İnatla bir gün ANNE olacağım !

Aylinim hoşgeldin...Canım sitem etmedim eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.. Seni çok iyi anlıyorum..Uyumaya bile fırsat bulamadığını biliyorum.. Allahım güç kuvvet ve sabır versin. Gerçekten çok zor. senın işin benimkinden de zor. İnşallah uslu birer gazozcu olurlar..Süt olayına gelince: Üçüne birden yetişmen çok zor.. Hiç kendini o konuda kasma. bırak mama yesinler..Bak benımkilerine mama takviyesi değilde anne sütü takviyeli büyüdüler:)) Maşallah ikiz olmalarına rağmen yaşıtlarından hiçbir eksikleri yok.. Hatta kızımın kilo fazlası bile var:)))) Ama kuru dut hoşafı çok işe yarıyor..Sadece su içsende yeter..Uykusuzluk stres yorgunluk bunlar hep etken artmaması için ama sen canını sakın sıkma... sağlıklı olsunlarda anne sütünü az alsınlar...
Esmacım şu senın oğlan yok mu ? Pardon Batu...:)))) Kendileri duymasın.. Yerim ben onu bilmiş kızancık:)))
Mervecim ve Teyzem Mervem uyku problemleri had safhada demekki.. Şeytan kulağına kurşun o problemimizi aşmış durumdayız. Ben önceleri çok çektim şimdi Allahıma binlerce şükür bal dök yala kıvamına geldiler:))))) Çok erken uyumaz benimkilerde ama 23,30 en geç yattığımız saattir. Tabi kendi kendilerine uyumadıkları için bizde yatıyoruz. Bazen ben uyuyup kalıyorum Alp ne zaman uykuya dalıyor yanımda bilmiyorum:))) Naz da babası ile aynı odada yatıyor. onun durumda farklı değil. Geçen gece Alp uyudu. Naz'ın sesi hala geliyor. Yavaşca girdim odaya babası kızdı."Yat artık konuşma" dedi. Naz'da kısık sesle bıdı bıdı konuşmaya devam ediyor. Gülmeye başladım..Benım sesimi duyunca bu seferde bana babasını şikayet ediyor.. bizden haberler bu kadar...
Gelmeyen kaçaklar nerelerdesiniz? Sinem,Pınar,Şebo,Asiye,Raziye,Nazmiye,Gülsüm,ikizdaşım Sinem,Ayşe,Çetrefil Ayşe,Beyza,Esra,Seher ve unuttuğum kim varsa umarım hepiniz iyisinizdir.....
Bu arada resim koyacaklar hala bekliyorum.......

slm kızlar
benim oğluş biraz hatta baya bi aceleci çıktı 33+3 de 02.01.2012 de dünyaya gözlerini açtı
31 inde suyum geldi sızıntı şeklinde yılbaşı gecesini hastahanede geçirdik ciğer geliştirici iğne yapıldı 28 saat geçmişti ki oğluşum kakasını yaptı yani bunu görsel olarak anladık benden gelen sızıntıda vardı hemen dr umu aradılar Allahtan hastahanedeydim gece saat 1 de drum geldi 1,30 da sezeryan için hazırlamaya başladılar beni kaybedecek vakit yoktu çok istemiştim normal doğurmayı ama nasip olmadı oğluşum 1.58 de doğdu neyseki iyiyiz çok şükür oğlum 2150 gr 46 cm doğdu 4 gün yoğun bakımda kaldı küvezde çok şükür şimdi yanımda biraz sarılığı dışında bi sıkıntısı yok çok şükür adını OSMAN EMİR koyduk adıyla yaşasın inş bu arada 10 gündür uyumuyorum buna bi çözüm var mı :) saka gibi ya nasıl dayanabildiğime hala inanamıyorum belki günde 1-2 saatlik uykularla duruyorum ne zaman bayrakları çekerim bilmiyorum ama sütüm bugün iyice azaldı yorgunluktan ve uykusuzluktan olsa gerek ve oğluşum sarılık hala ne yapıcam bilmiyorum dua edin hepinii öptüm

beyzacım gözünüz adın canım...oğluşunun sağlıklı olmasına çok sevindim...biliyosun kuzey de 35+1 de doğmuştu..erken doğumlarda sarılık biraz zor atlatılabiliyor...15. gün de yine hastaneye yatmıştı kuzey...1 ayda ancak düştü ...ama şimdi çok iyi çok şükür..osman emir de atlatacak...adıyla yaşasın paşan...süt için de emzirmekten ve bol su içmekten başka yapacağın bişey yok...bide düzenli protein ağırlıklı beslenme ve kaliteli uyku...uyku varda kalitelisi kaldı diyosun :)) hepsi geçiyo hayatım..unutuluyo..bak ikinciye bile cesaret ediliyo :))

kızlar selam
aylincim gelmişsin sağlıkla büyüt bebelerini allah sağlık sıhhat versin. kendini de kollamaya çalış senin ayakta kalman lazım. yardımcın yada aile büyükleri vardır mutlaka seni dinlendirsinler. kendini de çok yıpratma zaten yıpranacaksın beynini sağlam tutmaya çalış. ben anladım ki ben en çok beynimi yoruyorum. beden yorgunluğu başka beyin yoğunluğu bambaşka. mükemmeliyete takıyoruz bi dönem o bizi çok yoruyo. sonrada saldım çayıra oluyoruz biraz rahatlıyoruz tabi bu tecrübeyle sabit insan ancak yaşayınca anlıyo. allah yardımcın olsun. bence de kızlar çok haklı süt için bol emme bol sıkma ve booll su içecen. bunun en basit çözümü.

beyza Osman Emir hoşgelmiş çok şükür herşey yolundaymış çok sevindim adıyla yaşasın. sağlıkla sıhhatle büyüt oğlunu. çok şükür bugünlere. tüm inatçı hatunlar inatla anne oldular eksik kaldı mı kızlar?

rahelim emelim senin ikizleri okudukça hep kardeşimin yaşacaklarını canlandırıyorum allah alpe naza uzun sağlıklı ömürler versin. gelinime söyle bak burda kızlar oğlumun peşini bırakmıyo oğlanlar aptal olur kandırmasınlar oğlumu sonra hesap sormasın gözden ırak olan gönülden ırak olurmuş. ankarayı çok özledim keşke bi hafta sonu gelsek kar yağsa bi kaç gün kalsak sonra yollar açılsa dönsek. hatta bi yolumuz daha düşse kayseriye de gitsek hem seni hem esmayı görsem ne güzel olur. tabi yeğenlerimi de. Mertin biraz daha büyümesi lazım galiba. bolu ya gittik iki üç hafta önce topuk yaylasında kaldık bi gece allahtan kar yoktu yollarda ama Mert çok durmuyo zor oldu. arabada daha uzun süre kemerli durması lazım seyahat için.

batu var ya tam maço olmuş kızım senin işin zor. gerçi nisa düşünsün bize ne dimi ? yandı kızın mervee bu oğlan senin kızı iyi çalıştırır. ama kızlar da böyle erkeklere bayılır. dediğim dedik.

nikol merve zeynep nasıl kıpraşıyo mu? çizelgene bakmadan yazıyorum kaç haftalık oldunuz. ne güzel aynı heyecanları yaşıyorsun insan hem cesaret ediyor hem çok sevinir mutlaka o güzel ama bi dünya zor günler nasıl unutulur ki diyordum ben ama gerçekten çok baskın bir şekilde insan ikinciyi istiyor. ve cesaret edememe durumunu alt ediyor. ben akşam olunca yok kesinlikle olmaz diyorum ama sabah olunca niye olmasın olur diyorum. akşam oluyor kızım manyak mısın cılkın çıkmış sen kiiiim ikinci kim sakın ha diyorum. günler böyle geçiyor. allah ne yazdıysa o ama insan düşünmeden edemiyor.

beyza canım hayırlı olsun meleğim rabbim analı babalı büyütsün
sarılık için ben şekerli su vermiştim sonrada biraz normal su ,zor atlattı benimkide sarılığı
süt içinde hoşaf ve bol bol su iç canım bulgur pilavı ye stres olma yoksa stres sütün düşmanı
merviş nasılsın canım
emel esma nasılsınız kızlar benim bulantılar başladı arada çıkarıyorum

Emel, Pınar,Şebo,Asiye,Aylin,Raziye,Nazmiye,Gülsüm,adaşım,Ayşe,Çetrefil Ayşe,Esra,Seher ve unuttuğum varsa affola kızlar
öpüldünüz kocaman

yaa kuzeycikde mi erken doğmuştu aman maşallah şimdi tontişş benimki minnacık yaa insan elina almaya korkuyo

beyza benim oğlum da sarılık oldu hatta bi hafta yoğun bakımda hayat mücadelesi verirken sarılık bide katmerli üstüne bindi. o panellerin altında yattı yavrum bigün belki daha çok. çok şükür geçiyo ama öyle nette yazıldığı gibi on beş güne geçmiyo hayatım içini serin tut. benim oğlumun sarılığını tamamen atması nerdeyse iki ayı buldu söyliyim. sürekli cam kenarına götür gün ışığına tut. sarılık en iyi böyle geçiyor başka yolu yok. onlarında yaptığı o ışığa tutarak iyileştiriyorlar. günde bir kaç defa cam kenarına götür gün ışığına tut. ayrıca karanlıklarda tutma gündüz perdeleri aç sürekli güneş ışığıı girsin odasına. tabi kontrollere gidince doktor daha iyi kontrol eder artma olmadıkça sıkıntı yok. azalarak geçiyor ama zor gidiyor. mertin tamamen geçmişti ama göz bebeklerinin pınarları köşeleri sarı sarı beni sinir ediyodu bigün baktım yokolmuş.

selam sinemcim allah yardım etsin sana da ikinciye büyük bir cesaretle hemen hamile kaldın. sağlıkla gelsin inşallah. nasıl aynı heyecanları birdaha yaşamak güzel mi? ilkinde de bulantın çok olmuş muydu? bide çalışıyosun dimi valla helal olsun. eşinin de sık sık seyahatleri oluyo du napcan doğurunca artık emekliliğe ayrılıcan mı?

herkese selam...
Beyza'cım canım gözün aydın... Allahım sağlıklı analı babalı büyütsün inşallahh.. Adı ile yaşasın Osman Emir...İnşallah en kısa zamanda geçer sarılığınız..Benimde oğlum olmuştu hatta hastanede yatıyordu ışın tedavisi yaptılar yarım gün felan..Eve geldikten sonra devam etti ama geçti Allaha şükür. Darısı Emir paşamıza olsun...
Şebom dünürüm ne güzel ağzından bal damlamış keşke gelsen Ankara'ya..Kar yağsa ama hemen yollar açılmasa bizde mahsur kalsanız :)))) Valla söyle o damadıma sarkan kızlara, Naz gelirse yolar alimallah :)))) Bugüne bugün senin oğlanın başı bağlı :))) İkinci bebek olayına gelince siz ikide kalın ben üçüncüyü düşünüyorum :))) Şaka bir yana ama insan gerçekten istiyor. Ama henüz benim için erken. İşlediğim günah hiç aklımdan çıkmıyor.Allah kısmet ederse tekrar üçüncüyü cidden düşünüyorum.Bakalım tek bebek büyütmek ne kadar zormuş :)))))
Sinemcim demek bulantıların başladı..Allah yardımcın olsun. İnşallah bu sefer de kıvırcık bir kızın olur..:))
Zeynep'in annesi sen nasılsın canım..Kuzey nasıl? Kardeş fikrine alıştımı yoksa henüz farkında değil mi?
Bu arada kızlar birşey soracağım: Benım sıpalar sabah kahvaltılarını hala bulamaç olarak yiyorlar..Tek tek yedirmeyi pek denemedim açıkcası. İki tane olunca zor oluyor:)) Birde öyle yerlerse doymazlarmış gibime geliyor. Gerçi yemiyorlar öyle..Orası da ayrı konu..Sizce ne kadar daha böyle devam edeyim..
gelen gelmeyen herkesi öpüyoruzzzzzzzz

beyzam canım geçer sarılığı inş. sen bol emzir şekerli suyu ver azda olsa yoğun bakıma girmesin işyerinde
birinin daha sarılık olmuştu şekerli su ver dedim vermişler 7 ye düşmüş sarılığı hastaneye yatmaktan kurtuldu
şebbom canım çalışıyorum valla annem bakıyo oğluşuma bu meleğimede kısmet olursa annem bakacak
anneleri allahım başımızdan eksik etmesin sağlık versin hepimize
şebbo zaten süpriz oldu istiyodum ikinciyi ama kısmet artık böyleymiş
ama heyecan büyük yaaa pazartesi dr. gidecem kalp atışları için
mervişş senin zeynebin kıpırtıları başlamıştır değil mi
emel canım benimki kendi yemek istiyor beceremiyor daha doğru düzgün kahvaltımız yok maalesef zeytini çatalla yakalamaya uğraşıyo bir görseniz elinden almaya çalışıyorum vermiyo ben yiyecem diyo sıpa daha nelerini göreceğiz bakalım
allahım sağlık versin meleklerimize ve bizlere
iyi akşamlar canlar öpüldünüz

emel biliyomusun Mert bulamaç kahvaltıyı 6 ay 8 ay arası yedi. 9 aylıkken yemedi ben de tek tek veriyim yicek mi diye denedim o gün bugündür tabağı kahvalt tabağı peynir domates zeytin tereyağ yumurta allah ne verdiyse. peyniri bigün başka bigün başka yapıyorum işte yeşil zeytin bazen yumurta akına biraz alerjisi var tam vermiyorum ama yumurta yı katı veya kayısı bazen yağda kırıp yada omlet falan yapıyorum bazen kahvaltıdan sıkılıyo kaşarlı veya kaşarlı sucuklu tost yapıyorum. büyük adam gibi alıştırdım ve yiyo çok şükür. sen yazınca şok oldum biz ne erken başlamışız diye. ayrıca ben alıştırdım dediğime bakma aslında mert öyle tercih etti desek daha doğru olur. mert gerçekten 9 aylıktan itibaren büyük adam gibi yedi. meyve püresi yerine meyveyi doğrattırdı parça parça yedi. patates püresi olmaz kare kare patates yani adam püre kıvamını istemedi açık açık.

şebnemcim çok iyi yapmışsın canım..benim oğlum da 2 yaşına kadar kahvaltıyı püre yedi..o da zorla oyunla..şimdi hiç kahvaltı etmiyor..abartmıyorum..ağzına peynir sürmadi daha...ayda belki 2 kere yumurta yer..isterse o da..sucuk delisi..ama ekmeksiz...tost yapıyorum kaşarlı sucuklu..içinden sucukları çıkarıp yiyo...süt hiç içmiyo...kahvaltı hiç yok...öğlende yine oyunla çorba falan içiriyorum..bu aralar yine yememeye başladı..köfte et makarna pilav seviyo...meyve de yiyo sayılır...ayran ve yoğurt yediriyorum hergün mutlaka...allahtan tüm kan değerleri iyi...napalım benimkide yemeyen model..alışmaya çalışıyorum hala...çünkü takmamak elde değil...nasıl büyüyecek diye düşünüyor insan...

bı kacak geldı aylıncım masallah bebelerıne canım allah uzun omur versın hepsıne
beyzacım osman emır hosgeldı sefa getırdı sarılığada sekerlı su ıyı gelır sınemın dedığı gıbı canım
sebo masallah merte kucuk adam
esma selende fena cınsınden gecen yemekteyız babası bısı dedı dondu nededın sen nededın dıyo sok oldu adam bı dovmedığı kaldı :)
emel ıyı cesaret ucuncusu :) bende ıstıyorum ama vaz gecıyorum kafayı yememem ıcın bıraz daha zaman lazım :)
beyza bendede oldu uyku soorunu ve pılın tamamen bıtene kadar suruyo bu olay uyuyamıyosun annelık bu olsa gerek
mervecm nısos nasıl cıktımı azılar
dunurum kuzey paşam hala aynı desene ınsallah zeynep üzmez senı uslu bı kız olur
cetrefıllıde gulsumde bayadır yoklar pınarda uğramamıs
aysem sen ne alemdesın deyıver arada gırıp
sınemcım sanada alla kolaylık versın bulantı zor masallah senın paşanda kendı yıyenlerden
bıze elınce teker yuvar gıdıyoruz selen cok ınat gecen bezı cıkar dedı cıkardım ustelemekte ıztemıyorum 1 hafta tam bıraktık derken tak bezı dedı herseyıne olumlu yaklastım olsun bosver annecım dedım ettım ama nafıle cadı bu cadı bıde cenesı dusuk sabah bı baslıyo konusmaya akşam uyuyana kadar bu kadarmı cok sorusu olur bı cocuğun :)öğlen uykusu bıdede yok 1 aydır sabah kalkıyo 9-10 arası akşamda 9 gıbı pıl bıtıyo ama soyle delıksız uyumuyo hala

benim kaçak dünürüm gelmiş..hoşgeldin sehercim...o soru soran model bende de var...sabahtan akşama kadar susmuyo :)) ama babamız da aynı yani..armut dibine düşer hesabı...bakalım kızçem nasıl olacak..şimdiden pek kıpırdak ama çıkınca ne olur bilemem...kızlar ben galiba fena bi gribe yakalanıyorum..göğüs kafesim yanıyo..öksürüyorum..yarın öbürgün de sanırım burun akıntısı halsizlik başlar...neyse elbet bu da geçecek...bitkisel destek tam destek :))

herkese selammmmm...
Şebom maşallahhhh damadıma.. Cidden çok erken başlamış. Benımkilere tek tek yedirmeye çalıştım ama kendi ağızlarına sokacaklarına benımkine uzatıyorlar:))) Kaşığın ucuna belli belirsiz gelen yemeği yemeye çalışıyorlar..Belki böyle alışacaklar ama dediğim gibi ben pek üstlerine düşmedim. Bulamaç yapıp vermek daha kolayıma geldi..Bu halde bile 1 saati buluyor ikisinin doyması. Kendileri yesin kalksın desem 2-3 saat uğraşırım herhalde:))) Neyse yesinlerde böyle yesinler napıyım...
Mervecim Kuzey'in durum daha vahimmiş:))) Bari benimkiler yiyor.. yemeyen çocukla uğraşmak çok zor oluyor.. Umarım Zeynep seni hiç üzmez...
Sehercim hoşgeldin... Maşallahhh Selen kocaman olmuş. Bir ara resim isteriz..Aynı zamanda daha sık gelmeni .....:)))
Başka gelen giden olmamış... Umarım hepiniz iyisinizdir...
Sıra bize gelince:Ankara dün karlar altındaydı.. Ama bugün güneş eritti sayılır. Hafta sonu konsere gittik eşimle.Çocukları kv bıraktık. Cumartesi gece orada kaldık. Dün çocukları biraz karda oynattık. Akşam tekrar evimize döndük:)) Bu arada Naz 3-5 gündür kakasını bezine yapmıyor:))) Kakamız gelince lazımlığa yapıyoruz. Çiş olayına henüz geçmedik. Şimdi büyük işlerle uğraşıyoruz,küçük işleri sonraya bıraktık:)))) Hafta sonu kv kaldığımız için dün maalesef yetişemedi ama bugün tekrar başladık eğitime.. Umarım kısa zamanda tamamen bezden kurtuluruz. Tek kötü yanı 5 dk bir "anne kaka" demesi...Altını açtığımız için hoşuna gidiyor sanırım.. Bizden haberler bu kadar, hepinizi öpüyoruzzzzzz

allahım bir an önce sabah olsun..hastalıktan ölüyorum resmen...elimde sıcak su bardağıyla dolaşıyorum...nefes almak zor yutkunmak zor öksürmek hepsinden zor..içim dışıma çıktı...bi boğaz bu kadar içmeye rağmen hala kuru olur mu yaaa....

hadi az kaldı sabaha...ama kuzeyle tüm gün nasıl geçecek bu perişan halimle bilmiyorum..aksi gibi eşimin müdürleri geliyo istanbuldan..yoksa izin alırdı adamcağızım...allahım gücünü de ver bu hastalıkla başetmenin...doğum daha kolaydı sanki..

mervecim yazık sana çok geçmiş olsun. minoset içebilirsin biliyosundur. hamileyken serbestt. bide bitkisel pastil filan. ıhlamur yap. yok mu sana yardım etcek konu komşu. çocukla zor hamilelik bide soğuk algınlığı üzüldüm gerçekten allah yardım etsin.

bizim yeğenler 34+2 de gece garısı cumartesi gecesi doğdular. sağlıkları yerinde evlerindeler çok şükür. o yüzden bi kaç gündür koşturma halindeyiz.

allah hepimize kolaylıklar versin evlatlarımızı sağlıkla büyütmemizi nasip etsin. şükürler olsun bu günlere. elbet kolay değil sanırım 3 yaşından sonra biraz rahat edeceğiz. ama ikinci kesin birinciden kolay olur tecrübe gerçekten önemli. ama bir üç yıl daha gerçekten gençlik istiyor. ben pas diyorum ikinciyi yapanlara da kolay gelsin anacım.

selencim demek ne dedin diyo bak sen bilmişe öp benim için kızçeni sehercim.

hayırlı geceler kızlar

beyzam cnm çok şükür kavuşmuşun bbeğinee şükürler olsun. oy oy valla bende öyleydim hatta hala öyleyim nisayı odasına yatıramam nedenim ne bilio musunuz ya deprem olurda ben yetişmezzsem bunun gibi birçok şey psikopat gibi oluyo insan herşey mükemmel olsun herşey iyi olsun dyok psikolojisi bouzlmasın iyi yetişsin derken kendi psikolojimi hiçe saydığımı düşünüyorum.

teyzem ooo konser felan kime gittiniz bende funda arar a gitöeyi istiyorum .geçen gece ağbimlerle 15 ayın sonunda sinemeya gittik dedemin insanlarına tavsiye ederim salya sümük oldum:)
uyku konusuna geli,nce tütüt maşallah diyim allah dağına göre kar verşyor bende çok dayanıklıymışım bak uykusuzlukla başa çıkıyorum:))))
şaka bi yana artık geöçen gece çığrından çıktım dellendim nisaya acayip kızdım yeter artık bırak memeyi ellemeyi uyu dön arkadana diye ama baya bağırdım sonra gücüne gitti ağladı vicdan yaptım sorada özürdiledim manyağa döndüm buarada bu olay gece 1.30da oluyo işe gidicem.
dünürüm ya batuda geç uyuyormuş hakkaten fena olmuş seninki bak söle vermem kızımı öle daşş fırın olmasın light oluversin garii.
sehercim nasılsın cnm? kızlar ayrı bir cadı oluyo erkekler daha uslu devir değişti.senle ben ikinciyi doğurusak herkes doğurur
şebomm çıtırım valla bende devamlı gel gitler yaşıyorum ikinci konusunda ya yalnışlıkla hamile kalırsam naparım diye hem diyorum ne güzel bak evmiz şenleniyor bi tane daha nisa gibi olursa çok tatlı diyorum ama sonra uykusuzluğu 2 yaş sendroumunu falan düşününce yok yok zor diyorum.kısmet işer hayırlısı allahtan sen korunuyor musun?

adaşım kıymam sana kız o saatlere kadar nası ayakta kaldın inşallah tez zamanda iyileşirsin vitamin alıyor musun?
mide bulantıların oldu mu?sinem senin nası hamilelik? kız ben seni gözsü kara ilan ettim:)))

ya kızlar bende öğlen uykusunu kessem mi? ne etsem kollarım kopuyor kucakta gezidre gezdire iki meme ortada uyutmaya çalşmaktan dur bakayım yarın denicem.
emelim bulamaç nisa hiçç ama hiç yemedi diyebiliyorum yeme konusunda da cins benim kızım mesla beb dediğin sulu şey yer dimi bizim kız tam tersi kıtır katur olacak öle yicek. bizim kahvaltı menmüz genelde peynirli krep peynir yemeyen bebelere tavsiye olunur.sonra tost kaşarl,katı yumurta veya fırında yumurtalı ekmek üzerine peynir domates ceviz ne varsa koyup fırında pişiriyorum.
bez konusuna gelince nisada pek hevesli çıkartmya çalışıyorum bende başlayabilirim denemeye biraz daha ısınsın diye bekleyeyim diyorm.maşallah naza
şebommm unutmamdan hayırlı olsunn halaaa oldun demek hala olmakta süper bvişiiii sağlıkla büyüsünler inşallah adları ne oldu?

şeboo adaşş saolun canlarım..bugün dayanamayıp bi dahiliyeciye gittim..daha doğrusu kendi doğum doktorum önerdi..antibiyotik içiyorum ama yutkunmak çok zor şu an bile...5 gecedir uyku yok...ortalama 3 saatlik uykularla ayaktyım..üzerine kuzey de tuz biber oluyo...cumartesi bursaya gidicez inşallah...orda da dinlenemem ya neyse...bir an önce bu boğaz ağrısı ve öksürükten kurtulmak istiyorum...
şebnemcim hayırlı olsun yeğenlerin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…