Ince dusuncesiz kayinvalide

Kadin kibar kibar soruyor, bohca mohca kalmadi artik, ama siz istiyorsunuz diye ayak uydurmaya calisiyor belli ki..
O "coookk" anlayisli olan aileniz de sen buldun sen getirdin demek yerine, kizim bilmeyebilir, iyi niyetle soruyor, biz aramizda hallederiz, sen aklina takma diyemiyor mu?
Bu bir problem degil, sorun da degil, simdiden her seyi sizen batan kayinvalide sendromu sadece...

evet bencede sorması kötü olmuş.
sonuçta o sana "bohça için ne almalıyım"diye sorduğunda sen doğal olarak "şunu al,bunu al "diyemeyeceksin ve mecbur hiç birşey almayın kendiniz gelin yeter diyeceksin ama eli boş gelmeside hiç hoş karşılanmaz.kendi ailen ve sen belki sorun etmezsiniz bu durumu ama konu komşu akraba falan hep konuşurlar "x için nişan bohçası gelmedi"diye dalga bile geçerler.

Co
kCok haklisiniz bu dusuncenizde ben de bu kadar kalabalil alisverisi hep gereksiz bulmusumdur
Biz esimle ikimiz ciktik sadece cok keyifliydi
obur turlu binbir kafadan ses cok zor

aynen benim kaynanamda böyleydi nişan döneminde bohça mohça görmedim bende (ki bizim oralarda çok önem verilir)
kendim bi şekilde sineye çeksemde etraftan soruldukça utanıyordum nişanlılığım sürecince ne ilgilendiler ne de bi çöp aldılar eşimle nişandan bi hafta nişan elbisesi ve adet yerini bulsun diye bi kaç parça bişeyler aldık oldu bitti ben eşime hiç bişey söylemedim bilmediğinden değil işine öyle geldiği için yaptı benim kayınvalidem .açıkcası insan bozulup üzülüyor sana hak veriyorum ama sıkma canını etraftan soranlara da biz baştan böyle karar verdik detaya girmeden halledicez alışverişmizi yapcaz dersin hiç kendini düşürme böyle şeyler için ben aklıma geldikçe halen üzülürüm kızarım içten içe.o zamanlar beni gelini yerine koymadı şimdide yakamı bırakmıyor ama bende evlerine ayda yılda bir gidiyorum bugüne kadarda hiç bi işine yardım etmedim onun baştaki tavrı bana ders oldu.biz düğünden öce bohça verdik onlara ama çok pişmanım annem biz adetimizi yapalım dedi şimdiki aklım olsa vermezdim

bana kaynananız gayet de düşünceli biri gibi geldi.gömlek, iç çamaşırı vs almış, bunları illa nişan bohçası adı altında alması mı gerekiyor?hem size ne istediğinizi sorması da güzel bir şey şahsen ben de birine bir şey alacağım zaman ne istediğini sorarım çünkü öbür türlü ne alacağıma karar veremem, karşımdakinin zevkine göre bir şey alayım isterim.adetlerinizi bilmiyorsa ne olmuş yani?bir de komşular nişan bohçası soruyor demişsiniz, onlara ne?sizin bunu nişanlınıza söylemeniz ve onun da bunu annesine söylemesi de çoook saçma olmuş.

bugun bi tane koç al gel deseydin :)))
bilmemek deil ogrenmemek ayip derler
kadin soruyor , ona diyemiyorsan sende nisanlina de oda annesine desin, elçiye zeval olmaz
o sana bohça vermeyince sende ona vermezsin olur biter

Soruyor dua et.
Sormayan da yapmayan da gördük, duyduk burada.
En azından kızım ne istersin demeyi biliyor kadın.

Ben de nisanliyim 2 ay olacak nisan bohcasi yapalim dediler ben katiyen istemiyorum dedim. Giyilmeyen seylere bos yere para harcamayalim biz gereken seyleri ikimiz ihtiyacimiza gore aliriz dedim. Ne munasebet canim benim kocama giyecegim seyleri kayinvalidem gorsun. Hem ne kadar tutacak ki kendi keyfime gore alirim :) Konu sahibi takilmayin boyle seylere annenize ben istemiyorum deyin gercekten istemiyorsaniz o zaman anneniz de caninizi sikamaz. Madem onemli degil diyorsunuz boyle yapin

Kayınvalidem nişan öncesi bohça falan dedi yok yom dedim. Nişan elbisem için ayakkabı falan alıcaktım kayınvalidrm annende grlsin birkaç bişey daha alorız dedi. İnanın sadece ayakkabımı alıp döndüm. Milet bana güldüydü niian alışverişindrn bir ayakkabıyla döndüm die. Kimdeyi zorlamadım darlamadım. Ama karşılığında kayınvalidem beni çok sevdi, hiç tarzı olmasa da ben seviorum die silikom saatler converseler falan almaya başladı. Hrp dr söyler sen bizi zorlamadın hiç hepsi içimdrn gönlümden kopuyor die. canını yediğim küfredr kıza bağıra zibilyon gecelik alsa neye yarar.. millettindr ağzını büzüverin bi zahmet..

Komşulara ne nisan bohcasinden?
Adetlerini bilmiyor olabilir bu çok normal. Dizede sürmüş. Kavimvaludenise şöyle yeniyor şahıs nisanlinuza soyleyin bizde adet boyle böyle diye.
Bunlarda sorun mu ya

Merak ettim, yarin birgün komsular kv'deyle "senin gelinin evini bile temizlemiyor, hizmet yapmiyor" diye dalga gectiklerinde kv'deye ayni sekilde acirmisin? Komsularin lafindan dolayi gelinin evi temizleyip, hizmetci roluna girmesini beklermisin?

Sorması güzel bence. Beklentilerinizi yokluyor belki de.. Bizde adet böyle böyledir deyip tabi siz bilirsiniz de dedin mi tamamdır.

Brakın bı sama sapan bohça mohça adetlerini . Kaç yüzyıl öncesinin adetleri bunlar ve şehir hayatına uygun değil. Eskiden gelin alınırmış şimdilerde gelin alma olayı yok herkesin evi ayrı barkı ayrı.Kız tarafı altın istermiş mesela o da saçma .Beraber yaşamam kaynanamı kayınpederimi istemem ben hizmetçimiyim derken altın isteme hakkımızda olmuyor maalesef.Köyden köye gidermiş gelinler.Kaynananın kayınpederin himayesine girermiş.Her lavabodan çıktğında ,abdest aldığında havlu tutarlarmış.Eeee bunları kabul etme.Şu kadar altın isterim yok bohçam olsun yok bayramda koç getirin. Bu ne perhiz bı ne lahana turşusu .

Kiyamam ayni bendede oyleydi ben bilmem der gelirdi kenara. Soyle ama ben soyledim ama sen gibi gecistirerek aldilar onu bunu allah var ama almadigi seylerde oldu Annen soylesin fazla girme sen bu konulara yada bi yakininiz. Kiymet bilinmiyor vallah tsk bile etmiyorlar kalsin bosver dediklerine. Bende gecirdim annemde bu sorunlari annemde susdu ben ara sira dedim ama herseyi ustlenme annem bilir de kenara gel sonunda pisman olur anlarsin ne demek iatedigimi

konu eski gerci de, burda dusuncesizlik yok, birbirinin adetini/beklentisini bilmeme var.. ki 'bilmiyorum ben' deyip isin icinden siyrilma da yok.. guzelce sormus.. yalnizca, ailenle konussa bunlari, daha iyi olabilir, annene yonlendir kibarca

Burayi bundan seviyorum iste ortak konular ortak dertler benimki getirmemisti. Bide soylemisti acik acik cok sıkılırım oyle seyler gozumde buyuyo hic yapmayalim diye. Bende mal gibi tamam dedim.simdi olsa kiyameti koparirdim heralde. Kadin en buyuk oglun evleniyo ben senin ilk gelininim ne ara sikilcan ne ara bunalcan diye baslardim heralde

kadincagiz bilmiyorsa soruyor iste ne guzel..benim annemde hic ama hic bilmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…