Ince dusuncesiz kayinvalide

Lafim sadece sana degil konu sahibi fakat bu bohça isi çok migde bulandirici buluyorum.
Yani tanimadigin etmedigin insandan külot, seksi gecelikten, terlige kadar sana hediye verilmesini anlayamiyorum.

Sonrada bu konudaki gibi "aah ben bohça istemiyorum ama iste komsulari bekliyor" diye kilif bulunuyor. Yani komsular felan bahane, bohça sahane. Sanki kaynana "eh gelin, komsularda bana gelinin niye sana temizlige gelmiyo diye soruyorlar" dediginde hakli çikiyor. Komsular niyese sadece gelinin leyhine çalisiyorsa dinlenilir

Sorması normal benim de nisanlımın ailesi sormuşdu sizde ne oluyor diye.... En azından soran bir kv den var siz huylanacak yer aramıssiniz... Ayrıca komsulari ne ilgilendirir nisan bohcasi millet sizin nisan bohcasindan haber mi bekliyor....

Bizde nişanlımın annesi annemi aradı; karşılıklı anlaştılar "Aileye hediye filan gibi gereksiz işlere girmeyelim" diye. Siz de nişanlınıza söyleyin, annesi annenizi arasın. Konuşmadan nereden bileceksiniz karşılıklı âdetler nedir? Ki konu komşuya ne allasen bohçadan, koçtan? Anneniz de biraz onların sesini kessin

Ayrıca sizin için önemi yoksa böyle şeylerin, bunu net bir dille annenize söyleyin. Bizimki "Şunlar şunlar olur" diyecek oldu; "Sen ne istersen aynısını ben de onlara yapacağım" dedim, ilk paragraftaki gibi gelişti olaylar :)

Hangi memlekettenler kayinvalidenler? Garipmis

Kızlarımız şu prenses sendromundan ne zaman vazgeçecek acaba ? Yıl olmuş 2014 hâlâ bohça çeyiz göstermesi derdi. Çamaşır, gömlek, kumaş da yetmiyor üstelik... Koç da alınsın, bilezik de takılsın, bohçalar eksiksiz olsun. Bir de ihtiyaç kredisi çekip düğün yaptınız mı sizden mutlusu olmaz. Ee komşular bekler siz de senelerce ödersiniz

Ağzına sağlık

Annenizin istediği gibi olması değil sizin istediğiniz gibi olması makbul olan, bohça muhabbetinde istediğiniz gibi alırsınız nişanlınızla annenize ben alacağımı aldım, kvye de biz herşeyi hallettik dersiniz. Komşular da kendi çocuklarının bohçalarını dert etsinler bir zahmet. 5 dakka gecelik bakmak için 5 saat laf etmek isteyen insanlara çöp göstermedim ben. Sanki kendileri giyecek, sorana internetten gecelik yazın çıkıyor dedim.

Son düzenleme:

Evet, bazen bohçalarin fotorafi çekiliyor ve kk'üne koyuyorlar ve o kadar sasiriyorum ki. Konu sadec gecelik felan degil, saç masasina kadar markali felan seyler aliniyor. Dünya kadar para harcaniliyor ve bu asil üzücü, hatta utanilcak bir durumken, kizlarimiz hava atar gibisine foto paylasiyorlar.

Hiçmi kadinlik gururunuz yok? Bunu 1950'de köyden çikmis kiz'a yapmalari normal. O kizlar zaten gün görmediler, hic dogru düzgün esyalari felan yok fakat yil olmuz 2014. Hepimiz ayaklarimizin üzerine durabiliyoruz, ise gidip paramizi kazaniyoruz. Bir 50 yasindaki kadin bana gecelik nedir, seksi olmak nedir diye ögretmesine hiç gerek yok. Hatta bu tür esyalari üstelik konu komsuya göstermekten kadin olarak daha asaglayici bir durum düsünemiyorum.

Ve isin komik yani dedigin gib, Söz/nisan/dügün arifesinde böyle altinlar, bohçalar felan isteniliyor adet diye, konu komsuya rezil olmayalim diye, sonradan dügün bitiyor fakat gelin için ne hikmetse adette bitiyor. Kaynana o zaman hizmet beklerse, temizlik beklerse, gelin gezdirmek isterse birden " yil olmus 2014, bu ne saçma sapan adetler, hem bana ne konu komsunun ne dedigi" oluyor. O durumlarada gün gelir, hesap döner gibisine bakiyorum ve hiç acimiyorum o kizlara. Ne ekersen onu biçersin.

Sormus iste daha ne yapsin hekes bilmek zorunda mj? Madem soruyor soyle. Dusuncesiz olsa hic sormaz. Kendi ailen sana gore dusunceli. Karsi tarafi niye bu kadar yeriyorsun ki? Belki sizin farkli adetleriniz vardir diye soruyordur belki de yanlis bisey yapmamak icin. Ne var bunda? Illa biseuler mi geirmesi lazim ya cok sacma buluyorum bende boyle seyleri.

Zahmet edip adetlerin8z9 sotlerseniz her d3fasında sormazlar. Bilmiyor olamazlarmı Allah askina. Ne guz3l soruyorlarmıs. Hic o yerli olmayanlarda var. Haline sukret.

Ağzına sağlık! Bir de işin başka boyutu elalem görsün şanım yürüsün diye alınıyor, bohçalar düzülüyor ama düğün bitince bir altın kavgasıdır gidiyor. Kayınvalide masraf yaptım istiyorum diyor. Yüzgöz olmaya ilk geceden başla hadi bakalım! Benim için sadık ve güveilir bir koca ve bana saygılı bir kayınvalide tek çeyiz oldu hep. Ha kayınvalidem istedi tek oğlu diye çıktım alışverişe ama dünya bana dar oldu bitmedi o çarşı! Nitekim istediğim hiçbirşeyi de alamadım anasının yanında nasıl alayım zaten "oğlun dantel sever bak bu tanga güzel" mi diyeyim ? Velhasıl al gülüm ver gülümler ilişkileri bozar.

Bende bohçayi bide saydigin nedenlerden ötürü asla istemedim. Yani kendi annem ile bile tanga alisverisine çikmiyorum

Altinlarin geri sorulmasi bence ayip ama. Ben sahsen vermek istemezdim çünkü onlarin benim için manevi degeri çok büyük, ailemin, kv'demin bana verdigi altinlari çoook darda kalmadikça asla satmam ve en büyük hayalim bu altinlar kendi kizlarima yada gelinlerime vermek.

Ayy maksat gönülleri olsun. Eşimin donları da annemle aldık annem boxerı tutuyo böyle açmış "bu olur mu bak bakalım" Eşime anlattım annemin yüzüne bakamadı bir müddet. Bizimkisi adet değil gönül olsundu zaten ama onların gönlü oldu benim de içim şişti

Bence sormasi cok guzel azicik bdvye bakarsaniz kayinvalidem bir cop bile getirmedi konularini gorursunuz belki bilmiyodur gomlek pijama kumas falan bohca degilmidir zaten belki kendi istekleri size uymicaktir size sorarak memnun etmeye calisiyordur sizi napsa yaranamiyor kayinvalideler yahu :) yanlis anlamayin sakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…