- 21 Ağustos 2011
- 5.186
- 592
- 198
- Konu Sahibi KadinlarKulubu
-
Avusturya dan Türkiye ye tatile gelen biriyle tanıştım, biraz sohbet ettik. Kız arkadaşı hamileymiş. Ben de neden evlenmediklerini sordum, paramız yok dedi. evlenmek çok masraflı dedi..Onlarda bizdeki gibi bir mantık yokmuş, paramız olursa evleniriz dedi...evlenmeme sebeplerini anlayamadım
evlenirlerse o çocuklar açısından daha iyi değil mi? güvence falan filan
ilginç ama güzel de birden hepsi aradan çıkmış ehhee
Yok yav, bizdeki mantik daha agir. Sifirdan esya duzmece, yatakodasindan beyazesyasina kadar.. altin takmaca, bilezik dosemece, kinasi ayri, dugunu ayri, bohcalar, dugun yemekleri ayri.. Onlara bunun onda biri bile fazla geliyordur...Avusturya dan Türkiye ye tatile gelen biriyle tanıştım, biraz sohbet ettik. Kız arkadaşı hamileymiş. Ben de neden evlenmediklerini sordum, paramız yok dedi. evlenmek çok masraflı dedi..Onlarda bizdeki gibi bir mantık yokmuş, paramız olursa evleniriz dedi...
Vallahi bilemiycem ; kız arkadaşım hamile diyince benim gözler bi pörtlediYok yav, bizdeki mantik daha agir. Sifirdan esya duzmece, yatakodasindan beyazesyasina kadar.. altin takmaca, bilezik dosemece, kinasi ayri, dugunu ayri, bohcalar, dugun yemekleri ayri.. Onlara bunun onda biri bile fazla geliyordur...
Vallahi bilemiycem ; kız arkadaşım hamile diyince benim gözler bi pörtledi(Türk kafası işte) bebek sahibi olmak evlenmeleri için yeterli bir neden değil demek ki..
Ben böyle söyleseydim şaşırırdı herhalde , çocuk yapmamız için evlenmemiz mi lazım derdi, zaten evli olmayıp yaşlanan bir sürü kişi varmış, onlarda normal olağan bir şeymiş yani.onların mantığı da çok yanlışmış yalnız evlenmeye paraları yok ama maşallah çocuk yapmaya var demek ki.
genelde yabancı ülkelerde çocuk bakım parası oluyo ya. bekar olmaları bişeyi değiştirmiyodur belki. yani bebek yapmak daha ucuza geliyo olabilir.evlenmeye paraları yok ama maşallah çocuk yapmaya var demek ki.
Amin de bebek yapmak ucuza nasıl gelir kigenelde yabancı ülkelerde çocuk bakım parası oluyo ya. bekar olmaları bişeyi değiştirmiyodur belki. yani bebek yapmak daha ucuza geliyo olabilir.
ve evet maşallah çok güzeller ya. Allah bağışlasın :)
yani bebeğin bakım parasını veriyosa devlet aile de böylece çok para harcamıyolardır diye düşündüm ben. bilemiyorum ama tabi doğrusunu, bu benim olabilir dediğim bi ihtimal.Amin de bebek yapmak ucuza nasıl gelir ki
Allah bağışlasın canım benim. Rabbim verir kolaylığını inşallah :)ben yaptım elimde patladı , cok pahalıya maloldu
amin amin inşallahh. Hepimizinkini bağışlasın. şimdi boyum kadar olduda gerçiyani bebeğin bakım parasını veriyosa devlet aile de böylece çok para harcamıyolardır diye düşündüm ben. bilemiyorum ama tabi doğrusunu, bu benim olabilir dediğim bi ihtimal.
Allah bağışlasın canım benim. Rabbim verir kolaylığını inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?