kCok haklisiniz bu dusuncenizde ben de bu kadar kalabalil alisverisi hep gereksiz bulmusumdurBen nişanlandığımda yapılan bohçayı dolaba kitlemiştim.Komşular sorduğnda da göstermedim.Sinir olmuşlardı bana.Kime ne yah.Benim parfümümü efendim kıçıma geçireceğim donu neden görsün elalem .Bohça yapın bile demedik biz.Kendileri aldılar bana zorla beğendirtip .Saçma sapan damadı çileden çıkaran bir gelenek.Çarşıda görüyorum bir yığın yaşı geçmiş ,şişko ve çok bilmiş teyzeler bir genç kız bir genç erkek.O an erkeğe acıyorum ve üzülüyorum.Sesi bile çıkmıyor garibanların .Aç cüzdanı ver parayı .Don dükanında adam köşede büzülmüş gariban onca kadın arasında.Ne gereği var .
evet bencede sorması kötü olmuş.
sonuçta o sana "bohça için ne almalıyım"diye sorduğunda sen doğal olarak "şunu al,bunu al "diyemeyeceksin ve mecbur hiç birşey almayın kendiniz gelin yeter diyeceksin ama eli boş gelmeside hiç hoş karşılanmaz.kendi ailen ve sen belki sorun etmezsiniz bu durumu ama konu komşu akraba falan hep konuşurlar "x için nişan bohçası gelmedi"diye dalga bile geçerler.
Merhaba kizlar. Ben nisanlanali 1 ay oldu. Benim sorunum kaynanamla hic biseyi adetleri bilmiyor. Ne nisan bohcasiymis ne nisanda alinacak seyler hicbiseyi dusunmuyor cok ince dusunceli biri degil. Mesela bugun bana "eee kizim biz bayramda gelirken ne getirelim ?" diye bana soruyor. Bende cok rahatsiz oluyorum acikcasi sorulur mu Allah askina kizlar ya bende siz felirseniz yeter diyoeum ne diyim baska. Nisan bohcasi ne bilmiyor anneme soruyo ne koyuluyo diye annemde ne desin gerek yok siz bilirsiniz falan diyo annemde rahatsiz bu konudan. Bende sikayetciyim ama nisanlimla 5 yildir tanisiyoruz onun hatrina anneme de derdimi anlatamiyorum sen buldun sen getirdin diyo . Kimseyle konusamiyoruum anlayacaginiz. Nisan bohcasi yapmayi dusunmuyomus bana diyoki bugun gelirken annene babana biseyler getirim iste gomlek ,,elbiselik kumaslik, ic camasiri o kadar onlar nisan bohcasi yerine geciyomus. Bende nisanlima dedim komsular nisan bohcasi soruyor diye. Onuda soylemis bakalim tamam sonucta az da olsa bana sormasindan rahatsiz oluyorum bana sormadan ne istiyosa getirsin . Ne zaman gelseler bigun onceden sorar ne gitirim ne alim dusunme yok yani benim ailemde aksine cok dusunceliler hic uymuyolar birbirlerine ailem benim hatrima katlaniyor iste. Napim ben simdi cok sikayetciyim bu durumdan yardim kizlar
Burayi bundan seviyorum iste ortak konular ortak dertlerMerhaba kizlar. Ben nisanlanali 1 ay oldu. Benim sorunum kaynanamla hic biseyi adetleri bilmiyor. Ne nisan bohcasiymis ne nisanda alinacak seyler hicbiseyi dusunmuyor cok ince dusunceli biri degil. Mesela bugun bana "eee kizim biz bayramda gelirken ne getirelim ?" diye bana soruyor. Bende cok rahatsiz oluyorum acikcasi sorulur mu Allah askina kizlar ya bende siz felirseniz yeter diyoeum ne diyim baska. Nisan bohcasi ne bilmiyor anneme soruyo ne koyuluyo diye annemde ne desin gerek yok siz bilirsiniz falan diyo annemde rahatsiz bu konudan. Bende sikayetciyim ama nisanlimla 5 yildir tanisiyoruz onun hatrina anneme de derdimi anlatamiyorum sen buldun sen getirdin diyo . Kimseyle konusamiyoruum anlayacaginiz. Nisan bohcasi yapmayi dusunmuyomus bana diyoki bugun gelirken annene babana biseyler getirim iste gomlek ,,elbiselik kumaslik, ic camasiri o kadar onlar nisan bohcasi yerine geciyomus. Bende nisanlima dedim komsular nisan bohcasi soruyor diye. Onuda soylemis bakalim tamam sonucta az da olsa bana sormasindan rahatsiz oluyorum bana sormadan ne istiyosa getirsin . Ne zaman gelseler bigun onceden sorar ne gitirim ne alim dusunme yok yani benim ailemde aksine cok dusunceliler hic uymuyolar birbirlerine ailem benim hatrima katlaniyor iste. Napim ben simdi cok sikayetciyim bu durumdan yardim kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?