inancım yokoluyor

evet desem.
mafoldumben
ama nolur bunada baglamayın.
bende genel anlamda bi huzursuzluk durumu var çnk.
tek bir sebeb diil birçok sebebin bi araya gelmesiyle oluşan bi durum

bakın kendiniz ne güzel izah etmişsnz....

sende mantıklı şeyler yazmışsın.
y açok güzel bi çoğunuz okadar güzel şeyler yazmışki..
bi kaç defa dah okudum.
doğrusu burdada yargılanıcamı düşünmüştm

Kimse seni yargılamaz, sadece çoğu insan kendi seçtiği yolun doğrusu olduğuna inandığından için ve bu yolda devam etmeni istediği için tavsiyeler verir herkes. Ama bence senin yapman gereken tavsiyeleri dinledikten sonra yine kendini nasıl hissediyorsan o yolda seni rahatlatacak birşeyler yapmandır. Ben iki yönlü okumanı ve araştırmanı tavsiye ederim. Mutlaka bi taraf için içinden "evet tam olarak hissettiğim bu" deyip kendi gitmen gereken yönü bulacağına inanıyorum. Şu an en zor dönemindesin çünkü korkuyosun, Biraz cesaret ile araştırmaya başlamalısın bence.

bakın kendiniz ne güzel izah etmişsnz....

Evet arkadaşım,bunun herkes bilincinde olmalı zaten ve ona göre yorum yapmalı..
sizin inançlı yada inançsız olmanız kimseyi bağlamaz da, ilgilendirmez de,
herkes kendinde meşhuldür,ama yazdıklarınız size soru sormamızı gerektiriyor,
belki cidden başka sorunlarınız var ve en yakınlarınızda dine çok bağlı olduğu için
sizi anlayamıyor olabilir ya da yasaklar sizi bu düşüncelere yöneltmiş olabailir diye düşünüyorum ...

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım güzel düşüncelerin için..

Umarım düşüncelerimin bir faydası olur size. Bir arkadaşımızın da dediği gibi sorgulayın okuyun araştırın artık bilgiye ulaşmak öyle kolay bir haldeki elimizi attığımız yerde kaynak var. Objektif olarak araştırıp okuyunca gerçekleri görebileceğinize inanıyorum ben çünkü anladığım kadarıyla üzüntülü bir devre geçiriyorsunuz. Siz kabul olmayacağını düşünseniz de benim dualarım sizinle =)

evet desem.
mafoldumben
ama nolur bunada baglamayın.
bende genel anlamda bi huzursuzluk durumu var çnk.
tek bir sebeb diil birçok sebebin bi araya gelmesiyle oluşan bi durum

E tamam işte, illaki bir çok başka neden vardır ama birebir yüzyüze yaşadığın eşin gerçeği bence en büyük sebep. Nihayetinde kendin diyorsun eskiden farklı bir hayatımız vardı diye. Belki gezerdiniz, giyinir kuşanırdınız, ne bileyim gider bi yerde 2 kadeh bi şey içerdiniz ya da arkadaşlarınızla buluşup evde sofra keyfi yapardınız vs. vs. Ama eşiniz kendini artık dine ve namaza verdiği için doğal olarak sizin de hayatınız şekil değiştirdi. Bir çok şeyi soyutladınız hayatınızdan. Bir de üstüne size bir takım baskılar kuruluyorsa bu konuyla alakalı o zaman istem dışı da olsa bir antipati gelir insana elbette.

bu arkadaşıma da ne önerilirse sonradan değişik sebepler koyuyor ortaya.yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat yanlış algılamalar yapıyor.bence burdan bir yardım isteyip istemediği konusunda tereddütteyim.

canım seni çok iyi anlıyorum..ben küçüklüğümden bu yana çok şeyler yaşadım o kadar ki bende de bir ara kısa sürse de oldu isyan ettiğim zamanlar oldu..bak imam hatip e gittim başımı örtmedim ve bazı anlatılannları o kadar saçma buluyordum ki ukelalık yapıyordum bide.birgün sabah ezanında aniden gözlerim açıldı ve oturdum dinledim yani uyandırılmıştım ki hayatta kolay uyanan biri değilim..İşte ezanı dinlerken ruhuma işlediğini farkettim.sonra tek tek sorgulamaya başladım dünya nasıl duruyor yıldız nasıl duruyor bu ekosistem mucizesi nedir bir bebek anne karnına nası sığıpta yaşıyabiliyor bunları sordum ve cvp aradım sonra şunu düşündüm hep sınav kağıdında şıklarda yanlış cevaplarda olur dedim doğruyu biz seçicez hayatta böyle sınav..Seni soğutan ne biliyor musun ? Çevrende abartılı yaşayıp diğer insanları kınayan akrabaların, Bir anda değişmesine içsel tepki verdiğin eşin..Ama unutma onların abartılı yaşaması yada yaşama şekilleri ne olursa olsun bu İSLAMİYETİ tanıtmaz..En güzeli akıl yolu ile araştır bul sorgula kuran-ı kerimi oku türkçe..hatta öyle bir yol çiz ki diğer dinleri de araştır kıyasla o zaman anlarsın ruhuna hitap edeni..Dinindeki güzellikleri..Allah yanında olsun canım..

ben size dininizi ögrenmenizi tavsiye ederim
neye inandiginizi bilmeden zaten körü körüne inanmanin anlami yok
sonrada ateist düsüncenin ne oldugunu ögrenin
ben sahsen allaha inanmasam
cok büyük bir bosluga düserim hayatim kararir
sizde kendinizi bu bosluktan bir an evvel kurtarin
dini belgeselleri izleyin allahin varliginin sonsuz delillerini görüceksiniz

eğer size dini baskı yapılmış ise dinden dini simgelerden soğuyup uzaklaşmak hissine kapılıyor olabilirsiniz içinizde varsa dine yönelirsiniz yoksa da eğer var kılamazsınız bunu herkesin inancı ibadeti kendine zorlamakta niye bu konu tıkalı işte

Son dönemlerde ağır bir bunalım geçirdiniz ki?
Derler ki sıkıntılar vesileymiş..
Kimileri Yaradana yaklaşır kimileri Yaradandan uzaklaşırmış..

ben sıkıntılarda biraz daha yaklastığını hissedenlerdenim.daha çok sığınırım.ama uzaklasanlarda var doğru bi tespit canım

ALLAH bazı kullarının kendine dua etmesini ona dua ederken ki sesini o kadar severmiş ki o kulu O' na dua etsin diye sıkıntı verirmiş kimi zaman, boşa dememişler allah sevdiği kulunu sınarmış, onu daha çok imtihan edermiş.
Dinimizde şeytan diye bir şey var özellikle iman gücü daha zayıf olan kullara musallat olurmuş o namaz kılmak istdiğinde uyku verirmiş ,o dua etmek ıstediğinde isteksizlik.. siz bunun şeytan olduğunu bilip ona göre dua okumalısınız mesela allahtan şeytana uydurmaması için yardım isteyın yanı yıne Allahtan ısteyeceksınız... şeytana uymayın.
KIZLAR ismi azam duasını okuyun bol bol ama allahım olsun demeyın ALLAHIM hayırlıysa olsun dıyın bılın kı dualarınız ger. çevriliyorsa olmuyorsa mutlaka onda bi hayır vardır allah siizin için dğrusunu bilir siz bilemezsiniz.

Biliyorum suçluyum, razıyım cezama.
Çalmadım öldürmedim ama
Daha kötüsünü yaptım,Na'aptım biliyor musunuz
Tuttum insanları sevdim...
<<<<<<

kalbinizde sevgi varsa,gerisi boş
Allah*la kul arasına kim girmiş?

rahat olun,sevgiler...

sakın üstünüze alınmayınyasakkelime
ama bu söz bana hep ama hep,son günlerde özellikle,saçma gelmiştir
bilemiyorum,bencillik gibi benneyaptımki

insan biyolojisini araştır bukadar birbiriyle bağlantılı etkileşim içersinde bulunan bir vücudun organlaarın büyüsünü öğren. insan eliyle yapılan hiç bir mekanizmada bu kadar ayrıntının bu denli kusursuzluğun olmadığüını farket ve bu kusursuzluğun imalatçısı (tabiri caizse) kimdir diye düşün...

doğanın harikalarına ve felaketlerine bak bir evren hem dudajk uçuklatacak harikalar yaratırken koca bir karakışın soğuığun ardından açan çiçeklerin milyonlarca farklı kokularda açan çiçeklerin hayvanların varlığı...

ama aynı zamanda kendi içinde süregeln koca bir devinim seller hortumlar...

ve düşün yıllanları talan eden köyü farelerin basmasını. aslında her kötü sandığımız canlının bu evrende bir görevi olduğunu farkedip onun büyük şaşkınlığını yaşa ve bu koca evreni bu denli kusursuz oluşumunun kaynağını düşün olmalı bir yaradan olmalı...

Bir an kalakaldım öyle :1no2:
Sizin adınıza çok üzüldüm, duaların kabul olması için gerekli durumlar vardır, hem üstelik rabbim ''ol'' derse olur, ''kün feyekün'' yani... Bu dünya imtihan dünyası, rabbim sizi inancsızlıkla terbiye etmez umarım, çok üzüldüm gerçekten, benki neler yaşadım-aksine inancım zayıflayacağına kuvvetlendi, rabbim kabul etmeyeceği duayı ettirmez zaten öyle düşünüyorum ben, bunun hakkında sayfalarca hadisler var ''isteyin,rabbiniz isteyeni sever'' diye:Saruboceq:

aslında bu konuyu açmam herkesinde derdini anlatmasına sebeb olmuş.
megerse benim oldugum şu durumda bi dönem herkes olmuş..
umarım içinde bulundugum bu durumdan kurtulur.
allaha yönelirim.
böle devam etmekten bende hoşlanmıorum..
ama bazı şeylerin içimden gelmesi lazım.
inanarak taaa içten.
sırf tepki toplamamak adına tüm düşüncelerimi saklıcam.
tabiki herkesin inancı kendine ama biz okadar geniş bi toplum diiliz..
maalesef..

Ben anladım seni canım, gayet iyi anladım hemde. Allah'ım herkesi farklı imtihanlara tutmuş, benim hayata teslimiyetim ''her şeyde bir hayır vardır'' lafında gizli. Bazıları gibi ben de yaşadığım sıkıntıları bu ümitle atlatmaya çalışıyorum.
Başımıza gelen zorlukları imtihan gereği yaşamamız gerekiyor, bunu biliyorum.
Ancak, kaçış yok, sabır şart!
Kör talih olarak gördüğümüz şey belki kurtuluş biletimizdir...
Hikmet sahibi değiliz, hayrın bize nasıl geleceğini bilemeyiz ki?
Gaybı ancak Allah bilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…