Kayınvalide evi olsaydı herkes al çocuklarını git, hasta olurlar mikrop virüs hijyen... yazardı. Ortamın kime ait olduğu önemli değil. Yetişkinin bile durmaması gereken ortamda 3 yaş ve 6 aylık iki bebek var. Ev sahibi yokluktan yoksulluktan değil keyfi pislik içinde yaşıyor. Psikolojik veya fiziksel hastayı tedavi ettirirsin, bedenen yapamıyorsa düzenli temizlikçi tutarsın. Hasta olduğunu kabul etmeyeni zorla tutup doktora hastaneye götüremezsin. Maddi durumları var, isteseler yaptırırlar, kırılanı tamir ettirirler. Bile isteye bu durumda yaşayan insanları düzeltemezsin çünkü kendilerinde bir sorun görmüyorlar. Temizlik takımı çağırırsın, 2 günde o evi ilaçla sabunla vs yıkayıp aklar paklarlar. İstek ve devamlılık yoksa nereye kadar? 2 bebeği olan kadın onlarla mı ilgilensin kazık kadar 2 yetişkinle mi?
Ayrıca ne analık yapılmış ne babalık. Baba kol burun kırana kadar dövmüş anne de seyretmiş. Ne okutmuş ne evlendirmişler. Halası bakmış, kendi okumuş meslek sahibi olmuş, kendi imkanıyla evlenmiş. Ben bir mecburiyet göremiyorum ortada. Kadın kocasını seçmiş kızını atmış başından. Çocukken kendi anne babası kendi evi varken öksüz yetim gibi başkasının evinde yaşatmışlar. Konu sahibi, ben yerinizde olsam alır çocuklarımı giderim. Siz iyi niyetli davranıyorsunuz ama onlara göre ortada sorun yok. El kadar torunları pisliğe maruz bırakıyorlar.