Ince dusuncesiz kayinvalide

kivimuz

Biz bize bize bizden fayda var...
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
299
36
118
Merhaba kizlar. Ben nisanlanali 1 ay oldu. Benim sorunum kaynanamla hic biseyi adetleri bilmiyor. Ne nisan bohcasiymis ne nisanda alinacak seyler hicbiseyi dusunmuyor cok ince dusunceli biri degil. Mesela bugun bana "eee kizim biz bayramda gelirken ne getirelim ?" diye bana soruyor. Bende cok rahatsiz oluyorum acikcasi sorulur mu Allah askina kizlar ya bende siz felirseniz yeter diyoeum ne diyim baska. Nisan bohcasi ne bilmiyor anneme soruyo ne koyuluyo diye annemde ne desin gerek yok siz bilirsiniz falan diyo annemde rahatsiz bu konudan. Bende sikayetciyim ama nisanlimla 5 yildir tanisiyoruz onun hatrina anneme de derdimi anlatamiyorum sen buldun sen getirdin diyo . Kimseyle konusamiyoruum anlayacaginiz. Nisan bohcasi yapmayi dusunmuyomus bana diyoki bugun gelirken annene babana biseyler getirim iste gomlek ,,elbiselik kumaslik, ic camasiri o kadar onlar nisan bohcasi yerine geciyomus. Bende nisanlima dedim komsular nisan bohcasi soruyor diye. Onuda soylemis bakalim tamam sonucta az da olsa bana sormasindan rahatsiz oluyorum bana sormadan ne istiyosa getirsin . Ne zaman gelseler bigun onceden sorar ne gitirim ne alim dusunme yok yani benim ailemde aksine cok dusunceliler hic uymuyolar birbirlerine ailem benim hatrima katlaniyor iste. Napim ben simdi cok sikayetciyim bu durumdan yardim kizlar

Ay neguzel soruyormus iste

Takma sen nisanlina soyle istediklerini oda iletsin eger cekiniyorsan

Bunun bir ust versiyonu var bende

Hic birsey almaz vermez

Oglu azcik uyarinca

Bilemedim oglum bilmem ben bilmiyom boyle seyleri vs aptala yatar

Sen sukret

Belki adetlerinizi öğrenmeye çalışıyordur.
Valla yapmaması daha iyi aslında o ne yaparsa siz de yapmak zorundasınız. Boşverin artık böyle şeyleri..
Valla ne yalan soyliyeyim bende yapmasini istemiyorum. Ama annem icin ondan bundan duyuyor yok sunlar sole yapti kayinvalide sunu getirdi bana laf sokuyo galiba yoksa bende bilmem bohcaymis adetmis sevmemde sacma gelmistir hep. Ama annem ole dusunmuyor

Boşşveeer tatlım bunlar için kendini üzme :)
Huzurunu da bozma :)

Kadın düşünüp soruyor işte siz de bizde adet şudur ama herkesin adeti farklı siz bilirsiniz diyeceksiniz
O da soruyorum söylemiyor sonra da trip yapıyor der
Sen açıkça istediğini söyle sonuna da siz daha iyi bilirsiniz de bağla konuşmayı
Bu arada nişan bohçasında ne olması lazım yaz biz de öğrenelim

Kadin bayramda gelirken ne getirelim diyormus.

Siz de 'siz gelseniz yeter' demissiniz.

Evet, eline liste tutusturacak haliniz yok.

Ama ona o kadar nazik bir yanit verip kadinin dusuncesiz oldugunu soylemeniz enteresan.

Anlattiklarinizdan aranizda kultur, gelenek, gorenek farki oldugu anlasiliyor.

Ortada inatlasma, umursamazlik vs yok...

Yani kayinvalideniz dusuncesizden ziyade bu konularda bilgi sahibi degil.

Aileniz sikayet ettiginizde sen buldun getirdin diyorlarmis.

Bu tutum daha kotu bence erkek tarafinkinden...

Dogru olan bu tip sorularin ailenize sorulmasi ve buyuklerin adetler hakkinda muhatap olmasi...

Madem bisey getirecek sormasin sunu getir bunu getir diye ne diyeyim ben gonlunden ne koparsa onu getirsin istiyorum. Ne bilim anlamadim nasil davranacagimi annemden cekiniyorum hicbise istedigim gibi olmuyo doyip duruyor ben takilmam yoksa bu turseylere
Bunda ne kötülük var ki.. Kadın bilmiyor ama size sorup öğrenmeye ona göre birşeyler yapmaya çalışıyor.. Bilmiyorum deyip kestirip atsa bu seferde bize sorabilir diye yakınırsınız..

Canim kolayi var al karsina uygun bi dille butun adetlernizi anlat bi kere de olsun bitsin. Adet bilseler de.kimsenin adeti kimseue uymuyo bu zamanda.bu kadar rahatsiz olsam ben alir karsima bizde soyle boyle.yapilir anne adettendir derim.

offfff buldun da bi de eleştiriyin küçük dertlerle gelme bana

Size gelirken sorma mevzusunu anlayabilirim.. Yalnız adetlerinizi sorması çok olağan bence.. anneniz de istediği gibi olmayan şeyleri ona söylesin anlatsın madem soruyorsunuz bizim adetlerimiz bunlar bunlar ona göre yapılacaklar yapılsın desin.. Olmaz mı öyle

nişanlına hatırlat adetler böyledir diye o annesine iletir.
bence çok beklentiye girmemek lazım alsalar ne olur almasalar ne olur sonradan lafı sözü edilecekse.

Kizlar daha yanlis anliyorsunuz beni. Benim bisey istedigim yok aksine bu tur adetler, gelenek , goreneklerden anlamam sevmem de. Nisan bohcasiymis neymis daha bizim burda gelin alinir bayramda bastan asagi giydirilir kocu getirilir. Ama ben sacma buluyorum bu tur hareketleri. Tamam kayinvalide bilmediginden soruyor olabilir ama 4 kiz evlendirmis ayni memleketliyiz ne bilim bana sormasin . Ben ole yuzsuz biri degilim sunu getir bunu getir diyemem. Madem getirecen bana sormadan getirsin. Gonlunden ne kopuyosa. Ama annem ole dusunmuyor kendi bayramlarda bileziksiz gitmezdi bunlarda o tur seyler yapsin istiyor ne bilim aradayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…