• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnanc o.O Sinir oluyorum yaa yardimm lutfenn :(

ojelikizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
101
15
38
Denizli
Kizlar yaa benim bir sorunum var o da şu..

Simdi bizim bir tanıdığımiz var ve benden baya büyük yani 55yaslarinda bir amca. Ben cok samimi degilim ama mecburen biraraya geldigimiz zamanlar oluyor tabi. ki ben bunu en aza indirgemeye calisiyorum diyebilirim.

Neyse iste bu amca beni gordugu zaman ondan kucuk oldugum icin hemen nasihatler vermeye basliyo. her seyde iyi guzel mantikli konusuyo ama bi tek din konusunda ters dusuyoruz. Simdi bu amca Allaha inaniyo, ' ben saglikli oldugum vs icin her zaman Allaha sukrediyorum fln o ayri' diyo ama imani mi zayif inancsiz mi yoksa her ikisi de mi anlamadim.
fazla dindar kesimi sevmiyo ayrica diyo ki 'Allah bizi yaratmis bize diyo ki gunde 5 kere bana secde et , hacca git, 1 ay ac kal, yok iste bana kurban kes, o sicaklarda basini kapa gez vs. vs. ee niye? ben seni cennete koyucam ya ondan.' Boyle sacma bi sey olabilir mi diyo dogmayi biz secmedik ki ben bunlari yapmadigimda niye yanmak zorundayim belki ben dogmak istemiyordum ya da istedigim gibi yasamak istiyorum niye bu hayatta kotu seyler yasamak zorundayiz mesela' vs. gibi seyler diyor.
Resmen boyle konusuyo ve o kadar ard arda siraliyo ki bunlari ben de zaten hem buyuk oldugundan hem de o saskinlikla bir sey diyemiyorum o an.

Iste kizlar her gorustugumuzde bunlari soyluyo artik kafami karistircak falan diye cok korkuyorum:( 'o zaman imanin zayifmis' falan demeyin ben gayet inancli ve 5 vakit namaz kilan biriyim ki zaten bir seyi yuz kere dinlersen ister istemez kafan karisir diye cok korkuyorum.
Ayrica dinleme ve ya gorusme de demezseniz sevinirim cunku zaten elimde olsa yaparim :(

Bu konu kapanır birazdan. Kapanmazsa da çok karışır ortalık.
Herkesin inancı farklıdır. Bu şekilde konuşursanız yakınınızla anlamaz mı? Sen böyle inan ben bildiğim gibi inanayım ama bana bulaşma desen mesela?

He de geç. Her koyun kendi bacağından asılır. Doğru yoldasın sakın sapma

Bu konu kapanır birazdan. Kapanmazsa da çok karışır ortalık.
Herkesin inancı farklıdır. Bu şekilde konuşursanız yakınınızla anlamaz mı? Sen böyle inan ben bildiğim gibi inanayım ama bana bulaşma desen mesela?
Bensibelim2 gelir şimdi :KK53:

Eğer sizi çok rahatsız ediyorsa açıkça söyleyin. Büyüğünüz diye her dediğini sineye çekmek zorunda değilsiniz. Yolu yordamıyla söyleyin içinizden geçeni.
Benim inancım bu, ben size saygı duyuyorum lütfen siz de benim inandığım şeylere saygı duyun. Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum deyin.

Madem aklınız karışıyor, doğrusu neymiş ne değilmiş diye neden bakmıyorsunuz? İnancım zayıflayacak diye korkmanıza gerek yok, zaten eğer sorgulamazsanız, neyin ne olduğunu bilmezseniz gerçekten inanıyor sayılmazsınız bence.
Üstelik zor bir şey de değil iletişim çağında yaşıyoruz gözünüzü seveyim bunu dert edinmek yerine gugıl amcaya bari bir sorun, bunu kendi dininize dair bir şeyler öğrenmek için fırsata çevirin.

''Leküm diniküm veliye din..''Senin dinin sana benim ki bana de :KK53:..Ayrıca sen dünyanın tesadüfen toz bulutundan olmasına inanıyosun ben dalga geçmiyorum sana noluyo hacı dayı de:D...Şaka bi yana boşver görünce de din konuşacaksak konuşmayalım de açıkca bunda ayıp bişey yok ki..İmanın zayıf falan değil rahatsız olmuşsun her normal müslüman gibi :) ben bana saygı göstermiyolarsa bu konuda bende göstermiyorum kusura bakmasınlar..

Araştır, araştır, araştır. . Aklın seni zaten doğruya goturecektir.. Oku. 55 yaşındaki adamdan değil din kitaplarindan doğruyu yanlışı ogrenmeni tavsiye ederim.

Back
X