çok daha farklıdır.
sadakattir,yalan söylememektir,kötü zamanda elele vermektir. vs..
ha bundan çıkan şu.
her çevrenin evliliğe bakışı farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…